Je to v pi*i

prohledat
204 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 15.05.2007 do 18.06.2007, založil/a Peca
řadit dle data
14:59:20
11.06.2007
Peca
-> Kalibán123: A nemel by to ten znalec posoudit jeste pred tim nez se v tom nekdo zacne rypat?
14:59:05
11.06.2007
Pedros
takhle může prasknout něco stářím a únavou,s tím se musí počítat
14:58:12
11.06.2007
Pedros
-> Kalibán123: asi tak..muselo by to být úmyslný,nebo nějak zamaskovaný,jak to s oblibou dělají autobazary,kde s těmahle "opravama maskováním" šmelí běžně. Prostě musel by o tom prodávající vědět.
14:54:41
11.06.2007
Kalibán123 - zrušená registrace
Jen ho nech jít k soubu ať si zaplatí právníka, soudní poplatky a znalecký posudek bez něj se může u soudu ohánět i použitým hajzlpapírem a znalec podle mě jednoznačně musí napsat, že je to starý stroj a ty vady tam holt jsou
14:45:13
11.06.2007
Pedros
-> Reeaper: no nevím,popravdě jsem ten zákon nečetl,ale když mi hodíš číslo paragrafu,tak si ho pro zajímavost přečtu. Já ale nevím,ale ty pneumatiky a to okolo rozhodně není skrytá vada a ta spojka-záleží jak se to projevovalo a jestli se to projevovalo nějak předtím.Zas hned tak najednou se to podle mě nevysralo. A kupující musel počítat s tím,že to odpovídá stáří.. To že byl kupující maňas,a koupil něco,o čem nemá absolutně šajn,je jeho blbost
14:35:34
11.06.2007
Peca
No ja si za svym stojim, na motorce. byt byla nevyuzita, jsem jezdil ja, moje zena a svezl se i kamos. Nic tomu nebylo, tak jak jezdila jsem ji s klidnym srdcem prodal. Tahanic se nebojim, stojim si za svym, mam smlouvu a taky mam schovany jeho nesmyslny pozadavky, pokazdy neco jinyho ... To ze dela ramena se soudem mi v podstate vyhovuje, protoze mi spadl kamen ze srdce a jeste chvili, navrhl bych mu to sam, kdyz ma takovy kecy.
Jsem vazne zvedav co ted ...
14:29:52
11.06.2007
Reeaper
-> Pedros: mno já jak četl ten zákon, tka to zase až tak jednoznačný nebylo 8
-> Peca: tak známe lidi, že.. byl by blázen, kdyby to nechtěl zaplatit všechno, to je tkay pravda 3 a prasečina jak zyp.. 8 Ale když jsem vůči tomuhle vstícnej, máš plus si myslím 4
14:23:50
11.06.2007
Peca
-> Reeaper: Tu spojku jsem mu uz driv nabidnul ze zaplatim, kdyz mi posle paragon s polozkama kolik stala. Takhle poslal kulatou sumu za vse.
14:19:10
11.06.2007
Pedros
-> Peca: fajn,tak pokud to tam je takhle napsaný,tak můžeš pana vychcaného-kupujícího směle poslat doprdele..protože pokud ta smlouva je takhle formulovaná,tak s tím nic nezmůže
14:17:50
11.06.2007
Reeaper
-> petr s: protože chce motorku za pár kaček, pak zjistí, že to je stará motorka a že to prostě chce moc peněz, tak se poradí, nechá sit to vyměnit a teď bude vřískat..
14:16:55
11.06.2007
Reeaper
mno výměnu pneumatik, kotouče a věsi, který ´podléhají opotřebení, stavem odpovídají stáří prodávaného předmětu a nejedná se o skrytou vadu´ si mohl dotyčný pán zjistit při koupi motocyklu a že toto učinil stvrdil svým podpisem. Pokud podepsal něco, o čem neměl ´šajnu´ je jen jeho boj. Možná na tobě něco vymůžou za tu spojku, ale aby z tebe dostal prachy za pneumatiku a podobný p***viny, tomu bych se od srdce zasmál..
14:14:54
11.06.2007
petr s
-> Peca: A proč si nechal dát nové celé zadní kolo?
14:05:42
11.06.2007
Peca
-> Pedros: Kupni smlouvu mame. Je to ve foru niz a je tam neco o tom, ze kupujici je seznamen se stavem vozidla i s jeho eventulenimi zavadami. Podepsali jsme to oba, jak rikam, prijel, svezl se, byl spokojen, podepsali jsme to a zase odjel. Pak se ozval za tri tydny.
14:04:55
11.06.2007
Pedros
-> Peca: už to čtu,že jí máš,co všechno jsi tam napsal? Napsal jsi tam,že kupující souhlasí s aktuálním stavem motocyklu?
14:03:50
11.06.2007
Pedros
-> Peca: Hmm,podle mě jen vyhrožuje. A ještě neumí psát. A sepsal jsi s ním při prodeji nějakou smlouvu??
13:52:24
11.06.2007
Peca
Jeno podotykam, ze rodinu cekam co nevidet, motocykl jel behem meho nekolikamesicniho vlastnictvi temer bez problemu. Sam kupec se na nem svezl a v pohode. Nevim o co mu jde. Ja smlouvu mam, a chci videt jak se bude ohanet brzdama nebo chybejicim sroubkem na karburatoru.
13:50:24
11.06.2007
Peca
Panove, tak odpoved:
Dobrý den,
když jsem Vám volal , že mám zájem o Váš motocykl , že si pro něj pojedu 300 km a já i moje přítelkyně jsme se ptali jestli je naprosto vpořádku tak jste tvrdil, že ano. Já nejsem odborník a nevěděl jsem co kupuji, takže jste měl dost velkou šanci mě ošálit. (Navíc jste ještě říkal, že čekáte rodinu , ted´ si myslím, že jste se chtěl motorky jen co nejrychleji zbavit ) ! Motocykl jsem potřeboval akutně na jízdu do zaměstnání a svezl jsem se na něm jednou a podruhé už mě nechal na silnici. Jeden opravář mi doslova "odmítl opravovat ten křáp" , byl jsem rád, že jsem vůbec sehnal někoho kdo mi to opraví, abych vůbec mohl jezdit. Já nepotřebuji rozepisovat kolik stál , který díl , já jsem byl rád, že můžu vůbec odjet na motorce a ne , že mi jí naloží na vozík a bude mi za 13 tis věc stát doma nepoužitelná. Kdyby vy jste byl na mém místě, určitě by jste z toho radost neměl !!!! Samozřejmě jsem počítal stím,že nějaké peníze do toho vrazím, ale to je opravdu moc !!!
Ten stroj mě už vyšel na 23 tis a ještě není zcela v pořádku. První než jsem po Vás požadoval zaplatit opravu vážných závad, jsem vše prodiskutoval s právníkem, já nejsem tip člověka , který by po někom za každou cenu něco požadoval,po ujištění , že mám nárok , jsem Vám teprve napsal . Očekávejte ,že se s Vámi spojím soudní cestou, šanci jsem Vám dal.
Naschledanou.
13:28:04
11.06.2007
Labros
-> Reeaper: servis těžko, ten má smluvní ceny.
12:05:08
11.06.2007
Reeaper
-> Reeaper: i když možná by to spousta lidí vyřešilo stručně slovy klasika:
´Bež doprdele Sašo´ 33
12:04:06
11.06.2007
Reeaper
-> Peca: takovej kopírák Luďka 3 nee, správně! Víc stručněji, jednodušeji a jasněji to snad ani napsat nejde 524
technická: pokud by ti poslal rozúčtovanou stvrzenku tak, jak chceš, zjistit si kontakt na ten servis a jako pan Neznámej si tam si ceny ověř. Nedivil bych se, kdyby ti tam napařili mnohem víc 4
4AŁŁ I když z toho by mohl mít ten servis bordel, kdyby to šlo na soud, ne?
10:23:43
11.06.2007
Správně takhle na něj
09:36:48
11.06.2007
Peca
Diky za pomoc, napsal jsem mu tedy (s vasi pomoci) toto:

Dobry den pane XXX,
Budu velmi strucny, nechci se opakovat ani znovu nejak, zrejme opet bez vysledku, argumentovat.

1) vámi dodané doklady ve mě nebudí důvěru, protože nejsou položkově vyčísleny a celková částka (obzvláště za díly) vychází podezřele kulaté číslo. Z tohoto papíru není poznat, kolik tedy stojí materiál na opravu té spojky.
2) zcela evidentně v tom mále,co je vypsané na tom papíru, se jedná o věci, které jsou opotřebené běžným provozem, většinu z nich jste ani neuváděl ve výčtu závad, kvůli kterým chtěl původně odstoupit od smlouvy.
3) nikde v inzerátu nebylo psáno, že motocykl prošel GO. Jde o ojetou věc, nevím tedy proč bych vám měl proplácet přední brzdy, výměnu primárního řetezu (na který jsem rovněž upozorňoval) a přezutí zadního kola (taktéž).

Pokud vám vaši odborníci tvrdí, že motocykl je časovaná bomba, nevím potom proč vám dotyční neporadili ještě před koupí.

Jestli nechápete, že na starým vozidle bývá starý brzdový kotouč, a ne nový, a stará pneumatika, ne nová, tak už není pomoci. Nechávat si proplácet na starým vozidle díly běžné spotřeby... to už přesahuje všechny meze.

Tato hra na "hloupého sponzora" mě nebaví. Pošlete mi položkově vyčíslený doklad o opravě spojky, ať poznám, kolik stál nový materiál. V opačném případě spolu nemáme co řešit. Doporučuji přečíst si znovu kupní smlouvu, případně nastudovat občanský zákoník či pojem "skrytá závada".

S pozdravem
XXX
09:09:32
11.06.2007
Pedros
-> Peca: vyser se na něj,pokud vím,tak v servise ti to vypisujou vždy po cenách dílů,a né takhle dohromady a už jenom ty krásně kulatá čísla něco značí.Jak tu někdo říkal,sehnat si papírek s razítkem není žádnej problém,a je to krásná vychcanost.. Jinak to že si nechá udělat GO kvůli vysypaný spojce je taky vážně moc fajn věc. Třeba stav pneu a podobně musel vidět při prodeji,takže ať jde do p*če
08:38:43
11.06.2007
Peca
-> JoseA: nevim co cekal, ale zrejme asi motocykl po GO bez chyb a nahodou za pusu. S tim navysenim ceny, to me nenapadlo, vidis...
23:57:55
08.06.2007
Syny
-> JoseA: Presne tak...
22:53:35
08.06.2007
JoseA
-> Peca: to je pěkná vychcanost od něho, on koupí motorku za 13 tis, nechá si od tebe zaplatit generálku za 7tis, a pak ji prodá třeba za 15-16 tis dál s novýma dílama. A vydělá na tom ještě :-). Nepřipadá ti to absurdní? Můžu ti potvrdit, že takových vyčůránků jak je ten kupec je hodně, ale taky ti můžu potvrdit, že 95% lidí by se na tvojem místě s ním o tom ani nebavilo, nebo ho jednoduše poslali do prdele. Stará Jawka - co čekal?
16:00:44
08.06.2007
Peca
-> Luděk: No nevim s tou fotkou - to vyfoti jakykoliv srot a posle mi to ze to je ta spojka ... Nemel by to posoudit nejaky nezavisly znalec co je skryta zavada, nez do toho ten dotycny zacne vrtat? Protoze pak uz muze fotit cokoliv, a neni poznat jestli je to z traktoru ve stodole nebo z Jawky.
15:58:39
08.06.2007
Peca
-> Luděk: Podal jsem mu to za 13 000,-. Kdybych se mu prestal ozyvat, nebude to vypadat ze mam strach, tim padem priznam jako vinu? Nadruhou stranu vecna diskuse taky zrejme nikam nevede. Ale diky za dobry rady, ja jsem dost nerozhodny a hodne veci me rozhodi 8
15:38:24
08.06.2007
Luděk
-> Peca: buď se mu přestaň ozývat vůbec,protože se zcela evidentně z Tebe snaží vytáhnout z5 mraky peněz (nevím,za kolik jsi mu to prodal,ale tohle je cca 1/2 hodnoty motocyklu Jawa 350),nebo mu prostě napiš dopis s tím,že:
1, jím dodané doklady v Tobě nebudí důvěru, protože nejsou položkově vyčísleny a celková částka (obzvláště za díly) vychází podezřele kulaté číslo
2, zcela evidentně v tom mále,co je vypsané na těch dokladech se jedná o věci,které jsou opotřebené běžným provozem,většinu z nich ani neuváděl ve výčtu závad,kvůli kterým chtěl odstoupit od smlouvy
navíc,pokud by chtěl od Tebe proplatit nějaké poškozené díly,které vyměnil za nove a na které by se vztahovala skrytá závada,je povinen Ti tyto poškozené díly vrátit (minimálně ukázat).Proč Ti třeba neposlal fotku zničeného spojkového koše? Podle mě se prostě v hospodě sešel s kamarádama a dospěli k názoru,že z Tebe vytáhnou nějaký koruny a závada spojky je na tohle ideální fígl,na který lidi slyší a reagují.
Já osobně bych už neprojevoval žádnou dobrou vůli a suše mu oznámil,že toto odmítáš řešit jinak,než občansko - právním sporem
14:15:57
08.06.2007
llukass
-> Peca: v kupní smlouvě jsi měl všechno jasně napsaný. Svezl se souhlasil, neměl problém tak nač se s ním více bavit? to jak když bych si od tebe koupil auto a po měsíci ti řekl praskl mě výfuk, sou špatný destičky, kotouče... pošlu ti fakturu a zaplať mě to. Prostě bych s ním už nic neřešil a ono ho ro přejde. Vždyť se snaží s tebe udělat uplného pitomce. nad tím se pořádně zamysli!! Jak se říká odsud posud. 4 4
13:52:46
08.06.2007
Peca
uz me to sere.
12:25:28
08.06.2007
Labros
-> Peca: Myslim že cos navrhnul bylo naprosto správné a adekvátní a on pořád nemůže pochopit že s ním takhle jednáš ze svý dobrý vůle a kladně a solidně. Ať už se probere.
12:12:22
08.06.2007
petr s
-> Peca: Bud rád že si nekoupil novou mtorku a neposlal ti fakturu jinak at ti napíše cenu koše spojky aby jste se mohli vyrovnat na ostatní věci co je spotřební materiál pneu brzdy atd at zapomene
12:09:09
08.06.2007
Syny
-> Peca: Ja nechapu proc bys mu mel platit vmenu gumy bo co to tma je a tak? Ja bych si to dal na zachod a tam si s tim maximalne vytrel prdel a toho typa bych tak akorad solidne poslal do prdelel... Sehnat papir s razitkam servisu neni problem a napsat si tma mze doma cokoli - treba za 50 000,-. Uctenka vypada jinak. A i kdyby to uctenka byla, tak nevidim duvod to platit...
12:06:41
08.06.2007
Martin
-> Peca: "ceka na me solidni a kladne vyrizeni". Myslím, že se nedočká 3
Ne, tohle fakt nejde, buď se s ním přestaň úplně bavit, nebo když se chceš s tím ještě zabývat, ať pošle rozpis dílů a ať nechá na tvém uvážení, co případně uznáš jako skrytou vadu, kterou mu budeš ochoten zaplatit, jinak ať se jde bodnout !
11:58:54
08.06.2007
Peca
-> Labros: To nevim, kazdopadne toto doslo jak uz final. Jsem mu uz driv domlouval, ze ty veci co mi napsal nejsou zadny skryty zavady coz by se mu hodilo do kramu. Ze jsem ochoten zaplatit material na opravu te vysypane spojky, no co uz. A on si necha udelat generalku, prezuje gumy, vymeni predni brzdy, pak posle nejaky kulaty cislo a pry "ceka na me solidni a kladne vyrizeni". Jak mam z toho poznat, co stal material na spojkovy kos?
11:55:49
08.06.2007
Labros
-> Peca: Že ho vůbec baví posílat nějaký předběžný ceny.
11:47:15
08.06.2007
Peca
-> Labros: No ja to oriznul, je to na jednom papiru, takto nad sebou a na hore razitko v servisu a odhadovana cena opravy
11:46:30
08.06.2007
-> Peca: Takovej papírek ti může napsat každej debil doma
11:43:44
08.06.2007
Labros
-> Peca: To je úžasnej kousek papíru. "Účtenka" na dvě kulatý částky, to viděl kde? Ve státních zakázkách? Takovýmu papírku se fakt leda zasmát. Zaplať mu ty dva šroubky.
11:36:54
08.06.2007
Peca
a material:
zvětšit Je to v pi*i - obrázek od Peca vložen 08.06.2007 11:36:54
11:36:24
08.06.2007
Peca
tak faktura za praci:
zvětšit Je to v pi*i - obrázek od Peca vložen 08.06.2007 11:36:24
11:29:57
08.06.2007
p.b.
-> Peca: No znáš takový to pořekadlo jak vy k mi tak mi k vy? .) Prostě se tě snaží obrat, chce po tobě platit nesmyslny veci a mysli si že mu to asi vyjde. Proto bych se na něj úplně vysral, nevím jak máš postavenou kupní smlouvu, ani nevím co mu přesně odešlo, ale pochybuju že se ta motorka hned první den po koupi rozsypala natolik aby nebyla provozuschopná. S některýma lidma se rozumně dohodnout nedá, proto je lepší se s nima vůbec nebavit anebo to vyřídit ručně....
11:19:05
08.06.2007
Peca
-> p.b.: co presne mas na mysli?
11:17:28
08.06.2007
Martin
-> Peca: Pro informaci, za kolik tu motorku koupil ? Nikde jsem to tady nenašel.
Jinak já bych s ním takovou trpělivost neměl, asi bych mu poslal jedinej dopis, že se s ním dále odmítám bavit, že ho nehodlám sponzorovat, myslím, žes mu to napsal už dost jasně, nechápu, kde bere tu drzost ti posílat nějaké faktury. Docela by mě zajímalo, jak ta faktura vypadá, je z toho vůbec poznat, co opravovali ?
11:00:46
08.06.2007
Labros
-> Peca: Pokud je tak blbej, že nechápe, že na starým vozidle bývá starý brzdový kotouč, a ne nový, a stará pneumatika, ne nová, tak mu už není pomoci. Nechávat si proplácet na starým autě díly běžné spotřeby... to už přesahuje všechny meze. Já si nechal v bazaru proplatit prorezlej chladič a benzínovou nádrž, že já vůl si nenechal dát taky nový kotouče, destičky, olej, filtry a gumy.
10:55:43
08.06.2007
p.b.
-> Peca: Vyje*ej s ním, nebo on vy*ebe s tebou... 7
10:46:49
08.06.2007
Reeaper
-> Peca: tak jak tu zaznělo.. woe si tam napočítal i benzín, krmení pro králíky a antišuk prášky pro starou ne? 8 Pokud by mi ukázal fakturu, kde by měl rozpočítaný, co kolik stálo, kterej díl apod, možná bych se s ním bavil. takhle ne. Brzdovej kotouč a přezutí zadního kola je jeho věc!! za to mu nebudeš platit ani haléř! 4
Pokud bude otravovat, požaduj podrobný rozpis dílů. (pak později ybch si našel co nejlevnější shop, ve kterým se ty díly dají sehnat a ukázal mu levnější cenu s tím, že mě nezajímá, kde on si to opravoval.. atd.. po takovým protahování ho to časem přejde..4)
10:31:47
08.06.2007
Peca
-> havlik: Je to k nemu 300 kilometru, to si tu cestu rad usetrim.
10:22:44
08.06.2007
-> Peca: Ser na něj nic mu neplať maximálně mu napiš že ve faktuže není nic o dílech o kterých jste se doteď bavili. A ať si to hodí k soudu ono ho to přejde.
Extreme Tyres