skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
repasnuta pedalovka a repasnuty olejovy chladic (este nieje celkom hotovy)
vykutil jsem držál monitoru nad ponkem :-) funkčnost perfektní, ještě doladím aretaci polohy a luxus :-)
dneska som prvykrat nastartoval v tomto roku
,porobil elektriku prednych svetiel vybrusil kasnu ,a coskoro ideme do garaze komplet odstrojit na dobu neurcitu a makat
sa mozte tesit na nove aktualizacie

-> Shader:
Vypadá to moc pěkně, jak si dělal ty doorboardy? To je nějakym laminátem nebo čim?
Vypadá to moc pěkně, jak si dělal ty doorboardy? To je nějakym laminátem nebo čim?
Navštívil jsem Riegger autodíly Prosek,
ohledně pomoci s opravou navíječe pásů SCHROTH - pokud to klapne tak mi seženou nejen čidla která jsem od prodejce nedostal ale i jiný navíječ včetně kabeláže
Vyjma toho jsem si byl omrknout předrenovační stav sady 5kusů LOUKOTÍ
které mi nabídl jeden dobrej škodovák výměnou za moje repasovaný Meteor 2
ohledně pomoci s opravou navíječe pásů SCHROTH - pokud to klapne tak mi seženou nejen čidla která jsem od prodejce nedostal ale i jiný navíječ včetně kabeláže

Vyjma toho jsem si byl omrknout předrenovační stav sady 5kusů LOUKOTÍ

-> Majklsto: to je škodovka vždy tam niečo bude , hlavne že idú kvalty lebo s tým sme sa vtedy srali
-> suri: ano radí pekne, diferák trošku počut, ale v tom prsty nemám,na to som si dával bacha aby som nepomotal podložky
-> Majklsto: ticho a radí?
-> suri: šlape ako hodinky

-> Majklsto: hovno , tá prevodovka skladaná v -20st ide? to je hádam prvá dobrá správa po dlhej dobe
Ták dnes po dlhej zime som sa bol prvý raz previezt na kile.Tomu predchádzala výmena + repas prevodovky, ktorá vdaka surimu funguje bez problémov, dalej repas brzd komplet opieskované, nové lanovody beraly a 25mm prasiatka, nové guferá, nastriekaný spodok auta, vystužené ramená, tvrdé buchty+vystužené uloženie, prevarený nosník prevodovky+ úchyty v kasni, vymenená vodná pumpa, opieskované pružiny+ alkyton a plno prkotín. Dnes som bol ešte poriešit geometriu a konečne som sa bol zviezt. Super. Je tam cítit zmenu
prevodovka konecne zlozena 4Q
-> poldy: zatiaľ to mám len takto a ešte treba spraviť plošinku na motor a kompresor , keď chceš tak ti to zajtra nafotím lepšie
Zprovoznil sem tejden nepočítající tachometr a posunul ho o pár km vpřed aby to cca odpovídalo.
-> alpin: môzes prosimta dat foto tej nadrze a ako ides robit ten kompresor ? ,lebo tiez mam nieco take v plane ,dik
-> castrol: pozri ja som sem dal fotku že sme boli na výlete , včera som to auto riadil , zapojil kontrolku pásu a tak , boli sme ho prevetrať trošku
-> suri: to uz je na tebe
-> castrol: ja nemám čo vysvetlovať
-> suri: na virte bezne vec ked to nevysvetlis 

-> castrol: už zase robia zo mňa kriminálnika :-)
suri 30.04.11 19:21:49 napsal:
→ Tom.t – malej ale vychcanej překupníček: vodičák
netrebaak ta ma kto odviest
→ Tom.t – malej ale vychcanej překupníček: vodičák
netrebaak ta ma kto odviest
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: vodičák netreba
bol som na šrotovisko vyniesť šrot a našiel som tam bezva tlakovú nádrž , zvnútra čistú tak som ju zobral a začal dávať dokopy kompresor , nádrž už mam na koliečkach , ešte musím nejako vymyslieť uchytenie kompresora a motora
-> haso:

-> suri: uz mas vodicak? ten cas ale leti
-> darklord: stačí
-> suri: jedno d staci

dnes výlet a včera som odrel dvere na felicii vo vlastnom dvore
-> marek668112: no ved si počka, u mna to tiež nešlo všetko hned...
-> Apple STS Chvojkovice-Brod: ani nesranduj, ale nenhavam ju nikde dlhšie ako pol hodinu, iba v robote travi 8 alebo 12 hodin čakanim na mna ale tam všetci vedia že je moja...
-> jarda.u1: jj 353, ešte zhanam 354 nech mám obe len je to dosť problem zohnať aj s papiermi
-> Apple STS Chvojkovice-Brod: ani nesranduj, ale nenhavam ju nikde dlhšie ako pol hodinu, iba v robote travi 8 alebo 12 hodin čakanim na mna ale tam všetci vedia že je moja...
-> jarda.u1: jj 353, ešte zhanam 354 nech mám obe len je to dosť problem zohnať aj s papiermi
-> Hurdis: Ty by si měl mít před každým příspěvkem hlášku "Pozor nepít, hrozí poprskání monitoru". :o))
-> Max: Tak hlavně že to zafungovalo.

-> Hurdis: mě tvůj humor pobaví vždy. Jestli chceš, můžeme ti říkat projímadlo... :o)))
-> Syny: Nj. ze mně by se prý občas jeden pos*al, proto musím vždy po svátcích objíždět důchoďáky, aby ušetřily za projímadlo.
-> Hurdis:
-> Syny: ja tomu vravim zabavny rebus :D

-> Syny: ja tomu vravim zabavny rebus :D
-> Hurdis: Ty tvoje hlasky me docela bavi, ale pochopit je je obcas tezky 

-> Syny: Já si před uzmutím kladiva a momentové lešenářské trubky taky nejdřív najdu v samostatné knihovničce "škoda" tu správnou kapitolu. Když to nepochopím, tak dlouho koukám na obrázky, dokud nevyleze pozadí ve 3D.
-> Radek Retro eLeSo: Já vím, taky tak, ale stejně jsem je dal při podzimní výměně tak jak mají být dle soudruhů inženýrů, kvůli propružení a kroucení.
-> Hurdis: ma to cenu hrotit, protoze v tom spoji manzeta nepruzi a pri propruzeni napravy se muze odchlipavat a po case se roztrha... Spravne ma byt spoj zhruba pod uhlem 45° smerem vzhuru a vzad (tedy k motoru). Jelikoz kyvka pruzi jak po kruznici nohavice, tak po kruznici podelneho ramene... Tedy takovy sfericky pohyb :)
-> Hurdis: na denní ježdění to opravdu není
,ale pootočit mě nezabije

-> Radek Retro eLeSo: Má pravdu ten východoafrický chlapec. Manžeta by měla být vykloněná více směrem vzad. Jestli fotka příliš neklame, tak o 15-20° pootočit. Samozřejmě u aut, co nejsou na denní provoz to nemá cenu tolik hrotit.
-> afro100: taky sem si řikal,jakmile to bude komplet,udělám krátkou zkušební jízdu a znova sčíhnu

-> Radek Retro eLeSo: ono si to mozno este sadne, aj ked, pokial je uz oprety bubom na kuzeli, tak nema kam sadat ...
-> afro100: však neřikám nic špatnýho,sem rád za každou radu a pomoc,jak si psal, tak to tam víc zaplulo ale matce na poloose už se dál moc nechce,zatim mi nekouká dírka na závlačku

-> Radek Retro eLeSo: no, 4 roky je relativne kratka doba este ... nemam to z vlastnej hlavy, kdesi som to tu vycital na virte, tak tak konam a este som nemal problem ... :)
-> afro100: takhle jezdila 4 roky a ani prd,dobrá-trochu s ní cuknu

-> Radek Retro eLeSo: tu manzetu otoc spojom nabok, alebo aspon sikmo ... takto sa ti to roztrhne ...
já dneska konečně složil pravou stranu a sedlo si to u převodovky............
snad to bude v cajku,zejtra druhá strana
snad to bude v cajku,zejtra druhá strana

Tak dneska jsem si vyzvednul otočňáky s nalisovanýma trubkama a futrama, za což mockrát děkuji Štěpánovi.
Rovnou jsem je odmastil a natřel základovkou, hřeben je v první vrstvě syntetiky a ještě chyběj na fotce nové svisláky a spodní hlavice v základovce.
Rovnou jsem je odmastil a natřel základovkou, hřeben je v první vrstvě syntetiky a ještě chyběj na fotce nové svisláky a spodní hlavice v základovce.
-> castrol: no ja bych to rad udelal dokonaleji, tak radsi to smazu :-D