skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Domaci Audio
prohledat
2312 příspěvků (zobrazeno 925 až 974) od 19.02.2007 do 19.04.2025, založil/a Vojta - zrušená registrace
-> jourin: ty poslední verze jsou ještě nějak stravitelný, ale každá úprava bude více-méně nevzhledná A když bude pro tebe cajk, tak povětšinou pro paní domácí bude nepřípustná :D
-> King 11.01.15 22:38:33: aha, ono to neni vada konkretniho kusu :)
-> jourin: Nekoukal, mrknu na to. Ale celkem mě zaujaly tady tyhle blbizmy z tý ohnutý překližky, je v tom akustická pěna a nevypadá to až tak průserově
slayers.rajce.idnes.cz/No va_slozka
slayers.rajce.idnes.cz/No va_slozka
-> King: na jednu stranu jo. Když vezmeš cenu i těch obyč obrazů na plátně tak je to šílený a záclonám asi neuteču, i když je nesnáším. A poličky s pičovinama kde se jen dokola utírá prach taky :D
-> MerHanz: Zlatej panelak :-)
-> King: koberec je jasnej, ale dneska je všude už podlahovka a koberec je průser na to vytápění :/
-> jourin: Akustiku taky musím poladit, jak jsme už psal. Nejjednodužší, ale nevim jestli nějak víc účinný budou obrazy na plátně. Na některých forech se dají najít i vyrobený akustický panely se slušným vzhledem, ale většina jich řeší jen středy a vejšky . Což mě by i nějak vyhovovalo. Když je koberec, tak by to pak asi chtělo i něco na strop na absobci a nebo naopak difůzi. Ale bez měření to bude vždycky jen laborace. A i tak se v tom moc nevyznám. Budout tu jistě povolanější s nějakou radou ;)
-> jourin: To je jednoduchy - nenchat si vnutit tu zhovadilou modu holych mistnosti s holou podlahou. Skrine, knihovny, policky, kytky, koberce - proste zarizenej byt :-)
To mereni je v cem?
To mereni je v cem?
Jj, se sykavkama mám občas taky problém. Zprvu jsem byl páskáčem uplně nadšenej, ale při některých nahrávkách je to za trest. Svůj podíl na tom má i yamaha se svou nekompromisností ve vyšších hodnotách stredních vysokých frekvencí. Vejšky mám utlumený na -2db a i tak je to někdy moc. Další aspekt na vyšších středech je akustika, hlavně holý zdi a plovoučka. Pak se to jevý jako by mi tu místnost "žrala basy" .
-> Stepan FUN: Máš tam pásku BASF DP 26?
-> U-Geen: Nektery zensky jsou v tomhle vsechny stejny :-) Mne to prijde maj nejakou poruchu toho mechanismu v uchu, kterej dokaze adaptovat citlivost ucha a porad by zeslabovaly :-)
-> Tuner#2: jj, bavili jsme se o tom. Vsak taky delaly radost dost dlouho, hlavne jsem je myslim tehdy koupil za velice slusnou cenu :) Ale (s ohledem na to jakej ja jsem hifik) Zera pro me urcite nejsou krok zpet. Prijdou mi i prijemnejsi pri poslechu na nizke hlasitosti (kdyby mel volume knoflik zarazku jako termohlavice, nastavi mi ho zena na 1ku)
-> U-Geen 11.01.15 22:15:54: JJ vyšší středy měli výraznější, ale to jsem tě možná i při koupi psal, nicméně jinak prostorově, dynamicky to jsou výborný bedny za tu cenu.
-> Tuner#2: Ok, Focaly neznam, ale v hifi jsou sykavky castym tercem "ladicu" a pritom hromada nahravek to neprijemny syceni uz proste obsahuje (at uz kvuli interpretce nebo nevhodnym snimanim a zpracovanim). Takova Miluska Vobornikova bude sycet i na beriliovejch tweetrech v bednach za mega :-)
... aha, uz potvrdil :) Zero řada ma byt pomerne cenena, asi jako jedna z mala/jedina tyhle znacky :) S prodavajicim (btw., z Klatov :) jsem se tak nejak nadalku dohod co od nich ocekavam, on mi to tak nejak potvrdil a ja jsem spokojenej :)
-> King: aha... teda takle, ne ze by nebyly slyset, ale netrhaj mi usi.Ty Focaly me proste az tak nesedly, na vyskach byly hodne ostre (to mozna T#2 potrvdi nebo vyvrati, znal je - Tantal 509)
-> King 11.01.15 22:11:44: Tak, tak, nicméně Focal měl vždy na sykavkách trochu větší problém i u těch hájendových. Změnilo to až berylium, ale to je za nesmysl 

-> U-Geen: Problem sykavek je v tom, ze mnohy zensky je produkujou, jak na bezicim pase a pak se soustavy, ktery maj propad na frekvenci sykavek subjektivne zdaj vic hajedndovy.
-> Tuner#2: pisou mid-high, takze pocitam stred i vysky. Jeste jsem na nej nesahal, nebylo treba :) ted mi tu hraje Musica Nuda a jak mela ta pani pomerne neprijemny sykavky na Focalech, tak to tady vubec neni.
-> U-Geen 11.01.15 21:57:58: Pěkný, co to tam mají za přepínač? Útlum výšek?
jsou to takovi drobecci (pro meritko - tv je 37"). foceno zarovkou :)
Tak vcera diky Nwktmu dovezeny nove stare reproduktorky, JVC Zero 2... zatim velka spokojenost :)
Nechce někdo pásky do kotoučáků? Je mi líto to vyhodit a nepředpokládám, že kotoučák ještě někdy budu mít... Něco na nich je, ale co, to už si nepamatuju...
-> King: Já věděl že s tím už někoho prudil :D Mě zas prudí kolega co to chce vrátit a já nemám sílu mu říct že nic nebude

-> Don_pepe: Enem hlasim, ze s tim archaickym IEC konektorem jsem se na tebe nevydefekoval, ex-sef slibil, ze se zkusi porozhlidnout po tech konektorech, ale zatim bez vysledku a je to je bez zaruky, ze je jeste nekde ma.
Ahoj audioblázni :)
Neměl by někdo z vás typ kde sehnat tohle:
www.gme.cz/redukce-cvp-23 3c-p835-022
ale s IEC ne 9,5 ale 11 mm? (stará norma)
Neměl by někdo z vás typ kde sehnat tohle:
www.gme.cz/redukce-cvp-23 3c-p835-022
ale s IEC ne 9,5 ale 11 mm? (stará norma)
-> Tuner#2: ok, děkuju. Zadky popravdě hlavně nevím vůbec kam a jak dát. Viz obrázek. Leda je dát na stojany, ale to se mi moc nechce.Nejradši bych je dal na postranní zdi. Zatím mě toho moc nenapadá
Omluvte nepořádek

Omluvte nepořádek

-> Karel. 05.01.15 16:27:56: Na predky 2 x 4mm2 a na zadek vetsinou staci 2 x 2,5mm2 ale zalezi na delce.
-> Tuner#2: Ještě malej dotaz jakej průřez kabelu mám koupit?
-> FORM - zlomená ojnice: to je mozny.je to baba co ma cestovku co jsem zjistoval tak uvidime:o)
-> Karel.: Tak to je super, na mě se vykašlali, snad proto že jsem psal na štědrý den :-D
-> FORM - zlomená ojnice: fakt?okamzita odpoved na email,dohodnuta posta a komunikace naprosto v poradku.
-> Karel. 30.12.14 15:17:08: Psal jsem jim už před týdnem a nikdo se neozývá. Sháním něco pro šváru :-)
-> Tuner#2: díky moc za rady, jdu do toho.
-> Karel. 30.12.14 15:17:08: To je slusny kup.
-> Tuner#2: www.sbazar.cz/JUNIORplus/
.../8946272-reproduktorova
-drevena-souprava-elac-101
-ve-velmi
takže půjdu asi po všech variantách tohle, je to rozumnej kompromis?
takže půjdu asi po všech variantách tohle, je to rozumnej kompromis?
-> Karel.: hele, eltaxy jsem slyšel jen menší a celkem vopruz to poslouchat. A celkově Eltax nikdy nemířil nikam k výsluní ani ve svojí cenovce. Osobně bych se jich bez poslechu na konkrétním reciveru bál jak čert kříže.
-> Karel. 25.12.14 20:19:02: Co chceš slyšet víc, když jsem tuhle řadu neslyšel?
-> Tuner#2: takže radši ne?
-> Karel. 25.12.14 20:12:37: Eltaxy jsem párkrát slyšel, ale tuhle řadu ne. Nicméně to nikdy nebylo nic slavného.
-> Tuner#2: nedělám si naděje, znám to moc dobře, ale proč se nemrknout

-> Karel. 25.12.14 19:23:54: Tak to je poměrně velký, takže 626 bych se nebál. Nicméně nečekal bych na tento artikl nějakou zásadní slevu, 50 - 60% dají na jednu věc a reklama je hotová 

-> Tuner#2: obývák s kuchyní 45m2, ona taky je otázka jaký slevou budou, uvidíme zítra, kdyžta si to aspoň poslechnu.
-> Karel. 25.12.14 18:25:02: Tohle letošní řadu jsem už neslyšel, od jara v tom nedělám. Těžko soudit, taky je otázka jak velký prostor máš aby ty 626tky nebyly na daný prostor moc velké (přebasované).
-> Tuner#2: www.okay.cz/jamo-s-526-hc
s-b
tuhle řadu nebrat?
www.okay.cz/jamo-s-626-hc s-b
626 bude lepší? Mají zítra výprodej, tak pokud bude zajímavá cena.....
tuhle řadu nebrat?
www.okay.cz/jamo-s-626-hc s-b
626 bude lepší? Mají zítra výprodej, tak pokud bude zajímavá cena.....
-> Tuner#2: moc zajimavá ta otevřenka s řirokopásmem. To bych někdy rád slyšel. Může to bejt dost zajímavý, hlavně technicky.
-> King 23.12.14 23:44:25: Když se u nás sešli tyhle dva, on pacient na zasíky a druhej na bedny byla to radost poslouchat 

-> Tuner#2: Jj, Petrik je spravnej pacient - klobouk dolu.
-> King 23.12.14 21:55:56: Tak na úvodní straně ve středu má Petřík to své dílo, netušil jsem že s fotkou šli na veřejnost a dokonce s vnukem toho pána o kterém píšu: hifiart.cz/new.htm