skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> doking: RS to není pouze jsem připlácel na RS paket,nejezdím v dešti a aňi v zimě.
-> michael: To je Rsko?U toho bych to asi ještě pochopil. Proč zazimovávat,takový auto moderní doby? To není Ferrari :-)
Tak dneska sem zase předělal mojí "elektroinstalaci&qu
ot; v garáži. Původní stav byla 2,5m prodlužovačka s 6 přípojkama přidělána elektro páskama po stěně, jejíž konec byl stejnými páskami chycen k mřížkované kovové liště, která byla stejným způsobem chycena k háčkům u stropu
Potřeobal sem zásuvku níže, tak sem to všecko odsponkoval, prodlužku smotal do klubka, zapojil do zásuvky a její 6ti konec sem přisponkoval k oné kovové liště, která je přisponkována k držáku desky který zakrývá původní elektroinstalaci majitele
Do 6ti díry je zapojena prodlužovačka 1,5m s 1 koncem do kterého je zapojen kabel od zářivky u stropu
zářivku zapínám tak že na 6ti díře přepnu spínač z 0 na 1. boží ne? 

-> Jozka: tak to uz je jina
-> škoda caddy: musis si najit nejakej mistni veteran car club a tam hledat
Hodil zimáky, nový desky, kotouče a repráky...
nemáte někdo nějakej telefon na veteránskou atestaci? ať hledám jak hledám nic nemohu najít 

-> castrol 18.11.13 21:01:30: Musí mít a bude, je to "svar na podložku".. Jako vnitřní "dlahu" jsem použil 30 cm trubky silnostěnný..

-> Milan 136: Co se smejes je to tak no d...e ve fordu no. A prej ze jen frantici vymejslej.....a ejhle i nemci jsou ....

-> suri: dik, no ja budem hladat dalej
-> castrol 18.11.13 21:29:41: neviem , ak nezabudnem mrknem , ak to nebude origo tak potom jedine bosch katalog a hladaj
-> suri: a sakra a je na ten bmm karnec vobec nejaka opravna sada ?
-> Don_pepe: klidne.. ale bude to peknej kit car:)
-> castrol 18.11.13 21:25:23: regulátor tlaku , nie som si istý či to bolo ako samostatný diel
decká prosim o radu ,dnes som rozhádzal bmm karbec a zistil som že je táto membranka ko ,obehol som mototechny v okoli ale nikde som neuspel, neviete kde ju splasit?
-> Jozka: to by chcelo asi vymenit tam nebude dlha zivotnost 

-> exwrcteam 18.11.13 18:21:26: Ooooo! Bude vícero dokumetace v průběhu?

Koupil sem este litr G11, vysal litr z nadobky - to necham na doliti pripadne a dolil koncentratem. Ted to je tak 1:1 baj voko. Voda je zatim furt modra, tak snad to vydrzi a nezrezne

přezul feldu a jdu ještě na noční 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Asi tak. Ono ak tam aj nejaký vzduch je, odvzdušní sa to samo po pár km :) Ale v 99% prípadoch mi tiež stačilo len naliať kvapalinu a rovno jazdiť bez odvzdušňovania a bolo to OK. Iba raz som mal problém a to po výmene hlavy motora, po naplnení systému mi furt mizla voda z nádržky, zrejme sa tam spravila niekde v motore veľká vzduchová bublina, do 500 km si to sadlo a už to bolo OK..
PS: mal by si si umyť motor, máš z neho dobrú grcku :)
PS: mal by si si umyť motor, máš z neho dobrú grcku :)
Po opětovném znovunalezení vhodné vložky jsem konečně opravil urezlej plotovej sloupek.. s céóčkem a 0,8 mm drátem docela dílo.. přitom taková volovina..
-> Kuladmin:

Tak jsem vymenil ve fordu mondeo spalenou pojistku na autozasuvku a hle uz funguji i zadni blinkry za jizdy a pri rozsvicenych svetlech...... muze my to nekdo vysvetlit????
Jakou ma vnitrni zasuvka spojistost se zadnima (upozornuji pouze zadnima) blinkrama????
To snad muzou vymyslet jen ve fordu - navic je to pomerne nebezpecne ze.
Jakou ma vnitrni zasuvka spojistost se zadnima (upozornuji pouze zadnima) blinkrama????
To snad muzou vymyslet jen ve fordu - navic je to pomerne nebezpecne ze.
včera kompletně rozebraná felicia combi všechny plasty ven+motor s převodovkou a nápravy taky vyndaný 

-> Stepan FUN: Přesně tak
Bílá fileta a číslo 23 :)

-> Petrson: Dle fotek je to tak. :-) Něco bych asi našel... :-)
-> Stepan FUN: viděl bych to na toto skoda-virt.cz/cz/.../7581
-cooper-felicia
-> Dave - ten pátý: S čím? Možná najdu nějaký fotky...
Jinak takhle vypada nadobka z passata, jak se nekdo ptal.
Kdyz jsem mel prazdnej system, tak jsem otevrel kohoutek v kufru, topeni dal na max, dolejval smes do nadobky, dokud hladina neprestala klesat. Pak sem zavrel kohoutek a vyjel. Zadny vareni, ani nebylo potreba dolejvat vodu. Fakt nechapu co vetsina lidi blbne s tim, ze to porad silene odvzdusnujou, stavej auto predkem do kopce a podobny voloviny. Hustomer z lidlu rika, ze to mam do -25 °C. Mozna jsem mel koupit vic koncentratu :(
Kdyz jsem mel prazdnej system, tak jsem otevrel kohoutek v kufru, topeni dal na max, dolejval smes do nadobky, dokud hladina neprestala klesat. Pak sem zavrel kohoutek a vyjel. Zadny vareni, ani nebylo potreba dolejvat vodu. Fakt nechapu co vetsina lidi blbne s tim, ze to porad silene odvzdusnujou, stavej auto predkem do kopce a podobny voloviny. Hustomer z lidlu rika, ze to mam do -25 °C. Mozna jsem mel koupit vic koncentratu :(
-> Bery: Taky jsem si byl zajezdit v Bělý ;)
Jinak kdyby nekdo nevedel, tak druhej extrem - cistej koncentrat nemrzky neni nemrznouci

-> Matthes, záškodník z TechWebu: To jsi mě nepotěšil, taky tam mám spíš slabší směs, asi ještě kus odčerpám a doplním čistým fridexem :/
-> Bukaj: Hele nepamatuju si presne, ale aspon 1:1 uz by to melo bejt ok.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Aha...
V jaký koncentraci fungujou ještě antikorozivně? U škodovky leju 6 litrů koncentrátu a doleju destilkou (cca 5 l), u Feldy 3 litry koncentrátu. Do obou aut leju modrozelenou (G11, G48)
V jaký koncentraci fungujou ještě antikorozivně? U škodovky leju 6 litrů koncentrátu a doleju destilkou (cca 5 l), u Feldy 3 litry koncentrátu. Do obou aut leju modrozelenou (G11, G48)
-> Bukaj: Puvodne to bylo zeleny :-D Akorat tyhle srajdy fungujou antikorozivne az od urcity koncentrace a ja tam mel jen do -20 no.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tos tam měl Stabil? Ta barva je podivná...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: No to je smyslem průplachu ne? :) Uvolnit usazeniny, aby to chladilo... a když to začne téct, tak alespoň víš, kterej díl by tě pravděpodobně nechal někde stát o pár měsíců později...
-> dragon_cb_cz: To radsi ne :-D Este by se neco uvolnilo nekde.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: To už jsi to rovnou mohl propláchnout octem ne?
Vypustil kekel z chlazeni, vyplach asi 150 l vody a nalil novou napln. Jsem zvedav kdy to zacne nekde chcat. Taky sem menil oil. Po dlouhy dobe se skodilo.
-> LUKAS 16.11.13 19:59:30: : nemáš víc fotek téhle alfy ?
-> Lubes: tak je veru aj zo spravnou zvukovou kulisou :D
-> LUKAS: najkrajšie vozy preteku

-> LUKAS: Tak túto velice dobre poznám