Kazdej to ma individualni, podobne na me pusobi modry vzhled :-( Sediva je nejprijemnejsi pro me. Mozna to souvisi s barvosleposti... Celkove mam problem s clanky, kde je svetly pismo a cerny pozadi, ale terminal mi nikdy nevadil, coz nechapu...
-> U-Geen: Slack jsem si ještě do dark tématu nepřepnul, ale jinak to mám stejně. Speciálně když to pak musí člověk neplánovaně zapnout ve 4 ráno, tak to vypaluje oči i bez bílýho pozadí...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: zajímavý, já to mám přesně naopak :-) Celý dny čumim do kódu s černým pozadím, Slack taky černej jak bota, terminál jakbysmet... bílý věci mě plašej.
-> m8rinek 23.03.21 22:41:30: Z cernyho tematumu bych blil, vypaluje se mi do sitnice a kdyz se na to divam a podivam se jinam ocima, tak porad vidim ty radky, jdou z toho oci kolem...
Obrázek: Maximální rozměr 480x480 a 60kb (možná by pane vedoucí mohla proběhnout aktualizace - jen návrh), ale skoro 3MB fotka 5312x2998 projde. A pak mi fakt nevadí, že je oříznutá, nebo v horším rozlišení.
-> růža: V rámci zachování trošky zdravýho rozumu už přestanem nějaký pruhy řešit a tam kde budou je budem brát jako fakt, protože uživatel neřeší rozměry fotek k uploadu.
Můžem bejt rádi, že si WEB poradí i s fotkama násobně většíma (protože dneska už mobily "fotěj" snad v "UHD") a rovnou je neodmítne.
Zkuse se někdy podívat na popis toho co lze nahrát a v jaký velikosti a rouklikněte si parametry toho, co tam posíláme z mobilů.
-> StepaNoFUN: No jasně, že obecně to nejde, něco se vždycky rozbije, když poměr stran nesedí. Za mne by stačil centrovany nejmenší nutný orez na formát náhledu. U mne se to tedy nikdy neprojevilo - až teď u hodně sirokouhlyho obrázku, ale je fakt, že obrázků sem valím málo.
-> StepaNoFUN: tak možnosti tu vždycky jsou různý :-) Nicméně až do okamžiku nenávratného rozbití image magick se to ořezávalo "na střed". Teď to udělaný není, nevylučuju, že to někdy opravím.... asi jo, na novej virtualek zatím není čas
-> COL: Univerzálně to moc udělat nejde (kdyžtak mě pan vedoucí opraví). Buď to bude zachování formátu s pruhem, nebo Pan&Scan (ořez dle odhadu), nebo deformace...
-> U-Geen: Ach tak. Já jsem si do teď myslel, že stížnosti byly na blbě načtený jpegy, co jsem párkrát zahlídnul. Ale třeba byla zrovna chyba u mně, nicméně jsem neřešil. Pokud se jedná o 4:3/3:2/16:9 či jiný poměry... Jak moc to má bejt univerzální? To bych asi nedal. A ani nechtěl.
To je asi jako v práci - vytiskni mi fotku. Z telefonu. Na fotopapír. Do rámečku. Opověď- jak to mám ořezat?
-> Milan 136: U některejch fotek se v náhledech v kartě zobrazovaly náhodný částečný černý pruhy přes fotky a několikrát na ně byla stížnost, jestli by to nešlo jako opravit. :-) Tak U-Geen na popud členů vyhlásil boj s černejma pruhama. :-D
-> Matthes, záškodník z TechWebu: to máš z toho že nepoužíváš nečtený ale klikneš si jen na svoje témata když máš náladu a vzpomeneš si na sem tam na to