skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
Nechal jsem zenu vyrazit na nakup GLSou... tak jsem na to zvedavej, skodovku uz neridila samostatne hodne dlouho 

Pokud je ta výztuha navařená přerušovaně, tak má i vyšší pevnost. Pořád se to pak chová jako 2 kusy a ne jako jeden (jenom silnější) kus, takže se to pak míň kroutí (není myšleno svařováním). Nevýhoda je vyšší možnost koroze mezi těma plechama.
-> Tuner#2: Křížem jsem to vařil. Když jsem to měl nabodované, tak první stranu do půlky a pak druhou stranu jakoby naproti aby se mi nepokroutilo.. U další vlečky budu vědět. díky

-> Tuner#2: To u mě nehrozí 

-> m8rinek 08.01.14 10:40:56: Přesně ten mám taky a spokojenost. Běhá to i v garáži 

-> m8rinek: Tak já mam jednoanténkovej a dosah se asi tak 5x znásobil 

-> Kocvin 07.01.14 18:18:17: Možná deformace, pnutí, zbytečné prohřátí materiálu kor pokud jsi to vařil v kuse bez přestávek. Správně se to má dělat i křížem proti sobě.
-> Matthes, záškodník z TechWebu 07.01.14 18:21:08: Až na to, že blbě to nemám já, ale ty což tady tvrdil i Petr s...
-> vhml 07.01.14 20:57:03: Pnutí a nebo když je někdo pako a má to blbě nastavené, tak podtečení svaru a tím zeslabení původního materiálu = možnost prasknutí.
-> Matthes, záškodník z TechWebu 07.01.14 18:21:08: Až na to, že blbě to nemám já, ale ty což tady tvrdil i Petr s...
-> vhml 07.01.14 20:57:03: Pnutí a nebo když je někdo pako a má to blbě nastavené, tak podtečení svaru a tím zeslabení původního materiálu = možnost prasknutí.
-> Bucin:
asi tak nějak. tak nechtělo se mi k tomu lehat, otočila se a jak se pěkně vyndavaly nápravy atd.

-> Pepčas: jak to, že není karta embéčka? :) alou to napravit 

-> StepaNoFUN 07.01.14 22:36:39: tohle je "muj" router pro funkci antény nejni potřeba 

-> Jarda/felda: Od jisté doby si routery kupuju raději sám... Projít přes WAN na dalším rouretu není až tak jednoduchý, jako nechat vše na routeru poskytovatele...
-> m8rinek: TPLink? Mě stál 300 

-> m8rinek: Typ?
Pořídil jsem novej router, kterej pokryje celej barák a internet jede stabilně a 10x rychleji... Veliká radost za 600Kč :D.
Dnes sem trochu šáhl červenou
(ještě budem hódně pokračovat..)

-> kejvl: Kuře krákoře leží na dvoře, nožk má nahoře ... 

-> vhml: Vznikne tam vrub, kde se muze koncentrovat napeti a je to pak prvni misto, kde to pri pretizeni rupne.
-> Tuner#2 - zrušená registrace 07.01.14 18:04:29: proč se vlastně to Včko nemá vařit? Jakej to má důvod?
-> Bukaj 07.01.14 19:13:29: vložky FAB 1 OCT 1 a Ibiza / Cordoba sa dajú opraviť , ostatné nie . Teda niektoré novšie toledá a cordoby sa dajú kombinovať z viac sád ...
-> Matthes, záškodník z TechWebu:
Vlastně jsem dneska zprovoznil ještě zámek (vložku) řidičových dveří - docela mne příjemně překvapilo, že prodávají opravnou sadu za 43 Kč
(nová vložka 1700 Kč)
A až přijdou díly, tak nasadím rozvodovej řemen, nahodím a nastrojím motoř a až zavrčí, tak mne čekají ještě čepy ramen a řízení a silentbloky nápravy. A ještě by to chtělo novej vejfuk...
Vlastně jsem dneska zprovoznil ještě zámek (vložku) řidičových dveří - docela mne příjemně překvapilo, že prodávají opravnou sadu za 43 Kč

A až přijdou díly, tak nasadím rozvodovej řemen, nahodím a nastrojím motoř a až zavrčí, tak mne čekají ještě čepy ramen a řízení a silentbloky nápravy. A ještě by to chtělo novej vejfuk...

-> Bukaj: To sem mel loni s dedovym focusem. Jel sem vymenit oil v motoru. Prisel sem na poskozeny pomocny lozisko prevodovky, u toho sem udelal cepy ramen a predni brzdy. K tomu na tehlicich byly vyrvany dva zavity drzaku brzdicu, no dilo...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: No, nevim - na co tam šáhnu, to je špatně...
Ta manžeta nevypadala zle, než jsem ji očistil a stiskl...
...a původně jsem chtěl jen vyměnit manžetu (bez tukové náplně), ale když mjsem viděl, jaký mejdlo bylo v kloubu, tak jsem musel...
Celá tahle akce měla bejt původně jenom oprava tekoucího chlazení, výměna hadic odsávání klikové skříně a seřízení sbíhavosti...
Jen ten jeden šutr mi změnil plány na pár tejdnů

Ta manžeta nevypadala zle, než jsem ji očistil a stiskl...
...a původně jsem chtěl jen vyměnit manžetu (bez tukové náplně), ale když mjsem viděl, jaký mejdlo bylo v kloubu, tak jsem musel...

Celá tahle akce měla bejt původně jenom oprava tekoucího chlazení, výměna hadic odsávání klikové skříně a seřízení sbíhavosti...

Jen ten jeden šutr mi změnil plány na pár tejdnů

-> Bukaj: Este ze te tata ma, mu dost usetris :-)
-> Matthes, záškodník z TechWebu:
Tak já přidám taky jednu věc, kterou jsem dnes udělal a která je blbě - nevyměnil jsem šrouby, u kloubu
Jinak pomalu pokračuju s tátovou Octavií, ale stále mi nedorazily objednané díly (objednával jsem o Vánocích, odesílali prý ve čtvrtek)
Dnes tedy záchrana jednoho homokineťáku:
Tak já přidám taky jednu věc, kterou jsem dnes udělal a která je blbě - nevyměnil jsem šrouby, u kloubu

Jinak pomalu pokračuju s tátovou Octavií, ale stále mi nedorazily objednané díly (objednával jsem o Vánocích, odesílali prý ve čtvrtek)

Dnes tedy záchrana jednoho homokineťáku:
-> Tuner#2: Jak rikal Eidy, je to blbe, ale asi mu to neupadne. Proto jsem rikal, ze to je jako s trubickama. Taky to mas blbe a presto to funguje
Ale prosimte, bud moudrejsi jak ja a nezacni se hadat ze nemam pravdu. Oba vime, ze ten druhej ma odlisnej nazor a neni potreba to tu zase probirat...

-> Tuner#2: Když už jsme u toho proč přerušovaně? Kvůli deformaci nebo pnutí?
-> Matthes, záškodník z TechWebu 07.01.14 18:05:24: Ty snad tohle považuješ za správné?
-> Vojťas: Jo špatně jsem to přečetl..

-> Kocvin: to Vcko se varit taky nema, jsi Tunera asi spatne pochopil
-> Eidy: To je jako s tema rozpernejma trubickama
Ale nebudu radsi prudit.

-> Eidy: Žádné výkresy nemám.. Vařil jsem to podle toho co jsem odkoukal zde.. tzn. vše krom úzkého konce (vykrojení)
-> Kocvin 07.01.14 17:55:01: Nemá to být vařeno v celé délce, ale po cca. 5cm a vynechat. Ale hlavní je, že jsi nevařil to Včko, to je chyba největší.
-> Kocvin: Neumíš číst výkresy. Ono to asi nepraskne, ale není to správně.
-> m8rinek: Jakto?
-> Kocvin: Ať je to jakýkoli, tak je to špatně dle dokumentace...
Vyztužoval ramena.. Myslím, že jako svářeč samouk to nemám úplně marné :)
-> stepan: nemám,ale taky vim kde mám od všech klíče a co kterýmu chybí k provozuschopnosti
-> Bucin: jsem to vzal lepící páskou radši....už jsem doma,jdu na to!

-> Bucin: jsem to vzal lepící páskou radši....už jsem doma,jdu na to!
-> myschaak AZNP K.Hora: Ty jezdíš s rozřezaným autem a pak že jsem já ten vrah jehňátek na koho posílá VeTeV Tv Hovna.
-> myschaak AZNP K.Hora: Ty děláš, jak kdybys měl jediný auto. 

Nestihl jsem vyvařit půlku zadního podběhu...zejtra jedu do práce s vyřezano dírou....doufám že mě někde stopnou cajti
O tom zálabákovi ani nemluvim...včera volal,nepřestěhujem auta?ok....tak zapřáhnu podval a přijedu,od jednoho auta nemám klíče a v druhým není volantovka.....bych ho zabil chuje...tak s prázdnou domů

O tom zálabákovi ani nemluvim...včera volal,nepřestěhujem auta?ok....tak zapřáhnu podval a přijedu,od jednoho auta nemám klíče a v druhým není volantovka.....bych ho zabil chuje...tak s prázdnou domů

-> castrol: "Jé takle to má i Saab co :D"
-> Bucin: co vravel majster na spinacku
?