-> saskyn2 05.06.23 17:00:58: K těm Chotusicím:
Tam to mají tak blbě nastavený, že pro nakupující otevírají areál až v 7:00, ale prodejci tam mají vstup už od pátečního večera a brzkého sobotního rána (jako aby stihli "vybalit").
Jenže to funguje tak, že ty zajímavé díly za zajímavé ceny vykoupí před otevřením burzy veřejnosti několik prodejců...
...a pak když v 7 otevřou bránu, tak se strhne bitka o to, co zbylo.
...takže pokud chceš v Chotusicích dobře nakoupit, jediná kloudná možnost je připlatit si dvě kila za vstup pro prodejce. Nevím, jaká je dnes cena vstupného, když jsem tam byl před cca 10 lety naposledy, tak to bylo 200/400 (nakupující/prodejce). Každopádně vím, že bylo dost takových, kteří tam přijeli brzy ráno jako prodejci, zaparkovali a zamkli auto a šli nakupovat od vybalujících prodejců...
...tohle všechno mi Chotusice natolik znechutilo, že už tam nechci jezdit. Mám rád burzy, kde není žádná "otevírací hodina", kam prostě kupující a prodejci přijíždějí postupně a je šance ulovit fajn věci za rozumné ceny...
Jinak k překupníkům asi jak píšeš - spousty dílů zachránili (vložili kapitál do něčeho, co tehdy nikdo nechtěl). A osobně jsem rád, že když něco potřebuju sehnat, tak u nich mám poměrně slušnou šanci, že to budou mít, byť za vysokou cenu. Kdo chce staré krámy provozovat levně, ten musí mít nasysleno, nebo investovat do nákupu větších souborů dílů (výprodeje, vyklízení apod.), což zase žere čas, musí mít kde to skladovat atd.
Takže překupníky rozhodně neodsuzuji (až na pár "vykuků", kteří beztak dlouho na trhu nevydrží, neboť se to o nich rychle rozkřikne), když se mi zdá cena nabízeného tovaru vysoká, poděkuju a slušně odmítnu.
-> StepaNoFUN 05.06.23 19:31:19: To by bylo fajn, trávil bych u počítače méně času