skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Je to v pi*i
17:01:08
16.05.2007
16.05.2007

Syny
-> Peca: Ja ych mu rek at si nejdriv zjisty technicky data a at si zjisty co a jak funguje a co se cim utesnuje. A az si to uraci nastudovat, tak at prudi! A poslal bych ho do rite...
16:48:47
16.05.2007
16.05.2007

Kapřík
-> Peca: si děláš prdel...vždyť to jsou samý Pičoviny
No tak s tímhle ho pošli víš kam.....A nezapomněl třeba připsat že je výfuk zevnitř špinavej a že olej neměl průsvitnou barvu??
Ne, ať to myslí jak chce, na tohle se přesně vztahuje ta část smlouvy kterou tady kluci pořád dokola opakují....že prodejce si není vědom žádné závažné vady...A v tomhle popisu teda žádnou žávažnou vadu nevidím...to jsou samý ptákoviny
No tak s tímhle ho pošli víš kam.....A nezapomněl třeba připsat že je výfuk zevnitř špinavej a že olej neměl průsvitnou barvu??Ne, ať to myslí jak chce, na tohle se přesně vztahuje ta část smlouvy kterou tady kluci pořád dokola opakují....že prodejce si není vědom žádné závažné vady...A v tomhle popisu teda žádnou žávažnou vadu nevidím...to jsou samý ptákoviny

16:05:15
16.05.2007
16.05.2007

Peca
ad 1) jde o napinak retezu
15:53:01
16.05.2007
16.05.2007

Peca
takze, panove, pan novy majitel se uracil a den mu trvalo nez mi poslal ty zasadni zavady, proc chce vratit motorku. V zavorkach jsou moje komentare ke kazdemu problemu:
1) nestandartne slozene zadni kolo vcetne hridele(pri koupi jsem ho upozornoval, ze je tam spatne nasazeny nainake retezu a musi si ho spravit)
2) vůle mezi kolem a kyvkou (rám starý aspon 20 let)
3) předni strana vylomeny sroub vika (o tom nevim, to lze prece spravit raz dva, mohl to taky vylomit ten servisak)
4)schazi vacka spojky - misto vacky na principu zavlacky. Misto toho tam byl na jisteni drat (nevim, ja do motoru nelezl)
5)viko prevodovky bez tesneni!!! namazane tmelem (je to silikon pro prevodovkove skrine a tesneni motoru, asi to k nim do Decina jeste nedorazilo ze chteji papirovy tesneni)
6)volny kos spojky, sjety z hridele (asi opotrebeni, protoze se to uvolnilo jemu po tydnu jezdeni, nevim co je to zac)
7)na karburatoru misto 4 sroubu 2 (to me rozesmalo)
8)sani opet zamazane tmelem (rozumejte opet ten hrisny silikon na motory)
9)strzeny zavit na prave hlave svicky (coz nevim, ja svicky nemenil. To klidne mohl ztrhnout servisak, podle me je to opotrebeni a ne skryta vada)
To je vsechno. A ja cekal zadreny motor nebo prasklou kliku a on je pan asi vtipalek. Nejhorsi je ze to asi mysli vazne. Co mu mam jako odepsat?
1) nestandartne slozene zadni kolo vcetne hridele(pri koupi jsem ho upozornoval, ze je tam spatne nasazeny nainake retezu a musi si ho spravit)
2) vůle mezi kolem a kyvkou (rám starý aspon 20 let)
3) předni strana vylomeny sroub vika (o tom nevim, to lze prece spravit raz dva, mohl to taky vylomit ten servisak)
4)schazi vacka spojky - misto vacky na principu zavlacky. Misto toho tam byl na jisteni drat (nevim, ja do motoru nelezl)
5)viko prevodovky bez tesneni!!! namazane tmelem (je to silikon pro prevodovkove skrine a tesneni motoru, asi to k nim do Decina jeste nedorazilo ze chteji papirovy tesneni)
6)volny kos spojky, sjety z hridele (asi opotrebeni, protoze se to uvolnilo jemu po tydnu jezdeni, nevim co je to zac)
7)na karburatoru misto 4 sroubu 2 (to me rozesmalo)
8)sani opet zamazane tmelem (rozumejte opet ten hrisny silikon na motory)
9)strzeny zavit na prave hlave svicky (coz nevim, ja svicky nemenil. To klidne mohl ztrhnout servisak, podle me je to opotrebeni a ne skryta vada)
To je vsechno. A ja cekal zadreny motor nebo prasklou kliku a on je pan asi vtipalek. Nejhorsi je ze to asi mysli vazne. Co mu mam jako odepsat?
14:30:11
16.05.2007
16.05.2007

Reeaper
-> Peca: jo aha, ty ses ptal jako prodejce, sry
mno podle tohodle už je to věc kupujícího, pokud neprokáže, že o tom a tom a tom si musel vědět, jako o, pro něj, skrytý závadě.. má smůlu.. Bych možná zkusil obrátit se na nákej vyšší orgán, ukázat (poslat) smlouvu a zeptat se na názor lidí znalých práva 
mno podle tohodle už je to věc kupujícího, pokud neprokáže, že o tom a tom a tom si musel vědět, jako o, pro něj, skrytý závadě.. má smůlu.. Bych možná zkusil obrátit se na nákej vyšší orgán, ukázat (poslat) smlouvu a zeptat se na názor lidí znalých práva 
14:28:14
16.05.2007
16.05.2007

Reeaper
-> Peca: Petr Šťastný 16.05.07 10:33:51 napsal: -> Reeaper: při prodeji aut(motorek) je vždycky důležitý mít ve smlouvě uvedenou větu, že kupující je seznámen se stavem vozidla a ten odpovídá stáří a opotřebení a prodávajícímu není známá žádná skrytá závada. Jestli má něco podobnýho ve smlouvě, nebo kupující nemůže prokázat, že prodávající musel nutně o závadě vědět, nemá nárok na odstoupení od smlouvy. I když půjdeš do bazaru koupit rok starý auto, napíšou Ti do smlouvy tuhle větu aby byli krytý.
14:22:33
16.05.2007
16.05.2007

Peca
tak jestli to chapu dobre, tak ta veta co mam ve smlouve:
"Kupujici prohlasuje, ze je seznamen s technickym stavem motocyklu vcetne technicke dokumentace, a bere na vedomi technicky stav motocyklu a jeho evetuelni vady"
je tedy v podstate o tom, ze ve stavu v jakym to koupil bylo OK, bere na vedomi to ze motorka ma svy mouchy a co s ni je potom, je na jeho triko?
"Kupujici prohlasuje, ze je seznamen s technickym stavem motocyklu vcetne technicke dokumentace, a bere na vedomi technicky stav motocyklu a jeho evetuelni vady"
je tedy v podstate o tom, ze ve stavu v jakym to koupil bylo OK, bere na vedomi to ze motorka ma svy mouchy a co s ni je potom, je na jeho triko?
11:59:53
16.05.2007
16.05.2007

Reeaper
třeba vynechat větu o tom, že kupující souhlasí se stavem vozidla, ktré odpovídá stáří..
11:56:13
16.05.2007
16.05.2007

Reeaper
-> Petr Šťastný: nemám co dodat 
Hezky formulováno Petr Šťastný 16.05.07 10:33:51 napsal: -> Reeaper: Jestli má něco podobnýho ve smlouvě, nebo kupující nemůže prokázat, že prodávající musel nutně o závadě vědět, nemá nárok na odstoupení od smlouvy.
-> kaprik faster: divil by ses
BTW jak tyhle omílaný větu o stavu vozidla atd dát do smlouvy, když ji dělám já a jsem kupující?
tam by to šlo nějak vykoumat, abych se kryl a pokud mi to prodávající podepíše, bude to jen dobře 

Hezky formulováno Petr Šťastný 16.05.07 10:33:51 napsal: -> Reeaper: Jestli má něco podobnýho ve smlouvě, nebo kupující nemůže prokázat, že prodávající musel nutně o závadě vědět, nemá nárok na odstoupení od smlouvy.
-> kaprik faster: divil by ses

BTW jak tyhle omílaný větu o stavu vozidla atd dát do smlouvy, když ji dělám já a jsem kupující?
tam by to šlo nějak vykoumat, abych se kryl a pokud mi to prodávající podepíše, bude to jen dobře 

11:43:21
16.05.2007
16.05.2007

Kapřík
-> Reeaper: asi se shodneme v tom že je to situace fakt na PI*U....
No snažil bych se s tím člověkem rozumně domluvit...pokud to není debil, musí to uznat....
Jo a i pro mně je 10000Kč pořádná pálka (vydělávám na to po brigádách hodně dlouhou dobu), ale chtěl sem tím říct že kvůli takovéhle částce by se snad nikdo nesoudil...

No snažil bych se s tím člověkem rozumně domluvit...pokud to není debil, musí to uznat....
Jo a i pro mně je 10000Kč pořádná pálka (vydělávám na to po brigádách hodně dlouhou dobu), ale chtěl sem tím říct že kvůli takovéhle částce by se snad nikdo nesoudil...

10:33:51
16.05.2007
16.05.2007

Petr Šťastný
-> Reeaper: při prodeji aut(motorek) je vždycky důležitý mít ve smlouvě uvedenou větu, že kupující je seznámen se stavem vozidla a ten odpovídá stáří a opotřebení a prodávajícímu není známá žádná skrytá závada. Jestli má něco podobnýho ve smlouvě, nebo kupující nemůže prokázat, že prodávající musel nutně o závadě vědět, nemá nárok na odstoupení od smlouvy. I když půjdeš do bazaru koupit rok starý auto, napíšou Ti do smlouvy tuhle větu aby byli krytý.
10:19:35
16.05.2007
16.05.2007

Reeaper
-> kaprik faster: a je mi jedno, kde byhc to koupil, jelsti tady na Virtu, Aurku, v Ostravě, Praze, Aši.. je to vždy o lidech
A když se nedá domluvit jako lidi, proč potom brát náký ohledy.. 
A když se nedá domluvit jako lidi, proč potom brát náký ohledy.. 
10:17:38
16.05.2007
16.05.2007

Reeaper
-> kaprik faster:
A pochop zase ty, že takovýhle věci se řídí zákony a říct ´ oháněj se zákony, to klidně můžeš´a myslet si, že tím jsi vyhrál a máš pravdu, to mě přijde docela naivní 
to težký, uvědom si, že ti někdo prodá auto s vědomím, že tam jsou vady!! a taky budeš držet pec??
na druhou stranu sou lidi, který to porachtají, zničí a pak chtěj vrátit peníze!
My můžeme Pecovi věřit, že nekecá. Chlap bude pochopitelně o sobě tvrdit to samý..
Já osobně bych se samozřejmě snažil domluvit, jsme jen lidi, jedná se o starý věci, tka nemůžu čekat zlatý kuře a obsluhu nahoře bez
Ale pokud by domluva nešla, rozhodně bych nad tím nemávnul rukou, pro mě ani těch 10tkč není jen plivnutí 
A pochop zase ty, že takovýhle věci se řídí zákony a říct ´ oháněj se zákony, to klidně můžeš´a myslet si, že tím jsi vyhrál a máš pravdu, to mě přijde docela naivní 
to težký, uvědom si, že ti někdo prodá auto s vědomím, že tam jsou vady!! a taky budeš držet pec??
na druhou stranu sou lidi, který to porachtají, zničí a pak chtěj vrátit peníze!
My můžeme Pecovi věřit, že nekecá. Chlap bude pochopitelně o sobě tvrdit to samý..Já osobně bych se samozřejmě snažil domluvit, jsme jen lidi, jedná se o starý věci, tka nemůžu čekat zlatý kuře a obsluhu nahoře bez
Ale pokud by domluva nešla, rozhodně bych nad tím nemávnul rukou, pro mě ani těch 10tkč není jen plivnutí 
09:58:49
16.05.2007
16.05.2007

Kapřík
-> Reeaper: tak jo, když si tady na virtu od někoho koupíš starou škodovku za 10000 Kč, projedeš vyzkoušíš, všechno OK, podepíšeš smlouvu a za 3 týdny Ti u ní klekne motor. Taky budeš chtít vrátit peníze?? Stornovat obchod?? Pochop že se jedná o strašně starý stroje...a u těch už je všechno možný.. Peca neprodával 5 let starou Hondu, ale X let starou Jawu!! A vážně pochybuju o tom že by se s ním chtěl někdo tahat po soudech kvůli pár litrům (nevím za kolik ji prodal ale nebude to víc jak 12000 Kč předpokládám). Já osobně bych se s tím člověkem domluvil, koupil mu novou spojku (otázka pár stovek) a hotovo. Ať si pak mele co chce...Peca má svědomí čistý a hotovo....
A zákonama se můžeš ohánět, to klidně, ale je to stará rachotina a ta se hold sere!! Je smůla že tak brzo po koupi, ale stalo se...
A zákonama se můžeš ohánět, to klidně, ale je to stará rachotina a ta se hold sere!! Je smůla že tak brzo po koupi, ale stalo se...
09:28:42
16.05.2007
16.05.2007

Reeaper
-> kaprik faster: fajn.. ´prostě a jednoduše´na základě čeho? narazíš na vola a pak se prostě a jednoduše budeš prohýbat na soudními výlohami.. 

09:09:02
16.05.2007
16.05.2007

Kapřík
-> Peca: no prostě a jednoduše mu Peca nic vracet nemusí a žádnej obchod se strornovat nebude!!! Maximálně mu může koupit novou spojku...což nebude žádná velká cifra...

08:39:44
16.05.2007
16.05.2007

Reeaper
U použitých věcí neodpovídá prodejce za vady, které měla věc při převzetí kupujícím a které odpovídají míře používání (§ 619 odst. 3 občanského zákoníku). Na ostatní vady se vztahuje záruka 24 měsíců, která může být zkrácena na 12 měsíců (musí být uvedeno v prodejním dokladu). Prakticky je reklamace použité věci velmi obtížná, protože jakákoliv závada bude prodejcem zřejmě deklarována jako běžné opotřebení.
Při reklamaci do 6 měsíců je však i zde možné využít právní fikce dle § 616 odst. 4 občanského zákoníku, dle kterého se předpokládá, že věc měla vadu už při převzetí a prodejce to musí vyvrátit.
par. 619 business.center.cz/busine ss/.../cast8h2.aspx
par. 616 business.center.cz/busine ss/.../cast8h2.aspx
Při reklamaci do 6 měsíců je však i zde možné využít právní fikce dle § 616 odst. 4 občanského zákoníku, dle kterého se předpokládá, že věc měla vadu už při převzetí a prodejce to musí vyvrátit.
par. 619 business.center.cz/busine ss/.../cast8h2.aspx
par. 616 business.center.cz/busine ss/.../cast8h2.aspx
08:27:31
16.05.2007
16.05.2007

Reeaper
-> COL: hm, jasně, mělo by tý ve smlouvě uvedeno, čím se smlouva řídí, resp, co není uvedeno ve smlouvě, tak se to řídí tím a tím zákonem, to mě nedošlo 
Jinak v zákoně je uvedeno, že můžeš od jakýkoliv smlouvy to určitý doby odstoupit, nebo to tak není? Ale s udáním důvodu..pokud byla smlouva sepsána za nevýhodných okolností (to bývá ošetřeno souhlasem, že strany nejednaly pod nátlakem atd..), nebo se jedná o vadu, kterou jsi nemohl při koupi výrobku odhalit, bez zásahu do výrobku.. nechce se mi to hledat

Jinak v zákoně je uvedeno, že můžeš od jakýkoliv smlouvy to určitý doby odstoupit, nebo to tak není? Ale s udáním důvodu..pokud byla smlouva sepsána za nevýhodných okolností (to bývá ošetřeno souhlasem, že strany nejednaly pod nátlakem atd..), nebo se jedná o vadu, kterou jsi nemohl při koupi výrobku odhalit, bez zásahu do výrobku.. nechce se mi to hledat

22:57:39
15.05.2007
15.05.2007

Labros
-> Peca: To ti teda vůbec nezávidím, ale nějak se to vyvrbí. Podle mě ti musí dokázat nebo aspoň nějak ukázat, že ta závada je tak závažná, jak tvrdí. Normálně bych s ním komunikoval, bavil se s ním o té závadě a nechal si to předvést, a třeba nakonec ta závada vůbec nebude taková anebo on sám se rozhodne přestat po tobě chtít peníze.
22:46:44
15.05.2007
15.05.2007

COL
-> Reeaper:
""jak už bylo psáno, jedná se o skutek, který se řídí obchodním zákonem, takže je zákonem ošetřeno jak odstoupení od smlouvy do několika dnů, tak i záruka a vrácení peněz.. (teď doufám, že nekecám )
""
Spis bych rekl, ze kecas :o). Pokud se vyslovne nedohodli, ze se smlouva bude ridit obchodnim zakonikem, bude se ridit obcanskym. Obchodni zakonik sice zna odstoupeni, ale nejake "odstoupeni do nekolika dnu" nikoliv.
""jak už bylo psáno, jedná se o skutek, který se řídí obchodním zákonem, takže je zákonem ošetřeno jak odstoupení od smlouvy do několika dnů, tak i záruka a vrácení peněz.. (teď doufám, že nekecám )
""
Spis bych rekl, ze kecas :o). Pokud se vyslovne nedohodli, ze se smlouva bude ridit obchodnim zakonikem, bude se ridit obcanskym. Obchodni zakonik sice zna odstoupeni, ale nejake "odstoupeni do nekolika dnu" nikoliv.
22:41:38
15.05.2007
15.05.2007

COL
-> Don Carlos: to plati jen pro dalkovy prodej.... (e-shopy atd.)
22:40:42
15.05.2007
15.05.2007

Matsoft
-> Don Carlos: jen u eshopu....
22:40:39
15.05.2007
15.05.2007

Syny
-> Don Carlos: Mno jenze kdyz to zkurvi, tak to by na tom docela vyvaril ne? Ten druhej...
22:34:07
15.05.2007
15.05.2007

Don Carlos
Nevím to jistě, ale není v zákoně, že kupující může bez udání důvodu odstoupit do 14 dnů ode dne prodeje od smlouvy.A pokud dojde k opotřebení prodávané věci, obě strany se dohodnou na finančním vyrovnání. Nevíte o tom něco?
22:17:34
15.05.2007
15.05.2007

Syny
-> Peca: Mno tak to bud v klidu a posli ho do riti 

21:47:44
15.05.2007
15.05.2007

Reeaper
hmm, tohle je vždy velmi zajímavý..
jak už bylo psáno, jedná se o skutek, který se řídí obchodním zákonem, takže je zákonem ošetřeno jak odstoupení od smlouvy do několika dnů, tak i záruka a vrácení peněz.. (teď doufám, že nekecám
)
Tím, co napsal Peca Peca: 15.05.07 21:25:37 je podle mně vše dáno.. i kdy i tohle je napdnutelný..
Ale kupující je seznámen s tím, co kupuje.. pokud se ovšem neprokáže, že se jedná o skrytou vadu, kterou v době koupe za daných podmínek (nerozebírání atd) nemohl prostě poznat..
jak už bylo psáno, jedná se o skutek, který se řídí obchodním zákonem, takže je zákonem ošetřeno jak odstoupení od smlouvy do několika dnů, tak i záruka a vrácení peněz.. (teď doufám, že nekecám
)Tím, co napsal Peca Peca: 15.05.07 21:25:37 je podle mně vše dáno.. i kdy i tohle je napdnutelný..
Ale kupující je seznámen s tím, co kupuje.. pokud se ovšem neprokáže, že se jedná o skrytou vadu, kterou v době koupe za daných podmínek (nerozebírání atd) nemohl prostě poznat..21:39:44
15.05.2007
15.05.2007

Petr Šťastný
-> Peca: jestli máš ve smlouvě tohle napsaný, tak jsi v pohodě. Má nárok odstoupit od smlouvy jen kdyby jsi zatajil závadu o které jsi určitě věděl. Opotřebení spojky určitě není skrytá vada.
21:25:37
15.05.2007
15.05.2007

Peca
V te kupni smlouve co jsme pri prodeji podepsali je primo napsany:
To tam v te smlouve je a oba jsme to podepsali. Ja mu rekl co jsem o motorce vedel, on se sam projel a byl spokojeny, jinak by ji nebral.
To tam v te smlouve je a oba jsme to podepsali. Ja mu rekl co jsem o motorce vedel, on se sam projel a byl spokojeny, jinak by ji nebral.
20:45:12
15.05.2007
15.05.2007

Matsoft
-> COL: no ja takhle videl prodavat pul roku stary televize.... prej na ND zaruka 7 dni....
20:44:01
15.05.2007
15.05.2007

Kapřík
-> Peca: ale nechápu co mu v tom servise řekli....je to divný...pokud ten motor jel (a jel dobře), a vysypala se spojka, vymění mu spojku a nevím co by na tom motoru ještě viděli špatnýho...pokud je ok klika, tak leda ložiska nebo pístní kroužky....a musí to být OK...
20:41:58
15.05.2007
15.05.2007

COL
-> Matsoft: Jo to jde u prodeje srotu a skoro srotu.... treba u oktavky rv. 2000 nebo cehokoliv, o cem nekdo tvrdi jak je ve skvelem stavu, bych si to do smlouvy napsat nenechal nebo to proste nekoupil...
20:41:26
15.05.2007
15.05.2007

Kapřík
-> Peca: no pokud se rozsypala spojka...může to klidně být způsobeno způsobem jízdy, zacházením, nebo s tím někde machroval a gumoval....nebo odešla stářím...
20:39:30
15.05.2007
15.05.2007

Kapřík
-> charon: to máš pravdu, neomlouvá...
20:38:19
15.05.2007
15.05.2007

Syny
-> COL: Mno ta Java asi taky nebude nejnovejsi...
20:38:13
15.05.2007
15.05.2007

charon
o-> kaprik faster: Neznalost zákona neomlouvá. Jí ho teda taky kloudně neznám ...
20:38:10
15.05.2007
15.05.2007

Peca
pry se mu po tydnu rozsypala spojka a v servise kdyz motor otevreli, mu rekli ze je toho vic, ze to nema cenu opravovat ... ja nikdy nemel motor rozdelany, jen jsem jednou menil olej
20:38:08
15.05.2007
15.05.2007

Matsoft
-> kaprik faster: nejjednodussi je do kazde smlouvy psat ze to vzhledem ke stari a stavu je na ND... pak se o zaruce neda moc mluvit.
20:37:21
15.05.2007
15.05.2007

COL
-> kaprik faster:
Vzdyt jsem psal ""....nebo by se takova zavada vzhledem k veku a optrebeni stroje dala ocekavat....""
Vzdyt jsem psal ""....nebo by se takova zavada vzhledem k veku a optrebeni stroje dala ocekavat....""
20:36:05
15.05.2007
15.05.2007

COL
-> Syny: nemas dva roky zaruku... ta zaruka je cca pul roku. A v pripade notne opotrebe veci de facto neni zadna nebot u takovehle veci lze zavadu ocekata a vyplyva z opotrebeni. To neplati, pokud by ti puvodni majitel treba do smlouvy napsal, ze ma najeto treba 10000km. Pak by treba praskla klika sla na jeho triko...
20:36:00
15.05.2007
15.05.2007

Kapřík
-> COL: sorry, zákony neznám....
a s tím co píšeš souhlasím......ale je taky potřeba zohlednit o jak starý stroj se jedná!!! U takhle staré motorky už musí kupující automaticky počítat s rizikem..zvlášť pokud už má motor něco najeto a nebyl generálkovaný...
a s tím co píšeš souhlasím......ale je taky potřeba zohlednit o jak starý stroj se jedná!!! U takhle staré motorky už musí kupující automaticky počítat s rizikem..zvlášť pokud už má motor něco najeto a nebyl generálkovaný...20:35:47
15.05.2007
15.05.2007

charon
-> kaprik faster: NA cokliv, co se prodává je záruka, žádnej prodejce se jí nemůže zříct tim, že řekne, že to prodá bez záruky. Já nevim přesně jak to je, na použitý zboží samozřejmě neni záruka 2 roky ale myslim 6 měsíců a vztahuje se vlastne na skryté vady - takže píchlý kolo, prasklej pístní kroužek, zadřenej motor po po několika stech nebo tisich km - na to se zaruka nevztahuje.
20:33:14
15.05.2007
15.05.2007

COL
-> kaprik faster: taky, ovsem v primerenem rozsahu. Kuprikladu, kdyby praskla klika vlivem toho, ze uz byla napraskla pri prodeji, nemel uz motocykl umerne nizsi hodnotu pri prodeji... Jina vec by byla, kdyby prodavajici na tu zavadu upozornil, nebo by se takova zavada vzhledem k veku a optrebeni stroje dala ocekavat... Ze o ni nevedel nic neresi.
20:32:17
15.05.2007
15.05.2007

Syny
-> COL: Tim chces rict, ze kdyz sme koupil shade 23let po tom co byla vyrobena, tak mam 2 roky zaruku ze se na ni nic nevysere u puvodniho majitele? Tak to sem teda vul, pac bych usetril tak 15 000,- 

20:31:52
15.05.2007
15.05.2007

Kapřík
no ale kdo Pecovi dokáže že mu prodal vadný motor, když kupující motorku koupil, projel a vše bylo OK???
Peca má čistý svědomí a ten týpek má prostě smůlu...je to na pytel ale bohužel..
Tohle bych nehrotil..... a taky se nejedná o částku desetitisíců.....
Peca má čistý svědomí a ten týpek má prostě smůlu...je to na pytel ale bohužel..
Tohle bych nehrotil..... a taky se nejedná o částku desetitisíců.....
20:29:54
15.05.2007
15.05.2007

Kapřík
-> charon: záruka je ze zákona, ale na nový výrobek ne?? ale na ojetinu?? pochybuju.....
20:29:01
15.05.2007
15.05.2007

COL
-> kaprik faster: No za vady se ruci ze zakona i u pouziteho zbozi, tak jednoduche to neni.. tyhle veci jsou vzdy tahanice. Kupujici bude tvrdit, ze ho prodavajici podfoukl, prodavaji zas, ze to kupujici nespravne pouzival atd.... Taky zalezi na povaze zavady....
20:28:53
15.05.2007
15.05.2007

Kapřík
no to byl nějakej divnej servis aby řekli že mu to ani opravovat nebudou....stačí šikovný ruce a určitě by to zase jezdilo...na motoru k 350tce nic není...a i je do toho dost dílů...
No ale týden na tom lítal a dobrý... tak pak je jasný že tys o tomhle problému nevěděl....ale situace to je na pytel...to jo..!! Každopádně nemáš žádnou povinnost mu nic vracet ani stornovat obchod...
No a jinak myslím že sehnat motor na Jawku nebude velkej problém ani žádné velká cifra..
No ale týden na tom lítal a dobrý... tak pak je jasný že tys o tomhle problému nevěděl....ale situace to je na pytel...to jo..!! Každopádně nemáš žádnou povinnost mu nic vracet ani stornovat obchod...
No a jinak myslím že sehnat motor na Jawku nebude velkej problém ani žádné velká cifra..
20:27:21
15.05.2007
15.05.2007

charon
-> kaprik faster: Záruka je ze zákona, o tý žádná řeč bejt nemusí.
-> Peca: Taky bych to nehrotil. Rekl ti ten novej majitel, jak se mu motorka porouchala? Teda co se vlastně porouchalo?
-> Peca: Taky bych to nehrotil. Rekl ti ten novej majitel, jak se mu motorka porouchala? Teda co se vlastně porouchalo?
20:27:11
15.05.2007
15.05.2007

Syny
-> Peca: Bych ho poslal do prdele... To je jak kdybych si koupil auto za pul mega pak ho nekde rozmrdal a sel si pro penize s tim ze se to rozbilo...
20:24:32
15.05.2007
15.05.2007

Peca
pry na tom lital tyden, paxe mu to posralo a v servise mu rekli, ze ten motor je v prdeli, ze mu to ani nebudou opravovat, tam je blby to a tam zas chybi to ... Predtim najel nekolik 1000km bez problemu, vystridal vic majitelu. Proc se to posere zrovna po me?