Dnes večer dobrý skutek, aneb pomoc bližnímu v nouzi...
Jedu před jedenáctou od kamaráda z Barrandova a na Barrandovské radiále vidím odstavenou Feldu na varovkách a kluka u ní, tak zacouvám před něj a ptám se, jestli můžu pomoci...
...prej baterka, tak říkám, ať vypne ty varovky a obrysovky, aby ji ještě víc nevyšťavil a tahám z auta kabely, najíždím zadním kolem 130LPG na obrubník, aby kabely dosáhly k baterce, připojím a chvilku nechám na zvýšený volnoběh (sytič na LPG mi svíčky nezahumusí

) a po chvilce Feldu nastartuju. Ale ejhle - svítí kontrolka dobíjení, tak koukám na altík (Bosch 90A - byla to 1,6), proměřuju kabely a altík nedobíjí. Ještě jsem v zoufalství demontoval regulátor z altíku a kouknul, jestli má nějaké uhlíky, nic závadného na oko neobjeveno, ani po zpětné montáži nedobíjel. Tak baterku ven, zamknout auto a že kluka zavezu do Rokycan - prý teď dojíždí do Nupak do práce, kde se zaučuje, než otevřou pobočku v Rokycanech a včera mu klekla jeho OII, tak si půjčil od babičky Feldu, kterou nepoužívá a ještě, než dojel do Nupak se mu rozsvítila kontrolka dobíjení a cestou z práce mu to chcíplo... Navíc mu nikdo z rodiny nebral telefon - taky kdo by bral telefon po desáté večerní (tímto se omlouvám Matthesovi, kterému jsem volal, jestli by náhodou neměl altík nebo regulátor

). Když kluk nasedl, tak mne napadlo, že mám vlastně doma "nepotřebné" Volvo, tak mu říkám, že nejedeme do Rokycan, ale že mu půjčím auto...
Tak snad dobře dorazí domů a vyřeší jak porouchanou Octávku, tak babiččinu Feldu...