skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Fabia ze silembloku
prohledat
314 příspěvků (zobrazeno 201 až 250) od 27.07.2008 do 18.01.2019, založil/a Matthes, záškodník z TechWebu
-> Slavek: jo, to jsem přehlídl
No je toho dost

-> MATTESS: Vercajk sem napsal.No a taky klasa,lágr,vuřt(buřt),špa
cír,vandr..

Jo a taky sem se už viděl někde na nějakym fóru že něco"..je to jedovatý jako ZMIĚ"

-> Slavek: třeba vercajk, knedlík
-> King 11.10.08 15:43:34: A taky "žička"
A když připomínáš germanismy tak tou se čeština jen hemží a hromada slov už ani jako germanismus neberem:špitál,vajgl,špir
itus,řemen,roura,hamr,verc
ajk,mančaft,mašinfíra,šmír
,grázl,flastr,vint, himl hergot,hastrman,foch(jako řemeslo)..Kdo si vzpomene na další?
Svym způsobem je zábavnej slang staropražský galerky z dob rady Vacátka:"Ten sígr mne nabonzoval a fízlové mi doma udělali orduňk, sebrali mne a u soudu mi napařili pořádnej flastr a zavřeli do lochu"

-> Matthes, záškodník z TechWebu: tak asi to mam zistene. pre poriadok:
je to SK paska. ale neni to to plechove co sa utahuje srobovakom (to je hadicova spona) ale je to nieco podobne... taky ten drot na jednej strane to ma ocko do ktoreho sa zacvakne druhy koniec
je to SK paska. ale neni to to plechove co sa utahuje srobovakom (to je hadicova spona) ale je to nieco podobne... taky ten drot na jednej strane to ma ocko do ktoreho sa zacvakne druhy koniec
A chtel bych podotknout ze neuznavam slovo vazelina ale pouzivam mazelina
Protoze mazelina maze 

-> ondie 11.10.08 14:32:05: A taky verlyba,popřípadě vedliba
A bejvalej spolužák měl úraz kolena a říkal že mu operovali "meniskluz"

-> Staf1221: Aj
Tak to nevim, tomu rikam sponka na hadice 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: ja som nemyslel tie umele spojky, ale skor tie plechove cim sa upevnuju napr. hadice
Matthes, záškodník z TechWebu 10.10.08 16:39:46 napsal: -> King: Mi to taky obcas dela problemy Ale je na to pomucka: Jemne mne ho mni 

-> Staf1221: Ja tomu rikam eletrikarska sponka 

-> rockboy: tak nam snad niekto znaly problematiky odpovie
-> rockboy: Medvedi hovno neni nespisovne 
A jeste mi napada super slovo bendzin

A jeste mi napada super slovo bendzin

-> Staf1221: no tak s tou SK (eska...?) páskou by mě to taky zajímalo
ještě se tady někde řešilo, co "spisovně" hledat když sháníš medvědí hovno (izolace)
ještě se tady někde řešilo, co "spisovně" hledat když sháníš medvědí hovno (izolace)
...a už je to tady: "...kdo máte foto EmilovO závodních stodvacítek...."
To by jeden neřek, co dokážou lidi vymyslet, aby se vyhnuli dilematu mezi "y" a "i" :)
Ale zrovna já mám co povídat - jsa nachytán samotným webmajstrem na hruškách :)
To by jeden neřek, co dokážou lidi vymyslet, aby se vyhnuli dilematu mezi "y" a "i" :)
Ale zrovna já mám co povídat - jsa nachytán samotným webmajstrem na hruškách :)
-> Staf1221: motexka ne? 

-> King: do mezinoždí ne ale do koulí jo 

-> Ad@m: To, že se to v 50pct procent používá, ještě neznamená, že je to spisovně :)
Už tě někdo kopnul kolenem do mezinoždí? :)
Už tě někdo kopnul kolenem do mezinoždí? :)
-> Matthes, záškodník z TechWebu: ty krávo fakt, já vím že to zní blbě, že podpaží je přirozenější ale podpaždí jsem četl někde v nějakém článku tak jsem byl celý život přesvědčení o tom, že je to tak správně...
-> Ad@m: Podpaží 

to mne vzdy vrta hlavou stahovacia/rychloupinacia paska. je to:
eskapaska?
eska paska?
SK paska?
eskapaska?
eska paska?
SK paska?
-> King: podpáždí je přece spisovně ne?
-> rockboy: To je ale normalni ze je neco vyndavaci a zastamdaci 

přítelkyně zase používá výrazivo jako "sundavací" (to je normálka), ale jeho opak je "zastamdací" když to přede mnou řekla poprvý, málem jsem se skácel smíchy
Jo este jedna chutovka: škoda favoryt 

-> Mr.Lumpy: Spisovně je "žlička" ve Slovinsku, takže možná něco na tom je.
A taky boží výraz je "podpáždí" :)
A taky boží výraz je "podpáždí" :)
žlíce jsem ještě neslišel my použíbáme lžíce nebo užice

nejlepší jsou ale stejně zrdcátka
-> King: žlíce říkám taky
je to staročesky

-> King: Tak klyku tedy neznam, to budu pouzivat
Ale kdyz nekdo prodava klykovou hridel tak to je proste demence 

-> Bagrr (nešťastně zamilován): Néééé nic :) Jenom že oproti "unijnímu" standardu ty "jižanský" neshody rodu jsou trošilinku komisch :)
-> ondie: Jo a když jsem na tý vysočině tak i "žlička" :)
-> Tom.t: Jestli tím autor nemyslel pořádnou klyku (mít štěstí) - to je totiž germanismus, v originále Gluck (psáno s umlaut) takže ten přepis výslovnosti je správně GLYK takže KLYKA :) To jsme si to jenom počeštili a germanisti mezi náma jsou terčem posměchu :)
-> Tom.t: Jestli tím autor nemyslel pořádnou klyku (mít štěstí) - to je totiž germanismus, v originále Gluck (psáno s umlaut) takže ten přepis výslovnosti je správně GLYK takže KLYKA :) To jsme si to jenom počeštili a germanisti mezi náma jsou terčem posměchu :)
Mě vždycky pobavilo:
Vembloud
Skřipka
Švancik,švajcik (A.Schwarzeneger)
Vembloud
Skřipka
Švancik,švajcik (A.Schwarzeneger)
-> King 08.10.08 23:26:06: Něco proti jižanům?

Matthes, záškodník z TechWebu 10.10.08 17:40:47 napsal: Ted koukam na inzerci a hlava motoru ma: "zvětčené kanály" k tomu když se přidá pořádna klyka tak to teprv stoji za to 

-> Honza "Bobr" 10.10.08 19:23:26: Já svojí Š 120 říkal "Oslík"

-> Honza "Bobr" 10.10.08 19:23:26: zrada z boleslavi

-> Syny: 45? to ještě de... já sem zjišťoval basu slivovice

-> Matthes, záškodník z TechWebu:
..to radsi nerikat..by to zrcadlo popraskalo 

Zrdcadlo zrdcadlo, kdo je na svete nejvetsi debil? 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: zrdcatko kdyz vidim tak ve me pení krev..ted to psal kdosi do inzerce...rikam nemas v tom nazvu neco spatne?...odpoved byla myslis jak pisu o tom zrdcatku?

ja treba rikam mymu formanovi plynojed..ale myslim ze nejsem jedinej kdo todle pouziva...nebo taky cervene nestesti :-D...ukolebavka a podobne:-D....
Joooooo... to je taky dobry... Zrdcatko

-> Honza "Bobr": Hyjena na TW znamena felicie 
Jinak me sere jen skodarna a skochtle, jinak ne

Jinak me sere jen skodarna a skochtle, jinak ne

-> Honza "Bobr": tak hyena jo?? kdyby škodovka měla zuby už by ti kousla do prdele za to...

10.10.08 19:04:37 carach
-> Matthes, záškodník z TechWebu: šajzofka, hyena, užofka, embucho, škůca, škodule, stodvacátá, fáčko, fagot, filcka, kilo, éro, rapouch, gerderóba, litr, tisícka, zrada z Boleslavi . . . takovejch přídomků je, většinou jsou zrcadlem vztahu bývalého majitele k vozu a toho, jak se o něj staral . . . takže já sem tý svojí říkal hyena.

-> Matthes, záškodník z TechWebu 10.10.08 19:04:37: ..škodule,škodná,škodifka
,škůdka,šáde..
a u nás v práci se vžilo nazývat škodovky řady 105-130 slovem "krysa".Už ani nevim proč

-> Honza "Bobr" 10.10.08 17:55:34: Jeden zákazník,taktéž počítačový profesionál, nám napsal na lístek seznam závad na jeho autě a to byly samý výrazy typu:potřeboval bych ODSTARNIT PROBLÉM,ZKUSIT ŘEŠENÍ PROBLÉMU,ABGREJDOVAT,ZÁLE
ŽITOST,atd.. A poučil nás že ty ráfky co si sám sehnal na svého golfa jsou z passata,ale s golfem jsou KOMPATIBILNÍ
No ale na toho cvoka o kterym píšeš ty teda zdaleka nemá