skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
Kde si za pár korun nechat seřidit předstih na LPG Favorita?

škoda, že jsem musel zpátky domů - na autě šlo všechno skvěle díky vyjetému oleji povolit.
-> Hurdis: Každopádně ukážu. :-) Celkový náklady na jeho výrobu byly něco kolem 1500,- Kč. :-)
Vedlká a dlouhá jarní pozdní očista. moc se mi líbí.

-> Stepan FUN: Pěkně. To mi pak ten domácí boxík budeš muset ukázat. 

tak vyměněný věnec setrvačníku,plus jsem konečně dodal otáčkoměr :) a ještě sem rozebíral rapida
A ešte dnes som dostal echo že mnou skladaná prevodovka fachčí jak zamlada
takže už oficiálne fušujem do celého auta - motor prevodovka napravy karosérie ... všetko 

-> Stepan FUN: aha...no třeba pomalu,ale jde...jinak je z pískování hroznej bordel v širokém okolí :o)
-> Syny: víceméně jo, jelikož 10km cestu oni jeli 30km oklikou, tak sjem ho stihnul ještě jednou o kus dál :-)
-> squalo: jel z asconou a s jeho 911 jel někdo jiný
-> squalo: jel z asconou a s jeho 911 jel někdo jiný
Včera som si všimol že to auto fakt nejazdí tak ako predtým ... prisudzoval som to tomu že som si zvykol na 1.4ku a už sa mi to nezdá také super. Predtým pri akcelerácii pískli gumy po zaradení dvojky a pustení spojky teraz už ani na jednotke nepísklo, po pridaní plného a otvorení oboch komôr ten motor hluchý, neochotne akceleroval ..
Zobral som môj R136 SEDR rozobral vyčistil nastavil klapky natryskoval prehodím karburátory a zrazu to ide jak ujebane
pridem domov rozoberám karb a na vzdušíku druhej komory kúsok papiera alebo niečoho vláknitého ... vyzeralo to ako útržok vzduchového filtra ... dam ho preč a pod ním pokokot sajrajtu vlákien a debilín čiže úplne pripchatý vzdušník
človeka aby jeblo ... 
Zobral som môj R136 SEDR rozobral vyčistil nastavil klapky natryskoval prehodím karburátory a zrazu to ide jak ujebane

-> Max: Box sice mám, ale jenom malej a domorobo... Jde to s tím pomalu...
-> Jarda/felda: nene,my jsme malá firmička,ale zas občas jsme všude možně....teď je jeden bagr na rybníku někde v jižních čechách,dva jsme na zličíně a dva u čáslavi....
-> vlasmi 20.05.11 10:59:56: Proč by ne, když dělají po celé republice. Ale to by se asi Milan pochlubil.
-> Jarda/felda 20.05.11 08:14:09: Ale to nejzajímavější - jak vyjeli nahoru - nám neukázali.
-> Jarda/felda 20.05.11 08:14:09: Ale to nejzajímavější - jak vyjeli nahoru - nám neukázali.
-> Stepan FUN: ty máš pískovací box ? Spíš by asi byla na místě otázka co nemáte... :o))))
dneska odisla dalsia skodovka do neba ...
Dneska sem toho udělal hafec, dvoje rozvody, jedny na dailyně a druhý na sceniku + velkej uklid bedny šroubků.
Takže se půjdu po zásluze kultůrně v(zdělat)

Takže se půjdu po zásluze kultůrně v(zdělat)

Tak jsem ten blok dneska začal pískovat... :-D Lakovat se nebude. Jenom pískování jemným pískem (bude oproti původnímu o něco matnější). Když už si s tím hraju... :-D Navíc mě to donutí doladit pískovací box tak aby fungoval. :-)
-> castrol: aleba
no ale za tie zasterky teda dobre

-> squalo: ale ked zaudis dones 

-> castrol: škoda tak nič 

-> squalo: mne to ale nedymi ale len bubloce -> suri: v pondelok vyskusam 

-> castrol: tak diaľku za 5,8 spravíš
-> castrol: už viem komu dam tento rok zaudiť klobasky
-> vhml: a čo mal na sebe? porsche 911 alebo S1?

-> vhml: a čo mal na sebe? porsche 911 alebo S1?
-> suri: na spotrebu som skusal aj ja asi tyzden a potom ma to prestalo bavit 

-> castrol: dverce treba aj mne
tak mysli na mňa , ak budem tak musím jazdiť na spotrebu :-D
tak mysli na mňa , ak budem tak musím jazdiť na spotrebu :-D
-> suri: na dverach sa tak nejak ked je cas a chut pracuje
neboj nezabudol som
neboj nezabudol som

-> castrol: a nejdeš dvere meniť?
BTW čo ten palubák? myslíš na mňa?
BTW čo ten palubák? myslíš na mňa?
Dnes jsem udělal praktickou závěrečnou zkoušku za jedna
na autotronikovi..... ještě aby taková byla středa, kdy mám ústní 

-> vhml: Predjel si ho? 

Já nic, ale včera kolem našeho domu jel Walter Rohrl, dvojnásobný mistr světa v rally. Zajímavej pocit :-)
-> doly120: sakra kde

-> castrol: hnije ti to

-> RON: ale este ne 

-> castrol: dobrej adept na Obludáruim...
-> alpin: budem tam davat kybel
ale ne prsat do toho nebude

-> castrol: ti tam naprší 

-> Stepan FUN: Taky jsem se na pískování a lakování bloku vykašlal. Jen poctivě umýt a vypadá to dobře. Škoda, že jsem o cirkusácké omalovánky nepřišel dříve.
-> Jarda/felda: To nebude myschaak, to je u nás v Blansku, kousíček od mý garáže. To by měl kapku z trasy.
-> Stepan FUN: Daj to otryskovat suchym ladom a mas pokoj. Povrchova struktura materialu je zachovana a mas to ako nove...

Tak já asi nejsem správnej virťák... :-D Mě by to takhle snad i stačilo. Důležitý je, že se od toho nezmažu a další čištění je už možný pouze mechanicky... Tohle je po několika umytích CARLANem... Teď rozmejšlím, jestli nechat bejt jak to je, nebo pískovat jemným pískem...
Edit: Drhnout to kartáčkem nebo stopkovou bruskou opravdu nebudu... :-D
Edit: Drhnout to kartáčkem nebo stopkovou bruskou opravdu nebudu... :-D
Idem pozret že prečo stále kuri a čo nevidím tiahlo zacvaknute medzi kurenim a karoseriou, a možem sa cudovat prečo ide tak tazko a nejde uplne hore packa. Nuž niekdo sa tu už vrtal

na hrubo zlozene spravil som si radost
zajtra nalisujem stifty a uz zlozim komplet zadnu napravu a pripasujem prevodovku aby som vedel aku ju na nosnik prichytim

-> squalo: pekny