skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Abrex a podobné modely (nejen) Škodovek
prohledat
13851 příspěvků (zobrazeno 6401 až 6450) od 23.10.2006 do 19.01.2025, založil/a Martin2705
Tak zkouším, z čeho by šel použít maják... tenhle odřezek výlisku by mohl jít.
Nebo by se to dalo shrnout: na to jak to trvalo dlouho, tak teda žádná sláva... ![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
Na to že to bouchaj v číně hned vedle tenisek, jede to sem přes půl světa a je to takhle malý, si myslim že je to erko v pohodě. A za tu cenu... To si zas myslim že některý domácí přestavby sou kvalitou úplně dole a přesto se prodávaj za tisícový částky, a tohle stojí jen zlomek.
Což o to, modýlek eRka si určitě pořídím, ale každopádně dle zde uveřejněných prvních foto jsem kvalitou velmi rozčarován. Nabízí se nám tady především srovnání s modelem Š 110L, vždyť tyto dvě auta mají mnoho společných rysů, které se na těchto modelech jaksi v detailech vytratily. Víčko nádrže: u 110ky propracovanější, i ten výstupek na prst tam je. Zadní čelo: proboha proč je u eRka použita zcela jiná technologie, když ta u 110ky je mnohem jednodušší a přitom realističtější? Zadní hliníková mřížka je u 110ky jen namalovaná, zatímco u eRka vsazená jako další díl (to mi připomíná staré kadenovské plastové modely Š 110L/R, co já si s nimi nahrál...). Zadní světla u eRka vypadají laciněji, prostor nad světly s tím osvětlením SPZky je absolutně mimo mísu, samotnou SPZku stačilo jen natisknout tak jako u 110ky. Nechápu, proč v rámci snížení nákladů nebyly použity formy na podvozek ze 110ky, kde stačilo u formy zaměnit jen štítek s označením typu vozidla, gumové zástěrky bych oželel. Taktéž nárazníky ze 110ky se nabízely k použití u obou modelů, zrcátko jakbysmet, třeba by se tak vyřešil problém s chromem, se kterým jsem se u 110ky nesetkal. Silnější sloupek mně nevadí.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Tak samozřejmě že jsem rád,že už to konečně je.Ale tak,každý tady chce vědet a vidět to jak to vypadá. Tak to prostě je. Jen z něj nemám takovou radost jako z 1203ky,120ky,stovky a embéčka,které se Abrexu povedly
A abych pravdu,řekl,vážně jsem chvilku uvažoval,že si místo toho erka koupím novou octavii 3 combi,páč její zpracování,je podle mě moc pěkné,teda aspoň té,co byla ve výloze.
A abych pravdu,řekl,vážně jsem chvilku uvažoval,že si místo toho erka koupím novou octavii 3 combi,páč její zpracování,je podle mě moc pěkné,teda aspoň té,co byla ve výloze.
Takovou dobu jsme na tohke cekali a vy to ted jen hanite jak je to na nic. Sice nejsem z kvality poslednich modelu Abrexu nijak odvazany, ale jsem rad, ze to vubec je. Stejne si to nakonec koupime, jednak stejne za tyhle prachy nic jinyho nebude a hlavne je potreba aby si to koupilo co nejvic lidi (aby se alespon zaplatili naklady), jinak uz zadny dalsi (urci ne tyhle stary) modely nebudou.
-> roberto950: No už jsem to viděl,mě spíše zaráží,proč to prodává,když je to asi jeden exemplář,ale zatím jsem se více nezajímal. Mám teď jiné starosti,ale můj zájem trvá a on to ví.
žeby CAS32 predsalen bola? :) aukro.cz/modely-aut-1-43-
tatra-i3667690980.html
-> doking 30.10.13 18:20:53: ja som si vravel, že je nejaká divná. Takže výber je zúžený na 2 farby - Solar Yellow, Spring Green.
-> doking: noo, podľa mňa najviac zo všetkého špatí model ten A-stĺpik... ostatné celkom v pohode (samozrejme pri pohľade z ďalej). Ja to beriem ako model auta zo života, po GO, ktoré asi utrpelo riadnu pecku na predok :D bohvie podľa čoho to tí číňani modelovali :D
Ta fotka předního blatníku z boku, tam mi příjde, že ten předek je moc zkosený a kapota krátká, vypadá to divně.
-> EasyDaviD 30.10.13 17:38:41: ta oranžová,to není vůbec oranžová,to je prostě snad ralyová červená
tahle to není určitě
img.ceskatelevize.cz/spec ialy/.../hi-2.jpg
tahle to není určitě
img.ceskatelevize.cz/spec ialy/.../hi-2.jpg
-> Tuner#2 - zrušená registrace 30.10.13 17:07:19: Já taky nejdříve chtěl tu spring green (z plakátu),ale na té jsou vidět podle mě až moc ty nedokonalosti toho předku,u té žluté je to mnohem lepší.
-> miroussm: K té krabičce,až teď jsem si ověřil, jaká je,tak naštěstí na krabičku od 1203ky,mi sedne přesně a nepadá z ní na poličce, ale to zpracování té podstavcové části je zas o něco měkčí,ale sedí to.
-> Tuner#2: Pravda že z dálky to vypadá líp, ale stejnak divný
-> doking: Vďaka za detailne fotky. To viečko nádrže je fakt divné. Predok/maska vyzerá divne lebo je zaliata farbou, no viac mi vadí zadok, svetlá sú podľa mňa trochu nižšie než by mali byť a tak je nad nimi moc miesta
. Ale celkovo to nie je až také zlé. Som zvedavý ako bude vyzerať vedľa NEa. Teraz už len vybrať farbu - Solar Yellow, Spring Green alebo Brilliant Orange (aj keď tá sa mi zdá trochu moc do červena, teda aspoň podľa produktových fotiek).
![10](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/10.gif)
Ale má to klakson pod předním nárazníkem a zadní zástěrky jsou gumový :-), tak aspoň nějaké plus tomu dám.
-> Tuner#2: Jasný no,na fotce,vyleze,každé smítko a tak. Z mého pohledu okem,mi na zadku vadí jen ten nárazník,ta mřížka je v pohodě.
-> Nwkt: Ono tyhle fotky z blízka vždy dopadnou tragicky. Ve skutečnosti to obvykle vyzní daleko lépe ![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> miroussm 30.10.13 16:52:25:
1) přijde mi prostě zase o něco ošizenější
3) ano je oloupaný a přebarvený stříbřenkou
Lak je v pořádku,tomu nic nevytýkám.
1) přijde mi prostě zase o něco ošizenější
3) ano je oloupaný a přebarvený stříbřenkou
Lak je v pořádku,tomu nic nevytýkám.
-> doking 30.10.13 17:09:02: Hodně divný
-> Tuner#2: Tak ještě líp.
-> Eidy 30.10.13 17:09:10: Má být M1:18 ;)
Asi si počkám 1:24.
-> doking 30.10.13 16:23:12: Není to tak úplně zlé. Jako HPI to není, ale až tak špatně to taky nedopadlo. Nejvíc mě vadí ty sloupky, ale pokud to nešlo... Váhám mezi žlutým a světle zeleným snad bude brzo v Plzni ![5](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/5.gif)
![5](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/5.gif)
-> doking:
1. V čem je horší?
2. Ten jde stejně dolů, takže to mi nevadí.
3. Takže jsou zadní nárazníky oloupaný?
4. Detail, který ale u takového modelu kazí celkový dojem.
5. Těžko říci, co je správné, podle fotek jsou spíš více vzadu.
6. To jsem schopen přežít za tu cenu.
8. Asi všechny varianty jsou správně, některé byly v laku, některé chrom i černé
9. Proto jsem si nekoupil Neo, mělo hrozné světla, tady je zase moc široký A sloupek, ale to Abrex omluvil tím, že to prostě jinak technologicky nešlo udělat.
10. To mě nepříjde, skutečné auto to má také více do čtverce, je to sice obdélník, ale hodně nepatrný.
No určitě si ho koupím, taky žlutou. Co lak? ten je v pohodě? Za tu cenu si myslím, že mohl Abrex předvést i horší model, ale také mohl více dbát na detaily.
1. V čem je horší?
2. Ten jde stejně dolů, takže to mi nevadí.
3. Takže jsou zadní nárazníky oloupaný?
4. Detail, který ale u takového modelu kazí celkový dojem.
5. Těžko říci, co je správné, podle fotek jsou spíš více vzadu.
6. To jsem schopen přežít za tu cenu.
8. Asi všechny varianty jsou správně, některé byly v laku, některé chrom i černé
9. Proto jsem si nekoupil Neo, mělo hrozné světla, tady je zase moc široký A sloupek, ale to Abrex omluvil tím, že to prostě jinak technologicky nešlo udělat.
10. To mě nepříjde, skutečné auto to má také více do čtverce, je to sice obdélník, ale hodně nepatrný.
No určitě si ho koupím, taky žlutou. Co lak? ten je v pohodě? Za tu cenu si myslím, že mohl Abrex předvést i horší model, ale také mohl více dbát na detaily.
-> doking: můžeš prosím vyfotit oblast kolem předních kol? Vypadá to divně. Přední čelo je takový divný i z těchle malých fotek. Mezera mezi světly a nárazníkem je moc velká.
Všechny mřížky mají být v laku, takže toto ok.
Proporčně je gut, ale strašně mi vadí ty masivní A sloupky.
Všechny mřížky mají být v laku, takže toto ok.
Proporčně je gut, ale strašně mi vadí ty masivní A sloupky.
Takže to vezmu v bodech:
1) krabička,zase o něco horší
2) papírový přebal o něco tenčí
3) Měl jsem jich vyndaných cca 10,na všech bude problém ze zadním nárazníkem,nedrží chrom,takže stříbřenka a blbě vylisováno
4) zrcátko,bez nálepky skla,celé jakoby hliníkové
5) přední náprava,asi moc ve předu v blatníku,nevím jak je to v reálu
6) to pogumování na prazích,někde trošku chybělo(odřené)
7) to začernění nasávače vzduchu do motoru na některých nepřesně
8) co to sání v C sloupku,má být v laku nebo černé, chromové?
9) předek se mi vůbec zpracováním prostě nelíbí,nevím jestli to šlo udělat lépe,nelíbilo se mi to ani na tom modelu od Neo models
10) tankovací otvor je čtvercový,měl by to být obdélníček.(teď na to koukám a docela mi to vadí)
11) když budu hnidopich,tak ten nápis škoda vzadu mezi světly,zasahuje moc vysoko.
To je snad všechno, no prostě jsem si ho koupil,ale nevím,jestli z něj mám radost,na to jak to prostě dlouho vyvíjeli.
K tomu předku,ta jeho nekvalita asi zanikne s tmavějšíma barvama,ale tu já nechtěl,těch mám už dost,dlouho jsem přemýšlel o takové té nejsvětlejší zelené(ta co je tu na plakátu),ale žlutá nakonec vyhrála.
Jinak proporce to má dobrý,na rozdíl od toho, od Neo models
Když někdo bude chtít,pošlu mu výřezy velkých fotek.
1) krabička,zase o něco horší
2) papírový přebal o něco tenčí
3) Měl jsem jich vyndaných cca 10,na všech bude problém ze zadním nárazníkem,nedrží chrom,takže stříbřenka a blbě vylisováno
4) zrcátko,bez nálepky skla,celé jakoby hliníkové
5) přední náprava,asi moc ve předu v blatníku,nevím jak je to v reálu
6) to pogumování na prazích,někde trošku chybělo(odřené)
7) to začernění nasávače vzduchu do motoru na některých nepřesně
8) co to sání v C sloupku,má být v laku nebo černé, chromové?
9) předek se mi vůbec zpracováním prostě nelíbí,nevím jestli to šlo udělat lépe,nelíbilo se mi to ani na tom modelu od Neo models
10) tankovací otvor je čtvercový,měl by to být obdélníček.(teď na to koukám a docela mi to vadí)
11) když budu hnidopich,tak ten nápis škoda vzadu mezi světly,zasahuje moc vysoko.
To je snad všechno, no prostě jsem si ho koupil,ale nevím,jestli z něj mám radost,na to jak to prostě dlouho vyvíjeli.
K tomu předku,ta jeho nekvalita asi zanikne s tmavějšíma barvama,ale tu já nechtěl,těch mám už dost,dlouho jsem přemýšlel o takové té nejsvětlejší zelené(ta co je tu na plakátu),ale žlutá nakonec vyhrála.
Jinak proporce to má dobrý,na rozdíl od toho, od Neo models
Když někdo bude chtít,pošlu mu výřezy velkých fotek.
Takže mám ho doma a v mých očích je to zklamání,za moment budou fotky. Byl jsem první kupující v kamenný prodejně.
-> mischicka 30.10.13 13:38:13: Tak to jsem zvědavej, jak se to soudruhům z PRC povedlo! :)
-> conwoy69 25.10.13 09:39:48: Tie sú super (však aj hej :D) Ja tiež zháňam pre oca supra. Ale ten červený stojí zaprd. Spravil by si jeden taký žltozelený na objednávku? A koľko by to stálo? ![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
-> mischicka 30.10.13 13:38:13: Už sem to viděl na fb, hned po práci běžím do prodejny ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> mischicka: dokud to neuvidím na živo, neuvěřím ![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
-> mischicka: Pecka!
-> mischicka: Sakra, předběhl si mě :D Zrovna jsem to sem chtěl dát, konečně! Jen to mohlo přijít až po výplatě :D.
Zamítnuté přispívání mají:
- aDAm (udělil dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) ), důvod: stále mimo téma