-> palinator 08.08.19 14:05:52: Ano přesně tak, zatím co ve výrobě ti stačí na 20 nýmandů pracujících za 20t dva schopní lidé kteří je budou korigovat a opravovat po nich zmetky, tak při opravě potřebuješ schopného každého člověka, takže když si vezmeš, že ve výrobě vychrlíš za směnu v těch 22 lidech třeba 100 ks výrobků, tak opravami tomu nemůžeš nikdy ekonomicky konkurovat. Bohužel na úkor ekologie.
-> dragon_cb_cz 08.08.19 14:09:32: Problém je že každý takový výrobek ti časem morálně zestárne, kdo by proboha chtěl mít 30 let starou pračku(jo vim že na virtu každý druhý, ale v normálním světě to je nějaké promile) takže dávat třeba 40t za pračku s tím že mi vydrží 20 let je prostě píčovina, když si můžu koupit pračku za 5t s tím že za 10 let ji vyhodím a koupím novou...a jak píšeš nikde nemáš záruku že ten drahý výrobek vydrží. Já mám třeba pračku LG myslím z roku 2005 nebo kdy otevírali první electroworld, byla v akci asi za 4500, peru v ní fakt fest a furt a za tu dobu čerpadlo co stálo asi 250 a jedna hadička kterou jsem slepil lepidlem na okna. Až se na ní něco vysere tak půjde, chci nějakou na kterou se dá postavit sušička.