skoda.virt.cz
odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Citroen a Peugeot (PSA)
-> Matthes, záškodník z TechWebu 15.11.24 17:35:35: Přitom malířem bys udělal lépe. Kolega ho měl v HDi a pochvaloval si to jako skvělé auto, než ho žena opřela o topol a pak přes boudu do pole. Ale nic se jí nestalo. Ono se u toho auta musíš trochu soustředit, abys poznal, kde má předek a zadek
, ale užitné vlastnosti a komfort je velmi dobrý. Na druhou stranu, už je to taky starý pekar....

-> Sita: Prijde mi to vtipny no.
-> Matthes, záškodník z TechWebu 15.11.24 17:35:35: co na tom idiotsky udelanym videu ma bejt jako videt?
Nebylo? O malířovi jsem přemýšlel, ale nakonec jsem tehdá vzal fokuse...
www.facebook.com/reel/854 131480188976?mibextid=r...
www.facebook.com/reel/854 131480188976?mibextid=r...
Tady je video z posledního závodu na valašsku, bylo to hodně těžké a skončili jsme nakonec až druzí ve své kategorii. O co víc, patřilo nám dvanácté místo celkově, mezi všemi imprezami a lancery a podobnými skvosty to berememe jako velký úspěch. Hlavně proto, že jezdíme stále sériový motor a převodovku, úpravou prošlel pouze podvozek, kde se nyní nachází soustava od Protlumu a brzdy EBC..
-> vhml 05.10.24 09:45:25: 795 kg. 

-> Jirik_Tuňák1983 05.10.24 00:25:36: to musi ject jak debil 

-> Pavel P@nkáč 04.10.24 16:03:10: jj. Mam tam nastaveno 70 stupnu, coz by melo vzit hodnoty z mapy a pro tuhle teplotu je prenasobit faktorem 1.1 . Volnobeh to drzi 1000, na první pocit to jede lip. Uvidím jak se to osvedci.
-> vhml: tj cidlo teploty?
-> havlik 03.10.24 15:29:49: 4bodovej 16V je děsně prcání, občas si pohrávám s myšlenkou 1bodový 1.6 8V přestavěný do hliníkovýho bloku, ale vždycky to skončí u toho, že je zdaleka nejsnažší se na to vysrat.
-> vhml: tak ještě ten 1.6 16V z toho VTS ne?:)
-> Kocvin 01.10.24 13:53:46: jo, takový to až se to posere, tak to zapálíme a jedem domů vlakem se nějak zvrhlo 
A vlastně je tam taky od letoška převodovka se silným obalem, silným diferákem, převodem 4,7 a VTS kolečkama v kombinaci s dlouhou pětkou. Takže to upaluje o něco ochotněji.

A vlastně je tam taky od letoška převodovka se silným obalem, silným diferákem, převodem 4,7 a VTS kolečkama v kombinaci s dlouhou pětkou. Takže to upaluje o něco ochotněji.
-> vinorak: To je facelift, technicky
-> vhml: No paráda, koukám, že si nahodil už i přední GTI nárazník. Takže dostala péči a z low budget závoďáku je už přeci jen trošku cennější youngtimer

-> vhml: No paráda, koukám, že si nahodil už i přední GTI nárazník. Takže dostala péči a z low budget závoďáku je už přeci jen trošku cennější youngtimer

Tak taky přidám nějaké video do placu. Auto poslední dobou víc stojí na dílně než jezdí, hodně se zrenovovalo, je celý vyvařený. Oproti videu už dostalo i novou zadní nápravu se silnějšíma torzkama z osobního Berlinga ( 19,5mm vs 18,3mm ) a silným stabilizátorem z 306 ( 19mm vs 14mm ). Zatím z toho mám výbornej pocit, až mi sere, že se to neudělalo už dávno. Snad to vyřeší nedotáčivost v dlouhých zatáčkách a tahání zadku po zemi.
jo vlastně až facelift měl teplotu olej. Tak to počítej, že tam bude asi hodně teplo na oleji 

-> Kocvin 30.09.24 20:12:48: Tak ale vypadá většina videí z Běšin. 

-> Kocvin 30.09.24 20:34:00: protože bys pak zjistil, že chlazení vody vůbec není tvůj problém
na miatu taky každej honí velkej chladič vody, přitom je to nesmysl.

-> vhml: Olej v motoru zatím radši ani neměřím.. 

-> Kocvin 30.09.24 20:12:48: na Miatu jsem taky dodělával chlazení oleje motoru i řízení. V sérii je to prostě nedostatečné.
-> Jirik_Tuňák1983: Jo já taky, ale tyhle slabé předokolky na nich vždycky vypadají, jako by člověk jel pro rohlíky..
-> vinorak: Díky, já taky neměl u osmiventilových XU problém s chlazením, ani u 205 ani u 309. Pumpu jsem dával novou v rámci rozvodů u přestavby auta.
Zkusím vyřešit ten přívod vzduchu zepředu, případně ještě jednou termostat. Pak nezbude nic jiného než jít po chladiči a lepších saharách. Přitom auto je série a i tak je problém s chlazením třeba i u servooleje, který se v tomhle nasazení přehřeje a pak blije z expanzky ven.

-> vinorak: Díky, já taky neměl u osmiventilových XU problém s chlazením, ani u 205 ani u 309. Pumpu jsem dával novou v rámci rozvodů u přestavby auta.
Zkusím vyřešit ten přívod vzduchu zepředu, případně ještě jednou termostat. Pak nezbude nic jiného než jít po chladiči a lepších saharách. Přitom auto je série a i tak je problém s chlazením třeba i u servooleje, který se v tomhle nasazení přehřeje a pak blije z expanzky ven.
pěkně ti to jede. Je zajimavý, že 205 gti v písku, mýtě i na sosnový udrží vodu v pohodě na 90, ale olej leze ke 130 (nemám chladič) a uchladí se úplně v klidu. Ale pokud s tim jezdíč převážně v teple tak prostě a jednoduše vyhoď termostat a uvidíš jestli to bude stíhat chladit. Vodní pumpu si měnil ? no a pak už leda velký celohliníkový chladič...
-> Kocvin 30.09.24 11:27:25: Náhodou, já mám raději venkovní videa než ty onboardy.
-> Jirik_Tuňák1983: To už si tam každý může rozkliknout v kanálu sám..
Nehledě na to, že to z venku nevypadá tak akčně..

Tyjo ani jsem nezaregistroval, že tady někdo vůbec reagoval.
-> vhml: Protlum na Kaczyce byl vepředu zvedlý o 40mm a nafoukaný na 5 barů, předek i zadek. Problém byl, že jsem jel naprosto sériové gumy Giti a pár stovek. Zrovna tam v polsku bych zničil i R888, tak se šlo cestou menšího zla. Hodně šotoliny a rozrmdaného betonu.
-> Jirik_Tuňák1983: Ani ne, konkrétně GTI-6 má dost strmé řízení.
Měsíc utekl jako voda a já jsem tady s dalším videem, tentokrát z Přerova. Auto dostalo semislicky a v jedné z posledních RZ se mi jej podařilo podojit až na maximum a téměř bez chyb. Člověku se ani nechce věřit, že se jedná o oroginální auto..
-> vhml: Protlum na Kaczyce byl vepředu zvedlý o 40mm a nafoukaný na 5 barů, předek i zadek. Problém byl, že jsem jel naprosto sériové gumy Giti a pár stovek. Zrovna tam v polsku bych zničil i R888, tak se šlo cestou menšího zla. Hodně šotoliny a rozrmdaného betonu.
-> Jirik_Tuňák1983: Ani ne, konkrétně GTI-6 má dost strmé řízení.
Měsíc utekl jako voda a já jsem tady s dalším videem, tentokrát z Přerova. Auto dostalo semislicky a v jedné z posledních RZ se mi jej podařilo podojit až na maximum a téměř bez chyb. Člověku se ani nechce věřit, že se jedná o oroginální auto..
Dnes jsem měl na dálnici ve stoupání čest s novou 308kou konby. Je to krásný auto, ale byl znát ten daunsajzynk (1.2 tříválec). Fakt to mělo co dělat, aby se to posbíralo do kopce mezi Rokycany a Ejpovicemi. A to jsem za ním jel s deaselovou krabicí o 100 kW. Rozvrtělo se mu to až nahoře po překonání onoho kopečku. Nevím nevím, jestli tahle cesta je úplně safe....

Dobrý.
To je podobnej styl jako jezdíme při revivalech, motanice po různejch areálech. Akorát mi přijde, že by ty protlumy snesli zásadně zvednout a asi přitvrdit. V tom video zvenky to cely ty díry jen okopíruje
To je podobnej styl jako jezdíme při revivalech, motanice po různejch areálech. Akorát mi přijde, že by ty protlumy snesli zásadně zvednout a asi přitvrdit. V tom video zvenky to cely ty díry jen okopíruje
-> Kocvin 19.09.24 02:36:30: U toho řízení se člověk docela namotá, což?
-> Milan 136 08.09.24 15:57:39: A jaké teď dělají mrtki. 

-> Jozka 07.09.24 00:50:55: Počtem vyrobených kusů určitě
Aneb tohle je hezký příklad proč kdysi škodovce zařízli 720, sice super auto, ale v nějakým rozumným množství těžko hledající zákazníka.

-> Kocvin 06.09.24 21:49:53: Určitě je to zajímavý a na tu dobu vymakaný, futuristický.
-> Kocvin:
Tehdy byl Passat 2ww Dornier a tohle Concorde..

-> Milan 136: Co na to říkáš jako zarytý koncerňák ?
-> Jirik_Tuňák1983 03.09.24 22:01:47: Tak to auto celkově muselo být v té době přízrak jako prase.. 

-> Sita: Citroen SM.
-> Jirik_Tuňák1983 03.09.24 22:01:47: až na ten volant je to moc pěkný, co to je?
Dokážete někdo pochopit, že tohle je interiér auta z roku 1972? Taková modernost a nadčasovost. Paráda. Ta roletka na tunelu. 

Cim tu teplotu meris?A na kolik ti v takovych podminkach vyleze olej?