skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
pred a po
-> j_j: kdo ví, pokličky se mi někde doma válej jen je najít :-D a proč je nevyužít.
-> gim: mě napadlo - nešly by tam ty nový slípkyz liťáků škoda co se dávaj na nový octávky?
Jinak taky přidám. Před klasický dobitý kopry, a teď budou takový. Jestě doladit přechody a stříknout pokličky a rozleštit znak a budou podle mých představ. Střed je tmavě šedá metla, ale na fotce to zkresluje.
-> Zeke-ten šestý: odíraj celkem fest. Měl jsem je asi 3 měsíce na autě na nakomaxitovaných plechách a docela domrvili hranu :-/ a chrastili mi taky celkem dost. Stačilo by tam jen nalepit nějakou gumovou podložku.
-> Cumper 10.04.14 20:45:35: pekná práca
-> Jozka: tvl to si delas prdel ne? my ty poklice meli na shades a nevydavaly zadny zvuk.
-> Zeke-ten šestý 10.04.14 22:29:46: A nejlepší jsou černý, jak pod tím prosvítá okraj toho stříbrného disku! :)
img.skoda-virt.cz/vase_au ta_upload/.../10221_2013-1 1-02_16-59-07_58.jpg
img.skoda-virt.cz/vase_au ta_upload/.../10221_2013-1 1-02_16-59-07_58.jpg
-> Cumper: Oni ti sousedi dají vědět..
Nicméně i když jsem nikdy nezkouma, tak myslím, že se takovej neduh musí dát nějakejma pržovejma nebo plastovejma podložkama nebo nějak jinak eliminovat..

-> Cumper:
Jo, pokud neupečeš brzdy (a tím nenatavíš poklice), nebo nedotahuješ křivě nasazenou poklci, tak docela vydrží.
A proti chrastění a odírání ráfku mám vychytávku - do drážky v lemu na rubové straně poklice vsunout gumový profil správného průřezu - nejvhodnější je profil tvaru lemovky lišt kapot MB, ale měl by být gumový...
Poklice se pak neopírá ostrým lemem o ráfek, ale dosedá přes gumu.
Ovšem ani to nezaručí, že se ráfek v místě styku gumy s barvou disku neoškrábe vniklým prachem, pískem a jiným borčusem...
Jo, pokud neupečeš brzdy (a tím nenatavíš poklice), nebo nedotahuješ křivě nasazenou poklci, tak docela vydrží.
A proti chrastění a odírání ráfku mám vychytávku - do drážky v lemu na rubové straně poklice vsunout gumový profil správného průřezu - nejvhodnější je profil tvaru lemovky lišt kapot MB, ale měl by být gumový...

Poklice se pak neopírá ostrým lemem o ráfek, ale dosedá přes gumu.
Ovšem ani to nezaručí, že se ráfek v místě styku gumy s barvou disku neoškrábe vniklým prachem, pískem a jiným borčusem...
Mě se ty poklice taky líběj, zatim nepraskly, nedrnčej a ráfek odřenej asi bude, ale co se dá dělat

-> Jozka: No tak v mém případě chrastění snad vadit nebude, protože je mam na sváteční škodovku se kterou jedu tak 2x do měsíce, ale je pravda že jste mě s bukajem moc nepotěšili

-> Bukaj: Jo tak proto na mě možná čekali 20 let v mototechně
. Mě se tyhle poklice docela líběj, tak doufám že chvilku vydržej
.

-> Bukaj: Chrastí naprosto strašně.. nějakej soused z ulice mě s nima pravidelně budil před pár lety každou sobotu..

-> Cumper: Takhle nějak vypadaly tyhle poklice na naší 120L, když jsem si je tehdy vzal do parády. Až na to, že nápisy byly svítivě zelenkavou (velmi moderní barva v 90. letech
- někde jsem tehdy sehnal bednu odstřižků samolepících folií z reklamní agentury).
někdy po roce 2000 šly nápisy do černé a pár let nato poklice do koše, protože tohle je nejblbější typ poklic na škodovku - drží jen za dvě matky kola (v plastu) a opírají se lemem o ráfek, takže praskají u těch matek, chrastí a dřou ráfky. Jen o něco málo lepší jsou ty originální GLkové - ty mají aspoň kovový držák a moc nepraskají a nechrastí, i když ráfek dřou taky...
Ale je to fajn v dnešní době vidět tyhle dobové věci

někdy po roce 2000 šly nápisy do černé a pár let nato poklice do koše, protože tohle je nejblbější typ poklic na škodovku - drží jen za dvě matky kola (v plastu) a opírají se lemem o ráfek, takže praskají u těch matek, chrastí a dřou ráfky. Jen o něco málo lepší jsou ty originální GLkové - ty mají aspoň kovový držák a moc nepraskají a nechrastí, i když ráfek dřou taky...

Ale je to fajn v dnešní době vidět tyhle dobové věci

-> dragon_cb_cz: No tak pardón, příště jí umažu ve fotošopu

-> Cumper: On s tou kostičkou bude prudit pořád! 

a po
foceno kalkulačkou, ve skutečnosti jsou lepší :-D
foceno kalkulačkou, ve skutečnosti jsou lepší :-D
po - Goodyear (zimní) - 165/70 R14 s přípravou na kryty kol Sprint (průměr kola 56cm, tzn. o 2 cm nižší než na OR 6)
před - OR 6 Gottwaldov protektor - 155/80 R14 (průměr kola 60cm)
-> OTA-MTX: Neviem ci si uz niekedy nieco striekal s kompresorom a so striekaciou pistolou, priznam sa ja nikdy v zivote. Tieto kolesa su moje prve. Robil som tie kolesa uplne sam, nikto mi ani neukazoval ako sa pouziva ta striekacia pistol. Z vysledku som velmi milo prekvapeny. A tym chcem povedat len tolko, ze rozhodne sa treba odhodlat, ist do toho a nebat sa. Urcite to bude stat za to.
-> Vlado105L: dobrý! tohle bych chtěl udělat s mejma atlantama, ale jsem linej a nešikovnej

-> Jarda/felda: Tak na podobný kratochvíle ho předpokládám nemá
Já vycházím ze zkušenosti s P309, to bylo skvělý auto - pokud se na něm zrovna něco nesralo, což bylo bohužel docela často. Ale měřítkem roku výroby to bylo super pohodolný a PSA XUD9 je prostě geniální motor....

-> darklord: -> dragon_cb_cz: Já jsem s tím moooc spokojenej, je to krásně pohodlny na delší cestu se dá i spotřeba dostat na úroveň normálního auta a zatím největší problém byl orezlej kontakt na cívce a tím pádem nešla jiskra což vyřešil kousek šmirglpapíru.
-> darklord: Hele tak dokud jezdí... já měl za to, že pokud zrovna náhodou jede, tak je to vcelku příjemný auto...
Zatím po... Musím ještě udělat druhou stranu, vyčistit gumy a rozleštit to.
Něco jsem potrhal
scontent-a-fra.xx.fbcdn.n et/hphotos-frc1/.../195976 2_833917439955382_24330940 5_n.jpg
Pak mi na to upadla flexa
fbcdn-sphotos-g-a.akamaih d.net/hphotos-ak-prn1/.../ 1924833_833917733288686_20 57372736_n.jpg
A nakonec nějaký okapovej plech
fbcdn-sphotos-h-a.akamaih d.net/hphotos-ak-prn1/.../ 10007451_833918713288588_1 711139398_n.jpg
scontent-a-fra.xx.fbcdn.n et/hphotos-frc1/.../195976 2_833917439955382_24330940 5_n.jpg
Pak mi na to upadla flexa
fbcdn-sphotos-g-a.akamaih d.net/hphotos-ak-prn1/.../ 1924833_833917733288686_20 57372736_n.jpg
A nakonec nějaký okapovej plech
fbcdn-sphotos-h-a.akamaih d.net/hphotos-ak-prn1/.../ 10007451_833918713288588_1 711139398_n.jpg
-> havlik: těd nevim jak to bylo myšleno no
jestli že tu spamuju nebo vážně 

-> Pavel P@nkáč: zinek a nový díly
-> Radek Retro eLeSo: o dost lepsi, barva nebo zinek?
-> Mára-rs: víc fotek nemáš?

-> minno: Holt odpočíváme aktivně.. pamatuju, že když mi v dávnověku hlava přestala brát při učení na zkoušku a pocit zodpovědnosti bránil jít do garáže, do hospody nebo cokoliv jinýho, tak jsem po chvíli začal uklízet, luxovat apod... Dneska bych asi spal, dle toho, že ve vlaku (když mi nedělá dobře číst, protože jsem celej den čuměl do počítače nebo přečetl příliš mnoho už pracovně) koukám ven do krajiny nejvejš tak 3 minuty a je po mě..

-> Jozka: aj tak sa to dá povedať, ale to by tá "nuda" bavila človeka len chvíľu. Osobne by som už začal byť potom nervózny, keby som mal sedieť len tak a nič nerobiť.
-> minno: Já zas myslím, že bych nudu snášel docela dobře, kdyby se mi někdy nějaká vydařila..