-> palinator 21.02.23 09:04:19: To zcela bez debat posrat jdou, o tom žádná. Ale zároveň se celkem dobře ví jak to udělat, aby se to nestalo. Jen se na to většinou kašle, protože to je kombinace práce, kterou nechtějí dělat ani technici (málo která práce je nudnější než pravidelně testovat DR plány), ani firmy (protože to žádné peníze nevydělá, naopak je to stojí). Takže sice zálohuje kde kdo, ale když na to přijde, tak se často zjistí, že zálohy jsou nepoužitelný, protože tu obnovu nikdo nikdy nevyzkoušel...
V minulé firmě jsem si takhle pár dní před odchodem střihl pár nočních kvůli obnově omylem smazaných emailů ze zálohy Exchange serveru a mělo to přesně tenhle průběh... nakonec se mi tu zálohu obnovit podařilo, ale trvalo to fakt několik nocí. Správně by to měla být otázka minut, max hodin.
Tam kde to jde je ideální ten systém navrhnout spíš tak, aby nějaká extra sofistikovaná záloha (protože čím sofistikovanější, tím větší šance, že bude nefunkční) nebyla potřeba.
Každopádně to rozhodně jde, konec konců peníze máme (až na Davida) všichni taky v bance dlouhé roky a taky asi nikdo nečeká, že by se ty účty vedly hezky po staru do knih... A jakkoliv mám techničáky svých aut rád, tak zůstatek na svých účtech mám rád o několik řádů víc