-> FORM: MEDA, s tímhle divnostrojem jsem se setkal až na vejšce a jediný co jsem prací s tím zjistil je, že ve velkým množství drátů se nejde vyznat :) Na střední naštěstí šli trošku s dobou...
105 09.04.10 09:35:43 napsal:
→ Matthes, záškodník z TechWebu: kdyby cestina a
literatura byla k nicemu a blba tak si dneska rikame Herr a Frauline
Což by možná nebylo úplně marný, alespoň bych se nemusel na "starý kolena" začínat učit Německy. :)
Mě tedy čeština nikdy nějak moc nevadila, ani literatura.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> M@rtin: to je jasný že mám:D ale ne pro veřejnost

-> Mantrabeach: Nemáš více fotek Tome?
-> darklord: to já nevím:D,ty chceš teda něco povařit?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: náhodou mě zas literatura baví
sice jen válečná a z let 60 tých a Beat generation ale i tak je čeština toho poslední čeho se bojím 

-> FORM: jasne ja sem taky rad ze sem to taky nejak prekousal autozkratem a ted to u mecha nemusim mit

-> 105: To samozřejmně, ale nemůžeš chtít po technikách, aby do toho pronikli nějak hlouběji. Gymnazistovi je taky k ničemu složení časové značky DCF77 nebo metalurgie kovů či principy obrábění.
Presne tak. Kdyby se radsi misto debilni literatury ucila mluvnice. Pak by treba tolik lidi nebylo pologramotnych, ale psali by dobre 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Svatá MEDA, i mikroprocesorovku s Marťákem jsem měl o dost radši než ten předmět zašínající na "č". Ještě tak mluvnici jsem chápal a byla mi k něčemu, ale literaturu jsem nikdy neměl rád, stejně tak dějepis. Hromada faktů o ničem. Ano, pár základní souvislostí k ucelení vzdělání mi v hlavě zůstalo, vím že KH Mácha nebyl slavný horník oceněný v době normalizace, ale jinak jsem si nic neodnesl.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: kdyby cestina a literatura byla k nicemu a blba tak si dneska rikame Herr a Frauline
-> Matthes, záškodník z TechWebu: právě že to je tragédie
měl sem t onaposled ve druháku a vše probíhalo stylem učitel došel zapnul Meotar a opisovalo se celou hodinu,teď mám štos nepřehlednejch papírů,sešit se zápiskama co nevim co to znamená a v hlavě o tomhle kulový
vidim to tak že pokud nechytnu něco fakt jednoduchýho tak to bude 5
ale zas mám možnost to nahnat na technoligii a motorových vozidlech což je pohodička

-> FORM: Tyjo
Tak my meli alespon uzitecne veci... krom cestiny teda
blba literatura.

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Já maturoval z elektroniky i z automatizace. Náš učitel na automatizaci byl celkem blázen a učili jsme se to co on před třiceti lety na vejšce, k tomu tedy i spoustu pneumatiky, čidlařiny, číslicové řízení a programování PLC (abych mu nekřivdil). Největší postrach praktické maturity i dřívějších cvičení bylo programování na analogovém počítači MEDA. Štos dokumetace do výšky očí, hromada propojek v neskutečném poli zdířek, spousty potenciometrů a dobře nabroušená tužka v zapisovači. Taky jste maturovali z věcí naprosto nepoužitelných?
-> Mantrabeach: a ja budem mat kedy po vyvarke a laku? 

-> M@rtin: jj žlutka po laku

No me toho casu elektronika bavila. Sem tam si neco postavim. Ale nematuroval jsem z ni, meli jsme jiny postrach - automatizaci 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: ja som to práve myslel tým že je to jednoduché , napísať + a - do obrázka , alebo tyristory a pod . samé jednoduché otázky
-> Mantrabeach 08.04.10 20:29:33: a hele žlutka po laku .....
Tak ja prave uspesne absolvoval STK s tatovou Feldou

-> suri: -> Matthes, záškodník z TechWebu: Princip funkce tranzistoru je celkem jednoduchý, pokud ho nemusíš popisovat exaktně rovnicemi, stačí ho trochu pochopit. Stejně tak v celé elektronice je třeba chápat principy činnosti. Bohužel se všichni snaží všechno popisovat naučenými vzorci, ale nesnaží se proniknout do podstaty problému. Vše vychází z několika jednoduchých dohod a fyzykálních zákonů z čehož je možno odvodit všechny potřebné souvislosti a skládat je jako lego až se dostanete třeba ke koncovému stupni zesilovače, k procesoru počítače nebo k řídící jednotce raketoplánu NASA.
-> Radek Retro eLeSo: uz sem na to koukal a vypada to docela sympaticky, mozna by nemuselo byt spatny zvednout kolo do vzduchu a pomoci nejakyho vehementu to k nemu pritlacit a roztocit. Mrknu co delaj za barvy, dik.
-> tunerlada: -> Tommyk: chlapci, já vám to tak závidim, že tu slohovku už máte za sebou... nás to čeká zítra...
BTW s tou elektrikou je to u nás to samý, nikdo neví nic

BTW s tou elektrikou je to u nás to samý, nikdo neví nic

-> Matthes, záškodník z TechWebu: jo to věřím... stačil mi dnešek 

-> Tommyk: Stejne je to komedie cela maturita :-)
-> Matthes, záškodník z TechWebu: dkyž tomu rozumíš tak jo.. když tomu nerozumíš a nikdo tě to nenaučí, tak to moc ok neni 
-> tunerlada: tak to máš pohodu, můžeš se učit 14dní navíc než my

-> tunerlada: tak to máš pohodu, můžeš se učit 14dní navíc než my

umyl dnesni nakup
budou chtit trosku opravit lakovani a budou to krasavci 

-> suri: To je to takova tragedie? 

Tak sem si dneska navrhl samolepku na novou podložku pod SPZ. Posuďte sami:
-> Matthes, záškodník z TechWebu: v dnešnej dobe asi ani to nie , čo mu dajú na maturite nakresliť prechody pnp tranzistora ...
-> tunerlada: Elektronika je ok ne? Diskretni soucastky, polovodice, naky zesilovace atd...
-> Tommyk: joo elektroniku taky nikdo včetně mě neumí
myslím že 14 tého června nebo tak nějak

-> tunerlada: hmmm tak to jsi měl dobrý téma.. já si vybral něco ve smyslu "to byl ale výkon, jsem na sebe hrdý"
(vyprávění) a pak jsem toho litoval.. ale snad to tak nějak mám...
kdy maturuješ? držím palečky, u nás to bude taky docela masakr!! hlavně elektronika, z toho neumí nikdo nic

kdy maturuješ? držím palečky, u nás to bude taky docela masakr!! hlavně elektronika, z toho neumí nikdo nic

-> Tommyk: no tému sem měl moje zlaté časy na střední,popsal sem tři strany a celkem spokojenej sem
tohle blyo to nejlehčí..teď příjde masakrrr 

-> Borin - Král tuzerů: možná to někdo líp nafotí nebo holt naživo někde na srazu...
-> gim: je to úzká páska a je k tomu adaptér viz před a po,normálně to nechytíš do kulata,chce to natrénovat
-> Radek Retro eLeSo: Aha 

-> Borin - Král tuzerů: prostě změna,líp je to samozřejmě vidět naživo,foták kecá a barva je modrá
-> gim: to co na nich je, ty toho jeste najezdej doufam, nejsou sjety, maj jeste luxusní vzorek :)
-> matoo: Tvrdé silentbloky máš vepředu? No a jaký je pocit z jízdy?
-> Zeke-ten šestý: a new gumy nebo to co na nich bylo?
-> Radek Retro eLeSo: hezky, jak je to delany, je to kruznice nebo jen uzka paska co se lepi dokola? Bylo s tim hodne s...i? Ja jen ze chci delat to samy akorat resim jestli to mam udelat stetcem nebo z pasky.
-> Borin - Král tuzerů: reflexní proužky...
-> gim: diky, taky se mi to líbí

-> Zeke-ten šestý: hned to prokouklo :-) lepsi nez kopry
-> Radek Retro eLeSo: K čemu to je dobrý ???