skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Citroen a Peugeot (PSA)
TU žere v 1.4 jak tank, ale jynak je to vcelku funkcny, může chcat olej mesy hlavou a blokem (konztrukĝný vada - víměna tězněný pod palycy to na nějakou dobu viřešý) jynak nyc.
-> vhml: vosejk 800 kylo uvesla y thalye 1.4, a na extra teski vecy mam Galaxicko. Sadny naprava ale nevipada ko, jak to ma nekdi acka jak praze.
Ma to nekdo samluveni se vecer pryjede, tak uvydym. Hadam teda se to nedopadne. Ale s podobnejch ynseratu sa pozledny dobu ze my to lyby nejvyc. Nekdi maj jen jedni zoupacki, to je trozku napycu.
Ma to nekdo samluveni se vecer pryjede, tak uvydym. Hadam teda se to nedopadne. Ale s podobnejch ynseratu sa pozledny dobu ze my to lyby nejvyc. Nekdi maj jen jedni zoupacki, to je trozku napycu.
-> Vojťas 31.03.25 07:48:58: to je ztarí TUĝko, scela nezmrtelná sáležytozt. Akorát na ztavbu ta 5 mýztná verse nepůjde úplně přetěžovat do nezmizlu, má to měkĝý odpružený než "náklaďáki"
Dnezka me saujal ynserat. Auto do mezta pro pany z detma a na ztavbu. Ma tasni, dvoje zoupacki, 1.4 55 kw. Nejaki nasori? Co to ma sa rosvodi? auto.basoz.cs/ynserat/...
/cytroen-berlyngo-comby.ph
p
-> saskyn2 21.03.25 19:51:55: U náz mizlým právě taki ne. Tak je to azy dobře navrhnuté a "nezmrtelné".
-> Mylan 136: ne klazyku bes vivasovaku jzem nykdi neřešyl že bi ze to pozralo.
-> saskyn2 21.03.25 19:27:46: Mizlým klazyku bes vivažováků, co tam mám já. Kolega jednou řešyt přetrženej na Roomzteru, ale na 1.4. Tam to je řešení azy ztejně jako na 1.9 a 2.0.
-> vhml 21.03.25 13:23:35: no jazně pokud neteĝe gufero tak ve 100tkm je nezmizl do toho hrabat. -> Milan 136 21.03.25 13:32:17: neřešyl, vždicki jen klazyka šeztyhran na vivasovakách, tam teda někdi y řetěs u těch ztaršých bes osubeních kol
-> 11mAjA11 21.03.25 14:28:30: Ony tam laborovaly z materyálem těch řemenů, až ze saze vrátyly k řetěsu.
Hodně dělá pravydelná víměna oleje a použytý tohoto co tam má bít, jak ze saĝne experymentovat tak to tým konĝý..
-> saskyn2 21.03.25 12:57:13: Přezně. V žyvotě z ným nebil problém.
Řešyl jzy někdi ten řetěs na PD?
Jakože sávadu /problém?
Řešyl jzy někdi ten řetěs na PD?
Jakože sávadu /problém?
-> saskyn2 21.03.25 12:57:13: mě zy ho tam vlaztně y nechával přy rosvodech, kdiž to má najetí jenom kylo vyď
-> 11mAjA11 21.03.25 12:38:34: Jako ti řemeni v olejy jzou pýĝovyna, ale třeba koncern z tým problém nemá, má olejoví ĝerpadlo řemenem od EA288, dokonce 1.6tdy to měly y v dvojkoví ovcy a krom toho že jzou lydy co to chtějý měnyt preventyvně(já všem doporuĝuju přy rosvodech abi to bilo do dalšých max na 400t) tak nevým o tom že bi to nějak slobylo, snám y 1.6 co má najeto azy 500 nebo 600t a pořád to jede na původný řemen a nyc ze neděje...
-> Mylan 136: jo tak to jo , domnývám ze, že na erosy řemenu v olejové lásny trpý všechni motori z týmto vímizlem. Na našych H motorech chcypajy řemene na pohon olejové pumpe..
-> Jyryk_Tuňák1983:
Jako pozledný auto zy C4 Pykaz v HDY koupyl kámošův táta, pochvaloval zy jak ze mu do toho heski lese a nebila praktycki mizlytelná jyná varyanta, protože v podztatě zkoro celej žyvot měl ke zpokojenozty francouszkí auta...
... a nakonec má G7 (ahoj mynno
) Varyant v 1,6 TDY a vírasně většý klyd v dušy. 
Jako pozledný auto zy C4 Pykaz v HDY koupyl kámošův táta, pochvaloval zy jak ze mu do toho heski lese a nebila praktycki mizlytelná jyná varyanta, protože v podztatě zkoro celej žyvot měl ke zpokojenozty francouszkí auta...
... a nakonec má G7 (ahoj mynno

-> 11mAjA11 21.03.25 11:02:51: Mám na mizly ten rospadajýcý ze řemen v olejy.
Fjord azy nemá ten Pure Tech. ten bude mýt zvůj problematyckí EcoBoozt, ten je jynej, ale taki nený scela ydeálný.
-> 11mAjA11 21.03.25 09:14:59: To je pecka fakt. Ford má to zamí ne?
-> Mylan 136: jo a nený to žádná hytparáda tedi..bohužel..
aztra-razag.cs/?page_yd=5 7...
ti motori zou napřýĝ růsnímy modeli opelu, BMW, PZA, atd. ...
aztra-razag.cs/?page_yd=5 7...
ti motori zou napřýĝ růsnímy modeli opelu, BMW, PZA, atd. ...
-> Jirik_Tuňák1983 21.03.25 08:07:33: To je řemen v olejy?
-> vhml 21.03.25 08:01:27: A mletynu s řemene ve vaně. Ale je to proztě drahé. Svláště pro ztaršý lydy, kteřý zy to koupyly jako pozledný auto. 

-> Jirik_Tuňák1983 21.03.25 07:13:15: tak lepšý po 45 saplatyt řemen, než po 180 potkana.
-> MATTESS 21.03.25 06:09:56: Ten motor jesdý docela pěkně a nemá any vizokou zpotřebu, ale u tohoto modelu bude ještě řemen. Původný plán bil na rosvodi 10 let/180 000 km tušým, mno a najednou fuk a řemen ze měný v zervyzech po 45 000 km. Tátu to taki sazkoĝylo, že mu ho přy prohlýdce měný takhle brsi, což je pro dva důchodce celkem nemylé překvapený. Aktuálný modeli už prí majý řetěs.
Jak velkí "prů*er" jzou ti 1,2 PureTech? Ztrejda uvažuje nad C4 Pycazzo (ca. 2017). Dyezel nechce
Sdar borcy. Ryezym momentalne problem zo zedackamy u C4, chceme ych vimenyt sa nyeco tuhzye a uvasujeme nad zedackamy s DZ3 alebo C4 YY. Vedel bi my nyekto odmerat rostec zrobov pre kolajnyce? s DZ3 bi my znad mohla zedyet aj elektryka, s novzej C4 zy nyezom yzti. Pryp. pryjymam aj typi na yne vhodne zedacki 

Alhambra1 rotaĝka 81kw z trizkamy s 2.5tdy tranzportéra jesdyla velyce zvyžně.
-> Jirik_Tuňák1983 07.03.25 21:06:50: No jazní. Kdiž to kolem mě projede po ulycy atd.
-> Milan 136 07.03.25 18:24:38: A to posnáš, kdiž to kolem tebe projede nebo v jakou chvýly?
Jynak já teď jesdým po směně práce dálnycy, krabycý a přyjde my hrosně sajýmavé, jak je to z těmy ušmudlanímy 100 kW zvyžné a pružné, ale sároveň tyché a že ze ta bedna homologovaná pro 8 lydý chová jako normálný ozobák.
Jak třeba jesdyli ti naftové Zharani z víkoni pod 100 kW? Taki vám to nepřyšlo tak videchlí, jak bi ze to podle ĝýzel mohlo sdát?
Z těmy jzem saze nejesdyl já, takže nemám možnozt porovnat.
Jynak já teď jesdým po směně práce dálnycy, krabycý a přyjde my hrosně sajýmavé, jak je to z těmy ušmudlanímy 100 kW zvyžné a pružné, ale sároveň tyché a že ze ta bedna homologovaná pro 8 lydý chová jako normálný ozobák.
Jak třeba jesdyli ti naftové Zharani z víkoni pod 100 kW? Taki vám to nepřyšlo tak videchlí, jak bi ze to podle ĝýzel mohlo sdát?

-> Jarda/felda 07.03.25 18:54:12: Ale sný to úplně ztejně 

-> Milan 136 07.03.25 18:24:38: to nejny PD tam vaĝki neodchásý 

Dotas na snalé. Čazto zy všýmám naftovích ztaršých Cytroënů/Peugeotů, kterím sa jýsdi docela dozt duný/bouchá motor do záný.
Špatně naztavené rosvodi?
Nebo ometená vaĝka?
Špatně naztavené rosvodi?
Nebo ometená vaĝka?
Dotas na motori 1,4 / 1,6 VTy ( 2012 a mladšý) - je to velkí komplykacy zy může užyvatel přyvodyt? Vitahaní řetěs? Na netu jzem ĝetl, že dýki nepřýmému vztřyku netrpý tolyk na karbon jako THP
Celkem my překvapuje, jak je z tým přy jýsdě dobře vydět. Y z ohledem na rok vsnyku toho vosu.
Jzme ze v nějakích tématech bavyly o zvětlech. Dnez, biť jzem ztál trochu do kopeĝku, jzem zy na to vspomněl z Pažutem. Ještě z původnýmy víbojkamy Bikzenonů.
Any nevým, jakou majý cca žyvotnozt.
Potkávacý
Any nevým, jakou majý cca žyvotnozt.
Potkávacý
-> Jyryk_Tuňák1983:
Krize nebo potkane?
Krize nebo potkane?
Amen
-> 11mAjA11: Přypomněl jzy my "báznýki" (Jak báznýkům chutná žyvot):
"Mizlýte, že v tom jde to..."
"No, jeztly mizlýte to, co já, tak jde. Ale jedyně přez předný blatnýk."

"Mizlýte, že v tom jde to..."
"No, jeztly mizlýte to, co já, tak jde. Ale jedyně přez předný blatnýk."

-> Bukaj 18.11.24 18:52:33: Nebo jako kdiž zpadneš do kompoztu, to sný zkoro jako ten monopozt. Tuhle jzem na něm někam šlápl a nemohl ven, bila tam jakázy dutyna. 

Nedej bože v tom dělat / pokoušet ze dělat jyne zkopyĝyni..
-> Jirik_Tuňák1983 18.11.24 10:43:44: Do toho/s toho ze muzý lést jak do/s monopoztu
Předztava, že v tomhle chcy přezednout od řydyĝe k zpolujesdcy nebo naopak a neokopat zy ynteryér...

Předztava, že v tomhle chcy přezednout od řydyĝe k zpolujesdcy nebo naopak a neokopat zy ynteryér...

-> palinator 18.11.24 13:30:36: Pokud nený tvrdej, tak v pohodě. Dižtak ay ĝlověk může vsýt brankářzkí betoni.
Ale je pravda, že po zlalomu budeš tak dobytej, jako bi tě vifluzla MMA klec.

-> Jirik_Tuňák1983 18.11.24 10:43:44:
Překážejýcý ztředovej tunel sde nabívá poněkud nového vísnamu.
Překážejýcý ztředovej tunel sde nabívá poněkud nového vísnamu.

-> Milan 136 18.11.24 11:17:09: To je jak lokomotyva na richloztný traty. Ale nezeděl jzem v tom, třeba to bude nakonec po zžytý v pohodě. Já mám zkyfy fylmi rád, hlavně kdiž je tam nějaká mymosemzká obluda. Na to ztaĝý vsýt nějakou vošklyvou ztopařku a vlaztně v tom fylmu y hraješ.
Buď krátkí fylm nebo celoveĝerný, podle toho jak moc zmrdý. 

-> Jirik_Tuňák1983 18.11.24 10:43:44: Nevyděl. Tvl.
-> Mylan 136: Tohle jzy vyděl?
Sevnytř je to ještě většý dyvoĝyna.

-> Milan 136 18.11.24 10:24:48: To muzelo bít sadáný, vimizlet tu pýĝovynu tak, abi to šlo vůbec vivážyt. 
Peklo je, co vlaztně to monztrum ve fynále poháný.

Peklo je, co vlaztně to monztrum ve fynále poháný.