skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
počítač problém
12:53:48
14.01.2015
14.01.2015
dragon_cb_cz
-> cPetan: Kupovat C2Q je podle mě nesmysl... a nemyslím si, že by hry nutně vyžadovaly 4 jádra - core i3 s dvouma a slušnou grafikou stačí co jsem zjišťoval naprosto s přehledem.
12:50:32
14.01.2015
14.01.2015
MacBack
-> cPetan: Jéj ten měl strejc
12:49:04
14.01.2015
14.01.2015
cPetan
Jinak řeším trošku "dilema" co s mým stolním PC, momentálně je v něm C2D E7300@3,3GHz + 6GB DDR2 + SSD na systém. Normálně by to i stačilo, ale člověk si občas chce i něco rekreačně zahrát a hry bohužel začaly vyžadovat 4 jádra Tak nevím jestli má smysl koupit za 2500,- C2Q 9550 a zdroj, protože ten můj už je na limitu. Nebo fakt raději přišetřit a přejít na něco modernějšího, ale to znamená že mi zbyde jen case a grafika Plus se mi zase nechce kupovat desku s DDR3, když už začínají 4, ale ty jsou pořád za poměrně raketu... Ach jo, to jsou problémy
12:41:32
14.01.2015
14.01.2015
cPetan
-> dragon_cb_cz 12.01.15 16:12:52: Nevíc se mi líbil zvuk u stařičkýho Compaqu, ale taková koncepce by asi už dneska neprošla
01:35:00
14.01.2015
14.01.2015
Jozka
-> Stepan FUN: Jako dá se, ne že ne, ale i když jsem to takhle i dělal, fakt mě časem přestalo nejdřív bavit jezdit furt dokola těma stejnejma silnicema, hledal jsem všelijaký alternativní trasy. snažil jsem se zabavit se muzikou.. a postupně nadšení ochladlo tak nějak obecně, což je to určitě dost daný i věkem, jsem za ty léta pár set tisíc najezdil a už se prostě bez toho řízení snadno obejdu, pokud existuje rozumná alternativa a samozřejmě nic moc sebou nevezu.
Jsem si tímhle vzpomněl na kámoše, kterej se přesunul u firmy do plzeňský centrály, dostal služebáka a liboval si, jak se odreaguje, v klidu poslechne v autě bigbít.. Nevydržel se sem tam plácat denně snad ani celej rok - pak stěhování za prací (předtím ovšem i rozvod)..
Jsem si tímhle vzpomněl na kámoše, kterej se přesunul u firmy do plzeňský centrály, dostal služebáka a liboval si, jak se odreaguje, v klidu poslechne v autě bigbít.. Nevydržel se sem tam plácat denně snad ani celej rok - pak stěhování za prací (předtím ovšem i rozvod)..
22:12:20
13.01.2015
13.01.2015
StepaNoFUN
-> Jozka: Ideálně nasednout do služebáku (byť je nafta na cesty domů částečně placená z "mýho") doma a s ním se dopravit do práce...
A když si náhodou človek vymyslí "vejlet", tak je sice nutný nahlásit to předem, ale ve finále to stojí naftu bez DPH.... Vybavení auta je "bonus".
A když si náhodou človek vymyslí "vejlet", tak je sice nutný nahlásit to předem, ale ve finále to stojí naftu bez DPH.... Vybavení auta je "bonus".
13:57:04
13.01.2015
13.01.2015
Jozka
-> King: No však, je to o tý konfiguraci.. Já na nádraží jezdím 3 km autem, pak vlakama až na poslední zastávku, odkud je to na základnu zdravotních 7 minut svižný chůze z větší části do kopečka, což je shodou okolností cca čas na nalezení parkovacího místa, pokud zaspím anebo se mi ráno nechce vstávat.
Jinak pravidelnou pracovní dobu si musíš umět udělat, neb jak říkával vtipně můj někdejší ředitel: "Jaký přesčasy ? Kdo práci nestihne, ať si jí vezme domů.." No, ale aby nevznikla nějaká další mýlka, u mě o nějaký pravidelnosti nemůže být vůbec řeč - v uplynulých třech letech v průměru takhle zhruba cca 60-80 dní v roce, z toho třetina jen přestup do služebáku a pokračování (čili další cesta 30-120 minut někam dál), jinak denně po vlastní ose z místa bydliště.. A v těch případech už se hromadnou dopravou nezdržuju, píšu od ní jen časy, jednou přetáhnu, jindy zkrátím, jak se povede a tak dlouho už živ nebudu, abych v takových případech ztrácel hodiny času čekáním na vlak..
Jinak pravidelnou pracovní dobu si musíš umět udělat, neb jak říkával vtipně můj někdejší ředitel: "Jaký přesčasy ? Kdo práci nestihne, ať si jí vezme domů.." No, ale aby nevznikla nějaká další mýlka, u mě o nějaký pravidelnosti nemůže být vůbec řeč - v uplynulých třech letech v průměru takhle zhruba cca 60-80 dní v roce, z toho třetina jen přestup do služebáku a pokračování (čili další cesta 30-120 minut někam dál), jinak denně po vlastní ose z místa bydliště.. A v těch případech už se hromadnou dopravou nezdržuju, píšu od ní jen časy, jednou přetáhnu, jindy zkrátím, jak se povede a tak dlouho už živ nebudu, abych v takových případech ztrácel hodiny času čekáním na vlak..
10:35:21
13.01.2015
13.01.2015
King
-> Jozka: Krome chlubeni nebo stezovani si je tady jeste varianta, ze jenom poukazuju na to, ze ne kazdej nemame bydliste a pracoviste u nadrazi a pravidelnou pracovni dobu Taky jsem svyho casu dojizdel pravidelne do prace do Strasnic, ale na nadrazi se dostanu tak za 20min, vlak to jezdi v prumeru za 45min a pak dalsich 20 min. v tramvaji. Samozrejme, ze ta tramvaj pred nadrazim uz neceka, takze cas dojezdu 90-110 min. (kdyz to klapalo). A proti tomu moje plyniva 105ka, kterou jsem v 8:15 pred barakem nadlabnul a v 9:00 jsem stal u pichacek :-)
01:18:45
13.01.2015
13.01.2015
Jozka
-> haso: Nedal - a nebo to bys tomu dal - nebo vy nemáte v "zákoníku práce" bezpečnostní přestávky ?
-> King: Nedá se poznat, jestli se chlubíš, nebo si stěžuješ, takže se omezím na poznámku, že podobnýho heroickýho období už jsem dávno vyrostl..
A hlavně máme na mysli každej něco jinýho - mě ty cesty nikdo neplatí a do pracovní doby se mi nepočítají a ani na ně nemám služebáka (což jsem dříve všechno míval a vlakem jsem jezdil minimálně 12 let nejvejš na čundry. A jak jsem už naznačil, jezdit denně 130 km tam a zpátky, což se vzhledem k charakteru trati prostě pod dvě hodiny nevleze, je pitomost, když rychlíkem je to 2x45 minut.. A jsme úplně mimo téma.
-> King: Nedá se poznat, jestli se chlubíš, nebo si stěžuješ, takže se omezím na poznámku, že podobnýho heroickýho období už jsem dávno vyrostl..
A hlavně máme na mysli každej něco jinýho - mě ty cesty nikdo neplatí a do pracovní doby se mi nepočítají a ani na ně nemám služebáka (což jsem dříve všechno míval a vlakem jsem jezdil minimálně 12 let nejvejš na čundry. A jak jsem už naznačil, jezdit denně 130 km tam a zpátky, což se vzhledem k charakteru trati prostě pod dvě hodiny nevleze, je pitomost, když rychlíkem je to 2x45 minut.. A jsme úplně mimo téma.
00:08:13
13.01.2015
13.01.2015
haso
-> King: mna (s kolegami, ale zas oni ze uzasny vlak) poslali do srbska...nakonec sme sli kombinacia vlak + minibus...sumasumarum... 490km sme sli 12hodin...6 hodin minibus (250km) a 6 hodin vlak (250km)...
som ked som sa vratil za veducim som mu povedal, ze tu trasu by som dal za 12hodin 2x
som ked som sa vratil za veducim som mu povedal, ze tu trasu by som dal za 12hodin 2x
00:01:45
13.01.2015
13.01.2015
King
Kdyz clovek vi kam a kdy pojede a jak dlouho mu to bude trvat, muze bejt prijemny si ve vlaku dat slofika, ale tenhle luxus jsem v praci za poslednich 20 let nemel ;-)
23:23:31
12.01.2015
12.01.2015
Jozka
-> Stepan FUN: To jseš trochu limitovanej.. při takovým přístupu bych měl třeba s cestou do USA dost problém.. Jinak mě se zas třeba vůbec nelíbí a nikdy ani nelíbilo v metru, s nadzemní MHD žádnej zásadní problém nemám.. a krom toho spaní, který se moc úspěšně v autě aplikovat nedá, už mě dneska k smrti otravuje jezdit těma samejma silnicema furt znova, znova a znova..
23:17:28
12.01.2015
12.01.2015
King
-> Stepan FUN: Na vlak nedam dopustit :-) Asi dva roky tomu nazad jsem se nechal ukecat na rodinnej vejlet s tchanem o vikendu. O vikendu je to vlakem s rodinnym jizdnym desne vyhodny! (Cti nafta do sluzebaku by vysla asi na polovinu :-) Protoze cesta vlakem trvala pouhe 3 hodiny, byl jsem ze sobotniho vstavani v 5 rano nadsenim bez sebe. Plnej vagon pravdepodobne ostravskych sportovcu predpubertalniho veku je vynikajici prevenci usnuti. Sumasumarum 6 hodin na ceste vs. 2 hodiny autem, ale moh jsem splachnout obed Plzni - a to se vyplati! :-)
22:57:54
12.01.2015
12.01.2015
haso
-> Stepan FUN: moje slova
22:54:35
12.01.2015
12.01.2015
StepaNoFUN
-> Jozka: Když já nevěřím dopravním prostředkům, který sám neřídím... Poslední skoro celodenní cestování MHD v Praze byl pro mě docela boj...
22:51:25
12.01.2015
12.01.2015
Jozka
-> dragon_cb_cz: Když občas něco zaslechnu, tak jak kdy a jak kdo a hlavně to co rok, nejvejš dva obměňujou..
-> Stepan FUN: Jo to je ono - a používám to, neb nejsem takovej debil, abych strávil skoro 2,5 hodiny v autě, když tu dobu můžu ve vlaku prospat.
-> Stepan FUN: Jo to je ono - a používám to, neb nejsem takovej debil, abych strávil skoro 2,5 hodiny v autě, když tu dobu můžu ve vlaku prospat.
22:40:28
12.01.2015
12.01.2015
StepaNoFUN
-> Jozka: Sice OT, ale stejně mi to nedá - co je to vlak? To je to, kvůli čemu občas musíme čekat před tím bíločerveným se 2ma červenejma světlama?
22:37:37
12.01.2015
12.01.2015
dragon_cb_cz
-> Jozka: To jo, ale většinou to nebejvaj cenově náročný kusy... Velikost a ceno spolu nesouvisí - a pokud jo, tak spíš formou nepřímý úměry než přímý. Já jsem vždycky dával přednost menším notebookům a má to ten nepříjemnej důsledek, že vybrat si pod 40 tisíc Kč býval problém - a asi by byl i dneska. To co jsem nafasoval v práci skoro stojí těch 40 i bez DPH a vadí mi na tom teda docela dost věcí....
22:34:48
12.01.2015
12.01.2015
Jozka
-> dragon_cb_cz: Nemá prachy ? Vidím každej tejden ve vlaku, hlavně pokud jedu TH/FR, že na tohle jo.. Se díky NTB vejdou do kupé pro 8 lidí jen 4 dorostenci..
22:27:14
12.01.2015
12.01.2015
dragon_cb_cz
-> Jozka: Můžu tě uklidnit, že mládež je v tomhle segmentu dost nezajímavá - protože na to prostě nemá prachy.
22:17:39
12.01.2015
12.01.2015
Jozka
-> dragon_cb_cz 12.01.15 16:42:15: Jo, v podstatě jsem mínil to samé.. všechny pravomoce odejmout, soustředit, centralizovat a pak je zcela amatérsky uplatňovat, to je to pravé ořechové.. Jo, dok, na ten můžu jen vzpomínat.. Ale Dell v tom taky není úplně nevinně, výrobci jdou dle mě až přespříliš naproti trhu, tj. mládeži, která tyhle hračky pořizuje ve velkým na svý hry, zábavky, skypování a podobný blbiny, který mi k ničemu nejsou (protože jsem už moc starej).. ale nedivím se jim.
Monitor záložní by se mi jeden ještě i hodil, ale nespěchá to - svůj si do kanclu dát nesmím..
Monitor záložní by se mi jeden ještě i hodil, ale nespěchá to - svůj si do kanclu dát nesmím..
19:25:40
12.01.2015
12.01.2015
Bukaj
-> dragon_cb_cz: Dobrá, uvidíme
Doufám
Doufám
19:20:56
12.01.2015
12.01.2015
dragon_cb_cz
-> Bukaj: Jo, snad dokonce "free software", pokud jsi filosofický hnidopich a softwarový anarchista. A rovnou můžeš zahodit všechny "codec packy", VLC si nainstaluje ffmpeg, což je odpověď na všechny tvoje dekódovací problémy
19:17:46
12.01.2015
12.01.2015
Bukaj
-> Bukaj 12.01.15 19:15:50: Jo, freeware :) Už se stahuje...
19:15:50
12.01.2015
12.01.2015
Bukaj
No, dřív na XP jsem používal WinDVD4, ale u win7 mi nevímproč nejde vložit ověřovací kód pro tento program, takže mi fungoval jen jako měsíční trial. A v XP media player byl taky bez větších trablů.
-> dragon_cb_cz: Ten VLC je normálně freeware?
-> dragon_cb_cz: Ten VLC je normálně freeware?
19:03:22
12.01.2015
12.01.2015
dragon_cb_cz
-> Bukaj: Myslím, že tvůj problém se jmenuje Windows Media Player... nainstaluj VLC a mír a pokoj s tebou.
18:57:15
12.01.2015
12.01.2015
Bukaj
Hele, lidi, od doby, co jsem nainstaloval Win 7 mám problém - Win MediaPlayer mi cca u poloviny videí z DVD při pokusu o otevření souboru napíše hlášku "chyba při otevírání souboru", nebo "windows media player přestal pracovat"
Čím by to mohlo být? Na Win XP mi to nic podobného nedělalo, kodeky mám stále stejné...
Čím by to mohlo být? Na Win XP mi to nic podobného nedělalo, kodeky mám stále stejné...
17:34:09
12.01.2015
12.01.2015
dragon_cb_cz
-> Jirik_Tuňák1983: Rozumnej postup
16:51:17
12.01.2015
12.01.2015
Jirik_Tuňák1983
-> dragon_cb_cz 12.01.15 16:12:52: To máš samozřejmě recht. Velké repro to nikdy nebudou. Proto jsem také nevyhodil z bývalého stolního stavěnej zesík a dřevěné bedny osazené Teslama.
16:42:15
12.01.2015
12.01.2015
dragon_cb_cz
-> Jozka: Na domácí žvýkání ti rád jeden monitor poskytnu - Bukaj jím pohrdl, tak mám hned dvojnásobný přebytek
Jinak tohle není vada těch strojů, pokud se notebook používá často stolně, má k němu být dokovačka a nazdar... posral to někdo u vás, ne u Dellu
Jinak tohle není vada těch strojů, pokud se notebook používá často stolně, má k němu být dokovačka a nazdar... posral to někdo u vás, ne u Dellu
16:28:58
12.01.2015
12.01.2015
Jozka
-> Bukaj: Tak mě těch NTB zas tolik rukama neprošlo, tak asi 7-8 za celý ty léta, ale o proti tomuhle měl hned ten následující po Halikan-ovi 386 zvuk jak zvon (čest jeho památce). No, když budu muset dát velký ucho na nějaký video od hasičů apod., dovezu si z domova sluchátka od věže..
-> dragon_cb_cz: No, ale zvyklosti výrobců zas nezajímají nikoho z vedení, mám NTB i místo "stolního" PC a jeho dnešní vlastnosti jsou docela limitující k touhle. Vloni se zablýsklo se časy tím, že se dobjednaly monitory, ale dopadlo jako obvykle - nejdou s Dellama propojit, tak se od půlky prosince čeká na nějaký redukce či co..
-> dragon_cb_cz: No, ale zvyklosti výrobců zas nezajímají nikoho z vedení, mám NTB i místo "stolního" PC a jeho dnešní vlastnosti jsou docela limitující k touhle. Vloni se zablýsklo se časy tím, že se dobjednaly monitory, ale dopadlo jako obvykle - nejdou s Dellama propojit, tak se od půlky prosince čeká na nějaký redukce či co..
16:12:52
12.01.2015
12.01.2015
dragon_cb_cz
-> Jozka: -> Bukaj: -> Jirik_Tuňák1983: Tohle je celkem logická reakce výrobců - zvuk reproduktorů většinou u notebooku nikoho moc nezajímá (až na velice specifické vyjímky je stejně vždycky mizerný) a hlavně - kvalitní reproduktory prostě musí být velké a těžké - což jde naprosto proti současnému notebookovému trendu.
S výrobcema to moc souvislost podle mě nemá, třeba moje služební HP pro změnu nehraje skoro vůbec - ten reproduktor je tak tichý, že stačí běžný "ruch" v kanclu a prakticky není slyšet.
Pokud někdo touží po jakž takž slušném zvuku u notebookových reproduktorů, existují notebooky které jsou na tohle "zaměřené", ale přijde mi to trochu zbytečnost - sluchátka za 200 Kč to řeší o mnoho řádů lépe.
S výrobcema to moc souvislost podle mě nemá, třeba moje služební HP pro změnu nehraje skoro vůbec - ten reproduktor je tak tichý, že stačí běžný "ruch" v kanclu a prakticky není slyšet.
Pokud někdo touží po jakž takž slušném zvuku u notebookových reproduktorů, existují notebooky které jsou na tohle "zaměřené", ale přijde mi to trochu zbytečnost - sluchátka za 200 Kč to řeší o mnoho řádů lépe.
16:02:02
12.01.2015
12.01.2015
Jirik_Tuňák1983
-> Bukaj 12.01.15 15:56:11: Na tom něco bude, máme NTB od HP (starej 1/2 nebo 3/4 roku) a taky má solidní zvuk. Má repro v takové dlouhé reproduktorové mřížkované liště před klávesnicí. Služební DELL hraje o mnoho hůře, přestože jeho cena byla dvojnásobná.
15:56:11
12.01.2015
12.01.2015
Bukaj
-> Jozka: To jsem si taky všiml, že kromě toho, že do NTB už nedávají většinou dva repráčky, ale jen jeden (na co stereo u těch chrchláčků, žejo), ale že reprodukce stojí za čím dál tím větší... belu.
Zatím ze všech notebooků, co jsem měl kdy v ruce, měl nejlepší zvuk jinak docela hodně podprůměrný HP OmniBook XE2 Na to, co to bylo jinak za bídu (například jsem nechápal, proč má 12" isplej, když rámeček je 14" - asi sockoverze), tak reprodukce (na noťas) perfektní - až tak, že jsem si ho tahal ke kamarádovi do garáže, kde jsem dělal na autě a zvuk byl o poznání lepší, než jakékoli tehdy používané plastové bedýnky k PC
Zatím ze všech notebooků, co jsem měl kdy v ruce, měl nejlepší zvuk jinak docela hodně podprůměrný HP OmniBook XE2 Na to, co to bylo jinak za bídu (například jsem nechápal, proč má 12" isplej, když rámeček je 14" - asi sockoverze), tak reprodukce (na noťas) perfektní - až tak, že jsem si ho tahal ke kamarádovi do garáže, kde jsem dělal na autě a zvuk byl o poznání lepší, než jakékoli tehdy používané plastové bedýnky k PC
13:37:50
12.01.2015
12.01.2015
Jozka
Já vůbec nerozumět řeči vašeho kmene, ale asi třetí den provádím průzkum bojem novýho NTB Dell Inspiron 15 (?) a pochopitelně i W8 a souvisejích sra*ček.. Pokrok je zásadně v tom, že předchozí stařík Latitude 520 (asi) byl fakt posilovna (tenhle má naopak až neuvěřitelně fórovou stavbu), ale jinak teda např. včera mě šokoval zvuk reproduktoru - nečekal jsem žádný hi-fi, ale že to bude hrát jak sovětská přenosná televize Junosť, zavřená v plechovým barelu, to jsem fakt nečekal.. Dle mě už ten technickej pokrok už opravdu trvá příliš dlouho..
11:09:43
12.01.2015
12.01.2015
Bukaj
-> dragon_cb_cz: Ale ty samé filmy, které jsem si pouštěl tehdy na tom stroji, si na něm dnes pustím stejně tak dobře
Ta automobilní měřítka jsi trochu přepískl, srovnal bych tak max se stodvacítkou, nebo Favoritem, rozhodně ne s Populárem
A rychlost spouštění aplikací mi u mého stroje nikdy nepřišla zdržující - jediná věc, ze které mi v historii mých zkušeností s VT tekly nervy, bylo internetové připojení. V Košířích na počátku tisíciletí dial-up, kde jsem minutu čekal na připojení a každá minuta "browsedání" stála čtyři koruny (což bylo tak přečtení jednoho mailu)...
...a později tady v Černíkách mobilní internet, který když fungoval, tak byl jen o něco svižnější, než tehdy to vytáčené připojení
Naštěstí už je to tu s internetem o dost lepší, a i když pouze EDGE, tak spolehlivé a rychlé
Spíš mne vždy zaráželo, že výkonnější a modernější počítače jiných lidí v mém okolí byly co se rychlosti aplikací většinou značně horší, než můj stroj.
Nevím, čím to je, ale nevěřím, že by ti kamarádi, rodina a známí měli v počítači nějakej extra SW nepořádek - spíš podezřívám antivirák.
Antivir považuju za nejdůmyslněji vymyšlený virus - takový, který si uživatel dobrovolně nainstaluje a leckdy za něj i platí
Antivirák jsem používal naposledy na PI (AMD tuším K1), od té doby mi nesmí o stroje, neboť jen zatěžuje a zpomaluje systém. A pokud jsem někdy řešil zavirovaný komp, tak vždy u někoho, kdo měl antivirák
A opovaž se mi teď demonstrativně poslat nějakého vira...
Ta automobilní měřítka jsi trochu přepískl, srovnal bych tak max se stodvacítkou, nebo Favoritem, rozhodně ne s Populárem
A rychlost spouštění aplikací mi u mého stroje nikdy nepřišla zdržující - jediná věc, ze které mi v historii mých zkušeností s VT tekly nervy, bylo internetové připojení. V Košířích na počátku tisíciletí dial-up, kde jsem minutu čekal na připojení a každá minuta "browsedání" stála čtyři koruny (což bylo tak přečtení jednoho mailu)...
...a později tady v Černíkách mobilní internet, který když fungoval, tak byl jen o něco svižnější, než tehdy to vytáčené připojení
Naštěstí už je to tu s internetem o dost lepší, a i když pouze EDGE, tak spolehlivé a rychlé
Spíš mne vždy zaráželo, že výkonnější a modernější počítače jiných lidí v mém okolí byly co se rychlosti aplikací většinou značně horší, než můj stroj.
Nevím, čím to je, ale nevěřím, že by ti kamarádi, rodina a známí měli v počítači nějakej extra SW nepořádek - spíš podezřívám antivirák.
Antivir považuju za nejdůmyslněji vymyšlený virus - takový, který si uživatel dobrovolně nainstaluje a leckdy za něj i platí
Antivirák jsem používal naposledy na PI (AMD tuším K1), od té doby mi nesmí o stroje, neboť jen zatěžuje a zpomaluje systém. A pokud jsem někdy řešil zavirovaný komp, tak vždy u někoho, kdo měl antivirák
A opovaž se mi teď demonstrativně poslat nějakého vira...
01:24:50
12.01.2015
12.01.2015
Dakotta
-> dragon_cb_cz: si mi pripomenul upgrade mojho P4 na Core 2 Duo a jak som sa tesil na HD filmy na novej zostave.. a ono prd v kombinacii so skromnymi 2GB RAM som toho moc nenapozeral v HD.
01:12:13
12.01.2015
12.01.2015
dragon_cb_cz
-> Bukaj: Ale prdlajs splní lépe než ty moderní - video jsi si na prehistorickým celeronu mohl přehrát jen protože bylo v úplně jinej kvalitě a s daleko mizernější a tudíž méně náročnou kompresí.
A já teda jsem maximálně nenáročnej počítačovej uživatel a taky si vždycky myslím, jak to co mám mi stačí. A pak potkám něco modernějšího a mrkám, jak to lítá rychle. Ono je přeci jen rozdíl, jestli se to spouští 3 vteřiny nebo 30, jestli je browser spuštěnej okamžitě (== do půl vteřiny) nebo na něj pár vteřin čekám, jestli si v něm můžu pohodlně nechat otevřenejch 350 záložek, že když k tomu pustím video v dobrej kvalitě tak to na odezvě toho browseru ani nepoznám atd atd atd... Někdy se zastav s tím tvým notebookem a můžeme porovnat produktivitu.
Vztaženo na automobilová měřítka, je to asi jako jezdit populárem - dozajista romantické, ale zoufale nepraktické.
Jediné v čem dostává vyjímku starej hardware, jsou klávesnice - protože dřív byly PC tak drahé, že těch pár stovek navíc za kvalitní klávesnici nikdo neřešil. Dnešní sračky používat je za trest...
A já teda jsem maximálně nenáročnej počítačovej uživatel a taky si vždycky myslím, jak to co mám mi stačí. A pak potkám něco modernějšího a mrkám, jak to lítá rychle. Ono je přeci jen rozdíl, jestli se to spouští 3 vteřiny nebo 30, jestli je browser spuštěnej okamžitě (== do půl vteřiny) nebo na něj pár vteřin čekám, jestli si v něm můžu pohodlně nechat otevřenejch 350 záložek, že když k tomu pustím video v dobrej kvalitě tak to na odezvě toho browseru ani nepoznám atd atd atd... Někdy se zastav s tím tvým notebookem a můžeme porovnat produktivitu.
Vztaženo na automobilová měřítka, je to asi jako jezdit populárem - dozajista romantické, ale zoufale nepraktické.
Jediné v čem dostává vyjímku starej hardware, jsou klávesnice - protože dřív byly PC tak drahé, že těch pár stovek navíc za kvalitní klávesnici nikdo neřešil. Dnešní sračky používat je za trest...
23:22:44
11.01.2015
11.01.2015
Bukaj
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Pro někoho možná
Ale když je někdo staromilec, jezdí 25 let mladým autem, má 15 let novej mobil, tak je pro něj 15 letej počítač zánovní
Edit: Beru to z praktického hlediska - to, na co ty věci používám, splní ty starší stejně (leckdy lépe), než ty nejmodernější...
Ale když je někdo staromilec, jezdí 25 let mladým autem, má 15 let novej mobil, tak je pro něj 15 letej počítač zánovní
Edit: Beru to z praktického hlediska - to, na co ty věci používám, splní ty starší stejně (leckdy lépe), než ty nejmodernější...
23:13:07
11.01.2015
11.01.2015
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Bukaj: To neni novodobej pocitac. Pro tebe mozna jo, ale prakticky vzato je to stara herka...
23:09:23
11.01.2015
11.01.2015
Bukaj
-> dragon_cb_cz: -> Matthes, záškodník z TechWebu:
Pro mne teda fakt historickej není.
Za historické považuji ty monochromatické, případně ještě ty, jejichž procesoru název končí na .86
Cokoli, v čem je Pentium apod. a alespoň 64 MB RAM už je novodobý počítač, který mi na normální práci stačí.
A pokud bych to bral z mého dřívějšího hlediska, kterým bylo to, zda zvládne přehrávat video, či nikoliv, tak moderní je od PII výše (pravda, ten Celeron A300 nebyl nic moc, ale zase spolehlivě fungoval taktnutej na 466 a filmy přehrával na Win 98 a později na XP (to jsem upgradoval na 256 MB RAM) bez větších problémů)
A na to, co dělám s počítačem dnes, by mi stačil PIII s alespoň 500MHz a 128 MB RAM. Tedy kromě videí z interfernetu
Jediné, co mne omezuje a nutí mít novější počítač, jsou neustále modernizované internetové stránky (Virt je světlou vyjímkou? ), které jsou stále náročnější na prohlížeč a nové verze prohlížečů jsou zase náročné na OS atd.
Pro mne teda fakt historickej není.
Za historické považuji ty monochromatické, případně ještě ty, jejichž procesoru název končí na .86
Cokoli, v čem je Pentium apod. a alespoň 64 MB RAM už je novodobý počítač, který mi na normální práci stačí.
A pokud bych to bral z mého dřívějšího hlediska, kterým bylo to, zda zvládne přehrávat video, či nikoliv, tak moderní je od PII výše (pravda, ten Celeron A300 nebyl nic moc, ale zase spolehlivě fungoval taktnutej na 466 a filmy přehrával na Win 98 a později na XP (to jsem upgradoval na 256 MB RAM) bez větších problémů)
A na to, co dělám s počítačem dnes, by mi stačil PIII s alespoň 500MHz a 128 MB RAM. Tedy kromě videí z interfernetu
Jediné, co mne omezuje a nutí mít novější počítač, jsou neustále modernizované internetové stránky (Virt je světlou vyjímkou? ), které jsou stále náročnější na prohlížeč a nové verze prohlížečů jsou zase náročné na OS atd.
20:25:34
11.01.2015
11.01.2015
ochoda
-> MOLSO: Tak mi za něj dáš ale převařáky s gumama. ...tak sem to vzdal heh
Edit: Teď tak jezdím po netu, a najednou mi došlo, že ty reklamy zmizly. Párkrát sem dnes přeinstalovával prohlížeč, takže netuším jak to zmizlo. Otázka času kdy se objeví znova. =D
Edit: Teď tak jezdím po netu, a najednou mi došlo, že ty reklamy zmizly. Párkrát sem dnes přeinstalovával prohlížeč, takže netuším jak to zmizlo. Otázka času kdy se objeví znova. =D
20:19:40
11.01.2015
11.01.2015
-> darklord: Mam 5 let starej a rikam si jaka je to plecka... :-)
20:17:58
11.01.2015
11.01.2015
MOLSO
-> ochoda: doneses na pohofest ?
20:16:24
11.01.2015
11.01.2015
ochoda
Chcete někdo notebook? Já jen že ho asi brzo rozšlapu a hodim z okna! ... eh
19:11:15
11.01.2015
11.01.2015
darklord
-> Matthes, záškodník z TechWebu:
19:06:14
11.01.2015
11.01.2015
-> Bukaj: Notebuk z roku 99 neni historickej? :-D Tyvole...
19:01:15
11.01.2015
11.01.2015
ochoda
-> Kuladmin: Jak píšu, sem antitalent co se pc týče, napadlo mě jesi není něco abych to nemusel platit, ale nevěděl sem jak by se to mohlo jmenovat. Tímto děkuju, skusím najít nějakej patch.
18:51:14
11.01.2015
11.01.2015
King
-> dragon_cb_cz: Presne! :-)
18:48:04
11.01.2015
11.01.2015
Kuladmin
-> ochoda: A to je takovy problem si stahnout i patch? Musis ho vypnout v pravym rohu nejdriv a to i kdyz ho pak chces odinstalovat, samo jsou i jine programy ale tenhle funguje velmi dobre...