Pustil jsem se poslední dny do vyklízení garáže a než ty bordely odvezu, tak vám sem naházim nějaký fotky. Kdyby to někdo chtěl, tak si pro to přijeďte :)
Že mám někde úplně nový blinkry a k nim i bílý skla .. oboje s nápisem "Made in Czechoslovakia", to jsem věděl. Ale že mám i úplně nový zadní emkový kryty světel, tak to jsem netušil .. a taky s nápisem "Made in Czechoslovakia". To mi ale udělalo radost.
Vcera prijeli do prace na likvidaci stary supliky na penize k pokladnam.... obcas v nich byvaji zapadle drobaky, tak jsem je rozebral a byl tam jackpot
-> Kilián 16.09.22 19:28:45: Bohová věc. Za čerstva smíchané s olejem 1:1 super na dutiny. Po nějaké době začne tuhnout a skvěle se s tím konzervují věci na spodku auta, co nechceš aby zreznuly. Už několik let a několik zim mám na spodku "krásný lesklí šroupki". A důležitým aspektem tohoto ošetření je vůně škodovky v libovolném autě :-D.
-> CHIP 16.09.22 12:45:00: Konkor za mě cajk, akorát je to nepřelakovatelný no... kdysi jsem s tím ošetřoval spodek GLSy před zimou. Která ale nakonec vlastně nebyla, takže jsem to pořádně neotestoval - a po další zimě už kamarádovi to auto zbořili
Kdysi dávno (více než 15 let) jsem na podběhy (vteklo to i do prahů) použil Konkor 500. Do dneška jsem nemusel nic přetírat nebo něco podobnýho a koroze se nikde neobjevila .. tak nevím. Je teda fakt, že auto smrdělo týden, že se v něm skoro nedalo jezdit.
A jak si ten tlumex vůbec dneska stojí? Koukal sem v krámě a furt stejná plechovka s nápisem "lepší receptura" - už asi 8 let. A co si matně pamatuju, tak co sem tím natřel, shnilo pomalu rychleji, než bez ochrany.
-> palinator 16.09.22 07:55:41: Bylo víc druhů přebalu a i víc druhů Tlumexu. Na jednom balení byla žlutá užovka, na jiném tuším bílý Žiguli. Byl Tlumex speciál (šedostříbrná hmota, která páchne, že je z toho na zvracení) a novější Tlumex Plast (černá hmota)...
-> 11mAjA11: tak to nechces... Vybavilo se mi patrani u nas v kraji po jednom v mestskem zivote hodne aktivnim cloveku. Nasli po ho par mesicich pri Uklidme cesko. To asi taky nebylo nic moc.
Kamarád byl minulý týden na hribach a našel lidskou nohu, pak jak si to rozmyslel a utrepal v hlavě a vrátil se na místo tak našel i zbytek..ve větvích na spagatu ..v Karviné..
-> Bukaj 19.08.22 09:22:23: hmm hmm, zajímací to tvrzení, že to odolá vlhkosti ve studni apod. Není tomu dávno, co jsem jednu acidurku ze studny vytáhl a vevnitř zežraná rzí, takže na výměnu. A to v té studni byla tak 2-4 roky.
-> Jarda/felda: Ve vlastním zájmu se snažím klienty naučit zvládání základní údržby svépomocí, maximálně s poradou po telefonu, abych kvůli každé blbině nemusel někam jezdit...
-> Jarda/felda 19.08.22 10:24:11: Bakelitových tu mám bednu po dědovi, ale to v dnešní době nemůžu montovat ke klientům, byl bych za ještě většího exota...