-> Milan 136 27.09.18 23:55:14:
Asi jako u starýho VW (SEAT), kde je to plynový lanko dlouhý asi 5 cm a pak tahá za poťák.
-> saskyn2 27.09.18 22:55:50:
Nj., našich OIII je už vlastně taky čtyřletej pravěk, protože tam po překódování ESP vypínat jde.
Já v žádným komfortním autě ještě nejel, jediný auto z prémiový třídy, který jsem naštěstí i řídil, bylo BMW 325 E46. Tam se mi líbilo audio. Rozsypanej barevnej displej uprostřed středovýho tunelu už tak moc ne.
V žádným pořádně dynamickým autě jsem taky ještě nejel (resp. neřídil). To BMW sice hezký, ale pro výkon se muselo dojít, žádný takový za koncem obce šlápnout a jet.
1,4 TSI 103 kW vyhrává díky převodům a tomu, že nekončí ve 4500 otáčkách, jinak je nejdynamičtějším autem, který můžu běžně řídit, furt moje pravěký Toledo.
A co se týče pocitu z řízení, tak nějak nedělám rozdíl mezi tim, jestli jedu Oct III, Oct I, nebo třeba 1,6 TDI Rapidem. OI má sedačky dost bídný a naklání a zaklání se jak parník. Brzdy pro můj styl jízdy potřebuju tak k dobrzďování v křižovatce, výjimečně na nějaký prudký brzdění. A z toho mi noha neupadne.
Řazení mám v OI jdoucí snadněji, než v novějších autech a stále je dost přesné, řízení je tužší, ale člověk pořád ví, po jakém povrchu jede, není tak odizolovanej. A že auto nemá hill assist nebo s ním spojenou funkci el. ruční brzdy? No to je tragédie. Bohužel se ještě do jakýhokoliv kopce umim rozjet bez ručky (pokud teda nemám rezervu za autem menší než 10 cm).
Prostě asi tu hysterii co se týče 15 letejch aut moc nechápu, možná to je tim, že nikdy žádný auto/elektromobil z tý prémiový kategorie mít nebudu. To si radši koupim cokoliv ještě nesmyslnějšího.