skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Domaci Audio
prohledat
2312 příspěvků (zobrazeno 875 až 924) od 19.02.2007 do 19.04.2025, založil/a Vojta - zrušená registrace
-> sep 26.01.15 18:53:54: Můj názor je ten, že zesík za víc jak dvojku (a i to bude rád) rozhodně nepůjde a zbytek jakbysmet.
-> Jozka: :to vážně?přiznám to jde úplně mimo mne,ale čekal jsem tak litr kus.-) bude mít radost,je pravda že je to v krásném stavu bez jakéhokoliv poškození,tak klíšťata utřou nejspíš.-)
-> sep: Přístroje tak 4-5 tisíc po kusech, repro netuším..
Potřebuji radu znalce,sestava technics SU-V300,RS-TR373,ST-GT350 plus repra Halton,kupované kdysi dávno a téměř nehrané ,kamarádovi to přistálo na stole a neví co s tím,zda prodat ,pokud to má vůbec nějakou cenu nebo věnovat dětem na hraní atd.-)
-> MerHanz 23.01.15 22:54:25: I PX100 II nejsou špatný, já v nich neviděl zásadní rozdíl a že se jich prodalo poměrně hodně. Za tu cenu slešný sluchátka. Ve špuntech, respektive in ear sluchátkách moc neposloužím, to se nesmí vybalovat a tak si to člověk dost blbě ozkouší...
-> Tuner#2: ty mě zaujali už svým vzhledem. Je to krásnej kousek !!!
Jj, pánové, sluchátka mám taky na pořadu dne . Jelikož Porty jsou fakt basový a středy kousek padaj k basům ( prostě mi nesedly zvukem, jinak za ty prachy to jde ). Tak jsme zháněl senny PX100, le ty už jsou jen v druhý generaci a tu každej haní :/ Takže výběr přenosnejch malejch sluchátek už asi ostane jen u špuntů :/ . Tudíš etymotics MC5 s údajně celkem věrným podáním. A nebo Amícký Klipsch S4 který už jsou zase na basech důraznější víc ( nevím, ty jsme neslyšel a recenze od někoho jehož sluch a vkus znám nemám ). Je ještě něco skládacího ktom Port a Px100II za podobnej peníz, nebo tak do dvojky ??
-> vhml: Blba otazka - proc kupovat sluchatka, ktery jsou prebasovany? :-)
-> Tuner#2 - zrušená registrace 21.01.15 20:18:51: to už je zas přece jenom jiná cenová :-)
Marschall je sračka těžící ze značky co znají rockeři a najít slušný sluchátka je v téhle cenovce nemožné...
Proto jako nenáročný poslech mám neustále Porty s doživotní zárukou a když chtěla švagrová teď slušný poslech za rozumnou cenu, tak nejníž kam se dá jít je teď v akci tohle: www.mall.cz/prenosna-sluc hatka-pres-hlavu/sennheise r-momentum-on-ear?param1=B RO...
Proto jako nenáročný poslech mám neustále Porty s doživotní zárukou a když chtěla švagrová teď slušný poslech za rozumnou cenu, tak nejníž kam se dá jít je teď v akci tohle: www.mall.cz/prenosna-sluc hatka-pres-hlavu/sennheise r-momentum-on-ear?param1=B RO...
Když má vedoucí Marshally, tak já Sennheisery :-)
Sice jsou dost přebasovaný, ale to se odladí :-)
Sice jsou dost přebasovaný, ale to se odladí :-)
-> FORM - zlomená ojnice: On to ma reseny zavlahou zezadu, takze je cela stena stale krasne zelena, ale staci to i rosit zepredu, jen pak krajni obcas zloutnou.
-> FORM - zlomená ojnice: Jj, svýho času jsem o něčem podobnym, jako na tvejch fotkach uvažoval, ale odvážil jsem se jenom k par polickam a knihovnam z Ikea :-)
-> King: WAF = Woman Accept Factor? Dobrá zkratka :-D
U mě bez problému, proto mám obkladové panely z akustického molitanu :-)
U mě bez problému, proto mám obkladové panely z akustického molitanu :-)
Tuhle jsem někde viděl návod na "green" grafiti - rozmixovat mech tuším s bílým jogurtem a popř. trochou piva a namalovat s tím nápis. Když se to pak rosí (nebo na to prší), vyrazí krásný mechový nápis. Tady by to šlo podobně, jen by bylo potřeba to rosit...
-> FORM - zlomená ojnice: Je to bomba s tim mechem a jiste to ma vetsi WAF molitanovy jehlanky :-)
-> jourin: Ale ten pocit, ze blbci jsou ti okolo, je k nezaplaceni, nicht wahr?

-> TTomas: To je úžasné. Očekával bych nejen změnu v akustice místnosti, ale taková stěna bude i měnit vlhkostní poměry, pohlcovat i dodávat pachy a vůně, zabydlovat hmyz... Mění to trochu koncept bydlení. Znám lidi, kteří jsou i v malém bytě obklopeni kytkami, ale toto je přeci jen větší plocha a jiný typ zeleně.
Jak jej udržuje? Postač vlhčení nějakám rozprašovačem a občas "vytrhat plevel"?
Jak jej udržuje? Postač vlhčení nějakám rozprašovačem a občas "vytrhat plevel"?
-> TTomas: kdyztak si zavolame, dal jsem si stranicky zavazek ze tady nebudu resit uz nic
-> jourin: Tak se vratme k tomu mechu....Neco podobneho jen to ma v ramu a na cele stene...
Omlovam se vsem v diskuzi.. zrejme jsem debil co neumi srozumitelne formulovat svuj dotaz... promazal jsme vsechny svoje komentare a poprosim admina aby smazal ty odpovedi na ne... tahle debata k nicemu nevede... slibuju ze sem uz nic nenapisu
-> Tuner#2 - zrušená registrace 13.01.15 00:23:30: Protoze jsi mi nekolikrat napsal at ti poslu planek mistnosti.. Ale ja SAKRA NECHCI RADIT... CHCI VEDET JESTLI TO NEKDO RESIL A JAK.. muzu ti to napsat jeste 100x jestli to pomuze... popripade to pak muzu zkusit nejak namalovat... cekal jsem veci od prestehovanyho vesaku z predsine po koberec natlucenej na zed, ne debatu o tom jak si nechci nechat poradit... je to proboha tak slozite pochopit? :) a NECHCI ABY MI NEKDO PSAL CO BUDE FUNGOVAT U ME DOMA.. ZAJIMA ME CO KOMU FUNGUJE U NEJ DOMA... ufff zacinam si pripadat jak debil
00:32:38 12.01.2015 jourin napsal: -> Tuner#2: a ted babo rad :)
23:57:19 12.01.2015 jourin napsal: -> King: ALE JA NECHCI PORADIT
HELE, TAK SI VLASTNĚ ROZMYSLI CO CHCEŠ?
Já to dál řešit nehodlám, pokud si myslíš, že Tě tady někdo poradí jaký materiál konkrétně do Tvé místnosti bude fungovat, tak bohužel o akustice a zvuku víš jedno velký prd. On totiž ten materiál s kterým bude mít někdo super zkušenost doma u Tebe může udělat větší paseku než užitek. Cesty jsme nastínil, ale když ses vlastně ani neptal, mohl jsem ušetřit klávesnici...
Jen pak nechápu co to teda včera mělo po půlnoci znamenat a jak jsem to měl lépe přečíst a pochopit než že to je dotaz, ale třeba mě to Jozka v Běšinech vysvětlí jak jsem to měl správně chápat a jak jsem měl reagovat.
23:57:19 12.01.2015 jourin napsal: -> King: ALE JA NECHCI PORADIT
HELE, TAK SI VLASTNĚ ROZMYSLI CO CHCEŠ?
Já to dál řešit nehodlám, pokud si myslíš, že Tě tady někdo poradí jaký materiál konkrétně do Tvé místnosti bude fungovat, tak bohužel o akustice a zvuku víš jedno velký prd. On totiž ten materiál s kterým bude mít někdo super zkušenost doma u Tebe může udělat větší paseku než užitek. Cesty jsme nastínil, ale když ses vlastně ani neptal, mohl jsem ušetřit klávesnici...
Jen pak nechápu co to teda včera mělo po půlnoci znamenat a jak jsem to měl lépe přečíst a pochopit než že to je dotaz, ale třeba mě to Jozka v Běšinech vysvětlí jak jsem to měl správně chápat a jak jsem měl reagovat.

-> jourin: Já mám obavu, že tady moc lidí, co by něco podobného řešili, asi nebude - on přeci jen fandové starých Škodovek mají většinou do kapsy, jak to říct - ne snad hlouběji, ale rozhodně ne tolik, aby nějak komplexněji řešili ozvučení v místnosti těchto rozměrů bez nábytku. Mám-li hovořit za sebe, tak já se letos nedostanu ani k hrubé stavbě a to mám mít půdorys celého domku jako cca 2 takové obýváky. To samozřejmě není závist, ale konstatování faktu 
No a těch pár vyjímek už tu diskutuje.
Já osobně bych si asi nechal udělat nějaký provizorní přenosný akustický panel, a ten bych postupně přemisťoval nebo přidělával další, a na základě toho bych se dopracoval k ideálnímu rozvržení panelů. Přesně dle hesla 2x měř, jednou řež...

No a těch pár vyjímek už tu diskutuje.
Já osobně bych si asi nechal udělat nějaký provizorní přenosný akustický panel, a ten bych postupně přemisťoval nebo přidělával další, a na základě toho bych se dopracoval k ideálnímu rozvržení panelů. Přesně dle hesla 2x měř, jednou řež...
-> jourin: Diky, s tema kapitalkama je to hned srozumitelnejsi

-> jourin: Jsem tě hned a to tak, že se chceš se vychytrale vyhnout ztrácení času prohledáváním slepých uliček.. ale to teda ne, todlencto..

-> Tuner#2: Jako bys za ty leta neznal tenhle model klasickejch dotazu na hifi forech :-)
-> MerHanz 12.01.15 23:36:57: Tak to pak doporučuju křišťálovou kouli, protože bez změření místnosti a pokusného umisťování různých materiálů s opětovným měřením se rozumného výsledku dosáhnout rozhodně nedá... Nějaké zkušenosti časem člověk může mít, ale každý prostor je originální a měření nám několikrát vyvrátilo to co jsme považovali jak se říká od tužky za dobré řešení.
-> Tuner#2: myslým, že mu šlo o zkušenosti s konkrétníma výrobkama. Aby nekoupil panely od hentedlentý firmy a oni byli na hovno.
-> jourin 12.01.15 22:26:36: Nemám co dodat, když máš vše promyšlené tak pak nechápu na co jsi se tady vůbec ptal...
P.S.: Panely z odkazu znám a u klasických beden si jde pohrát s umístěním a hned může být výsledek zásadně jiný. Naštěstí jsem tohle dělal v době, kdy se dělali normální obýváky a ne ty současné holobyty s 2/3 stěn prosklenýma...
P.S.: Panely z odkazu znám a u klasických beden si jde pohrát s umístěním a hned může být výsledek zásadně jiný. Naštěstí jsem tohle dělal v době, kdy se dělali normální obýváky a ne ty současné holobyty s 2/3 stěn prosklenýma...
-> TTomas: Z mechu?!

-> jourin: Znamej ma doma v podobne nevhodny mistnosti obrovskej obraz z mechu. Je to pekny a udajne dost akusticky funkcni.
Dnes nasazen po ročním uležení: www.radiomuseum.org/r/fis
her_hifi_music_center_mce4
025.html
-> Shackall: pochybuju, ze obraz bude mit az takovy funkcni vlastnosti jako akustickej panel.Ale urcite pomuze. Otazkou je, jestli je lepsi mit vic mensich a nebo jeden velkej.
-> jourin: A nebyl by fakt lepší nějaký originál obraz? Když už nic, je na něj hezčí pohled než na akustické panely a může to být - na rozdíl od panelů - i investice...
-> jourin 12.01.15 18:52:52: Nechceš omítku kvůli papouchovi, ale porézní panely si tam nalepíš. No nevím co se bude uklízet lépe a co to déle vydrží...
Do Bose se navážím proto, že za celých 15 let jsem nepochopil proč někdo za to dokáže utratit takové prachy, když to přehraje sestava za 1/3 ceny. Ale holt někdo si kupuje aparát kvůli vzhledu, někdo kvůli zvuku v tom souhlasím...
Co se týče Hi-Fi, tak úpravu akustiky jsi tady zmínil hned v prvním příspěvku a popravdě nenašlo se moc lidí co bylo ochotno to opravdu dotáhnout do konce i s aparátem za mega natož u někoho kdo řeší poslech TV. Podložil jsi to navíc nějakým měřením dozvuku, tak mě automaticky napadlo, že řešíš zvuk nějakého aparátu. Kdyby jsi hned na začátku napsal to co jsem chtěl (mimo jiné i jaký máš aparát což jsem se dozvěděl až teď) a že jsi vlastně rozhodnutý pro panely a nechceš vlastně žádnou radu, tak jsem si mohl ušetřit klávesnici
P.S. Prosklený výhled do garáže závidím, to jsem měl z ložnice udělat taky...
Do Bose se navážím proto, že za celých 15 let jsem nepochopil proč někdo za to dokáže utratit takové prachy, když to přehraje sestava za 1/3 ceny. Ale holt někdo si kupuje aparát kvůli vzhledu, někdo kvůli zvuku v tom souhlasím...
Co se týče Hi-Fi, tak úpravu akustiky jsi tady zmínil hned v prvním příspěvku a popravdě nenašlo se moc lidí co bylo ochotno to opravdu dotáhnout do konce i s aparátem za mega natož u někoho kdo řeší poslech TV. Podložil jsi to navíc nějakým měřením dozvuku, tak mě automaticky napadlo, že řešíš zvuk nějakého aparátu. Kdyby jsi hned na začátku napsal to co jsem chtěl (mimo jiné i jaký máš aparát což jsem se dozvěděl až teď) a že jsi vlastně rozhodnutý pro panely a nechceš vlastně žádnou radu, tak jsem si mohl ušetřit klávesnici

P.S. Prosklený výhled do garáže závidím, to jsem měl z ložnice udělat taky...

-> jourin: A co dát za sedačku nějaký velký obraz - plátno v tenkém rámu? To by bylo na dvě hmoždinky, hodinu práce a papoušek by se taky nemusel na rámu udržet...
-> jourin 12.01.15 17:04:22: Bohužel na Hi-Fi se dnes vůbec nemyslí při stavění domů a pak se každej diví a navíc není ochotem proto to udělat elementární věci, co to v podstatě zadarmo vyřeší a raději nakupujou panely za nesmysl a řeší až důsledek... 15let jsem byl v Plzni v Hi-Fi studiu a ač jsme na měření akustiky měli externistu, který stavěl bedny a měl opravdu profi měřící techniku, tak o tom něco málo vím.
Když to schrnu, tak pro změnu nechceš udělat vlastně nic, to je pak těžký, předpokládám, že sedačka je navíc kožená? Jediné co poradím, tak je u Bose 5.1 pokud máš tu dvoukostičkovou verzi, nasměrovat obě kostky přesně na místo posluchače a ne je mít vůči sobě pootočené. Nicméně pokud Tě vyhovuje Bose zvukem, tak asi nemám co dodat, tady opravdu o zvuk nejde ani kdyby si měl sebelepší místnost.
Když to schrnu, tak pro změnu nechceš udělat vlastně nic, to je pak těžký, předpokládám, že sedačka je navíc kožená? Jediné co poradím, tak je u Bose 5.1 pokud máš tu dvoukostičkovou verzi, nasměrovat obě kostky přesně na místo posluchače a ne je mít vůči sobě pootočené. Nicméně pokud Tě vyhovuje Bose zvukem, tak asi nemám co dodat, tady opravdu o zvuk nejde ani kdyby si měl sebelepší místnost.
-> U-Geen 12.01.15 09:23:01: Je to kravina, nicméně pro toho kdo chce jen vylepšit zvuk TV, tak to má alespoň přímo vyzařující repro na posluchače a oproti TV to má o trochu lepší zvuk.
-> Tuner#2: jen tak pro zajimavost, myslis, ze ma smysl nejaky ten soundbar co se dava "pod televizi" a ma vytvaret dojem prostorovyho zvuku? Me to prijde jako kravina ;)
-> jourin 12.01.15 00:32:38: Tak tady je vše špatně. Pokud je to krom knihovny holé, tak to bude vždy problém. Co by mohlo pomoct?
1. Sedačku povysunou z toho koutu co nejvíc dopředu
2. Za sedačkou tu stěnu upravit ať už drásanou omítkou, obrazem s těžkým rámem na plátně, poličkama s knížkama apod.
3. Pokud je zvuk z TV, tak se podívat do menu na nastavení aby tam nebyla zaplá funkce SRS, WOW apod.
4. Je třeba si uvědomit, že zvuk dnešních TV tvořený reproduktorem, který nemá daleko k tomu v telefonním sluchátku nebude nikdy dobrý... Nenahrává tomu ani umístění, kdy repro je v plastu a hraje buď dolů do stolku a nebo dozadu do zdi...
5. Pokud je zvuk opravdu jen z TV, zvážil bych nákup nějakého rozumného aparátu, který zvuk opravdu vytváří věrně.
Jinak nesouhlasím s tím, že zatlumení kobercem utlumí jen výšky. Ono to neutlumí výšky, naopak vysoké frekvence se moc utlumit nedají (krom jiného směrování beden mimo osu, kdy dojde logicky k jejich poklesu). To co utlumí koberec, obrazy a vůbec zabydlená místnost je dozvuk a jeho šíření. Nějaký ten dozvuk je i žádoucí, bez něj se zase ztratí prostorovost nahrávky hlavně v předozadním směru, ale jinak prostě v holobytě kvalitní zvuk dělat nejde. Je to na dlouhou diskuzi, místnost má obvykle hlavně problémy v oblasti basů, kde se tvoří mnohadecibelové peaky či propady a to ukočírovat bez basových pastí a panelů je už dost velký problém. Nicméně to jsou frekvence, které ta TV stejně nevyloudí
1. Sedačku povysunou z toho koutu co nejvíc dopředu
2. Za sedačkou tu stěnu upravit ať už drásanou omítkou, obrazem s těžkým rámem na plátně, poličkama s knížkama apod.
3. Pokud je zvuk z TV, tak se podívat do menu na nastavení aby tam nebyla zaplá funkce SRS, WOW apod.
4. Je třeba si uvědomit, že zvuk dnešních TV tvořený reproduktorem, který nemá daleko k tomu v telefonním sluchátku nebude nikdy dobrý... Nenahrává tomu ani umístění, kdy repro je v plastu a hraje buď dolů do stolku a nebo dozadu do zdi...
5. Pokud je zvuk opravdu jen z TV, zvážil bych nákup nějakého rozumného aparátu, který zvuk opravdu vytváří věrně.
Jinak nesouhlasím s tím, že zatlumení kobercem utlumí jen výšky. Ono to neutlumí výšky, naopak vysoké frekvence se moc utlumit nedají (krom jiného směrování beden mimo osu, kdy dojde logicky k jejich poklesu). To co utlumí koberec, obrazy a vůbec zabydlená místnost je dozvuk a jeho šíření. Nějaký ten dozvuk je i žádoucí, bez něj se zase ztratí prostorovost nahrávky hlavně v předozadním směru, ale jinak prostě v holobytě kvalitní zvuk dělat nejde. Je to na dlouhou diskuzi, místnost má obvykle hlavně problémy v oblasti basů, kde se tvoří mnohadecibelové peaky či propady a to ukočírovat bez basových pastí a panelů je už dost velký problém. Nicméně to jsou frekvence, které ta TV stejně nevyloudí

-> jourin: Škoda, bylo by to pěkný a asi bys byl první na světě - zatím jsem viděl akorát Lambo v obýváku nebožtíka pana Skuly a fotky Harleyů v obývácích Hells Angels...
-> jourin: Já nevím, co řešíš, při těch rozměrech. Prostě doleva postav nějakou naleštěnou závodní škodovku a bude po ozvěně. Když se okouká, můžeš ji snad vyměnit za jinou, ne?
Az uvidim vypis sestavy a mistnosti, tak pak se da radit... Otazka je zda vubec chces radit a resit ten problem. 

-> Tuner#2: Celkove souhlas, ale dovolil bych si podotknout, ze ty laciny elektretovy pidimikrofony maj obecne prekvapive vyrovnanou frekvencni charakteristiku a hodej se na spoustu akustickych mereni. Ac se to nezda, tak mikrofony ze starejch mobilu jsou na to the best. Jisty omezeni je sum aktivniho prvku v mikrofonu, ale to pri beznym mereni nehraje roli. Samozrejme, ze mikrak v laptopu je vzhledem k hlukovymu pozadi docela peklo.
-> jourin 11.01.15 22:47:13: To měření a čeho je to vlastně měření nějak moc nechápu. Pokud je to měření dozvuku impulzivního signálu, tak měřit to nějakým pidi mikrofonem v NTB je holý nesmysl.
Prvně bych začal vypsání sestavy, slyšel jsem lecos a může to být i nevhodná kombinace.
Pak bych rád viděl jednoduchý půdorys s rozměrama a dispozicema nábytku, který tam alespoň částečně je a materiály stěn, strop, podlaha, pohovka atd.
Nevím kdo Tě tvrdil, že koberec je nesmysl, naopak ještě jsem nezažil situaci, kdy by to hrozšil víc jak plovoučna, dlažba, mramor apod. hovadiny na podlaze poslechové mistnosti.
V holobytu to nikdy hrát nebude, ale je řda i jiných faktorů, už je špatný poměr stran či umístění aparatury...
Prvně bych začal vypsání sestavy, slyšel jsem lecos a může to být i nevhodná kombinace.
Pak bych rád viděl jednoduchý půdorys s rozměrama a dispozicema nábytku, který tam alespoň částečně je a materiály stěn, strop, podlaha, pohovka atd.
Nevím kdo Tě tvrdil, že koberec je nesmysl, naopak ještě jsem nezažil situaci, kdy by to hrozšil víc jak plovoučna, dlažba, mramor apod. hovadiny na podlaze poslechové mistnosti.
V holobytu to nikdy hrát nebude, ale je řda i jiných faktorů, už je špatný poměr stran či umístění aparatury...
-> jourin: jj Vicoustic nikdy nebyl levnej, ale prej to při správný aplikaci funguje. Já hledám spíš něco levnějšího. Na ten můj lowend by to bylo skoro škoda :/
-> U-Geen: Jo podle me to maj jako soucast DNA.. u nas je to stejny :-/