skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Domaci Audio
prohledat
2312 příspěvků (zobrazeno 1275 až 1324) od 19.02.2007 do 19.04.2025, založil/a Vojta - zrušená registrace
-> FORM: Musim potvrdit U-geenovu poznamku - moje htpc je tizsi, nez HDD recorder a zvukovku (Esi Juli@) jsem dotah do stavu, kdy noisefloor se pohybuje na hranici moznosti 24bit prevodniku tj. Nekde pod -140dBV. Ovladani standardni dalkou, udaje na displeji na celnim panelu a nebo 15" lcd monitoru s dotykovkou. Po probuzeni je za 5 vterin ready. Ovsem to Oppo asi vyslo levnejc :-)
-> FORM: hucici kompjutr, mys a klavesnice je obrazek 90tejch let, mame rok 2013 :-)
-> Urbi: Joo, to Pio vypadá moc hezky, každopádně cesta správným směrem, líbí se mi dual mono konstrukce včetně oddělených transformátorů. Teď mám v konci jen jeden toroid, ale tak masivní, že se ovlivnění kanálů nebojím. Myslíš, že PC jako zdroj zvuku je vhodné? Nějak se mi do audiosestavy nehodí i když tím neshazuji kvalitu zvuku. Mě třeba vyhovuje OPPO jakožto Bluray/SACD/síťový přehrávač. Běžným ovladačem si pustíš hudbu z DLNA serveru nebo i z SACD. Připadá mi to kulturnější než hučící kompjůter, myš a klávesnice.
Je v tom Pioneeru dostatečně schopný DAC převodník?
Je v tom Pioneeru dostatečně schopný DAC převodník?
-> FORM: Naprosto jen konstrukční, to jak zes nebo komponenty budou vypadat je u mě celkem na posledním místě, viz. odkaz na fotky komponentů v mmin. odkazu, ani barvu stříbrnou nebo černou neřeším aby to bylo k sobě, prostě když je dobrá cena/kvalita přístroje, je mi jedno kdyby vypadal jak obluda. Mám mít přislíbený Pioneer A91D orientační foto www.ebay.co.uk/itm/.../28
0711961491 Tak uvidím jak to pošlape, kamarád už 1,5 roku mění všechny relátka v něm a další blbosti a pořád se nemá k dokončení. Má to slušný dig. vstup, takže s pořádnou zvukovou už netřeba řešit zdroj jako je CD přehrávač a má to dostatečnou výk. rezervu pro cokoli na domácí použití. Jinak cena max. do 30, prostě rád bych vyměnil CD přehrávač jen za pořádný zes, nemusí mít digi vstup.
-> Urbi: ju a jde ti o designový styl nebo konstrukční?
-> Urbi: Myslím, že by se našlo i něco zajímavějšího než uvedený teac, záleží kolik do toho chceš investovat. Mě se třeba hodně líbila tato sada od yamahy, ale předzesík už nebyl k mání a navíc cena byla na mé možnosti vysoká. Hodně záleží, kolik do toho chceš investovat.
usa.yamaha.com/products/. ../mx-1_black__u?mode=mode l
i5.photobucket.com/albums /.../YamahaMX-1Nudiesview0 04.jpg
usa.yamaha.com/products/. ../mx-1_black__u?mode=mode l
i5.photobucket.com/albums /.../YamahaMX-1Nudiesview0 04.jpg
-> King: Mimochodem ve valmezu to ted vypadá zajímavě, rozebraná fabrika s vybitýma oknama...kdovíkam odvezly všechny stroje, aby se nezačly naše papíráky vozit z číny.
Věděl by někdo poradit nějaký MOSFET integráč, nejlépe plněsymterický ve stylu TEAC A BX-10 viz obrázek. s min. 2x120w do 4ohmu ?
Věděl by někdo poradit nějaký MOSFET integráč, nejlépe plněsymterický ve stylu TEAC A BX-10 viz obrázek. s min. 2x120w do 4ohmu ?
Prodávám nějaký komponenty, kdyby čirou náhodu někdo chtěl můj cd-přehrávač či bedýnky ve stavu nových, o ceně se dá ještě jednat : hifi.slovanet.sk/bb/viewt
opic.php?t=15989
nekvalitní foto : petr42.rajce.idnes.cz/Hi- fi_2012.12.21
Ten poslední komponent dole je síťová pračka s 2kw toroidem pro galvanické oddělení a dalšími filtry domácí konstrukce mého známého, toho jediného bych se nezbavil. Mám doma ještě druhé bedny v top stavu viz. ilustrační foto zde, ale ty zatím k prodeji nejsou, o tom se jen uvažuje, měním komponenty často a nějak to nemohu roky sladit a dostat se na zvuk, který bych chtěl docílit. Dynaudio i v tom nejlevnější provedení umí zahrát tak, jak by člověk od regálové bedny této cen. kategorie nečekal, ale je potřeba komponentů který potenciál využijí. Něteré modely fungují jako zvuková lupa, odhalí jakékoli nedostatky řetězce a zvuk nemá pak šťávu a hladký přednes, přitom s dobrým drive jaký bych čekal.
nekvalitní foto : petr42.rajce.idnes.cz/Hi- fi_2012.12.21
Ten poslední komponent dole je síťová pračka s 2kw toroidem pro galvanické oddělení a dalšími filtry domácí konstrukce mého známého, toho jediného bych se nezbavil. Mám doma ještě druhé bedny v top stavu viz. ilustrační foto zde, ale ty zatím k prodeji nejsou, o tom se jen uvažuje, měním komponenty často a nějak to nemohu roky sladit a dostat se na zvuk, který bych chtěl docílit. Dynaudio i v tom nejlevnější provedení umí zahrát tak, jak by člověk od regálové bedny této cen. kategorie nečekal, ale je potřeba komponentů který potenciál využijí. Něteré modely fungují jako zvuková lupa, odhalí jakékoli nedostatky řetězce a zvuk nemá pak šťávu a hladký přednes, přitom s dobrým drive jaký bych čekal.
-> King 24.02.13 23:23:29: Já tu nechci rozhodně zesměšňovat něčí práci a ZdenoRovu už vůbec ne, ale můj šálek kávy to prostě není. 

-> Tuner#2: ...ale což potom s tím větším bráškou papírovýho repráku z feldy, made in Valmez?! :)
-> Nepér 23.02.13 17:26:51: Mě to nikdy neuchvátilo a to jsem slyšel jak Lowthery, tak něco osazené Fostexama (což je teda konstrukčně lepší řešení). Má to sice slušnou dynamiku, dobrý prostor, ale na můj vkus tomu chybí spodek i výšky a to jsem zvyklej na Bowersy, který nemají ani jednu část pásma přehnanou...
-> Athlonek: To je možný, vzhledem k tomu, že jsou v papírovejch krabicích...
...ty novější už byly v plastovejch.
...ty novější už byly v plastovejch.

-> Bukaj: Koukám že Agfa PE 41 se vyráběla od 1958 do 1968 roku. www.aes.org/aeshc/.../bas
ftapes.html
-> Bukaj: Hezky, to je sbírka pásků.

-> ZdenoR: Docela by mě zajímalo, jak Voigt pipe může hrát...
-> King 23.02.13 11:11:39: Není nikdy. jedině SUB OUT a nebo PRE OUT pokud to má. 

-> King: Ajoo, to mě nedošlo. Hmmm Tak to mám asi po srandě :/
-> MerHanz: Rec out většinou není regulovanej poťákem hlasitosti.
-> King: Jj to taky psali, že umě jít celkem hluboko. Rád si poslechnu široký spektrum hudby. A u rokových pecek ten kopák musí zaznít. Uvidíme při osobním poslechu. Jako poslední záchrana by pak byl subwofer. Ale moje stařešina od yamahy nemá výstup pro wofer. Tak by to snad šlo hnát přez Rec out.
-> M@rtin: jj Do Hk se chystám, už jednou jsem tam byl, ale nestih jsem je tam :/ .
-> MerHanz: Takovejhle pidi-stredobas ma v regalovkach i b&w, ja ho mam spolu se stejne velkym basakem ve sloupech a kupodivu to basuje. Jako na 20Hz pistalu varhan s prstem v nose to neni, ale na zbytek muziky v pohode.
-> MerHanz: Dynavoice Challenger M-65, slyšel jsem i regály od nich a vůbec bych se jich nebál.
www.britek.cz/katalog.php ?znacka=DYN...
www.britek.cz/katalog.php ?znacka=DYN...
-> M@rtin: Jakej to máš model Dynavoicek ? . Na několika fórech jsem čet samou chválu na jejich Regálovky ( jenže 14cm středobas ve mě nebudí důvěru ) .
-> Athlonek: Tak mám mimojiné tyto pásky (na fotu není vše, jen pro ilustraci)
-> M@rtin 20.02.13 20:14:16: a Wheels? :-)
Aktuálně
Video: Panasonic, Panasonic, Xtreamer
Audio: Dynavoice, Vincent, Denon, Denon, Technics, Project
Cables: Neotech, Monster Cable
Video: Panasonic, Panasonic, Xtreamer
Audio: Dynavoice, Vincent, Denon, Denon, Technics, Project
Cables: Neotech, Monster Cable
-> Athlonek: Zajímavý, že se ještě vyrábějí - tedy ty ceny - to je síla

-> Bukaj: Ano, plexi je stejné s B113–116 i knoflíky Track a Monitoring, ale hmatníky tahových potenciometrů má CM jiné. O magnetofony se zajímám jenom krátce, v krabičkách nemusí být jenom Emgeton, někde jsem četl že když se Emgetonu nepovedla šarže, tak tam byl navinut pásek BASF
Ještě dnes se dá koupit nová páska od RMG. www.vintageaudio.cz/prode
j/.../rmg-lpr-35

-> King: zatím nijak tlačil mne čas tak že jsou jen fouknuté do černa jako základ. Další pokračování laku je v plánu, ale teď musím doklepat dvě auta a udělat misto v garáži... Bude malá změna černá s modrým perleťovým zrnem...
-> ZdenoR: Me je jenom vrtalo v hlave ta tebou udavana citlivost beden 94db, kdyz ARZko ma 91dB (cili stejna liga jako moje b&w). Pri 0,5V na bedne to dela asi 0,03W, coz mi prijde pro normalni poslech krapet malo (asi jsem uz hluchej :-). A jak dopadnul klavirni DIY lak?
-> Athlonek: Hezký stroj :)
Pokud se nepletu, tak plexi je identické s B113-116, tak bych mohl poskytnout neprasklé.
Jinak jak moc se o magnetofony zajímáš? Já tedy jen velmi okrajově, ale kdybys někdy byl v okolí Prahy (třeba se stavil pro nějaké ty pásky
), tak bych rád pokecal...
A ty cívky 18-20 cm jsem psal odhadem, nemám je změřené a doma budu až večer...
Každopádně nejvíc mám těch cívek v šedých plastových krabicích Emgeton, ale netuším, zda ty pásky jsou této značky, nebo se kupovaly krabice sólo...
OR-WO mám jen jednu a nějaké Agfa PE-36 www.google.cz/search?hl=c s&...
Pokud se nepletu, tak plexi je identické s B113-116, tak bych mohl poskytnout neprasklé.
Jinak jak moc se o magnetofony zajímáš? Já tedy jen velmi okrajově, ale kdybys někdy byl v okolí Prahy (třeba se stavil pro nějaké ty pásky

A ty cívky 18-20 cm jsem psal odhadem, nemám je změřené a doma budu až večer...
Každopádně nejvíc mám těch cívek v šedých plastových krabicích Emgeton, ale netuším, zda ty pásky jsou této značky, nebo se kupovaly krabice sólo...
OR-WO mám jen jednu a nějaké Agfa PE-36 www.google.cz/search?hl=c s&...
-> King: áno přesně tak
Bedny jsou Voigt pipe konstrukce, zatím s ARZ 6608 (focene kalkulačkou)

Bedny jsou Voigt pipe konstrukce, zatím s ARZ 6608 (focene kalkulačkou)
-> ZdenoR: Jasne, chapu, unipolary jsou elektronky maskovany v polovodicovym pouzdre a "acko" je nejcistsi reseni ;-)
Btw: co je to za bedny?
Btw: co je to za bedny?
-> Kuladmin: Ne, tak ty moc nechci.
-> Athlonek: Tak bohuzel prevazuji prave ty dve znacky. BASF a Agfu mam jen po jednom kuse a ty bych si rad nechal. Tak si hold rekni zda chces ty obyc.
-> King: Běžná poslechová hladina v mém případě je na úrovni 500mV Krmim širokopásmové repra bez výhybek a slušnou citlivostí. Takže místa na špičky je dost, nehledě na skutečnou dinamiku nahrávek která není nic moc.
Neříkám tím že budoucí stroj nesmí mít větší potenciál, jen říkám co je pro mne minimum.
Každopádně debata směřuje jinam než bylo původně v plánu. Budu rád když mi někdo napíšete pár firem popřípadě modelů které staví na fetech.
Neříkám tím že budoucí stroj nesmí mít větší potenciál, jen říkám co je pro mne minimum.
Každopádně debata směřuje jinam než bylo původně v plánu. Budu rád když mi někdo napíšete pár firem popřípadě modelů které staví na fetech.
-> FORM: Plexi je na pravé straně vyštíplé, chtěl bych ho seřídit na kvalitnější pásky a něco si nahrát.
-> Athlonek: CM130.... Mám ten stejný stroj doma již mnoho let. Prakticky na něj nehraju, ale doma ještě dlouho zůstane. Přelešti plexi, dodej krytky na knoflíky a bude z něj krasavec.
-> Bukaj: 20 cm cívka se někdy u nás prodávala?
-> ZdenoR: 4Vef na vystupu zesiku stacej vetsine lidi, ale pak prijde v hudebnim signalu 15V spicka a 20W fetovej amp v ácku je v prdeli jak Bata s drevakama. Delej jak myslis, ale ja jsem z 20W koncu na doma uz vylecenej. A protoze netrpim predsudkama k bipolarum ala 70. Leta, skousnu amp s rychlejma bipolarama a jfet kaskodou na vstupu, kde neni problem spickovej vykon pres 100W do 8ohm.
-> Athlonek: Jo a rozměry - od malých kotoučků (cca 8-10 cm) přes "klasiku" (cca 15 cm) po ty "větší" (18-20cm) - ten max rozměr, co se vejde do B116 :)
A hodně jich je v těch šedých plastových krabičkách - tuším licenční ČS výroba - Emgeton...
A hodně jich je v těch šedých plastových krabičkách - tuším licenční ČS výroba - Emgeton...
-> Athlonek: Podivam se ti co jsou zac - vyrobci a rozmery.
-> Athlonek: Tak pásky taková směs - nevím konkrétně, ale byly tam nějaké Agfa v modrých papírových krabicích a hromada klasických pásek ČS výroby v plastových obalech...
A B116 mám tři a jedna mi bohatě stačí ;-)
A B116 mám tři a jedna mi bohatě stačí ;-)
-> Kuladmin: Nějaké pásky bych vzal do průměru 18 cm.
-> Bukaj: A co to je za pásky, doufám že né Emgeton a Orwo, té B116 bych se nezbavoval, já jsem sehnal CM 130.
-> FORM: Po několika testech jsem si stoprocentně jist, že efektivní 4V na výstupu zesilovače je víc než dost. Tedy pro 8ohm repra výkon "trapné" 2W. Proto tvrdím že mi 20W stačí.
Ovšem metody výpočtu výkonu u některých výrobců jsou víc než záhadné.
Hledám jednoduchý stereo 2.0 zesilovač fungujcí na FETech. Žádný integrovaný hajzlík a kudrlinky ve stylu prostorový zvuk, či new fičury jako bluetooth hdmi a další... Na to mam HTPC a creative sound blaster x-fi hd
Ovšem metody výpočtu výkonu u některých výrobců jsou víc než záhadné.
Hledám jednoduchý stereo 2.0 zesilovač fungujcí na FETech. Žádný integrovaný hajzlík a kudrlinky ve stylu prostorový zvuk, či new fičury jako bluetooth hdmi a další... Na to mam HTPC a creative sound blaster x-fi hd
-> FORM: presne tak :-) a stredovyska je tam spis pro zadelani der:-D