Benga se včera nudili...

prohledat
102 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 01.08.2007 do 28.02.2008, založil/a Breakz
řadit dle data
21:55:02
01.08.2007
phase
-> Breakz: Já si myslím že je to všechno jen a jen tvoje věc.Pokuty platíš ty a za auto zodpovídáš taky sám tak v čem je problém.Mám takovej dojem že takovýmhle stádiem tuningu si prošel každej z nás.Každýmu se líbí něco jinýho a každej má jinej vkus.Já osobně bych z auto nesundal nic na radu ostatních,pokud by to nebylo přímo mě hodně nebezpečný.Snad si na auto a do auta každej dává věci který se mu líběj tak proč to sundávat nebo něco měnit
21:05:09
01.08.2007
myl@s
-> Crestik: na zadní sklo si můžeš nalepit co chceš,ne?my máme normálně na firemní dodávce vzadu nápisy a nikdo neřekl ani popel
21:03:30
01.08.2007
Honza M
-> Crestik: podle mě taky. Zadní sklo může být zatmavený klidně nejvíc jak to jde. Myslím folie. Tak proč by tam nemohla být třeba malá samolepka jako je dole na fotce?
20:20:54
01.08.2007
Gryzly
-> llukass: to teda nevím

-> Crestik: s jsem jiného názoru. Ministerstvo dopravy akreditovalo některé firmy které mohou lepit na čelní sklo clonítka s atestem a taky akreditovalo firmy které mohou lepit reklamní folie naostatní skla. takže třeba nápis Nike na zadním skle pokud bude proveden od takovéto firmy a bude na něj vystaven atest, tak lze brát jako reklamní předmět. Tak jako třeba autobusy mají na zadním skle reklamu.

více je tady: www.mdcr.cz/cs/.../Stanov isko_MD_k_upravam_skel_voz idel.htm
20:12:06
01.08.2007
llukass
-> Crestik: pokud máš obě zpětné zrcátka tak na okně můžeš mít co chceš, klidně i plech
19:00:40
01.08.2007
Crestik
-> Honza M: na zadním okně nesmí být nic, maximálně takové ty nálepky výrobce, na průhledné folii, něco jak měly favority ty obrázky I love you, nebo co to bylo. Na předním okně nesmí být taktéž žádné nálepky, kromě výrobního stínítka, co je zataveno ve skle. Takže žádné No Fear stínítka do půlky stěrače :-) Technik ti to může nechat strhnout, nebo podepíšeš papír, že před vjezdem na kontrolu jsi to shodil. U taty si to hlídaj, bo tam měli kontrolu. Ti si v klidu sedí před budovou, vjede tam tuners vánočním stromečkem, za 2 minuty vyjede s nálepkou a to si na triko nevemou.
17:54:18
01.08.2007
Honza M
-> Crestik: Jaktože na zadním skle nesmí být nic? Kde jsi to vzal? :) Pokud to máš z nějakého papíru tak se rozepiš...
16:56:16
01.08.2007
P@nis
Mě se ty světla líbi tomu autu sluší, akorat to křídlo mi tam nesedí 4
15:35:26
01.08.2007
Breakz
-> llukass: něco s tím vymyslím, ale každopádně mračítka dám dolu4
15:33:31
01.08.2007
llukass
-> Breakz: no tak jasně, že to má mnoho lidí a musejí taky počítat s tím, že můžou dostat pokutu.
15:32:36
01.08.2007
Nwkt
-> Breakz: Dej origo kryty a normální mlhovku 4 a ty mračítka sundej 4
15:30:36
01.08.2007
llukass
-> Breakz: jinak to auto nevypadá zas až tak špatně, být tebou tak bych vyměnil zadní světla, kryt na mlhovku, předělal výfuk (jelikož tento nebude splňovat homologaci-hluk), a barevný parkovačky jsou taky blbost4
15:30:25
01.08.2007
Breakz
jasně no.. ale je to na prd8 a znám hodně lidí co mají nějaká mračítka a jezdí s tím pořád a co třeba tuneři? hodně jich má nějaké zamračení..
15:26:22
01.08.2007
llukass
-> Breakz: přes přední světla nesmí být nic, tzn. ani mračítka ani přetažená kapota.
15:21:34
01.08.2007
Crestik
-> Breakz: tak to si už ale děláš prdel, néé
15:10:43
01.08.2007
Breakz
-> Gryzly: jj česká legislativa8 a ještě by mě zajímalo jak to je když udělám zamračení pomocí přetažení kapoty?
15:04:51
01.08.2007
Gryzly
-> Crestik: když máš Tatu na STK, optej se ho jestli tam mají nějaké dobrozdání od škodovky že nesouhlasí s čirýma světlama a blinkrama na starších vozidlech. kdysi tu někdo něco takováho roztuboval.
15:03:39
01.08.2007
Gryzly
a pokud to chceč vědět přesně za co ti mužou dát body jako technicky nezpůsobilé vozidlo tak je to : zákon 341/2002

§ 36

Závady na vozidle, které ohrožují bezpečnost

provozu na pozemních komunikacích

vyberu pár které se tě týkají:

(1) Jsou-li na vozidle závady, které ohrožují bezpečnost provozu na pozemních komunikacích, nesmí být vozidlo užito

v provozu na pozemních komunikacích, s výjimkou nouzového dojetí.

(2) Závadou podle odstavce 1 v osvětlení vozidla je vždy,

d) jsou-li dodatečně namontovány nebo upraveny svítilny svítící dopředu nepřerušovaně světlem jiné barvy než bílé, kromě předních svítilen do mlhy žluté barvy a dozadu nepřerušovaně svítící světlem jiné barvy než červené,

(3)

b) zatemnění čelního skla na propustnost zjevně nižší než 75 % nebo zatemnění předního bočního skla na propustnost zjevně nižší než 70 %.

(4) Závadou podle odstavce 1 na výfukovém potrubí vozidla je vždy netěsnost nebo neúplnost výfukového potrubí nebo zjevný zásah do tohoto potrubí mající vliv na vnější hluk vozidla.

taky někde v seznamu bodů je napsáno že by na vozidle museli být závady bezprostředně ohrožující ostatní učastníky provozu.
14:57:27
01.08.2007
rolls
-> Pavel P.: tak to viem aj ja
14:55:46
01.08.2007
Gryzly
-> Breakz: ty světla mají homologaci, jen proto že to dělali do formy která homologaci měla. Ale výrobek jako takový homologovaný nebude, coč ale tebe nemusí zajímat, protože, ty jsi to tak koupil, takže policajti maj stíhat výrobce popřípadě dovozce za zneužítí atestu.

v české republice se čelní sklo nemuže dodatečně zatmavovat, zatmavené muže být pouze od výrobce skla při jeho výrobě. tak zní předpis. Ten horní pruh pokud nemá homologaci tam by neměl projít ani na STK, ale ne všude na to hledí. Ale jsou firmy které zatmavují skla a ty ti mužou nalepit i pruh na čelní sklo a vydají ti na to atest. a s tím pak projdeš i na STK a budeš mít kartičku pro policajty, jedna z těch Firem je tady v nabídce od členů ve článcích a jmenuje se ta firma magicfol nebo magicfoil. zrovna včera jsem v jiném tématu někomu dával odkaz.

O mračítkách se bavit nebudem vůbec, ty tam samozřejmě být nesmí,

Výfuk taky nemá atest, jstejně jako modrý led v parkovačkách. jako já tě neosuzuju, sám jsem plno takových věcí na autě měl, jen ti říkám jak to je s českou legislativou.

To že jsi neplatil žádnou pokutu, tak bud rád. taky to je třeba oprotože poldům se nechce vypisovat plno formulářů na udělení bodů kvuli takové prkotině.

14:55:02
01.08.2007
Pavel P..
-> Crestik: joo? ale že mi na technický řikal že pruh na čelním okně nesmí být ale zadní můžu klidně zatlouct prknama... 8
14:51:31
01.08.2007
Crestik
-> Pavel P.: právě že na zadním nemůžeš mít co chceš, taky jsem žil v omylu, že tam musí být 80% volné plochy
14:47:42
01.08.2007
Pavel P..
taky jsem potkal pár závodníků s celočirejma světlama a je pravda že to svítilo pěkně blbě.. podle mě by stačilo vršek nastříkat červenym sprejem a dolu dát oranž žárovku na blinkry a nemuselo by to vypadat zle.... a na zadnim okně můžeš mít co chceš. . ale na přednim nesmí být nic pokud to neni z výroby...
14:41:09
01.08.2007
Crestik
...a vůbec, jestli chcete vědět, co je teď IN v tunyngu, zajděte na www.autohificlub.cz...pro lenochy prozradím, že to jsou co největší kola a mít auto co nejníž :-)...takže pokud si chcete šplnout, dejte fotku PŘED: "serové auto" a fotku PO: o 5 palců větší kola a o 5cm níž a hned budete mít plno pozitivních ohlasů, jak je to super, dezent, libovka atd 5
14:29:50
01.08.2007
Breakz
-> Boga: tak to bys typnul špatně jelikož už mám řidičák 3 roky.. lemy mě po 2 rokách co byli dělané opravdu nekvetou, prahy jsou komlet nové a gumoasfalt na lemech fakt není4, ta škodovka je v top stavu! akorát to přední čelo je trochu spadlé, protože to bylo kdysi bouchlé na předek ještě než jsem ji kupoval a už to tak dobře nespasovali.. ale to se doladí..
14:20:32
01.08.2007
havlik
-> Boga: a co že má černý lemy a čelo já to taky tak měl po prvnim majitelovi a pod tim byly krásný lemy když sem to umyl4
14:19:31
01.08.2007
Boga
-> Breakz: Typnul bych tak rok řidičák. A nekvetou ti lemy a co čelo a prahy? Že je máš černý(gumoasfalt nejspis co) Jinak proti ní nic nemám ale seřid si přední haubnu...nesedí ti
14:12:47
01.08.2007
rolls
-> Boga: mozno..ale auto az na tie mracitka vyzera celkovo dobre a znova opakujem, ak to tam chce majitel mat a platit pokuty jeho vec, radit niekomu aby dal skodofku do serioveho stavu je tiez blbost, kedze majitel sa chce asi lisit a serioviek je hafec5 IMHO a howg5
14:11:47
01.08.2007
Breakz
-> Boga: mladistvý studium a vypadá na to kolik by jsi mi tipnul? prosim tě jseš nějakej chytrej ne? nemám na to kde jaký sráčoviny, plasty a kejaký píčoviny a všechno mám řádně udělaný a v pořádku včetně brzd.. ta škodovka je jako nová a je na ní hodně práce, tak se mi do ní nenasírej11 jinak mě ji ocenilo už dost lidí..
14:07:21
01.08.2007
Boga
no a já sem mu napsal jakej mám vkus já...jen sem chtel rict ze pokud bude mit dal skodovku tak ji nejspis odstroji a nebo si koupi jiny...koukni takovej vyvoj jsme meli všici
14:03:49
01.08.2007
rolls
-> Boga: kazdy ma iny vkus tak trocha kludu...niekto moze grcat nad tvojim autom tak negrcaj nad inym, hlavne ak ty niesi majitel ani stavitel toho auta4 peace5
14:03:21
01.08.2007
Boga
-> rolls: Jsme velmoc ve výrobě automobilů...a ty někdo musí kupovat...no a co že znás budou šedý myši v pěti různejch autech
14:01:27
01.08.2007
Boga
cau to že si tím prošel technickou je fakt dobrej argument...nekoukal jsem do id karty ale vetsina skodovkářů má už tohle mladiství stadium za sebou a ta škodovka vypadá přesně tak na to kolik bych ti tipnul...sundej z toho všechny ty sráčovyny který tě zbytečně staly peníze a radší at ti to pořádně brzdí...78 78
14:00:40
01.08.2007
Breakz
-> Crestik: celočiré kryty bez odrazky se někde prodávají? ale atest určitě nemají..
13:59:15
01.08.2007
rolls
casom hadam aj sem dojde ako to je tusim v anglicku, tam si postavis karu aku xces...dojde chlapek, skontroluje ci to neporusuje prirucku ktore je hruba ako dve biblie s vykladom a ak vsetko splna vyda sa osvecenie...to je cela maturita... ale nasi kokoti musia furt nieco spekulovat a tahat peniaze z ludi, posielat na drahe testovanie atd8
13:54:01
01.08.2007
Crestik
nevím, proč někdo řeší atest a papíry na zatmavení...to je takový problém vzít desku z laminátu nebo dřeva, udělat nožičky, vyrazit tam pár písmen a čísel ukazovat na křídlo s atestem? Kdo to kontroluje? Stejně tak mít místo čirých skel svářečskou čerň a mít papír, že to je "jen30%".

Jinak podle mě tyhle světla jsou kentus největší, připadá mi to taková "znouzectnost", kdy někdo vymyslí doplněk pro tunera a v rámci zachování legálnosti tam přilepí tu odrazku. Když někdo dělá tuning na kvalitní a dívatelné úrovni, tak to v rámci legálnosti nejde. Je nesčetně příkladů, kdy silniční kontrola zastaví pěkné auto a místo psaní seznamu pokut si to prohlídne, pochválí, pokecá. Není to pravidlem a auto už musí vypadat, ale funguje to. Proto beru, když má někdo vyšperkovanou 120tku a nechce tam dávat originál světla, ale použije ty celočiré kryty bez odrazky.
13:40:04
01.08.2007
Breakz
-> Alchymista: na křídlo necekl ani slovo, atest to má, ale to by se musel pan bengoš ohnout aby na něho viděl1
13:26:41
01.08.2007
ZbyŠek
-> Breakz: a na to kridlo ti bengal nic nerekl? ( mas na tom atest ) ?
13:24:15
01.08.2007
Tomik...
-> Breakz: Podle mě vypadaj líp origo světla než tenhle bastl
13:12:07
01.08.2007
rolls
-> COL: jj...ako vravis...len na prednom tiez moze byt ale origo tonovane nie folie...len tam tusim priepustnost musi byt 90 ci kolko...uz si to kua nepametam..v kazdom pripade ziadna folia, to viem na isto
13:07:53
01.08.2007
Breakz
co myslíte bude lepší koupit červená světla a nebo nechat tahle, ale dát tam nějaký kvalitnější žárovky a ne tyhle lakovaný? mě ty průhledný zadní světla jdou k tý mojí škodovce líp něž červený..
13:07:45
01.08.2007
COL
-> rolls: vzadu na boku a vzadu muze sna byt teoreticky i plech. Vepredu na boku do tech 30%. Celni okno asi vubec nic, ale jak je to treba s pruhem, to netusim...
13:03:56
01.08.2007
rolls
problem je len s prednym sklom...tam sa udava aka ma byt priepustnost svetla tusim...moze byt tonovane, nesmie tam byt folia...samozrejme homolog, bocne mozu byt viac zatmavene a na zadnom moze byt aj plech tusim5
12:59:54
01.08.2007
COL
Jen pro zajimavost - kdysi se mi dostala do ruky zarovka s barevnym sklem -ne lakovana - asi to byl nejaky hogofogo vyrobek :o)
12:57:44
01.08.2007
COL
Kdyz jsem byl na technicky s nakovenym zadnim sklem (60%), tak to nikdo neresil. Ted mam vsechna bocni (30%) je na tom nalepena mala homologacni samolepka a je k tomu papir - tak by problemy snad byt nemely.
12:57:26
01.08.2007
Pedros
-> Breakz: taky mi to přijde,že mají pravdu páni bengálci..Ti zadní světla mají homologaci jen proto,že to bylo vylito ze stejné předlohy,ale jinak homologaci nemají..A jako nikdy jsem neviděl tyhle světla,aby svítila tak jak mají,většinou je to vybledlá růžová,případně žlutobílá barva a to je pak chuťovka za tím jet..Ten lak ze žárovek se rychle opálí. Nejen,že to vypadá hrozně,ale i to hrozně svítí 4
12:57:23
01.08.2007
FORM - zlomená ojnice
Buď rád že jsi dopadl, jak jsi dopadl
12:50:23
01.08.2007
Breakz
-> Crestik: jasně ty přední clonítka na světlech nejsou asi nejlepší, ale zadní světla jsou v pohodě a s červenejma žárovkama mě to svítí úplně normálně tak nevim no.. a nechci si z toho dělat nějak srandu, ale příjde mě že ten policajt si vymýšlel co by na mým autě ještě našel..
12:32:48
01.08.2007
Crestik
-> Breakz: mi to moc k smíchu nepříjde....nechápu, jak můžou mít ty zadní světla homologaci, jinak co jsem pochytil, když otec příjde z p¨ráce (STK), tak pi*uje nad vším, co ty považuješ za normální, na předních světlech nesmí být nic, na zadním okně taky ne, s tím předním si nejsem jistý, jak je to se stínitkem, zadní lampy je kapitola sama o sobě, s tou prohnutou poličku si teď nejsem jistý.

Jinak nedávno jsem jel za 120tkou s těmahle světlama, nevím, jestli tam měl LEDky, nebo co, ale v podvečer tam bylo vidět tolik, jako by tam měl 1,5W žárovku z přístrojovky. Jestli chceš přesně, co a jak může být, tak je to někde na netu, ne-li tady na stránkách, případně ti můžu dotlačit oficiální papíry z STK
12:00:01
01.08.2007
Breakz
Extreme Tyres