-> COL: Pokud vím, řeč byla o situaci nastíněný hasom. O stoupákách nikdo nemluvil. Možná jenom tupě papouškuju něco, co jsem někde vyčet, ale skutečně mám za to, že dva proudy aut se nejefektivnějc zcumlaj v případě, že dva proudy aut se do jednoho pruhu sjedou v jednom místě podle pravidla, ketrý chápe i můj 4letej kluk
![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
Kterak přispěje k plynulosti stav, kdy se každej mlamoj snaží, tu 1km, tu 500m a nebo 200m před zúžením nacpat zbrkle do průběžnýho pruhu, aby netrpěl syndromem předbíhače fronty v sámošce? :) Tenhle způsob myšlení je prostě pozůstatek z "předzipovejch" časů - nevím, proč něco, co vcelku dobře funguje před omezením na dálnici či ulici v Německu, by nemělo fungovat u nás
Zcela nepokrytě přiznávám, že patřím do skupiny, která dojíždí až těsně ke zúžení, protože díky oněm pozůstatkům mentality starých časů v hlavách řidičů, je to časově výhodnější. Postupně ale řidiči dostávaj rozum, takže bude jedno v kterým pruhu človběk jede a odpadne doufám ta uprděná "závist"
Příklad z Letnou je samozřejmě ve 4 z 5ti případů ukázka lehčího zmrdismu, ale ten střelec, kterej dojede až na konec odbočováku, se tam stejně nakonec nacpe, takže mi fakt nedělá problém ho radši pustit, aby v interakci s nějakým vychovávačem neucpali ulici totálně. Modří asi tuší, že se hlásím do tábora, kterej se distancuje od "vychovávačů", protože od toho máme benga, autoškoly a mediální ovětu
Není žádným tajemstvím, že agresivního psychopata svým pokusem o výchovu akorát nasereš do červenýho pásma a kdoví, co vyvede.