skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Citroen a Peugeot (PSA)
-> Bagrr- máma mele Emu: jo to menit u xantie znamena zalomit si ruku 

-> Bagrr- máma mele Emu: je mě s podivem teplota spínání větráku při 120, se mě zdá moc, termostat otvírá při 89
při 120 ti signalizuje kontrolka stop
kousek vedle je zelený spínáč dvoupinový
odvzdušnění termostau je nejspíš pomocí mosaznýho imbusu z boku
na studeneém motoru, při zapnutém klíčku, odpojení zeleného, nebo modrého konektoru od čidla se neděje nic krom pištění klapky.

kousek vedle je zelený spínáč dvoupinový
odvzdušnění termostau je nejspíš pomocí mosaznýho imbusu z boku
na studeneém motoru, při zapnutém klíčku, odpojení zeleného, nebo modrého konektoru od čidla se neděje nic krom pištění klapky.
-> spartra: to co jsi našel (katalog.haspa.cz/index.ph
p?main_page=... by mělo být opravdu ono, protože jednopinový se dělá pro větráky... Dvoupinový je pro větráky a červenou kontrolku se stopkou, která tě varuje při krizový situaci... Čidlo pro větráky poznáš při zapnutém klíčku tak že vytáhneš konektor a sahara(y) se ti roztočí naplno...
-> Bagrr- máma mele Emu: děkuji, má to klima, jestli je to podstatný.
termostat jsem již našel, dělaj je plastový - nu což nová doba.
Ventilek je jeden na topení, žádný jiný jsem nenašel prozatím.
čidla má 2 - modrý a zelený
termostat to má tuten
katalog.haspa.cz/index.ph p?main_page=...
čidlo sem našel tuto , že s jedním pinem, to je divné
katalog.haspa.cz/index.ph p?main_page=... spínání při 120 stupních není asi taky ono
to je fičák toto
termostat jsem již našel, dělaj je plastový - nu což nová doba.
Ventilek je jeden na topení, žádný jiný jsem nenašel prozatím.
čidla má 2 - modrý a zelený
termostat to má tuten
katalog.haspa.cz/index.ph p?main_page=...
čidlo sem našel tuto , že s jedním pinem, to je divné
katalog.haspa.cz/index.ph p?main_page=... spínání při 120 stupních není asi taky ono

-> spartra: Jestli to má klasické zapojení tak by to mělo mít tři čidla teploty na domku termostatu... Jedno zelený, jedno modrý a hnědý... Jedno (nejspíš modrý) je pro vrtule (pozná se po odpojení by měli vrtule bežet naplno)... Jedno je pro teploměr na přístrojovce a jedno je pro ŘJ... Termostat většinou bývá při pohledu od chladiče na motor na hlavě napravo jakoby směrem k převodovce... Eventuálně je možný že tam budeš mít pouze dvě čidla a to modrý a zelený s tím že zelený je psolečný pro řj a teploměr...
Odvzdušnění by mělo být na termostatu a na vracečce z topení... A měloy by to být normální čepičky z ventilku...
Odvzdušnění by mělo být na termostatu a na vracečce z topení... A měloy by to být normální čepičky z ventilku...
že se ptám, kde u berlinga najdu: 1,6 16v - 2004
termostat?
spínač větráku?
odvzdušňovací šroubky?
pač po opravě a rovnání bloku máme najelo tak 300 km a znovu stojíme

termostat?
spínač větráku?
odvzdušňovací šroubky?
pač po opravě a rovnání bloku máme najelo tak 300 km a znovu stojíme

-> VeTeV: u Legacy je to pohoda... japoncici maj promakany uchyty plastu, takze nic nezlames :) Jenom pruchod z mot. prostoru jsem resil trochu alternativne :)
-> Bobesh: áno majú 10w proti 5w u škodovky - ja to mám takto surky.rajce.idnes.cz/lamp
icka jednu zo škodovky nech sa to dá vypnúť a druhú origo
zapalovač tam už nie je /kamarátove auto/ je tam origo krytka , zapalovač je v predu , v aute sa aj tak fajčiť nesmie
zapalovač tam už nie je /kamarátove auto/ je tam origo krytka , zapalovač je v predu , v aute sa aj tak fajčiť nesmie
-> suri: To máš včetně zapalovače? Tak ještě popelník!
Tyhle lampičky jdou i na 742ku bez úpravy,svítí líp,než originál,jen ti nesmí vadit absence přepínače

-> VeTeV: Zkopíruj to. Pokud tam nebudeš krmit 1000W měnič na 220V tak to v pohodě stačí a jištěný je to 10A pojistkou,simple. Koupíš jen zásuvku nebo vyšpatníš z vraku,2 kabely,1 samec faston,1 oko průměr 6,toť vše. Díru uděláš i zalamovákem,jen trpělivost a čerstvej nůž

-> VeTeV: Natáhnout kabel skrz auto je na chvilku:-D Tahal jsem por zesilovač jak levým prahem tak pravým:-D (prahem myšleno pod plastama vevnitř na prahu:-D) Nejhorší bylo najít stálý plus někde v kabině, který je dostatečně silný... Nechtělo se mi to tahat sloupkem dveří k přednímu podběhu a pak k baterce:-D
-> Bobesh: hmm zajimaci -. me se prave nechce absolvovat cesta mistra admina - tahat kabel zkrze auto 

-> U-Geen: Jo,policajt napětí,kdybych měl,taky bych ho tam zakomponoval,dobrá věc,myslel jsem na to,třeba "nabudúce...". Ten kabel jsi mohl zkusit dohledat podle označení a barvy. Jenže bůhvíco je na tu větev napojený,obzvlášť u japončíka. Kabel od baterky durch dozadu je v tomhle případě jistota. Já už to měl rozdělaný kvůlivá tý lampičce,tak jsem si to odzkoušel a náhodou si při tom i vyrazil pojistku osvětlení interiéru,podle knihy "Jak na to" to i sedělo,tak byla volba jasná.
-> Bobesh: shodou okolnosti jsem minulej vikend taky tahal zasuvku do kufru :-) Legacy zde sice ma konektor, ale ten ma +12 jen pri ACC+ poloze klicku, takze napikacu, takze jsem natah od baterky pres pojistku az dozadu kabel, pres vypinac pripojil automaticky hlidac napeti a z nej zasuvku do panelu... ted uz jen nekam vyrazit :-)
-> VeTeV: Přímo pod tím je plastová odvětrávací kapsa a je tam vyvedená 4pól. svorkovnice (podobná na polovodič. regulátor napětí u šáde) která je na (aspoň kniha praví) na rozpínací relé mlhovek či co. Hlavní je,že na 2.pinu je svorka 30,společná pro osvětlení interiéru vozu a kufru a kabel má dostatečný průřez na to,aby to utáhlo a nedělalo brikule. Kostru mám na šroub kostry kabelu zadní lampy. A lampičku jsem protáhl dvojlinkou z druhý strany od té originální pod prahem kufru,umístění totožné,místa dost.
-> Bobesh: img.skoda-virt.cz/forum_u
pload/.../7_1_71114__2011-
08-16_16-49-57_92.jpg to mi niečo pripomína
-> Bobesh: odkud si to tahnul?
2 roky plánování a keců,pak mi to synátor rozebral a utekl,tak už jsem to musel dorazit:zástavba zásuvky na lednici. A to světlo je taky navíc,hned je líp vidět.
-> VeTeV: Třeba rád driftuje:-D A nebo se mu tam vepředu ty 17ky nevejdou:-D
-> Bagrr- máma mele Emu: ale uz druhej rok - jezdi todle i v zime - predek ma zimaky a zadek takovej slick 

-> VeTeV: Třeba má předek koplej 17ky:-D
-> Bagrr- máma mele Emu: mě by hlavně zajímal důvod tohoto vylepšení... a co na to asi četník? 

-> VeTeV: už jen předek aby byl ještě nějak pošramocen a je to nádhernej ráth stajl:-D
tohoto "kolegu" mám rád - vepředu 14ky, vzadu 17ky, praskle predni okno - zajimaci 

-> VeTeV: No jeje, krásnej lvíček:-) Okukoval jsem ho na peu srazu a nechal bych si líbit:-)
Počkám si pár desítek let až to bude ojetina a koupím ho:-D Na novej si přecik pučovat nebudu:-D
Počkám si pár desítek let až to bude ojetina a koupím ho:-D Na novej si přecik pučovat nebudu:-D
-> Bagrr- máma mele Emu: 508 v kombalu 

Kombajn teď vládne europě:-D
-> U-Geen: To neřikam sám ho mám jen ta šed a trochu nuda v Evropě..... 

-> U-Geen: tak toto tema nam tu trpíš, tak tam snad nebude výmaz
a půjčku - fuj to je slovo - snad nikdo neztrestá...
je to škoda, že moc výběru, který odpovídá mým požadavkům není :-)) mě se líbí i novej Ford Galaxy, případně poslední Grand Voyager - ale cena bude pořád dost vysoko...
a žel dodávky jsou jeden velkej průser...

je to škoda, že moc výběru, který odpovídá mým požadavkům není :-)) mě se líbí i novej Ford Galaxy, případně poslední Grand Voyager - ale cena bude pořád dost vysoko...
a žel dodávky jsou jeden velkej průser...

-> VeTeV: vopatrne vopatrne :)
-> U-Geen: ne, nejsem - já jsem praktik, co si koupí podle ceny/nabízené/očekávané a klidně si na to další i něco pučim, když trefim dobrej kus a nebude naskládáno v tobolce dostatek ... ale to se už pouštím na zdejším foru na tenký led...

-> VeTeV: ja ti to neberu, nastesti nejses militanti frantikoautofil :-)
-> U-Geen: me je to celkem jedno - ja holt asi zustanu i vzhledem k pomeru cena/ocekavane vlastnosti nadaleu Frantiku - ze to clovek musi dolitat do mrte, neb nasledny pordej je spise pruser je holt vyvazeno kupni cenou....
-> Kaprof: tak tezko by se ve meste prohanela vetsina sedanu nebo kupatek... tu prakticnost hatchbacku proste neupres :)
-> VeTeV: me to jako krabice neprijde, ale mozna jsem ovlivnen domacim vozovym parkem :)
-> VeTeV: me to jako krabice neprijde, ale mozna jsem ovlivnen domacim vozovym parkem :)
-> U-Geen: Tak jako mám hatche rád na druhou stranu jich je v Evropě až moc ....

-> U-Geen: pravda - jajich zaklad je konzervativnost az za hrob - viz "nova generace" passatu
- mimochodem zase krabice - myslim konbi 

-> VeTeV: Na mě jsou koncernovci moc stejny všichni...tak do roku 90 se mi ovšem i liběj některy takovej pašík B2,3 jsou fajn a lidovy auta jak maj v názvu ne ty dnešni "limuziny"....
-> VeTeV: snad od VW necekas francouzsky vzhled? :)
-> Kaprof: ja myslim, ze zasluha :)
-> Kaprof: ja myslim, ze zasluha :)
-> U-Geen: www.autorohoze.eu/fotky65
59/2010_MK6_Golf.jpg trosku kulatejsi krabice?
nevim me to nezaujalo
todle em prijde tedy zajimavejsi a drzi se to tematu :-) www.autanet.cz/artphotos/ novy-citroen-c4-prvni-foto -a-informace-id966_01.jpg
edit - i kdyz ja musim s tema krabicema drzet hubu :-) - me se ted libi toto www.citroen-bartunek.cz/d ata/.../C8-intro.jpg
nevim me to nezaujalo
todle em prijde tedy zajimavejsi a drzi se to tematu :-) www.autanet.cz/artphotos/ novy-citroen-c4-prvni-foto -a-informace-id966_01.jpg
edit - i kdyz ja musim s tema krabicema drzet hubu :-) - me se ted libi toto www.citroen-bartunek.cz/d ata/.../C8-intro.jpg
U-Geen 22.08.11 23:00:48 napsal:
→ Syny: ja ti dam vetsi pekac :) auto ktere zhatchbackoalo
evropu :)
Tak ti nevim jestli je to zasluha nebo spíš smutná věc....Nicméně jednička je pěkná
→ Syny: ja ti dam vetsi pekac :) auto ktere zhatchbackoalo
evropu :)
Tak ti nevim jestli je to zasluha nebo spíš smutná věc....Nicméně jednička je pěkná

-> VeTeV: Vka jo, ale VI je zas po dlouhy dobe dle me pekna :)
-> U-Geen: us1.webpublications.com.a
u/static/.../102306_00mg.j
pg hmm krabice 

-> VeTeV: ted asi VI :) Golfy ja muzu, hlavne I,II
-> U-Geen: taky je to takovy furt stejny nijaky... I a II me splyva, II je trosku jina a ted je co? IV, nebo V? nevim to auto me nikdy neoslovilo
-> Syny: ja ti dam vetsi pekac :) auto ktere zhatchbackoalo evropu :)
-> VeTeV: To je Golfik dvojka - jednicka je jeste ten vetsi pekac, kteryho mam v otazkach ke statnicim z designu a diky tomu jsem ted zjistil, ze o tom vim hovno 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : na ja taky ne 

-> VeTeV: Byl v zelený metle na zlatých kolech, to je vše; foto nemám, VW nefandím.