skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> Arnold: psksp © 

-> afro100: klid Lubo ja som tiez sam no a neposeru se i kdyz ...

-> Jindas: to neni nic proti tebe ani slecne ...
to len ta jar a ja som sam no :)
to len ta jar a ja som sam no :)
-> castrol: Děkuju moc :) spíš děkujem...
-> afro100: Taky děkuju... a co má znamenat to achjo?
-> afro100: Taky děkuju... a co má znamenat to achjo?
Mantrabeach 03.05.11 17:32:06 napsal:
no a je zase místo na vozy
Takže co koupíš tento měsíc?

Takže co koupíš tento měsíc?

-> Eidy: Oki... Mas FB? Mozme aj cez chat ked tak... 

-> Matulo: To jsi potahoval origo plast? Jakou metodou? Kdyžtak pokecáme u mě v kartě.
-> Jindas: chjo ... tak hodne stastia
-> Jindas: tak vela stastia
Našel si novou babu

+ na skusku som si dnes spravil jeden obklad do interieru v imitacii carbonu a podaril sa mi... uz iba dalsich 8 ks...

po case vytahl mikropajku a zavzpominal na hodiny pajeni na praxi
. Nahrazoval jsem ten plochej spoj delsim dratovym kvuli prodžektu projektor

havlik 03.05.11 13:02:39 napsal:
→ David29: vlevo fáze vpravo nulák kdo to nezná to
je čurák
Aha, tak proto vylítly jističe. Rána, že jim to muselo skočit až v Temelíně
Už jsem se v tom dlouho nešťoural, a měl jsem zafixováno, že fáze je napravo - na druhé straně než je srdce...
→ David29: vlevo fáze vpravo nulák kdo to nezná to
je čurák
Aha, tak proto vylítly jističe. Rána, že jim to muselo skočit až v Temelíně
Už jsem se v tom dlouho nešťoural, a měl jsem zafixováno, že fáze je napravo - na druhé straně než je srdce...
Vynadili jsme turbo z octavie,pěkná pakárna
.Vše zarezlé.Zítra jde na kontrolu,ale zdá se být OK,akorát se musel rozpohybovat ventil.
Zhrozil jsem se,při odevření EGR ventilu,tam byl humus,nevím jestli to byl i připeklý olej a to samé bylo v sání nános 3mm.
Další závada byla startér,malinko vyosen,ale zatím startuje.Nakonec jsme zkoukli žhavičky a 1 a 4 vále nežhavil.
Tak snad bude chodit lépe a bude to už vše ze závad.

Zhrozil jsem se,při odevření EGR ventilu,tam byl humus,nevím jestli to byl i připeklý olej a to samé bylo v sání nános 3mm.
Další závada byla startér,malinko vyosen,ale zatím startuje.Nakonec jsme zkoukli žhavičky a 1 a 4 vále nežhavil.
Tak snad bude chodit lépe a bude to už vše ze závad.

-> Hurdis: no jasný ale my máme jinak vozejk takovej chatrnej takže sem si půjčil tenhle a krásně se to tam vlezlo takže až pojedu tak je to jasná volba.A to sem tu kastli tam dával sám
-> Mantrabeach: Tušil jsem to :-)
Na kastli nepotřebuješ podvál vůbec. Klidně vlek i se sajtnami 190-200cm, tam to hezky zapadne, ani se nemusí moc kurtovat.
Na kastli nepotřebuješ podvál vůbec. Klidně vlek i se sajtnami 190-200cm, tam to hezky zapadne, ani se nemusí moc kurtovat.
-> Hurdis: jo to jsem byl já a david,ale plaťák to nebyl ale hodně dobrej klasickej vozejk kterej má rozebíratelný bočnice takže až si povezu kastli na rice tak už nebudu potřebovat podval

-> Mantrabeach: Netáhnul jsi to dneska za něčím stříbrným z Nepálu kolem radaru? Kolem 13h? Potkal jsem podlahu na plaťáku, ale přes déšť jsem moc neviděl.
,kábro zmizelo a po něm i bordel a až přijede kastle na rice tak zmizí i ric

-> FORM: Nevím, ve škole blbě zapojená prodlužka odrovnala PLCčko, byla prohozená fáze a nula, PEN byl OK

Podle dnešních norem se oba pracovní vodiče mohou umísťovat libovolně, to že je fázi vhodné dávat do levé dutinky je určeno pouze doporučením. Pro fázové vodiče se smí používat černá, hnědá a šedá, červená ne.
-> David29: Klidně i vpravo, pokud je to blbě zapojený (pokud to zapojoval č...), fáze je tam kde ti bude svítit zkoušečka

-> havlik: -> VeTeV: -> castrol: ja to neriešim, len píšem ako sa to vraví u nás :)
-> minno: tak snad nebude rozoberat zasuvku aby to zistil podla farby
-> havlik: přesně..
-> minno: nehledě k tomu když bude místo hnědý černá či dokonce červenou jsem viděl? leda to olizovat :-)
-> minno: nehledě k tomu když bude místo hnědý černá či dokonce červenou jsem viděl? leda to olizovat :-)
-> minno: a jak to vyřeší na který straně? ale u nás se to řiká takhle
-> havlik: tá poučka znie ináč, hnedý fáza, modrý nulák, kto to nevie ten je čurák

-> David29: vlevo fáze vpravo nulák kdo to nezná to je čurák
Na který straně je fáze?
-> Mantrabeach: bo-bo-bo?
-> doly120: -> Apple STS Chvojkovice-Brod:
hoši kdybyste věděli jak to vůbec bude.Ale díky jednomu hodnýmu člověku bude možná kastle i vyvařená rovnou takže to bude bez starostí.Akorát zatím tajím o koho jde protože ten dotyčnej je tady někým i nenáviděn.Jinak ty věci nebudou pro mě schovaný.to já budu muset třeba ještě nasyslit z jinýho a nebo třeba z rice

-> Mantrabeach: no , pochvala že schováš vše rapidí
-> Mantrabeach: to jako schováváš i střechu?
přijel sem z práce,to beru jako velký uspěch

Dneska jsem tunil, štafle byly solidní :-) co udělá 300kg betonu vzadu. Škoda, že fotky se 400kg kixly kvůli kartě to už byla solidní žehlička i vepředu, kam se hrabou se vzducháčem :-D když jsem přijel v hornbachu s otevřenou haubnou na pokladnu tak týpek málem lehnul smíchy... Tak to dopadá když se spotřebák fláka v servisu.
Konecne som rozobral lobra a dal von prevodovku, rozobral motor co som mal v aute pred 2r ...
Nacase
Foto: pipo30.rajce.idnes.cz/Gar de_Favorit_136_engine

Foto: pipo30.rajce.idnes.cz/Gar de_Favorit_136_engine
-> castrol: použijem starú expanzku a fridex , samospádom by to malo uchladiť , keby mal bežať dlhšie tak to pretlačím hadicou z vodovodu
-> alpin: jaj tak tak to je o inom
-> castrol: musím mať chladenie... toto je vodník 

-> alpin: naco chladenie? zajtra odfotim moj domorobo je podobni ako ten co robis
-> castrol: inak docela ma sere že tá nádrž nieje väčšia lebo tam musím poriešiť pomocnú nádržku kvôli vývodom a chladenie , a jak to natlačím na túto malú ešte neviem
alpin 02.05.11 20:52:13 napsal:
→ castrol: zas taky kkt niesom
tak som to nemyslel ale podla forky vypada ze kompresor je privareny 
→ castrol: zas taky kkt niesom

-> castrol: privarený nieje ani motor ani kompresor
zas taky kkt niesom
je to len priložené a motor bude napevno prišróbovany k tej platni pod nim , platňa pod motorom je len bodnutá 
a hej , napínať chcem motorom

a hej , napínať chcem motorom
Nwkt 02.05.11 19:07:52 napsal:
→ Mantrabeach: A tohle chceš dávat dohromady?
jo střechu jako jedinou nedotčenou nechal a zbytek dovaří

→ Mantrabeach: A tohle chceš dávat dohromady?
jo střechu jako jedinou nedotčenou nechal a zbytek dovaří

-> alpin: a este dotaz,ten kompresor si tam privaril?a ak hej budes remen napinat motorom ?
-> castrol: ja neviem , mne malá príde ale už mi viac ľudí povedalo že je akurát
a tak čo , bude sa kompresor častejšie spínať

-> alpin: nieje ta nadrz moc mala ?