skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Octavia 1, 2, 3, 4
-> Milan 136 29.01.17 21:16:05: sranda to je ale je zima a zase za hodinu nebudem vedieť trafiť skrutky čo držia háčik www.drive2.ru/l/6962939 tenn zobak padne von nie?
-> suri: kdyz to vyrves, tak teoreticky ulitne ten zobacek na ty aretaci a nekam zapadne. Jinak rozebrat bok na limuzine je sranda. Vzdyt je tam jen koberec ;-)
-> Milan 136 29.01.17 20:52:37: U nás nie , urobil mi to jeden IT fachman dnes v Bratislave
neviem či to rozmrzne , trošku som to pomlátil aby som natankoval , bol som na suchu ... kukal som ruské fora a tam to normálne vytrhli von kombinačkami a dali nové , rozoberať vypln kufra , motorček a všetko okolo nechcem
neviem či to rozmrzne , trošku som to pomlátil aby som natankoval , bol som na suchu ... kukal som ruské fora a tam to normálne vytrhli von kombinačkami a dali nové , rozoberať vypln kufra , motorček a všetko okolo nechcem
-> suri: tak jestli ta nadrz zamrzla, tak zas rozmrzne ne? Jinak vymena je vyndat motorek, o 90° otocit to plastovy vedeni a pak vyndat komplet viko ven a odjistit zobacek.
Tak se nakonec povedlo u vas to nakodovat?
Tak se nakonec povedlo u vas to nakodovat?
-> palinator 29.01.17 12:13:36: na to môžeš použiť hocjakú starú servisku
olej + filter po 15tkm , osobne pri tom mením aj vzducháč lebo je furt zakydaný - prašný kraj
sviečky mením po 30tkm ale iridiá na dlhšie trasy sú 60tkm v pohode
peľ podľa potreby , mením raz ročne aj s čistením klímy
palivovy na tom nevymenis aj tak a to je asi celé
-> Milan 136 29.01.17 12:22:42: to netuším , musím zohnať nové , včera som sa trošku zamyslel a spálil som na jednom aj lak aj čierny plast a dnes sa aj tak preklopili zase do prdele takže teplo im už nestačí , navyše mi zamrzla aretácia víčka nádrže takže neviem ako tú blbosť s gumenou prechodkou vymením a či vôbec ... pozitívna správa, od 11,30 svietim denné svetlá hmlovkami , bolo to cca 20min ITčkárskej roboty pre predstavu
olej + filter po 15tkm , osobne pri tom mením aj vzducháč lebo je furt zakydaný - prašný kraj
sviečky mením po 30tkm ale iridiá na dlhšie trasy sú 60tkm v pohode
peľ podľa potreby , mením raz ročne aj s čistením klímy
palivovy na tom nevymenis aj tak a to je asi celé
-> Milan 136 29.01.17 12:22:42: to netuším , musím zohnať nové , včera som sa trošku zamyslel a spálil som na jednom aj lak aj čierny plast a dnes sa aj tak preklopili zase do prdele takže teplo im už nestačí , navyše mi zamrzla aretácia víčka nádrže takže neviem ako tú blbosť s gumenou prechodkou vymením a či vôbec ... pozitívna správa, od 11,30 svietim denné svetlá hmlovkami , bolo to cca 20min ITčkárskej roboty pre predstavu
-> U-Geen: prave ze ji to zna. Je k tomu treba motorem s potenciometrem v zrcatku
-> Milan 136: ono to zna pozici zrcatka, nebo to proste dela stejnym impulzem tam/zpet?
-> suri: no prave. To sklopeni pri zpatecce. Bez el sedadla by to prave melo fungovat
-> suri:
No a nějakej ten seznam položek, jak říkáš, bys mi poslat nemoh, z kterýho bych si "vybíral"?
No a nějakej ten seznam položek, jak říkáš, bys mi poslat nemoh, z kterýho bych si "vybíral"?
-> palinator 29.01.17 00:45:14: pevný interval si ale v checku vyberáš asi sám , ono je to ťažko povedať , chceck list závisí aj od veku a aj od toho že technik vidí v historii čo sa robilo ... ak to servisuješ sám mimo záruku tak sa drž rozumných intervalov ako boli niekedy a bude to fajn -> Milan 136 28.01.17 22:07:25: stále , je tam dnu nejaká blbosť ktorá má v správnej polohe zastaviť zrkadlo , v zime to robí od začiatku , predtým stačilo vysušiť teplovduškou a teraz už vyzerá že ani to nie je 100% ako je táto väčšia zima ... hold jediný jazdený diel
pamäťové by boli , jednotky mám také čo to vedia , akurát neviem ako to spolupracuje bez sedačiek a či vôbec , ale hlavne by som chcel priklopenie pravého zrkadla pri spiatočke , pretože sedím vysoko a zrkadlá mám vysoko
pamäťové by boli , jednotky mám také čo to vedia , akurát neviem ako to spolupracuje bez sedačiek a či vôbec , ale hlavne by som chcel priklopenie pravého zrkadla pri spiatočke , pretože sedím vysoko a zrkadlá mám vysoko
-> suri 27.01.17 21:10:16:
TMBJC7NE5E0037397
Teď to má 45 tkm na pevným intervalu, zajímaly by mě tedy checklisty 45tkm a výše. Nepotřebuju kontrolovat servisy, ale servis dělat. Díky.
TMBJC7NE5E0037397
Teď to má 45 tkm na pevným intervalu, zajímaly by mě tedy checklisty 45tkm a výše. Nepotřebuju kontrolovat servisy, ale servis dělat. Díky.

-> suri: porad ti to zlobi? Mne by se libilo pametovy. Treba casem
-> Milan 136 28.01.17 19:01:41: Jop , mne treba momentálne nové vonkajšie zrkadlá . Bol to jediný diel ktorý som dal použitý a tak to aj dopadlo , v zime sa preklápajú až ku blatníku a nie je im pomoci len nahriatie teplovzduškou . Dnes som to praktikoval zase a trošku som ich spálil . Navyše na krytoch je od preklápania a dotyku poškodený lak čo ma štve najviac lebo tie lakovacie kryty mením dvakrát ročne . Fakt na to nemám nervy a musím zohnať niekde nové , ideálne pamäťové a ideálne aj s káblami na stmievanie nech to neťahám samostatne zase
-> suri: u pred FL jsou couvaky na CANu komfort, teoreticky by to mohlo paralyzovat ten komfort. Panel pristroju je na CANu pohon. Tak uvidis
-> Milan 136 28.01.17 17:58:52: tu to zatial bolo chytené len ľahko a snád to nebude hniť viac , dufam aj tie chyby že boli odtiaľ
-> suri: pekny. Jednou jsem kvuli tomuhle menil rj senzoru. Piny uhnily
už mesiac nejde zadný ostrekovač , dnes aj zhasli budíky a polovička funkcií , chyby na zberniciach , tak som to trošku rozhodil , vyčistil a vysušil , našťastie je to 2005 kde sú ešte káble aj dutinky Made in česká lípa a nie tie nové ukrainy ktoré sú väčšinou zhnité na výmenu , vyčistené , ide to ...
-> palinator 27.01.17 18:06:43: treba vin a km
Chlapci, nevytáh by mi někdo z vás prosím z Elsy checklist servisních prohlídek k OIII 1,4 TSI? Díky.
-> suri: jednou jsem to nekde vudel ze stary s3. Kdysi jsem o tom uvazoval a pak na to nejak zapomnel. Kolik to vyjde? Klidne do SZ
-> palinator 27.01.17 12:38:34: nemáš veľmi kde , ešte vpredu možno ale vzadu nič stabilné nie je , a načo to siliť až tak ďaleko pod auto keď máme origo riešenie
-> suri:
Za ramena ne-e?
Za ramena ne-e?
-> Nwkt 27.01.17 10:55:22: Hlavne ja ak doma niečo robím tak to nemám ako zodvihnúť . Origo hever je hrozne labilný , na mojom dvore som už raz ohol aj prah takže toto bude ideálne riešenie ...
-> suri: Jj. píšou Audi S3
-> Nwkt 27.01.17 10:19:57: myslím že hej , jedine sa pod to ohnout a kouknout jestli to má díry :D
origo je to asi z nejakej audi tt alebo čoho
origo je to asi z nejakej audi tt alebo čoho
-> suri: To je na MK4, padne to i na jiný? Resp. na passata? 

-> suri: co to kam to? To vetsi je dopredu k prahu
-> minno 27.01.17 07:59:45: no ale za kus ...
-> suri 27.01.17 07:05:59: kúsok gumy, to nemôže stáť viac ako 10 € 

-> Nwkt: je to mezi svorkou 50 a kostrou. A opacne pripojenej startak to prorazil.
-> Milan 136: K čemu to tam bylo?
-> suri: blokovaci dioda.
.-> castrol: ano. Hledany dil se nachazi v tom obludnem svazku v hloubi pristrojovky
.-> castrol: ano. Hledany dil se nachazi v tom obludnem svazku v hloubi pristrojovky
-> Milan 136 26.01.17 15:22:27: a koli tomuto si rozebral celu palubku ?

-> Milan 136 26.01.17 15:22:27: to je letovacia spojka?
Ne. Ja jen davam dohromady to, co zas jisty jedinec vypicil. O vyzivani se mluvit uplne neda.
Ale nasel jsem co jsem hledal a uz to bude snad ok. Jeste to cely smontovat
Ale nasel jsem co jsem hledal a uz to bude snad ok. Jeste to cely smontovat
-> minno 26.01.17 12:36:47: budeme mu říkat Česílko, když tak rád češe ty kablíky. 

-> Milan 136: ty sa v tom doslova vyžívaš ako vidím

-> Milan 136 26.01.17 12:00:44: Zase nějaký zašmodrchaný, asi nepoužívali kondicionér a fén s ionizátorem. 

-> Milan 136 24.01.17 22:27:02: skús to VIN zohnať -> palinator 24.01.17 23:35:11: letovať môžeš ale skôr v interiéri ako vonku ale musíš to vedieť čo asi vieš , samozrejme všetko izolovať a upevňovať
-> palinator: Občas se těm konektorům neubráníš. A s tím letováním opatrně. občas ten drát nejde ani pocínovat jak je zčernalej. Navíc letovat by se v autě nemělo. Když už letuju, tak "motákův spoj" a proletuju jenom jeho konec, aby dráty v izolaci zůstaly stále pružný. Pak zatavit do smršťovačky s lepidlem. Ale je pravda, že ne všude je pro zvětšení objemu svazku těma motanejma spojema prostor...
-> suri:
Tak u Toleda se asi už nedá nějaká dlouhodobost předpokládat, ale prasečinu taky dělat nechci. Pravda, nevim jak moc se to liší od klasický "přístrojový" elektrikařiny, na kterou nějaký nářadí mám. Myslel jsem, že budu opravovat tak nějak (pokud se podaří najít) jen poškozený místo a v tom naletovat nový dráty, abych nemusel dělat konektory.
Tak u Toleda se asi už nedá nějaká dlouhodobost předpokládat, ale prasečinu taky dělat nechci. Pravda, nevim jak moc se to liší od klasický "přístrojový" elektrikařiny, na kterou nějaký nářadí mám. Myslel jsem, že budu opravovat tak nějak (pokud se podaří najít) jen poškozený místo a v tom naletovat nový dráty, abych nemusel dělat konektory.
-> suri: kolega rikal, ze tam neco je. Nekoukal jsem. Ale kdyby ty km byly navysovany pravidelne(znal jsem takovy pripady), tak to stejne nijak nejde poznat
-> palinator 24.01.17 18:23:45: všetko sa dá , len ak to má byť dlhodobo dobré tak treba aj nejaký ten vercajk a vybavenie , krimpovacie spojky , káble , zmršťovačky s lepidlom , pásky podľa použitia von , dnu , v teple a podobne ... ak dodržíš čo treba potom je to naveky
-> Syny: -> Jirik_Tuňák1983:
Táta by ve služebáku otevřel kapotu až ve chvíli, kdy by se to na dálnici na nedostatek oleje zadřelo.
A ono jet 30 tkm na jeden olej bez dolití je dneska docela výkon.
Táta by ve služebáku otevřel kapotu až ve chvíli, kdy by se to na dálnici na nedostatek oleje zadřelo.

-> Milan 136 24.01.17 19:05:12: historiu to nemá? Vin?