Tak dneska se dařilo i nedařilo. Udělal jsem, co jsme potřeboval na centrálu, to jest zvýšit jeho ,,spolehlivost". Tak a nalepil sem igelyty pod tapecáky co tam rok nebyly . Když jsem chtěl vyjed z garáže startér nereagoval. Tak sem laboroval a verdikt je asi cívka po smrti z ničeho nic a náhle, ach jo...
Potreboval jsem roztocit predni kola na otacky pres 1000rpm. Tedy vymysleli jsme s kamaradem jak to udelat. Nakonec zde je vyborny vehement, ktery se pres kloub z goly upne do vrtacky Akorat vrtacka Hanseatic trochu zapacha
Našel jsem eRko. Při jednom pracovním jednání jsem si všimnul povědomých tvarů v přítmí přístřešku. Vyklubalo se z toho kupátko na litých kolech, brutálně zaprášené a dlouho nejeté. Už teď mě hlodá, že jsem hned nezačal pátrat po majiteli, asi se tam příští týden vrátím.
tak ja som dneska okrem jedného zvareneho ramu(či čo to bolo) a nasledne obrusenie zvarou neurobil nič zaujímavé ....joo a a ešte vymenil vypalenu žiarovku na spotrebaku
-> Zeke-ten šestý: najviac ma stve, ze to vsetko zacalo banalnou vymenou tesnenia pod hlavou, kt. nepomohla(hlava OK, presahy tiez) a cez vymenu motora za iny som sa dostal az k prevodovke a ako som sa dneska dival aj nohavice by zniesli vymenit ... proste skodovka no
aaach jooo ... vypustam olej a ako to tak tecie, tak same piliny. Esteze mam nachystanu inu, akorat ju tam sam nedostanem, kua ... Suma sumarum za tento rok: 0 km najazdenych ...
-> FORM: MEDA, s tímhle divnostrojem jsem se setkal až na vejšce a jediný co jsem prací s tím zjistil je, že ve velkým množství drátů se nejde vyznat :) Na střední naštěstí šli trošku s dobou...
105 09.04.10 09:35:43 napsal:
→ Matthes, záškodník z TechWebu: kdyby cestina a
literatura byla k nicemu a blba tak si dneska rikame Herr a Frauline
Což by možná nebylo úplně marný, alespoň bych se nemusel na "starý kolena" začínat učit Německy. :)
Mě tedy čeština nikdy nějak moc nevadila, ani literatura.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: náhodou mě zas literatura baví sice jen válečná a z let 60 tých a Beat generation ale i tak je čeština toho poslední čeho se bojím
-> 105: To samozřejmně, ale nemůžeš chtít po technikách, aby do toho pronikli nějak hlouběji. Gymnazistovi je taky k ničemu složení časové značky DCF77 nebo metalurgie kovů či principy obrábění.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Svatá MEDA, i mikroprocesorovku s Marťákem jsem měl o dost radši než ten předmět zašínající na "č". Ještě tak mluvnici jsem chápal a byla mi k něčemu, ale literaturu jsem nikdy neměl rád, stejně tak dějepis. Hromada faktů o ničem. Ano, pár základní souvislostí k ucelení vzdělání mi v hlavě zůstalo, vím že KH Mácha nebyl slavný horník oceněný v době normalizace, ale jinak jsem si nic neodnesl.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: právě že to je tragédie měl sem t onaposled ve druháku a vše probíhalo stylem učitel došel zapnul Meotar a opisovalo se celou hodinu,teď mám štos nepřehlednejch papírů,sešit se zápiskama co nevim co to znamená a v hlavě o tomhle kulový vidim to tak že pokud nechytnu něco fakt jednoduchýho tak to bude 5 ale zas mám možnost to nahnat na technoligii a motorových vozidlech což je pohodička
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Já maturoval z elektroniky i z automatizace. Náš učitel na automatizaci byl celkem blázen a učili jsme se to co on před třiceti lety na vejšce, k tomu tedy i spoustu pneumatiky, čidlařiny, číslicové řízení a programování PLC (abych mu nekřivdil). Největší postrach praktické maturity i dřívějších cvičení bylo programování na analogovém počítači MEDA. Štos dokumetace do výšky očí, hromada propojek v neskutečném poli zdířek, spousty potenciometrů a dobře nabroušená tužka v zapisovači. Taky jste maturovali z věcí naprosto nepoužitelných?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: ja som to práve myslel tým že je to jednoduché , napísať + a - do obrázka , alebo tyristory a pod . samé jednoduché otázky
-> suri: -> Matthes, záškodník z TechWebu: Princip funkce tranzistoru je celkem jednoduchý, pokud ho nemusíš popisovat exaktně rovnicemi, stačí ho trochu pochopit. Stejně tak v celé elektronice je třeba chápat principy činnosti. Bohužel se všichni snaží všechno popisovat naučenými vzorci, ale nesnaží se proniknout do podstaty problému. Vše vychází z několika jednoduchých dohod a fyzykálních zákonů z čehož je možno odvodit všechny potřebné souvislosti a skládat je jako lego až se dostanete třeba ke koncovému stupni zesilovače, k procesoru počítače nebo k řídící jednotce raketoplánu NASA.
-> Radek Retro eLeSo: uz sem na to koukal a vypada to docela sympaticky, mozna by nemuselo byt spatny zvednout kolo do vzduchu a pomoci nejakyho vehementu to k nemu pritlacit a roztocit. Mrknu co delaj za barvy, dik.