-> dragon_cb_cz 27.01.19 18:59:59:
Já ten původní příspěvek sem psal právě kvůli naprostýmu úžasu. Že Felicie OHV umí bejt tichá, pevná, nevybouchaná a že řazení nepřipomíná manévry Sputniku v mezihvězdným prostoru. Píšu to i v porovnání s daleko novějšíma autama, který mě třeba naopak z hlediska uživatelský přívětivosti a kladnejm předsudkům zklamaly. Například typicky Fábie II, s kterejma jsem měl tu čest posunovat a nic moc najeto to nemělo. Nebo když jsem vybíral Octávku, na fotkách krásný auto a zbytek hnůj a vyvrklaný všechno. Jinak souhlasim, furt je to Felda a na ježdění to dneska už není. Jen to beru jako zachovalej kus hodnej dožít se dalších generací.
-> saskyn2:
Mám pocit že mi "pantáta" říkal i příběh o tom, že ty lemy na to auto šly uplně zbytečně. Já to teda i chtěl nějak koumat, ale bylo to mokrý a zaprasený bahnem jak teď sněžilo. Žádnou rez ve hranách lemů jsem nenašel (ale netvrdim že tam není). Chce to pořádně umejt. Ale lak se blejská, našel jsem tam jeden ďolík od parkování a drobnější škrábance.
-> Tom Troll 27.01.19 18:10:43:
Z tohoto příspěvku bych měl výhrady k lecčemu, ale komentovat budu jen to, že Felda má být poslední veterán. To se říkalo i o 742 že to bude poslední veterán, protože náhon na zadek a old school koncepce všeho. Nestalo se tak. A nestane se to ani s Octavií a s novějšíma autama. Důvody, proč se lidi zbavovaly a zbavujou aut, budou furt stejný. Naopak si myslím, že hodnota veteránů poroste ještě více. Jednak je čím dál více modelů (k čemu je, že má půl republiky doma veteránskou stodvacítku, protože se 15 let nic jinýho tuzemskýho koupit nedalo?), takže vlastně dochovaný kusy budou ojedinělejší než dříve, dále se dnes jezdí mnohem více a lidi to berou jako spotřební materiál (srdcařů majitelů ubývá) a nakonec se drasticky změnila dostupnost náhradních dílů na starší auta. Na stodvacítku si leckterej majitel v době její koupě sháněl díly, který by mu daly na stavbu ještě jedny a tyto držel na půdě v seně. Mototechny pak držely zásoby těchto dílů dalších 15 let po skončení výroby. Dneska toto neexistuje. Jednak jsou díly mnohdy zoufalé kvality, a ty originální se vesele likvidujou, když modelu vzrostou léta od konce výroby. Říkám to teď a věřím tomu jako máločemu jinýmu:
Problémem příštích veteránů bude zoufalý nedostatek náhradních dílů. Tento problém už pociťuje Favorit, Felda na tom bude ještě hůře a Fabie a novější stroje to posunou na uplně jinej level. O to dražší (a cennější) bude novější auta držet naživu.