skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Šmejdy
prohledat
1799 příspěvků (zobrazeno 401 až 450) od 13.02.2009 do 30.09.2016, založil/a CpEaRjHaY-průserář
-> Majki: no či náhodou nemysleli namazať vnútorné uloženie čo sa pohybuje po komínku prevodovky, lebo ináč sa tam ani nie je ako dostať na namazanie vnútra toho ložiska.
-> minno: Ano, je. Teď už ho nemám u sebe ale v garáži. Je tam napsáno něco ve stylu "Upozornění: Před montáží namažte vazelinou A01". Jak se dostanu do garáže tak to vyfotím.
-> Majki: na krabičke nebolo nič písané o mazaní :) to ložisko bolo vždy namazané už z výroby. Nič som neprimazával. Ehm, podľa čísla dielu na krabičke to nepoznám, ale je to ložisko na tanierovú spojku 190 mm Škoda 105-136, že?
-> minno: Super, mazal jsi ho jak je napsáno na krabičce?
-> Pavel P..: aby ses neposral

-> minno: nic nebude, všechno je mojee, jenom mojeeeeeeeee

-> Majki 21.03.13 07:56:23: áno mám skúsenosť, na niekoľkých škodovkách, vždy bez problému, u svojej 120 už tiež drží cez 50 tis. km, predtým som tam mal tiež toto isté dlhú dobu (menené preventívne, keď bol motor von).
-> Pavel P..: u teba by pri ročnom nájazde 5 km postačovala aj Vika, a originály by si mohol prenechávať tým, ktorí aj jazdia
-> Pavel P..: u teba by pri ročnom nájazde 5 km postačovala aj Vika, a originály by si mohol prenechávať tým, ktorí aj jazdia

ne druhošku nekupuju... dávám jen originály

ok asi blbej kus no
-> Robert 106: mám od raksa DO s vystřelovákama a ok...
Chlapi koupil sem v Raksu dálkové ovládání s centrálem
www.rakso.cz/detail/centr alni-zamykani-s-dalkovym-o vladanim-vystrelovaci-klic e--1
na pohled v ceku dobré. Ovšem vnitřní provedení tak na 3 -
Připomíná mi to doby kdy se ve větnamských tržnicích kupovala "kvalitní" domácí elektronika.
Problém je, že guma na tlačítkách je křivě ořezaná takže se špatně mačkají a hlavně dálkové ovladače fungují tak na 20 cm. momentálně probíhá reklamace. Máte někdo zkušenost ?
Nenašel sem kdo to vyrábí ale vpadá to že to bude Polský.
www.rakso.cz/detail/centr alni-zamykani-s-dalkovym-o vladanim-vystrelovaci-klic e--1
na pohled v ceku dobré. Ovšem vnitřní provedení tak na 3 -
Připomíná mi to doby kdy se ve větnamských tržnicích kupovala "kvalitní" domácí elektronika.
Problém je, že guma na tlačítkách je křivě ořezaná takže se špatně mačkají a hlavně dálkové ovladače fungují tak na 20 cm. momentálně probíhá reklamace. Máte někdo zkušenost ?
Nenašel sem kdo to vyrábí ale vpadá to že to bude Polský.
-> J.T.: len sa zastavaj aj tak si nekupim 

-> m8rinek: No, nevím - z videa není nic moc patrné, naživo bych třeba něco i viděl, ale jestli je myšlena radiální nesouměrnost, tak bez mrkve na lamele chycené mezi setrvákem a přítlačákem by jako mělo být vidět co?
Lamelu přece středí mrkev, ne? Kdyby roztočili lamelu upnutou do soustruhu, nebo tak něco a házela by, tak bych neřekl ani Ň
Jinak mám doma novou origo lamelu Sachs (pro Feldu), která je zkroucená do tvaru bramborového lupínku
Kamarád kvůli ní dvakrát měnil přítlačák, než mu došlo, že je v tom nevinně (alespoň jsem měl zadara novej přítlačák
Lamelu přece středí mrkev, ne? Kdyby roztočili lamelu upnutou do soustruhu, nebo tak něco a házela by, tak bych neřekl ani Ň

Jinak mám doma novou origo lamelu Sachs (pro Feldu), která je zkroucená do tvaru bramborového lupínku

Kamarád kvůli ní dvakrát měnil přítlačák, než mu došlo, že je v tom nevinně (alespoň jsem měl zadara novej přítlačák

-> castrol: tak já se musím zastat starline
kupoval jsem kotouče a desky na forda a jedny desky na 12cku a velmi dobrá zkušenost, ale jiné ND od starline na hov...no

-> Jarda/felda: Fakt? Ja jich vymenil relativne dost a nikdy se to nestalo...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: ono lamelu snadno zmrvíš při montáži 

-> m8rinek: a potom nech tu niekto obhajuje starline a viku :D
-> m8rinek: Ja se divim, ze to nekdo kupuje... Obzvlast takovou vec, ktera se tezko meni.
hele ji lamelu http://www.youtube.com/wa
tch?v=JU7lVMRf7zM
-> palinator 11.12.12 12:41:00: ano má starline se vytahujou 

-> palinator: je to normálka,i INA a jiný výrobci to maj v lázni

Prosímpěkně, hydroštěly se prodávaj v balení s olejovou lázní standardně a nebo jsou ty zdvihátka vylitý? Jsou to FEBI na TDI.
-> skofast: místo výroby (ten modrý) to ukazuje 3x UK, 1x Španělsko a 1x Německo. Musíš kliknout na ty červený.
Tak do nich jdu.
Tak do nich jdu.
QH byla anglicka firma, 50let stary. Dnes o jejich kvalitu buhvi. Koukej na odkaz, kde ma byt vidět 'production'/'vyroba' - ten modry ikon. To nefunguje, tak Taiwan? Korea? Čina?
www.qh.com/about/klarius- around-the-world
www.qh.com/about/klarius- around-the-world
-> Luboš:
Quinton hazel slyším poprvé...
Monroe jsem koupil jednou na 120L (koncem devadesátých let) a byl jsem dost nespokojen - byly hrozně měkký a jízda jako na rosolu
Jinak Kayabu si lidi obecně chválí, ale osobní zkušenost nemám.
Quinton hazel slyším poprvé...

Monroe jsem koupil jednou na 120L (koncem devadesátých let) a byl jsem dost nespokojen - byly hrozně měkký a jízda jako na rosolu

Jinak Kayabu si lidi obecně chválí, ale osobní zkušenost nemám.
Už nikdo nic?
-> Luboš: No ja psal, ze kamosovi odesly dvakrat za sebou monroe na patrolu, ale tam dostavaj docela kotel. Na druhou stranu nemely klasicky prepousteci ventily s pruzinama ale takovy plechy, ktery se ohybaj az prasknou a znicej gufero 

S kayabou mam dobre zkusenosti. Mam je na bavoráku a i na Favu, tam jsou uy cca 12 let (ale malej najezd, no - cca 35 000 km) a jsou stále v poradku
Nějaké zkušenosti s díly QUINTON HAZELL? Nabízí mi od nich brzdový bubny, nikdy jsem to neslyšel.
A druhá věc: mám na výběr mezi tlumiči monroe, kayaba a meyle. Nedávno se tu někde psalo, že monroe teď stojí za prd, je tu víc takových zkušeností? co ta kayaba, jak je na tom? nebo ty meyle?
A druhá věc: mám na výběr mezi tlumiči monroe, kayaba a meyle. Nedávno se tu někde psalo, že monroe teď stojí za prd, je tu víc takových zkušeností? co ta kayaba, jak je na tom? nebo ty meyle?
-> palinator: tak urcite by to chcelo porovnat druhosku vs. origo
-> palinator: Pokud jdou bowdeny někde poblíž výfuku, je výrobce docela důležitej..
-> minno:
Na Traktora --- Toledo 1L (vzadu kotouče)
Na Traktora --- Toledo 1L (vzadu kotouče)
-> palinator: na aké auto? Na škodovku som kúpil druhošku (aké mali, také dali), ale neviem čo za značka a sú na nich krátke závity.
Máte někdo zkušenosti s dnešníma lanovodama na ručku Starline? Ty s tim teflonovým potahem lanka... Má cenu platit 2x tolik za Bosch nebo TRW? Zrovna u tohohle dílu bych řek, že je to docela jedno, ale má někdo nějakou zkušenost?
-> Jozka:
Já vím, že jsou i vyšší... za tu vyšší se mi nikdy nechtělo utrácet
... navíc... výšku nevyužiju.
Já vím, že jsou i vyšší... za tu vyšší se mi nikdy nechtělo utrácet

-> palinator:
Bacha, ty arašídový se vyskytujou ve dvou výškách ! Mě se do poličky (zas v 2. garáži) vejde stoh z jedný vyšší a dvou nižších, dvě vyšší a jedna nízká bohužel už ne..

-> Jozka:
Tááák... já teda začal hromadně žrát arašídy, protože to je taková menší plechovka s plastovým víčkem... jinak pracuju i s vyřazenejma čtyřlitrákama, na bordel, na zvrakované SEDRy a podobně.
A ty litrovky jsou výborný na míchání barev.
E: a ty od arašídů jdou parádně stohovat!

E: a ty od arašídů jdou parádně stohovat!

-> palinator: Jseš můj člověk.. Já třeba ty plechovky malý doteď kupoval hlavně proto, že jima postupně nahrazuju v poličce nevhodně úzký plechovky od párků po tátovi..

-> Jozka:
Třeba na nitro používám originál popsanou láhev z roku 1983... a je klid. Jen se nesmí rozbít... Vždycky doleju z velký plechovky a mám i dobrej pocit ekonomický a ekologický výhodnosti.
Třeba na nitro používám originál popsanou láhev z roku 1983... a je klid. Jen se nesmí rozbít... Vždycky doleju z velký plechovky a mám i dobrej pocit ekonomický a ekologický výhodnosti.
-> Jarda/felda: Oni možná třeba jiný výrobci stále používaj ty původní..
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Si vždycky v takových případech vzpomenu na moudro "Technickej pokrok je fajn... akorát trvá už moc dlouho." Ale jinak v duchu dnešní doby - účel je splněn, půjdem si o něco dřív koupit další plechovku - a o to tu jde..
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Si vždycky v takových případech vzpomenu na moudro "Technickej pokrok je fajn... akorát trvá už moc dlouho." Ale jinak v duchu dnešní doby - účel je splněn, půjdem si o něco dřív koupit další plechovku - a o to tu jde..

-> Jozka: Jj to je pekna kokotina, vymyslel to totalni idiot. Kdyz je plechovka plna, tak se to pri nalejvani rozleje. Kdyz je prazdna, tak se neda vylejt uplne 

-> Jozka: já nedavno kupoval nitro a je tam vytahovací klasika 

-> palinator: Doufám, že ještě dvě - tři ty starý taky někde najdu..
-> Jozka:
Pravdu díš... Já to řeším tak, že používám starý plechovky a dolejvám je z 4l nebo 9l balení.
Pravdu díš... Já to řeším tak, že používám starý plechovky a dolejvám je z 4l nebo 9l balení.
-> m8rinek: Bohužel už ne, to bylo tuším první a nejlepší provedení tohohle vynálezu - tohle má jen trhací víčko v úrovni "stropu" plechovky.. a vymakaný, po utržení poutka jsem ho musel vrazit dovnitř nějakým nástrojem, vychlípnout ven a pak vytrhnout kombinačkama..

-> Jozka: a nemá to takový to vytahovací hrdlo?
Na dobrej šmejd související s autama jsem narazil včera - plechovku ředidla S6006 od Colorlak. Obvyklý plastový hrdlo nahradili mnohem větším průměrem a ještě nižším, takže to, že zátka hrdla nejde odtrhnout, je jen takovej bonus. Nalít předem zamýšlený množství je v podstatě vyloučený.. Hovada.
AHoj lidi budu muset kupovat klouby na poloosy na Toledo potřbejuju jeslti máte někdo zkušenosti se znaškou CIFAM?KJinak v Elitu ještě mají Starline ten sem rovnou zavrhnul a potom ještě SPIDAN ta bych řekl že je dobrá ale zas trochu dražší:( Co myslíte jakou značku vzít?Díky