-> Nwkt: Díky
-> TUNER: Díky za tip, eventuelně kolik za toho Kingstona a jak je rychlý? Koukám že v rychlosti jsou docela rozdíly.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Foťáky a příslušenství
prohledat
3704 příspěvků (zobrazeno 3601 až 3650) od 29.06.2007 do 24.04.2025, založil/a Tuner#2 - zrušená registrace
-> Tuner#2: Dělají se různě ryché karty....Jestli budeš kupovat,tak můžeš zkusit Digihel na Doudlevecký....30 metrů od Cigánka. Tam má celkem slušný ceny.
Na netu jsou sice levnější,ale zase pošta atd.
Nebo jestli budeš chtít,prodam ti asi půl roku starýho Kingstona 2 GB a koupim si 4 GB....2 navigace a plno Mp3 se mi na ty 2 giga už nějak nechtějí vejít....)))
www.digihel.cz/index.php? id=PAMĚŤOV...
Na netu jsou sice levnější,ale zase pošta atd.
Nebo jestli budeš chtít,prodam ti asi půl roku starýho Kingstona 2 GB a koupim si 4 GB....2 navigace a plno Mp3 se mi na ty 2 giga už nějak nechtějí vejít....)))
www.digihel.cz/index.php? id=PAMĚŤOV...
Jaký je rozdíl mezi SD kartama a SDHC kromě kapacity? Nikde nemůžu najít rychlost zápisu a jestli je to vůbec pro focení důležité? Na u přiloženou MMC to zapisuje hrozně pomalu. Co teda koupit?
-> Mishoooo: Jasan,tak tim jsou Fujiny pověstný že moc nešumí... ta 6500 fd se mi taky zamlouvá...

-> TUNER: mislel som tu fotku v tme na zatisie pri sviecke

-> DuriQ: mno sak fuji 6500 tam ma jednoznacne lepsi zaber... krasne ostre kontury s velmi malym sumom kdez to protivnik je uplne rozpity bez kontur jedine co mu pomohlo je digitalne dofarbenie a ze ma vdelku dobry procak na zehlenie sumu a bohuzial aj detailov....
-> TUNER: www.lesnumeriques.com/due ls.php?ty=1&m...
tomu poviem svetelnost objektivu v spolupraci s visokou citlivostou vez sumu... nadhera

-> TUNER: www.lesnumeriques.com/due ls.php?ty=1&m...
tomu poviem svetelnost objektivu v spolupraci s visokou citlivostou vez sumu... nadhera

-> Tuner#2: Nejde jenom o šero.... a zoom používat budeš,to mi věř...
Rozhodně je menší rozdíl na začátku ohniska 0,2 desetiny světelnosti než na 4*zoom 1 číslo...
Mno ale jsem zvědavej,tak pak můžeme něco nafotit a porovnat...

Rozhodně je menší rozdíl na začátku ohniska 0,2 desetiny světelnosti než na 4*zoom 1 číslo...

Mno ale jsem zvědavej,tak pak můžeme něco nafotit a porovnat...
-> Tuner#2: Dobrá ..... já ti pošlu něco teďka v tom se vyznáš a prosil bych pak o radu od tebe
-> TUNER: Pro mě je teda podstatná světelnost při širokoúhlém záběru, protože táta fotí třeba kuchyně a málokdy budeš fotit něco v šeru na max. zoom, já téměř vše fotím bez zoomu.

-> M@rtin: Pak Ti na oplátku něco pošlu

-> Tuner#2: Určitě s 570IS neprohloupíš, vypadá dobře, má dobrý parametry. Tak jsem zvědavej jak fotí ...

-> Tuner#2: Světelnost má lepší,ale jen na širokym ohnisku,jak budeš zoomovat tak vychází lepší světelnost pro 710,která má na konci 6* zoom /210 mm světelnost 4,8 kdežto 570 má na konci 4* zoomu/140 mm světelnost až 5,5 !!
Já mam na svym starym pekáči 2,8-3,7 a to je 10* zoom...
Já mam na svym starym pekáči 2,8-3,7 a to je 10* zoom...

-> DuriQ: Proč myslíš, téměř všechno vyznívá pro Fujinu i když na některých záběrech má větší šum, ale světělnost má lepší

-> TUNER: Co se velikosti týče tak možná jo, ale třeba světelnost má 570tka 2,6 versus 2,8 u 710 a za šera prý fotí lépe. jinak na mailu mám fotky z 710 od Martina a je to super - pro nás plně dostačující.

-> Tuner#2: Ta 710 mi přijde že má o malinko lepší objektiv,ale zase je to o rok starší model. 570 je menší a lehčí.Ale 60sn/s u videa je nesmysl,lidský oko to neveme a akorát to bude žrát paměť.Ale tak na výběr je i 30 a 15.
www.lesnumeriques.com/due ls.php?ty=1&m...
www.azfoto.cz/_web/.../po moc_srovnani_2.php?tag_1=c ano...
Podle těchhle fotek mi nepřijdou ale fotky niš moš...Ale je pravda že to je hlavně v interiéru,venku fotí všechno líp...
www.lesnumeriques.com/due ls.php?ty=1&m...
www.azfoto.cz/_web/.../po moc_srovnani_2.php?tag_1=c ano...
Podle těchhle fotek mi nepřijdou ale fotky niš moš...Ale je pravda že to je hlavně v interiéru,venku fotí všechno líp...

-> TUNER: JJ je to tak, tohle je malý mrňous a ušude ho jen chválí, tak uvidíme, má to dokonce i optický stabilizátor.
-> zdenyk: Ale T2 chtěl něco do kapsy.....Kdyby chtěl ultrazoom tak měl jinýho favorita.....

-> Tuner#2: Před časem jsem kupoval Kodak EasyShare Z 612, video zumuje opticky, stereo video záznamy, akorát při videu docela vrčí stabilizace. Ale když se dá základní, nebo úplně vypne, je to v pohodě. Fotky z toho lezou taky pěkné a má to hafo nastavení. Jinejma slovama já jsem s ním spokojenej.
-> VeTëV: My foťáky neprodáváme, takže nemůžu čekat extra podmínky, ale velkoobchodně ho koupím o cca. 800,- dráž než byl tady v akci, tak pak dnes něco prodávej

-> Tuner#2: to me poser i takovejdle obchod si lajsne smelinu - strasny
Tak Canon 710IS není nikde skladem, takže to vyhrál Canon Power shot 570IS, který je úplně stený, má lepší procesor a jediné v čem je horší je zoom místo 6x jen 4x, ale na to běžné focení ideální foťák do kapsy.
Od pondělí je v akci v Elektroworldu za 6.490,-!!! Na to, že normálně má být za 8.490,- a na netu jsem ho našel nejlacinější asi kolem 7000,- je to super, ale je to jak známo bez české záruky, takže pokud lehne, tak jedině to řešit s Elektroworldem - ty hajzlové to tahají asi z Polska, protože tam byl polský záručák a jako záruka prý platí faktura :o/ což v Canon servisu nevemou. Takhle se kur*í ceny...
Od pondělí je v akci v Elektroworldu za 6.490,-!!! Na to, že normálně má být za 8.490,- a na netu jsem ho našel nejlacinější asi kolem 7000,- je to super, ale je to jak známo bez české záruky, takže pokud lehne, tak jedině to řešit s Elektroworldem - ty hajzlové to tahají asi z Polska, protože tam byl polský záručák a jako záruka prý platí faktura :o/ což v Canon servisu nevemou. Takhle se kur*í ceny...
já mám kodak viz fotky u auta kupoval jsem ho na vánoce za 6000 a jsem spokojen
-> M@rtin: -> TUNER: Díky.
-> Tuner#2: Taky jsem právě koukal na tu 57OIS a vypadá fakt dobře, tak jestli do něj půjdeš, tak ať ti kanóónek slouží k naprosté spokojenosti
-> TUNER: Na to běžné focení myslím teď ideál

-> Tuner#2: Nj,tak snad bude dobře sloužit a prej i zoomovat při videosekvencích...

-> TUNER: Už jsem zas zkoumal a 570IS je novinka, má lepší procesor, funkci rozeznání obličeje a menší šum a lepší vlastnosti za šera, takže je asi vybráno a jestli mít 4 x a nebo 6 x zoom v horším foťáku, to mě nezabije. Navíc je o něco málo levnější

-> Tuner#2: Na netu by se dala sehnat ne? Nebo v nějakym krámku třeba mají ještě nějakej kousek....
Mishoooo: mno ale celkom fajn makro : ))
-> DuriQ: to boli fotky z tej S5-ky
www.digimarket.sk/fotoapa rat/canon-powershot-s5-is- r1.php
tam to niekde je....
len na porovnanie som dal tu tabulku
www.digimarket.sk/fotoapa rat/canon-powershot-s5-is- r1.php
tam to niekde je....

Tuner#2: je to tak do dlane ale zalezi od toho ako ju mas velku :)) tu dlan : )) mno ta fujina vyze byt lepsia co sa fotiek tyce pri ise800
Mishoooo: mno ale to je G7cka : )) ja som fotky na ISe800 nevidel takze neviem porovnat ale pocul som na ten fotak len xvalu... chcelo by to videt fotky v roznych iso spektrach...
Mishoooo: mno ale to je G7cka : )) ja som fotky na ISe800 nevidel takze neviem porovnat ale pocul som na ten fotak len xvalu... chcelo by to videt fotky v roznych iso spektrach...
-> Mishoooo: Tak to je jasný, já tohle chci jen na srazy a táta na dovču a focení své práce a na to nám to bohatě stačí a když budu chtít fajnové focení, tak jedině zrcadlo.

-> Tuner#2: ja viem ze pri foteni za letneho slnka moze byt lepsi fotak ako 6500-ka ale mne osobne uz nestacia len fotecky z oslav a opekaciek

-> DuriQ: www.digimarket.sk/fotoapa
rat/.../img_0201.jpg
to je tvoj PowerShot S5 pri iso 800 dost nepouzitelne....
Tu mas zrovnanie zrkadlovky : Nikon D50 a mojho favorita 6500 a canon G7 kde by som sum prirovnal k tej S5-ke
www.fotografovani.cz/imag es3/srovnani-sum_G7vsS6500 vsD50.jpg
to je tvoj PowerShot S5 pri iso 800 dost nepouzitelne....

Tu mas zrovnanie zrkadlovky : Nikon D50 a mojho favorita 6500 a canon G7 kde by som sum prirovnal k tej S5-ke

www.fotografovani.cz/imag es3/srovnani-sum_G7vsS6500 vsD50.jpg
-> DuriQ: To už je velké, to raději tu Fujinu

-> TUNER: Tak prý 710IS asi končí a už dlouho nebyla, takže asi 570tka, která má prá lepší soft a je horší jen v tom, že má místo 6x jen 4x zoom což mě ale stačí. Do teď jsme měli jen 3 x a stačilo to.
-> Mishoooo: Na autohifi mě dával kluk odkaz a mezi 710 a 6500 jsem nepoznal na fotkách rozdíl - fotili s tím profíci.
-> Mishoooo: Na autohifi mě dával kluk odkaz a mezi 710 a 6500 jsem nepoznal na fotkách rozdíl - fotili s tím profíci.
-> DuriQ: trak to uz radsej tu S6500-ku sak je to velke ako krava a okrem plno funkcii to nema ani manualny zoom a fotky pouzitelne tak do iso 200 mozno 400
a este stoji viac

Mishoooo: mne sa celkom paci tato skatula : )) CANON PowerShot S5 IS
a pri videu je mozne pouzivat op. zoom co som sa docital

-> Tuner#2: no vahu ma... ale ja take fotacciky mozem! proste zoom v ruke je daco ine ako packa doprava - dolava...
takisto tlacitelne fotky na ISO 800 tak to je sila! sirokouhly objektyv je len ceresnicka na torte... ale do vrecke to teda nevleze....

Tuner#2: a co tak Canon PowerShot S3 IS je to len 6mpx ale je husti co sa tyce fotiek a pod. sak kukni a uvidis cena je cca 12.8 v skk na czk cca 10tis : ))
-> Tuner#2: Máš pravdu, tahat s nějakým skoro kilovým foťákem někam by se mě nechtělo, tenhle není v batohu ani cejtit.
-> Tuner#2: 710 neni špatnej foťák...Jen škoda že nemá o něco větší čip...7 mega na 2,5" je tak akorát dost.
Ještě bych to porovnal s 640,ta má navíc výhodu v otočnym disleji a 1/1,8" čip...Ale nemá stabilizátor a má menší zoom,tak si musíš vybrat co pro tebe bude lepší...
Nebo Nikon Coolpix P5000...vítěz TIPA 2007...ale neni na "tužky"
širokoůhlej Paník DMC LX-2 nebo Paník TZ3,kterej je hooodně malej a má 10 zooom.Ale chce si to projít recenze a skouknout jak fotí.
To je asi zatim tak všechno co mě napadlo....)))
Ještě bych to porovnal s 640,ta má navíc výhodu v otočnym disleji a 1/1,8" čip...Ale nemá stabilizátor a má menší zoom,tak si musíš vybrat co pro tebe bude lepší...
Nebo Nikon Coolpix P5000...vítěz TIPA 2007...ale neni na "tužky"
širokoůhlej Paník DMC LX-2 nebo Paník TZ3,kterej je hooodně malej a má 10 zooom.Ale chce si to projít recenze a skouknout jak fotí.
To je asi zatim tak všechno co mě napadlo....)))
-> Mishoooo: Fotky z toho lezou pěkný, ale třeba 710 nemá o moc horší a hlavně je to cca. 200 versus 600g a to je sakra rozdíl + baterie.
do 10t. Jedine: Fuji FinePix S6500fd

-> M@rtin: JJ to bude důvod proč ne něco jako Panasonic 8čka apod. protože to už není na tahání celý den sebou.

-> Tuner#2: Pravda, není to těžkej foťák, a na lepší focení to chce fakt nějakou zrcadlovku. Ale kolik takovejch fotek člověk nafotí :o) Tohle se vejde všude sebou, malý skladný, fotky jsou na dobré kvalitě.
-> M@rtin: Tak to zatím vypadá díky hmotnosti na tu 710IS. Něž tahat ultrazoom, tak raději tohle. To se dá nosit celý den a v pohodě. Pak možná časem někdy zrcadlo na fajnové focení.