-> Matthes, záškodník z TechWebu: To funguje, a fungovat bude. Do měsíce to bude těsnit korek ve Veltlínském zeleném, ale na jámě v lince to bude ještě trochu vidět.
Pokud tam někdo vůbec poleze, že.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Šmejdy
prohledat
1799 příspěvků (zobrazeno 501 až 550) od 13.02.2009 do 30.09.2016, založil/a CpEaRjHaY-průserář
-> darklord: Ja ji dal kamosovi na patrola a mikroskopicky to unikalo, nez se to zaneslo :-D Ale dobry, nestezuju si.
-> Milan 136: Čéče průměr byl šuplerou kruh. Šišaté byly spony. Šel jsem si to spasovat na ponk.
-> darklord: Tohle vypadá lépe, ale bavíme se skutečně o tomtéž. Takže shoda. A furt značkový šmejd.
-> darklord: tohle funguje dobře. Ale nesmíš do toho dát šišatej starline

-> darklord: O číslo menší tam zase nedostaneš, už tohle muselo být přes kladívko. Nejsem si jistý, jestli nemluvíme každý o koze a o voze. Měl jsem původně originál spony ring (prsten), které jsem nesehnal a podle katalogu jsem je nahradil převlečnou spojkou "U" kusem se dvěma sponami na každé straně.
Ve výsledku jsem se měl na tohle vykašlat, sundat ze spojky jednu sponu, tou stáhnout spoj výfuku a zbytek zahodit. To by fungovalo ideálně. I rozměrově.
Čím menší kravina, tím víc se poučíš.
Nebýt nutné STK, vůbec bych to neřešil, týden v posypové soli, a bude utěsněno.
Ve výsledku jsem se měl na tohle vykašlat, sundat ze spojky jednu sponu, tou stáhnout spoj výfuku a zbytek zahodit. To by fungovalo ideálně. I rozměrově.
Čím menší kravina, tím víc se poučíš.
Nebýt nutné STK, vůbec bych to neřešil, týden v posypové soli, a bude utěsněno.
-> Hurdis: ajo tak :) tak ja kupujem spony o cislo mesie, tiez som sa prvy krat napalil u bosalu
-> darklord: Ale když mají značkové spony (ne bodové, ale trubkové) o 1-1,5 mm větší průměr i při max. stažení (kontrolováno i na slušném, leč proraženém originálním výfuku) tak si tam můžeš vylít třeba celou rafinerku a zapálit. Možná se to zapeče, ale s autem můžeš jet místo na STK leda na Carbonium and Pyromaniac Fun Club Festival.
-> Hurdis: mne sa u tych srackoznaciek spon na vyfuk osvedcil obyc vyjetak 5W40, nalozit to do neho aspon na hodinu a potom sa pri stahovani nezadrhavaju. Nastartujes, olej vyhori a nic nefuka.
Koupíš na starý spotřebák výfuk Starline, který nejen sympaticky vypadá, ale i krásně pasuje. K tomu značkové a předražené trubkové spony Bosal a Walker, jelikož jinak to skladem nebylo a z nich by měl radost i Nasranno Passolini. Náběhy úzké, po dotažení špatně stahují a zůstává mezera.
Takže montáž a demontáž střeďáku necelá půlhodinka i s očištěním držáků tunelu. Úprava spon hodina a stejně do 100% to zatěsní až koroze.
Takže montáž a demontáž střeďáku necelá půlhodinka i s očištěním držáků tunelu. Úprava spon hodina a stejně do 100% to zatěsní až koroze.
Rubena (alias Hyhlan a syn), jeden ze šesti kusů vlečkovejch silentbloků mi poslali z poloviny urvanej. Pak dám vědět, jak jsem pochodil s reklamací.
----------
Dnes (7.11.2012) dorazil balík, reklamace úspěšná a relativně rychle vyřízeno. Na české poměry určitě spokojenost. Jen je škoda, že to mělo v ruce tak 5 lidí a stejně se to s takovou viditelnou závadou dostane až k zákazníkovi.
----------
Dnes (7.11.2012) dorazil balík, reklamace úspěšná a relativně rychle vyřízeno. Na české poměry určitě spokojenost. Jen je škoda, že to mělo v ruce tak 5 lidí a stejně se to s takovou viditelnou závadou dostane až k zákazníkovi.
Ono u vlečky asi silentbloky neovlivní jízdní vlastnosti, ale u kyvky když motor lítá sem tam, tak hejbe i s celou zadní nápravou...
...takže nechci se zastávat Šípky 120, ale po výměně silentů motoru za měkké druhovýrobní se auto velmi pravděpodobně dříve dostalo do mezních situací, než s originálními silentbloky.
Na druhou stranu je lepší se do mezních situacích v běžném provozu vůbec nedostat, případně si vyzkoušet chování auta mimo veřejné komunikace, abych věděl, kde ty limity jsou.
Krom toho konkrétně tyto silentbloky do tohoto tématu jistě patří, neboť mimo nevhodné tvrdosti (měkkosti) se do roka a do dne odtrhnou. (také jsem je jednou měl na autě, od té doby už sháním jedině originály)...
...takže nechci se zastávat Šípky 120, ale po výměně silentů motoru za měkké druhovýrobní se auto velmi pravděpodobně dříve dostalo do mezních situací, než s originálními silentbloky.
Na druhou stranu je lepší se do mezních situacích v běžném provozu vůbec nedostat, případně si vyzkoušet chování auta mimo veřejné komunikace, abych věděl, kde ty limity jsou.
Krom toho konkrétně tyto silentbloky do tohoto tématu jistě patří, neboť mimo nevhodné tvrdosti (měkkosti) se do roka a do dne odtrhnou. (také jsem je jednou měl na autě, od té doby už sháním jedině originály)...
-> krtik: to bylo 2008 nebo 2009 kabriem.
-> venni: Jo, máš pravdu.
Ale zase Šípka chybu v silentblocích poznal taky až bylo pozdě. Jak jel, to já nevím, tak těžko soudit. Pokud se nikomu nic nestalo (krom auta - toho je škoda, ale stalo se...), tak je to ještě dobrý.
Nechci se dohadovat, když o tom nic moc nevím, jen jsem tak zmínil na co jsem si vzpomenul a jak to chápu. - Jelikož přes příspěvek se tón hlasu nepozná, tak raději píšu
-> Matsoft: jakým autem jsi jel to Maďarsko?
Ale zase Šípka chybu v silentblocích poznal taky až bylo pozdě. Jak jel, to já nevím, tak těžko soudit. Pokud se nikomu nic nestalo (krom auta - toho je škoda, ale stalo se...), tak je to ještě dobrý.
Nechci se dohadovat, když o tom nic moc nevím, jen jsem tak zmínil na co jsem si vzpomenul a jak to chápu. - Jelikož přes příspěvek se tón hlasu nepozná, tak raději píšu

-> Matsoft: jakým autem jsi jel to Maďarsko?
-> afro100: no dopekla, snad jsem ji nevyhodil :D daval jsem novou a nekoukal jestlu jsou stejne, jsem to ale vůl

-> Matthes, záškodník z TechWebu 24.10.12 09:00:11:
Samozřejmě že je to domácí 2K tuning (pískování externě).
Samozřejmě že je to domácí 2K tuning (pískování externě).
-> afro100: ma pravdu ten chlapec
inak ložisko pohoda ... viac ako 30 000 a spojka stale spojkuje

inak ložisko pohoda ... viac ako 30 000 a spojka stale spojkuje

-> Zeke-ten šestý: pokial to chces do rapida, tak k tomu musi byt ina aj ta vypinaca packa, vies o tom?
www.autodilykrc.cz/cz-det
ail-556608-lozisko-plc04-2
4-spojky.html
Chci se spis zeptat na zkusenosti, ale jestli dobre vidim, tak to je ZKL takze by to nemusel byt šmejd
Chci se spis zeptat na zkusenosti, ale jestli dobre vidim, tak to je ZKL takze by to nemusel byt šmejd
-> Matthes, záškodník z TechWebu 24.10.12 09:00:11: Pan renovátor? 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: žeby každý sám doma? :-)
-> palinator: Kdo dela renovace?
-> minno:
Ani se mi to moc nechce zkoušet, tam dám starý renovovaný a bude poprdeli.
Ani se mi to moc nechce zkoušet, tam dám starý renovovaný a bude poprdeli.
-> šípka 120 l 23.10.12 20:03:11: no neviem, ale podľa mňa takto podobne ovisnuto vyzerajú sériové mäkké silentbloky vždy, proste je to mäkká guma a tlačí na to dosť veľká váha. Ak sa netrhajú nie je to určite závada.
-> palinator 23.10.12 20:28:59: horné budú na tom možno dobre.
-> palinator 23.10.12 20:28:59: horné budú na tom možno dobre.
-> krtik: potvrzuji. Roztrhl se mi vejpul a opravdu jsem s tim madarsko absolvoval
-> krtik: ano poznat to asi bude,ale tohle vycítil jezdec,kterej pro to auto měl cit a nejel zrovna nějakou normální jízdu.Běžnej člověk to asi jen tak nepocítí,že má unavený silenty na motoru.To už mnohem víc znamenaj třeba pneu co maj profil 80 či 70 a pak styl a přemýšlení za volantem 

a ze to neni prve auto co zrusil blbostou ...
holt na daco sa to hodit musi
holt na daco sa to hodit musi
MOLSO 23.10.12 20:50:58 napsal:
→ šípka 120 l:nebude to len výhovorka a nebude príčina v medzikuse medzi sedačkou a volantom ?tiez mam ten pocit
→ šípka 120 l:nebude to len výhovorka a nebude príčina v medzikuse medzi sedačkou a volantom ?tiez mam ten pocit
-> havlik: to tady čtu prvně o tom Maďarsku, zajímavé :-)
A ano, to s tebou souhlasím, že se dá dojet tak i tak. Ono to bude o tom, jak se jede. Zase na druhou stranu je vidět z vývoje, že nesprávné silnetbloky v určitých podmínkách můžou dělat neplechu, ač by se to nečekalo.
A ano, to s tebou souhlasím, že se dá dojet tak i tak. Ono to bude o tom, jak se jede. Zase na druhou stranu je vidět z vývoje, že nesprávné silnetbloky v určitých podmínkách můžou dělat neplechu, ač by se to nečekalo.
Já teda musí říct z vlastní zkušenosti že silentbloky chování aute ovlivněj. Pár týdnů před dovolenou jsem měnil silentbloky na levé straně motoru, napravo jsem to měnil ještě pár týdnů či měsícu předtím. A než jsme se vrátili domů, cesta něco přes 2000 km, tak si to sedlo tak že mi výfuk který byl veden nad příčkou narážel do příčky motoru, přirovnal bych to k šipkově fotce po nasazení do auta, možná trošku míň. Horší ovládání a reakce auta jsem teda nepozoroval. Ale po návratu jsem se naštval a dal jsem tam nový tvrdý silentbloky, a rozdíl sem pocítil při prvním rozjezdu, kyvka se s tím chová jinak, reakce při rozjezdech a prudkejch zatáčkách znatelně lepší. Ale to je jen subjektivní pocit třeba 

-> MOLSO: a pamatas na tie, co som mal v aute ja? a lietal som stym jak blaaaazon 

-> šípka 120 l: a ako mohli tieto silenty sposobit menšie držanie ? jazdil som na horších (na 2/3 potrhaných) ale žiadne problémy s držaním sa nediali
nebude to len výhovorka a nebude príčina v medzikuse medzi sedačkou a volantom ?
nebude to len výhovorka a nebude príčina v medzikuse medzi sedačkou a volantom ?
-> krtik: no mistní ostřílení harcovníci jeli madarsko s utrženyma silentblokama a motor držel akorát na tom výstupku co má držák o příčku a taky dojeli:) Tak to asi až tak hrozný nebude
mal som ešte horšie silenty čo sa už odliepali pomály a nerobilo to nič , teraz mam nové a auto stojí o čosi vyššie by som povedal , akurát som spoznal kvalitu značky Vika že som ich ledva zatočil do seba
K Těm silentblokům.
Pokud si dobře pamatuju, tak pan Hrdlička zmiňoval panu Králíkovi do Knížky "V soukolí okřídleného šípu", že při testování různých silentbloků motoru (a nevím zda jen motoru nebo i převodovky) se stala nešťastná nehoda, která byla zaviněna právě nevhodnými silentbloky.
Pokud se mýlím, tak mě opravte, nechci se hádat, jen jsem si na to tak vzpomenul
Pokud si dobře pamatuju, tak pan Hrdlička zmiňoval panu Králíkovi do Knížky "V soukolí okřídleného šípu", že při testování různých silentbloků motoru (a nevím zda jen motoru nebo i převodovky) se stala nešťastná nehoda, která byla zaviněna právě nevhodnými silentbloky.
Pokud se mýlím, tak mě opravte, nechci se hádat, jen jsem si na to tak vzpomenul

-> minno 23.10.12 19:44:51:
To mě poser, tak jestli mám napíču i ty horní ramena, tak to abych je hodil do lomu. Jsou totiž od jednoho a toho samého chlapa.
Prodával mi je s tím, že je měl koupený už řadu let zpět.
E: takovejch peněz to stálo
To mě poser, tak jestli mám napíču i ty horní ramena, tak to abych je hodil do lomu. Jsou totiž od jednoho a toho samého chlapa.

E: takovejch peněz to stálo
No veď o to ide pokiaľ som nemenil motor auto na starích silentblokoch v pohode sedelo a nechodil som zrovna pomaly a ked som ho vimenil tak auto omnoho horšie sedelo veď nie nadarmo kto má auto na závodenie meni najradšej tvrdé silenbloky.
-> šípka 120 l: takový silenty mužou zpusobit,že tam jde hůř zpátečka,ale aby Tě rozhoupaly auto a ty jsi naboural???to asi ne.
a to som 2 krat na nich behal a urobil som fotku ešte ked bolo auto celé.
-> šípka 120 l: a kvůli tomu si naboural? s takovýma silentblokama sem ted dojel z brna do prahy eště na OR6tkach
Šmejdy vydrbané kvoli nim mám s auta kopu srotu ked ich zhodim pozrem ešte virobcu ale ten kkt čo viraba tieto silenbloky by mu mali ruky zlomiť.
-> palinator: sú, ale to si nemohol vedieť.
-> minno 17.10.12 09:42:14:
Nejsou to ty ramena co jsem ti posílal já, že ne?!
Nejsou to ty ramena co jsem ti posílal já, že ne?!
-> Vojťas: potrebuješ na 190 mm lamelovú spojku? Tam by som rozhodne doporučil ložisko v bielo-zelenej krabičke Škoda Klein & Blažek - použité u niekoľkých áut a bez problému, u mňa už bude mať aktuálne aj cez 50 tis. km
Jelikož pískající spojkový ložisko se asi jinak než výměnou řešit nedá, a originál mám pouze na starej přítlačák a nevím jestli seženu to co potřebuju v origo výrobě. Co by jste z novodobé výroby rozhodně nedoporučili a naopak? Díky za tipy.
Druhovýrobné spodné ramená prednej nápravy 105-136. Nová skúsenosť, ktorá sa tu snáď ešte nepreberala. Neviem čo je to za výrobcu, označenie ramien žiadne, klasické poznávacie znamenia druhošky - viditeľné zvary na maticiach pre uchytenie tlmiča a na držiaku stabilizátora.
Chyba - Oká, do ktorých sa vkladajú gumy - silentbloky, sú nahovno spravené. Na prvý pohľad všetko v poriadku. Prvá chyba je, že zvar, ktorým sú tie oká vovarené do ramien, vyčnieva nad povrch oka. To by sa dalo zrejme zbrúsiť, ale asi by to nebolo len o zbrúsení zvaru.
Ďalšie chyby som zistil až po zložení ramien, tie oká sú mierne nakrivo vovarené a ich vonkajšia hrana nemá tvar "plochý" ale trochu "ostrý".
Výsledok je taký že gumy v okách po zložení sú nerovnomerne zmačknuté. Po 5000 km od namontovania ramien mám gumy na všetkých ramenách úplne roztrhané a náprava búcha neskutočne :(
Chyba - Oká, do ktorých sa vkladajú gumy - silentbloky, sú nahovno spravené. Na prvý pohľad všetko v poriadku. Prvá chyba je, že zvar, ktorým sú tie oká vovarené do ramien, vyčnieva nad povrch oka. To by sa dalo zrejme zbrúsiť, ale asi by to nebolo len o zbrúsení zvaru.
Ďalšie chyby som zistil až po zložení ramien, tie oká sú mierne nakrivo vovarené a ich vonkajšia hrana nemá tvar "plochý" ale trochu "ostrý".
Výsledok je taký že gumy v okách po zložení sú nerovnomerne zmačknuté. Po 5000 km od namontovania ramien mám gumy na všetkých ramenách úplne roztrhané a náprava búcha neskutočne :(
-> Pavel P..: to jo, ale timhle stylem tam za chvíli trubka nebude, ale tyč...
-> m8rinek: zase ale poctivý trubky, né jak ty tenký na klasickejch vejfucích který občas rupnou..