Aktivátory na widle a Office
github.com/massgravel/...
/All-In-One-Version-KL
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
počítač problém
-> darklord 16.07.25 21:12:48: -> COL 16.07.25 21:14:44: Je to pripojeny primo v domaci siti... Prave proto se ptam... Jak moc se toho bat a nebat. Ono kdyz vezmu ze v ty samy siti je nekolik televizi...
-> StepaNoFUN: Ideálně do izolované sítě s definovanými prostupy. Tyhle věci mohou "volat domu" a často to dělají /ostatně jako kde co dnes/ a svému domovu klidně tvoji síť zpřístupnit tak, jako by v místě toho zařízení sedel přímo potenciálním útočník - bez ohledu na veřejnost/neverejnost IP.
-> StepaNoFUN 16.07.25 20:35:13: "pres internet ovladanou zasuvku" zamena ze to ma svoj internet, alebo je to wifi zariadenie v tvojej domacej sieti, ktore si tam moze robit co chce podla prikazov z ciny? Minimalne oddelenie ci uz cez vlan+firewall, alebo totalne uzavret vo vlastnej sieti...
-> StepaNoFUN: Hele kdyz budes mit dobrou sit, tak je to jedno. Me kamos na cinsky kamery udelal solo sit, ze ji zavrel do nejakyho vlanu nebo co. Picu tomu rozumim, ale proste to jde osefovat...
Edit: Jinak nova licence furt nedosla. No aspon mam office za nizkou cenu.
Edit: Jinak nova licence furt nedosla. No aspon mam office za nizkou cenu.
Ted jsem si domu koupil pres internet ovladanou zasuvku od Sonoff. Jako docela se mi to libi a uvazuju ze jich casem poridim vic. Jako treba branu na mereni teplot v mistnostech atd...
Otazka zni - jak moc velka dira do domaci site to je? Ne ze bych mel verejnou IP, nebo nedejboze nejakej server (provozuju tu jen 2xNAS), ale ptam se...
Otazka zni - jak moc velka dira do domaci site to je? Ne ze bych mel verejnou IP, nebo nedejboze nejakej server (provozuju tu jen 2xNAS), ale ptam se...
-> StepaNoFUN 14.07.25 07:39:06: Tak sem zkusil to licencex, meli balicek office a widle a jdou jen ty office
jsem zvedav, zda to vyreklamujou...

-> Nwkt 13.07.25 20:57:25:
Což je teda ve finále problém i pro ten Excel.
Spustíš makro... a během jednoho z cyklů se v něm něco vysere a nedokončí práci... bez chybový hlášky, bez ničeho. Ten stejnej dokument zavřeš a otevřeš, spustíš makro a už to udělá bez chyby.
Různý záseky, kdy se ti zasekne obraz předchozí tabulky, přitom kurzory fungují.. Absolutní peklo po zkopírování buněk a stisku Ctrl+Z, kdy na komp čtvrt hodiny radši nesáhneš a jdeš na kafe, než to konečně udělá příkaz Zpět... Kopírování z jinýho sešitu, kdy se správně nepřenese (podmíněný) formátování, dokud neklikneš zpět do zdrojovýho sešitu...
Kámošovi novější Excel zase dělal, že se program bez varování restartoval, nahodil prázdný sešit a rozpracovaný sešit nešel obnovit.
Což je teda ve finále problém i pro ten Excel.

Spustíš makro... a během jednoho z cyklů se v něm něco vysere a nedokončí práci... bez chybový hlášky, bez ničeho. Ten stejnej dokument zavřeš a otevřeš, spustíš makro a už to udělá bez chyby.

Různý záseky, kdy se ti zasekne obraz předchozí tabulky, přitom kurzory fungují.. Absolutní peklo po zkopírování buněk a stisku Ctrl+Z, kdy na komp čtvrt hodiny radši nesáhneš a jdeš na kafe, než to konečně udělá příkaz Zpět... Kopírování z jinýho sešitu, kdy se správně nepřenese (podmíněný) formátování, dokud neklikneš zpět do zdrojovýho sešitu...
Kámošovi novější Excel zase dělal, že se program bez varování restartoval, nahodil prázdný sešit a rozpracovaný sešit nešel obnovit.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: já kupuju na winkey.cz
Ale .. teď se mi osvědčilo aktivovat widle pomocí scriptu...a ejhle.... Potom instalace na tu samou mašinu a aktivováno....
Ale .. teď se mi osvědčilo aktivovat widle pomocí scriptu...a ejhle.... Potom instalace na tu samou mašinu a aktivováno....
-> StepaNoFUN: Díky.
-> David29 13.07.25 22:52:40: Tak to makra rozhodne nejsou. :-D
-> Matthes, záškodník z TechWebu: DigitalKey a LicenceX. U licencex jsem problem nezaznamenal, u DigitalKey (to byl jednou ten prvni kod nefunkcni) ho vyresili v radu hodin po mailu.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: DigitalKey a LicenceX. U licencex jsem problem nezaznamenal, u DigitalKey (to byl jednou ten prvni kod nefunkcni) ho vyresili v radu hodin po mailu.
Makra (nebo přesněji výpočty a automatické vyplnění, nevím jestli to je ono
) jsem použil a v pohodě. Ale já s tím nepracuju denně no

-> David29: Ono ten Libre funguje celkovo tak divne. Taká atrapa na MS Office. Nemám ho rád.
V práci to máme, ale našťastie to nie je náš primárny nástroj na prácu a na občasné otvorenie jednoduchého dokumentu to asi stačí.
V práci to máme, ale našťastie to nie je náš primárny nástroj na prácu a na občasné otvorenie jednoduchého dokumentu to asi stačí.
-> Nwkt: Makro mame v Praze 3x 

-> David29: Gratuluju, ono až tam budeš dělat něco složitějšího tak zjistíš že to nejde
nedej bože chtít po tom nějaký to makro

Aha, já jsem v Libre otvíral původní google tabulku a nebyl problém
-> StepaNoFUN: A jak ten eshop prosim? 

-> Tomaso435 13.07.25 13:54:02: Az na to, ze kdyz Ti nekdo posle nekolikastrankovej dokument ve wordu, nebo nedejboze v excelu, tak se poseres z nutnejch uprav, protoze nesouhlasi strankovani, radkovani, pisma...
Oproti excelu nefunguje tak 20% pokrocilejsich veci.
Ale jestli za plnou nahradu povazujes nejak precist dokument, nebo vytvorit tabulku na jednu stranku, pak mas pravdu.
Ja treba bohuzel v excelu pracuju napriklad se souborem, kterej ma okolo 10Mb - asi 40 karet, kazda ma min. 24 stran a mimo prvni karty, kam se zadavaj data a vzorcu je tam jen "par", je to plny vzorcu.
A po vztekani se s OpenOffice.org, dnes LibreOffice jsem i ja presel na "novej" excel, kterej umi formaty docx a xlsx. Hromada lidi se naucila tyhle formaty pouzivat a kdyz Ti nekdo posle dokument treba s neuzavrenejma upravama, tak si toho v LibreOffice puku neprectes. Coz je v praci docela pruser.
Oproti excelu nefunguje tak 20% pokrocilejsich veci.
Ale jestli za plnou nahradu povazujes nejak precist dokument, nebo vytvorit tabulku na jednu stranku, pak mas pravdu.
Ja treba bohuzel v excelu pracuju napriklad se souborem, kterej ma okolo 10Mb - asi 40 karet, kazda ma min. 24 stran a mimo prvni karty, kam se zadavaj data a vzorcu je tam jen "par", je to plny vzorcu.
A po vztekani se s OpenOffice.org, dnes LibreOffice jsem i ja presel na "novej" excel, kterej umi formaty docx a xlsx. Hromada lidi se naucila tyhle formaty pouzivat a kdyz Ti nekdo posle dokument treba s neuzavrenejma upravama, tak si toho v LibreOffice puku neprectes. Coz je v praci docela pruser.
Domu mam taky Libre, ale na praci bych je nechtel... Ted resim Widle.
-> David29: libre je plná náhrada klasických ofisů. Nevidím v nich problém. Nic nechtějí, fungují vždy, nemají problém něco otevřít....
-> David29 13.07.25 13:14:21: To mám v práci ve VASu a zapálil bych to. Ale je to zdarma no.
A proč ne LibreOffice? Je to nativně pro linux, ale je verze pro win. Přijde mi to totožný jako office od MS
-> StepaNoFUN 13.07.25 08:35:12: Tak mi pripomen, at tu to pripomenu 

-> Matthes, záškodník z TechWebu 13.07.25 08:31:06: myslim, ze jsem bral od licencex. Ale musel bych kouknout do mailu. Kdyztak se mi (jestli chces) pripomen vecer.
-> StepaNoFUN: Fajn. Mas nejakej oblibenej shop nebo mam vzit prvni, co najdu?
-> Matthes, záškodník z TechWebu 12.07.25 22:59:09: Jestli je to uplne 100% legalni nevim, ale funkcni rozhodne jo. Kupoval jsem takhle par systemu, nekolikrat office a vse funguje, aktualizace nejsou problem.
Jednou jsem mel problem s office pri instalaci - kod to nevzalo. Omluvili se, poslali jinej a pohoda.
Jednou jsem mel problem s office pri instalaci - kod to nevzalo. Omluvili se, poslali jinej a pohoda.
Mate nekdo zkusenost s tzv. druhotnyma licencema na SW? Je to fakt legalni nebo ne? Potreboval bych domu koupit W11...
Mě se takhle do FB i IG dostala nějaká ukrajinka či ruska. Neb se mi změnila profilovka. Ale bylo to po tom co jsme se přihlásil na veřejnou wifi v oc. ale je to už cca 5 let z5. A boj to byl docela i se spotify.
-> darklord: Presne. Z techhle socialnich siti se stalo strasny smetiste...
-> darklord: Tiež si myslím, že na niečo nekalé klikla a ani o tom nevie, i keď sa snažím v tomto smere edukovať a zas viem, že si dáva na také veci pozor.
Skôr otázka, či s tým teraz ešte ide niečo robiť.
Skôr otázka, či s tým teraz ešte ide niečo robiť.
-> minno 22.05.25 08:21:41: "nikdy nepočula a vraj ani nikdy na nič také neklikala."
Tak urcite. Toto pocuvam dnes a denne. Ludia nerozmyslaju/nerozumeju a potom to takto dopada. Cely fejzbuk zrusit, aj tak tam geronti len blahoviny a rusku propagandu studuju.
Tak urcite. Toto pocuvam dnes a denne. Ludia nerozmyslaju/nerozumeju a potom to takto dopada. Cely fejzbuk zrusit, aj tak tam geronti len blahoviny a rusku propagandu studuju.
Nemáte niekto skúsenosti s hacknutým FB účtom?
Mame po zapnutí FB na mobile začalo vypisovať, že účet bol zablokovaný z dôvodu porušovania pravidiel na podružnom instagram účet (a alias účtu akási somarina). Pritom ani netušila, čo je to instagram
Odvolať voči tomu zablokovaniu sa vraj môže z toho IG účtu. Tak sme ju tam skúsili prihlásiť rovnakým menom/heslom ako k FB a ono to fakt prihlásilo a mala tam vyplnené všetky osobné údaje (meno, dátum narodenia), pričom o IG nikdy nepočula a vraj ani nikdy na nič také neklikala.
Každopádne nič sme tam nevymysleli, tak sme ten IG účet rovno zrušili (to bol ale tiež boj - fuj...).
Čo teraz s tým FB? Či už len kašľat na to a nová registrácia?
Mame po zapnutí FB na mobile začalo vypisovať, že účet bol zablokovaný z dôvodu porušovania pravidiel na podružnom instagram účet (a alias účtu akási somarina). Pritom ani netušila, čo je to instagram

Každopádne nič sme tam nevymysleli, tak sme ten IG účet rovno zrušili (to bol ale tiež boj - fuj...).
Čo teraz s tým FB? Či už len kašľat na to a nová registrácia?
Ďakujem za cenné informácie,prišiel som na to ale pri tom som zbabral titulky.Písmená sú len polovičné a v čiernom pozadí takže vidím prd

-> Bukaj: prohlizec by asi i byl: www.zive.cz/clanky/.../de
fault.aspx . Uz si windows moc nepamatuju, dobrych 20 let jsem s nima nemusel nic delat, ale mam pocit, ze zakladni problem byl v tom, ze ty prohlizece pouzivaly systemove uloziste SSL certifikatu a Microsoft to odmitl upgradovat, takze novejsi verze tech certifikatu prestal podporovat a tim padem lidem prestal fungovat pristup do bank, atd... Supermium ma vlastni spravutech certifikatu, takze by melo vsechno fungovat.
-> Tomaso435: On by nebyl problém s Win XP, ale s tím, že veškeré verze internetových prohlížečů pro tento systém už nejsou podporované (aktualizované) a jak se furt mění software webových stránek, tak postupně přestávaly fungovat, nebo byly "rozsypané", nečitelné, prostě nepoužitelné.
Takže třeba Virt a e-mail bych si asi na XP přečetl, ale většinu ostatních webovek bych už nenačetl, nebo jen v nějaké omezené míře...
...XP jsem používal ještě asi dva roky po ukončení jejich podpory, ale pak jsem byl nucen přejít na (již též zastaralé) "sedmičky", protože internety už začaly být o nervy...
Takže třeba Virt a e-mail bych si asi na XP přečetl, ale většinu ostatních webovek bych už nenačetl, nebo jen v nějaké omezené míře...
...XP jsem používal ještě asi dva roky po ukončení jejich podpory, ale pak jsem byl nucen přejít na (již též zastaralé) "sedmičky", protože internety už začaly být o nervy...

-> Bukaj 19.05.25 22:37:01: ono už na Windows XP nejde internet ? Já žil jenom v tom že internet už není podporovaný na windowsech 95 ale na všech ostatních moderních systémech ano
sakra jsem asi zaspal dobu..

-> Nwkt 19.05.25 22:46:52: kun je pekne na hovno. Je jen jeden, coz je malo (a pod kapotu se nevejde), zadni naprava je v prdeli...
Navic to zere, i kdyz to stoji...
Ja jediny, co bych kvuli koni udelal, je, ze bych nakrajel cibuli, kdyby jsme ho nekde delali.
:-D
Navic to zere, i kdyz to stoji...
Ja jediny, co bych kvuli koni udelal, je, ze bych nakrajel cibuli, kdyby jsme ho nekde delali.
:-D
-> Nwkt: Ako hovorí otec kôň sa vyserie na pôdu a tým to obohatí,traktor to akurát znečistí.
-> Bukaj: A víš jak byl spolehlivej kůň oproti autu? 

-> Bukaj: To že to neide vôbec sa stalo poprvé,občas sa stane že funguje iba repro v pc a nedává zvuk do pripojených repro.Môj je starý HP s vindoz7

-> isti: Na novém notebooku mám podobný problém - zvuk funguje náhodně - zapnu počítač a zvuk jde, za pár hodin zase ne, pak třeba dvakrát zapnu a nejde, za dva dny zase jde...
...a vůbec s tím novým počítačem jsou samé problémy. Čím novější počítač, tím méně spolehlivý SW...
...s nostalgií vzpomínám na WinXP, které jsem používal skoro 20 let a bez problémů bych je používal nadále, kdyby na nich dneska fungoval nějaký internetový prohlížeč - ale bohužel - všechny ukončily podporu a šmytec...
...a vůbec s tím novým počítačem jsou samé problémy. Čím novější počítač, tím méně spolehlivý SW...

...s nostalgií vzpomínám na WinXP, které jsem používal skoro 20 let a bez problémů bych je používal nadále, kdyby na nich dneska fungoval nějaký internetový prohlížeč - ale bohužel - všechny ukončily podporu a šmytec...

Táto téma sa mi hodí.Dá sa na klávesnici (stolné pc)zapnúť/vypnúť zvuk?Totiž počítač sa rozhodol že nepotrebujem počúvať hudbu,stačí ak to sledujem
Ikona v pravom dolnom rohu dlhodobo nefunguje.

Nikto mu nič len tak nehackol, ale on je proste blbec. Od niekoho mu prišla na whatsup táto správa a on klikol na ten odkaz v nej. Tam naskočí nejaký kód, ktorý si treba pre "overenie a potvrdenie" hlasovania naskenovať cez whatsup. Takto si stiahol vírus a ten odošle zase tú správu (v jeho mene samozrejme) na všetky jeho kontakty vo whatsupe. A takto to ide ďalej a ďalej.
Ne teda pocitac, ale kolegovi nejak hackli wocap dneska a vsem, co ma v kontaktech prisla tahle zprava. Telefon ma xiaomi... Jak se to stane? Vir v telefonu nebo problem na strane Cukrberka?
-> Jirik_Tuňák1983: ono kolkokrat sa to stane aj s obycajnym laptopovym adapterom ze to zhodi istic...
-> darklord 19.01.25 19:46:05: Já zítra koupím nějaký lepší. Teď nebylo nic po ruce. Jen mi překvapilo, že to při tom blejsknutí shodilo i jistič.
Hovada v práci jsou schopni do klasické zásuvky strkat a vyndavat za chodu i příruční kompresor s 25L vzdušníkem. Mají to místo vypínače.
Hovada v práci jsou schopni do klasické zásuvky strkat a vyndavat za chodu i příruční kompresor s 25L vzdušníkem. Mají to místo vypínače.
-> Jirik_Tuňák1983: ako pise Matthes, aj PC aj monitor su spinane zdroje s velkymi kondikmi, to dokaze dat slusnu pecku samo o sebe a nie ked su dva na spolocnom kabli zapojene naraz. A co sa tyka zdroja, zalezi co kupis, tie lacnejsie uz naozaj nemavaju vypinac, ale normalne ked kupis nieco kvalitnejsie tak ho tam budes mat. Odporucam zapojit najskor predlzku a az potom do nej pichat spotrebice...
-> Jirik_Tuňák1983: Mohl to byt i soubeh s necim. Ty spinany zdroje (jak comp, tak monitor) maj v sobe velky kondenzatory a kdyz to zapojis v dobe, kdy je sinusovka na vrcholu, tak je to blesk jak svin. Obcas je to videt i u nabijecky na telefon a podobne... Pokud by se to stavalo casteji, muze to byt nejaky zacinajici problem v tom zdroji.
Hele, zapojoval jsem do zásuvky na společném prodlužováku stolní PC a monitor. Měl jsem prodlužovák jen provizorní obyčejný. Blejsk, shodilo mi to jistič a na fázi u prodlužky opálená vidlice. V zásuvce OK. Všechno běží normálně. Setkal jsi se s tím někdy? Že by měl ten monitor a zdroj s příslušenstvím v PC takový startovací odběr? Ona ta blbá bedna nejde vypnout natvrdo. Jako měly ty staré vzadu tu kolíbku. Takže jak ji strčíš do sítě, tak se hned rozsvítí a začne nabíhat.
-> MVM 18.01.25 09:56:12: Jo jasný já v příspěvku ženský nezmínil, ale to samé samozřejmě platilo i pro ně. Babička chodila do práce a k tomu se starala o 3 děti a všechna zvířata se kterými jí děda asi nejspíš moc nepomohl když byl pořád v práci, nebo stavěl barák...