skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Domaci Audio
prohledat
2312 příspěvků (zobrazeno 975 až 1024) od 19.02.2007 do 19.04.2025, založil/a Vojta - zrušená registrace
-> King 23.12.14 21:55:56: Tak místnost hlavně na basech dokáže udělat drby 10 a víc dB, takže to zcela jistě může a dá se to řešit rúznýma věcma ať už nábytek, koberec, strop, závěsy, obrazy až třeba po basový pasti v rozích apod. Já to slyšel kdy měl čerstvě postavený Áčkový lampy od p. Petříka - ještě lepší evoluce toho co je na poslední straně: www.google.cz/url?sa=t&am
p;r...
-> Tuner#2: A nehraje v tom roli taky poslechovka, kde to maka? U tech citlivejch sirokopasmacu me taky napada, ze pri beznejch hlasitostech muze zustavat AB zesik v cistym Acku, kdezto bezne citliva bedna uz amp zahani do Bcka...
-> FORM - zlomená ojnice 23.12.14 21:10:56: To bude dost problém. Změnil jsem obor a pána jsem neviděl už asi 3 roky. Dneska je už v důchodu a ani tehdy neznal co je internet. Kdysi pomáhal jedné firmě v Plzni stavět repro (Safe) a právě díky tomu měl k dispozici profi měření stavbou beden se jeden čas i živil, ale tím stylem, že vždy postavil něco TOP a pak to po dvou měsících někomu komu u něj doma učarovali zvukem prodal a začal dělat jiné/lepší. Je z Plzně, ale už tehdy nechtěl šířit kontakt a postupem jak stárnul, bylo těžší a těžší se k němu dostat. 

-> Tuner#2 - zrušená registrace 23.12.14 21:00:29: To vypadá jako poměrně zajímavá konstrukce. Stvořit reprosoustavu podle firemního návrhu by nebyl větší problém a nákladově to vypadá dost rozumně. Byl by kolega ochoten poskytnout více infomací k jeho úpravě?
-> Jarda/felda 23.12.14 20:51:03: To máš pravdu, nevyrovná, ono jí to v dané cenové třídě celkem výrazně předčí a to jak v prostoru, tak lokalizaci jednotlivých nástrojů a vůbec v samotné lehkosti a samozřejmosti jak to hraje...
Ostatně tady je to i ve firemní základní horně naměřené: www.fostexinternational.c om/docs/.../FE166En.pdf
a ten známej tím žije a posunul samotnou ozvučnici na zcela jinej level... Vše měl podložené profi měřením a když já říkám, že to hrálo, tak to hrálo. Slyšel jsem toho za svou praxi dost a dost v cenách i před 5 mega...
Ostatně tady je to i ve firemní základní horně naměřené: www.fostexinternational.c om/docs/.../FE166En.pdf
a ten známej tím žije a posunul samotnou ozvučnici na zcela jinej level... Vše měl podložené profi měřením a když já říkám, že to hrálo, tak to hrálo. Slyšel jsem toho za svou praxi dost a dost v cenách i před 5 mega...
-> Tuner#2 - zrušená registrace 23.12.14 20:33:51: netvrdim že to nejde ale zase jsou to kompromisy a nevyrovná se to soustavě kde je repro víc
-> Jarda/felda 23.12.14 19:47:24: To není až tak pravda, je řada výrobců (špička např. Fostex) co dělá plnopásnový reproduktor, který když osadíš do vhodně spočítané horny, tak zahraje celé pásmo a bedna je tím pádem bez výhybky, fázových posunů a dalších peripetií, které jsou s vícepásmovkama...
EDIT: NJ měl jsem to otevřené, proběhla večeře a mezi tím king :-D Jen dodám, že Fostex osazený ve velké a poměrně složité horně jsem slyšel hrát a sednul jsem si z toho na prdel a to muc tuhle kategorii Hi-Fi nemusím...
EDIT: NJ měl jsem to otevřené, proběhla večeře a mezi tím king :-D Jen dodám, že Fostex osazený ve velké a poměrně složité horně jsem slyšel hrát a sednul jsem si z toho na prdel a to muc tuhle kategorii Hi-Fi nemusím...
-> Jarda/felda: Ono existuje i spousta reseni, kde jeden menic osefuje, za cenu x kompromisu, skoro cely audiopasmo. Absence vyhybky pak obvykle znamena velkou citlivost, ale frekvencni charakteristika je jak kdyz pes chcije. Treba flaškofilove to tak maji radi :-)
-> Karel. 23.12.14 09:46:56: ono je to složitější, zjednodušeně každej reprák hraje určitý frekvence když chceš plný pásmo zvuku tak musíš vhodně rozdělit mezi víc repráků
-> Karel. 23.12.14 09:46:56: Pokud ho vyndas, tak cim zaslepis tu diru? Merhanz mluvil o tom bocnim reproduktoru co v 606 je a musi tam i zustat, bez toho by to hralo jen stredy a vysky...
Ten Elac je dobra nabidka.
Ten Elac je dobra nabidka.
Chápu, jsem to blbě napsal

-> Karel.: viz co psal T2, subwoofer hraje neco jinyho (nizsi pasmo) nez basovy repro v prednich reproduktorech
-> Tuner#2: počkej, já bych woofer nechal, ale né integrovanej v repro. Co je na tom zvrácenýho? Je přece jedno jestli woofer hraje v bedně s repro nebo je externě ne? nebo to je nějak propojený, že melu blbosti?

-> Karel. 23.12.14 09:10:14: To je nesmysl, woofer hraje uplne neco jineho nez predni bedny. Od toho to je system 5.1 a tech 5 kanalu je plnopasmovych!!! To ze rada lidi ma zvracenou predstavu, ze to zahrajou male satelity k PC je vec druha...
-> MerHanz: popravdě basák bych stejně odpojil, mám aktivní od elacu. Ale bohužel jsou pryč, tak musím mrknout po něčem jiným
-> Karel.: jinak s tim co tam majitel psal, tak mohu potvrdit. Jazz a orchestrovky jim moc nejdou, ale Rock a filmy jim jdou pěkně. Jen pak bacha na umístění. Basák na boku má svoje nevýhody.
-> Tuner#2: tak bohužel prodaný

-> Karel. 22.12.14 13:01:14: JJ to má výškáč odhadem 50cm od podlahy a to je málo, navíc jsou přebasovaný jako většina magnatů...
To Jamo za tu cenu pokud je i s centrem a zadkama, tak to je slušný kup. Neříkám, že to je úplné Hi-Fi, ale na kino to bude slušný...
To Jamo za tu cenu pokud je i s centrem a zadkama, tak to je slušný kup. Neříkám, že to je úplné Hi-Fi, ale na kino to bude slušný...
-> Tuner#2: elektro.bazos.cz/inzerat/
.../JAMO-S606-HCS3.php
-> Tuner#2: zaklonění? myslíš těch předků? Zadky musím naklonit to mi je jasný
A jinak kvalita ujde? Ale radši mrknout po něčem jiným jo?
A jinak kvalita ujde? Ale radši mrknout po něčem jiným jo?
-> Karel. 22.12.14 11:34:37: Na mě přebasovaný a moc nízkej sloupek, který má výškáč moc nízko a musíš řešit zaklonění soustavy a nebo podstavec...
-> Tuner#2: co tohle? www.zbozi.cz/hledani?q=Ma
gnat%2...
Jenom takova poznamecka - cestina ma pro pasmo hlubokych tonu davno zavedeny vyraz "basy", takze kombinace "stredobass" je imho neco jako "kundocatcher" :-)
-> Karel. 20.12.14 21:43:02: Tyhle nejsou úplně špatné, ale těžko k nim budeš honit centr... Centr by měl být stejný jako předky z jednoho prostého důvodu. Při 5.1 hraje všeškerý obsah z centra dění obrazovky, mluvené slovo, zpěv atd. jakmile je tam jinej středobass a výškáč než u předních beden, tak to hned zkušený posluchač pozná a celý prostor v předu se roztrhá. U zadků že jsou jiné to nevadí, protože zvuk jde zedadu a je krytý tvarem našeho ucha a tím dost zkreslený a těžko už to poznáš. Nicméně předek by měl být stejný jak už jsem psal.
elektro.bazos.cz/inzerat/
.../Prodam-Jamo-S606.php
je blbost, dát jako centr jeden z těch elac? jsou 3ks, takže 2 zadek a 1 centr
je blbost, dát jako centr jeden z těch elac? jsou 3ks, takže 2 zadek a 1 centr
-> Tuner#2: Hele nevím, prostě to tam před tím na výběr nebylo a že bych to přehlídl vylučuju
Ale valí to tak ok.
Ok kdyžtak něco hodím, po něčem koukám, díky

Ok kdyžtak něco hodím, po něčem koukám, díky
-> Karel. 20.12.14 21:22:24: Tam není s čím si hrát, optika funguje jen když je zacvaknutá v konektoru a pod TV vstupem v AVčku nastavíš daný optický vstup a musí to běhat.
U repro je otázka na co narazíš, ale je to o štěstí a bazary jsem projížděl naposled, když jsem cca. půl roku řešil něco slušného do garáže. Klidně jsem naházej linky když tě něco zaujme.
U repro je otázka na co narazíš, ale je to o štěstí a bazary jsem projížděl naposled, když jsem cca. půl roku řešil něco slušného do garáže. Klidně jsem naházej linky když tě něco zaujme.
-> Tuner#2: popravdě nevím, různě jsem si hrál s kabelem a nastavením a až pak se to tam objevilo. Sám to moc nechápu popravdě.
-> Tuner#2: co bys prosím teda doporučil za bazarový repro kolem 5-7tis?Díky, ty elacy bych nechal na zadek
-> Karel. 20.12.14 17:04:39: Jak není? Každej Denon co jsem měl v ruce to tak měl... Kde teda byla chyba?
vyřešeno

dle návodu je to jasný, ale ten input assign prostě v tom menu není.
-> Karel. 20.12.14 15:12:58: no prave to none musis zmenit na OPT-1
-> Nwkt: Tak blbej zas nejsem ;-) Mám tam prioritu HDMI zvukovky. Píšu že doma to pracuje, v práci nikoli.
-> Tuner#2: Zkusím jinej kabel. Vstupy jsem vyzkoušel všechny 4 a nic. :-/
-> Tuner#2: no jenže tam to má být v input assign, kde se přiřadí optika k tv, ale tam ta položka vůbec není. A v návodu je :
Pokud jsou všechna přiřazení "Digital" zdroje TV nastavena na hodnotu "NOne", nelze operaci výběr vstupního zdroje zvolit zdroj TV.
Vše jsem prošel a nikde nic nenašel, co se týče jinýho nastavení
Pokud jsou všechna přiřazení "Digital" zdroje TV nastavena na hodnotu "NOne", nelze operaci výběr vstupního zdroje zvolit zdroj TV.
Vše jsem prošel a nikde nic nenašel, co se týče jinýho nastavení
-> Stepan FUN: V nastavení zvuku na ntb máš zvolenej jakej výstup?
-> StepaNoFUN 20.12.14 15:08:12: To je divne, to nikde zakat nejde, jak naskoci obraz musi byt i zvuk. Zkus jinej vstup a nebo kabel.
Když se tu řeší HDMI - v práci jsem k velký televizi připojil noťas, ale nejde mi z něj zvuk nahnat do tý televize, i když obraz funguje.A doma mi to jak na monitoru, tak na TV maká bez problémů.
Nedokázal by někdo poradit? Televize je Sharp Aquos LC-50LE650E
Nedokázal by někdo poradit? Televize je Sharp Aquos LC-50LE650E
-> Karel. 20.12.14 14:40:08: TV s tim nema co delat, musis to nastavit v menu AV receiveru...
-> Tuner#2: HDMI 1.4 umí pokud se nepletu(mrknu), ano ten vstup musím přiřadit, ale to mi nejde. Není tam ta možnost. Navíc mi to nejde přepnout na digi vstup, pouze analog. Jako kdyby byla chyba v TV, že tam mám zakázanej výstup, ale ten je automaticky nastaven. Je to lg 50pj650

-> Karel. 20.12.14 14:03:59: Mozny je vsechno, ale nechapu moc dotaz... Pises, ze to mas pripojene kvuli zvuku z Tv HDMI a optikou. Proc dva kabely? Pokud chces zvuk z TV pres HDMI, tak AV receiver i TV musi podporovat funkci ARC, kabel musis mit zapojen do spravnych vstupu a musi to byt kabel HDMI 1.4… Mam pocit, ze tenhle starsi receiver to ale neumi. Takze zvuk z TV musis resit optikou a v AV receiveru musis u vstupu TV mu v menu Denona priradit dany opticky vstup kam jsi to zapojil vzadu - napr. OPT 1.
chci se zeptat, mám receiver Denon a nejde mi zvuk z TV, mám to před HDMi a optiku a v receivru bych měl přiřadit vstup.jenže TV to ani nenabídne a v návodu je, že pokud mám digital zdroje TV nastaveny na NONE, tak se nezobrazí vstupní zdroj. Ale v TV je výstup nastaven na automat nebo PCM zkoušel jsem oboje a nic
Je možný, že je špatnej kabel?

Je možný, že je špatnej kabel?

-> palinator 19.12.14 15:18:33: tak v auto hifi už se celkem orientuju
momentálně 655w sestavu mam
ale v domácím nevim

-> Jarda/felda:
Můj kamarád mi taky řek, že mu v autě nejlevnější Boschmanni nehrajou zle. Ale já mám tak co říkat, jsem hluchej jak poleno zrovna tak.
Můj kamarád mi taky řek, že mu v autě nejlevnější Boschmanni nehrajou zle. Ale já mám tak co říkat, jsem hluchej jak poleno zrovna tak.

-> palinator 19.12.14 12:37:49: kamarád to má a nehraje to zle, dokonce s tim i rozbil okno 

-> Jarda/felda:
No, Logitech nikdy asi nebude moc HiFi
No, Logitech nikdy asi nebude moc HiFi
co klasický logitechy na domácí poslech ?
elektro.bazos.cz/inzerat/ .../Logitech-Z-5500-Digita l-THX-505-W-RMS--51.php
elektro.bazos.cz/inzerat/ .../Logitech-Z-5500-Digita l-THX-505-W-RMS--51.php