skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
počítač problém
-> Nwkt: No dobrá a co s ní? Mám tu nainstalovejnej docela zánovní modul tušim taky TP link
-> havlik: fajn. takže to asi risknu na tomhle velkým notasu.... na tom prckovi si to nechám až to tu ozkouším :)
-> Stepan FUN: askubuntu.com/questions/.
../wireless-isnt-working-i
n-12-04
Mě to našlo všechno mimo WIFI. Poraďte někdo jak rozchodit Broadcom 802.11g pod Ubuntu 12...
-> m8rinek: Chyba pc, když to nevidí i jiný sítě ne
-> Tomaso435: většinou jo
takže ovladače myslíte že si to najde samo ? když nainstaluju samotnej linux?
Tak další problém, TPlink funguje bezva, nicméně když zapnu PC, tak se buď připojim a nemám přístup k internetu, nebo mam vůbec červenej křížek a nevidim ani cizí wifi. Chybu bych tedy očekával na svém příjmači. Všem to tu funguje, jen já musim jít vyresetovat router, případně i PC.
Nastavení statický IP problém nevyřešilo :(.
Nastavení statický IP problém nevyřešilo :(.
-> Tomaso435: Až se vytvoří kaz, tak to stáhneš znovu. ;-)
-> Tomaso435: V dnešní době ti to stejně bude stahovat x balíčků z netu, takže tohle bych vůbec neřešil
-> Nwkt: tak pořád lepší mít kloudnou instalačku na origo cédku :D co sem se "nazálohoval" cédéček a věčina toho je dneska nepoužitelná protože to nic nepřečte když se tam vytvořil kaz
-> Fén: v čem se ty verze různěj ?
-> Tomaso435: Linux je free woe(když pominu pár distribucí), prej kupovat ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> Tomaso435: to stiahnes vsade
-> Tomaso435: Stáhneš přímo z netu, ale je spousta distribucí Linuxu. Mě asi nejvíc vyhovoval Mint.
-> castrol: nemam nic, musim nejdřív něco splašit.... ale to až v tom dubnu.. a bud to pude. nebo hold se koupi novýho nevyhnu...
-> Fén: takže něco takovýho funguje. výborně......... linux se nechá někde koupit jako že originál? nebo si to musim sprasit sám?
-> Fén: takže něco takovýho funguje. výborně......... linux se nechá někde koupit jako že originál? nebo si to musim sprasit sám?
-> Stepan FUN: Já začínal až na 80286. :o)
-> Tomaso435: Na ICQ se v Linuxu používá většinou Pidgin a pro Skype je tam taky něco.
-> Tomaso435: Na ICQ se v Linuxu používá většinou Pidgin a pro Skype je tam taky něco.
-> Tomaso435: ak ho mas niekde na cedle tak pred instalacoiou ho daj len spistit s cd-cka
-> Stepan FUN: ach tak.. -> Fén: už to chápu :D
386 486DX to je už hoooodně dávno pryč :D
-> castrol: fakt? to si našlo všechno samo? .. že bych prubnul instalaci?... :)
386 486DX to je už hoooodně dávno pryč :D
-> castrol: fakt? to si našlo všechno samo? .. že bych prubnul instalaci?... :)
-> Tomaso435: mam na notase linux a ziadne ovladace som netahal, linux to uz ma v sebe
ale ci pojde skype a icq neviem ale urco to bude mat nejaku podporu
ale ci pojde skype a icq neviem ale urco to bude mat nejaku podporu
-> Fén: 8088? Tak to jsem nikdy neměl... :-( Jenom 8086, pak už 80286, a posléze moderní techniku 80486 DX2. :-D
-> Fén: cožetooo? :D
mám první dvoujádro. intelcentríno duo a je to toshiba... tenkrát t stáálo.... jo a je to noťas :)
mám první dvoujádro. intelcentríno duo a je to toshiba... tenkrát t stáálo.... jo a je to noťas :)
-> Tomaso435: To máš ještě nějaký 8088, ne? :o)
-podpora XPček končí... díl to držet něž mi to nějaká breberka sežere asi nemá smysl...
a ted se chci poradit. Napadlo mě místo XP použít free Linux. Nějaký ovladače základní desky zvukový karty a nevim co se v tom ještě nachází asi někde stáhnu (teda aspon tomu tak vždycky bylo) a použít to při linusu...
na pc mi jde pouze o internet (asi mozilu) skype icq a nějakýho emailovýho klienta co se podobá outlocku... pak takový kraviny jako irfranwiever nebo tak něco ale jinýho nepoužívám....
myslíte že je to rozumný? Novej komp kvuli tomu se mi kupovat nechce. tenhle jede už 7 let denně bez poruchy... takovej už si nikdy nejspíš nekoupím....
a ted se chci poradit. Napadlo mě místo XP použít free Linux. Nějaký ovladače základní desky zvukový karty a nevim co se v tom ještě nachází asi někde stáhnu (teda aspon tomu tak vždycky bylo) a použít to při linusu...
na pc mi jde pouze o internet (asi mozilu) skype icq a nějakýho emailovýho klienta co se podobá outlocku... pak takový kraviny jako irfranwiever nebo tak něco ale jinýho nepoužívám....
myslíte že je to rozumný? Novej komp kvuli tomu se mi kupovat nechce. tenhle jede už 7 let denně bez poruchy... takovej už si nikdy nejspíš nekoupím....
Tak starší verze blbuntu funguje docela svižně... Jenom tu WIFI se mi nějak nedaří rozchodit a to mě pekelně se*e. Nějakej ovladač mi to nabízí, ale pak to napíše chybu, že nějde nainstalovat, :-/ Dokáže někdo poradit?
-> Mr_Kubas: A sakra, to dopadnu ![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
-> Stepan FUN: 20 minut je nesmysl, zvlášť pokud to bootuješ z flashky... zkusil bych jinou flashku a jinou mutaci blbuntu a musí to lítat.
-> U-Geen: Tak on je ten počítač zabržděněj celkově, protože je v něm lemra Atom a jenom 1GB RAM... Ale že to bude takhle tragický i s tučnákem? Čekal jsem že oproti oknům bude linux rychlejší, což je take důvod, proč o něm přemejšlím.
Je to PC jenom na "cestování". Normálně používám 64bit dvoujádro s WIN7 a u toho ani do ničeho jinýho jít nemůžu, kvůli aplikacím.
Je to PC jenom na "cestování". Normálně používám 64bit dvoujádro s WIN7 a u toho ani do ničeho jinýho jít nemůžu, kvůli aplikacím.
-> Stepan FUN: to hod vedle a udelej si dual boot. to ubunti lajvko se nacit a dlouho snad dycky, ale 20 minut je dost. ja teda pouzivam uz par let Xubuntu
Chtel bych na malým noťasu vyzkoušet nějakou live distribuci tučňáka... Poraďte jakou... Zkoušel jsem Ubuntu a za prvý mi nechodila wifi, a za druhý to z toho USBčka bylo pomalejší než Wokna (start trval skoro 20 minut)... :-/ Instalovat na disk to hned nechci... Nejdřív test. Přece jenom nastavit okna ku obrazu svému mi dalo chvíli práce a jinej disk momentálně nemám...
-> m8rinek: Mám zkušenost, že když je např. zákeřně zaprášenej heatsink CPU (kam se běžně člověk při čištění nedostane), pak stačí pár minut 100pct zátěže CPU a dějou se věci :) Typicky se tak děje když se u našich analyzátorů spustí komprese logů před stahováním. Extrém byl, když v jednom PC odešel větrák zdroje, ale při běžným provozu to nevadilo, protože vzduch táhnul přes zdroj funkční case fan. Ovšem jednou tam nějakej king v dobré víře vyluxoval PC, jal se udělat si Acronisem image HDD a nechal si při tom dekl počítače sundanej. Modří již asi tuší, že po pár desítkách vteřin komprese image se ozvala laboratoří mrda jak svině, oblaka dýmu a hlavní kondy zdroje se odebraly do elektrolytickýho nebe :)
-> jourin: Tak to není můj výtvor
já to jenom nasazoval
-> Nwkt: V kazdym pripade, to ma v ruznych prohlizecich ruzny vzhled, takze piluj piluj, za to bych u nas chlapce nepochvalil :-)
-> jourin: To nemáš celý
reponsivita na zbytku přijde s redesignem ![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
-> Nwkt: Ale na prvni dobrou si s tim moc hlavu nelamou :-)) A kaslu na to abych to zkoumal dal, nepracuju, tehle sracek mame vlastnich vice nez dost :)
Jinak pokud by si to chtel nekdo otestovat, tak existuje paradni online IE6 emulator...
www.mrdoob.com/lab/.../ie 6
![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
Jinak pokud by si to chtel nekdo otestovat, tak existuje paradni online IE6 emulator...
www.mrdoob.com/lab/.../ie 6
-> Nwkt: Tak za A) nevim jak to bude fungovat v IE6 na WIN 98 a za druhy je to jednoducha staticka homepage ktera bude pravdepodobne fungovat i na Nokii 6210 :-D je to seznam odkazu vedoucich na weby ktery uz responzivni nejsou :)
-> jourin: A jak funguje tohle? porsche.cz/
-> Nwkt: No ze v tech starych prohlizecich to skoro nefunguje a v kazdem prohlizeci funguji stejne veci ponekud odlisne, takze je opruz to pro vsechny ladit
-> dragon_cb_cz: To samozrejme vim :-)
-> Kuladmin: Avast mi právě přijde z pohledu dodatečné zátěže PC jako jeden z těch lepších, AVG v tomhle směru bývala dost hrůza (jak dnes, to netuším), stejně jako Kaspersky a Symantec. Používám jak verzi zdarma, tak jsme ho v práci dali pár klientům v komerční variantě a zatím spokojenost.
-> jourin: No to je cajk, ale kde je ten problém s responzivností? ![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
-> dragon_cb_cz: S tim avastem mas mozna vlastne ted pravdu ta posledni verze neni zas az tak spatna ale co vim na starsich pc to docela slusne vytezuje. Ono je to tezky se vsema temadle zdarma antivirama jeste k nim AVG a pak uz clovek vubec nevi co vybrat.
-> m8rinek: Stěhování je obecně problém... elektronika nemá ráda změny. Takhle jsem si kdysi přivezl funkční PC na kolej, zapojil ho, cvaknul vypínačem a prásk - zdroj mrtvej
Otevři ho, prohlídni stav kondezátorů na desce, případně vytáhni a znova zapoj všechny konektory a doufej. Teploty OK?
Případně abys eliminoval vliv těch změn v software tak nabootuj nějaký livecd a spusť vhodnej stress-test.
![8](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/8.gif)
Případně abys eliminoval vliv těch změn v software tak nabootuj nějaký livecd a spusť vhodnej stress-test.
-> dragon_cb_cz: Hele já jsem vyluxoval i PC, takže zkusim někde nahrabat prach a hodit ho zas dovnitř, snad se to srovná :D.
Jinak se teda událo i stěhování, tak je dost možná klávesnice v jinym USB, nicméně tři dny to tu jelo bez problému a najednou se to začalo vypínat.
Jinak se teda událo i stěhování, tak je dost možná klávesnice v jinym USB, nicméně tři dny to tu jelo bez problému a najednou se to začalo vypínat.
-> Kuladmin: No naráz a při startu se objevuje hláška o neočekávanym vypnutí, což jsem neviděl ani po výpadku proudu...
-> jourin: S těma OS opatrně. Spousta těch archaickejch OS a browseru nejsou reálný uživatelé (něco samozřejmě ano), ale různý boti...
-> jourin: Jo jo, to znam, taky mame v praci X virtualnich stroju kvuli X verzim IE atd... Ale nesouhlasil bych s tim, ze neni mozne udelat funkcni OS ktery zle nainstalovat skoro vsude - existuji protipriklady. Problem je spis v tom, ze kdykoliv se MS pokusil zavest jakoukoliv certifikaci kvality ovladacu, tak narazil na tvrdy odpor. Ale verzi od verze Windows se tohle lepsi, spousta ovladacu ktery driv bezely v jadernym prostoru uz bezi v uzivatelskym atd.
-> Kuladmin: Nesouhlas. Avast je radove lepsi antivirus nez ten od MS a s tim ze by likvidoval system jsem se jeste nesetkal. Odinstalovat ho na zkousku sice muze, ale nahrazovat ho MSE neni dobry napad.
-> m8rinek: Zajímavý, mě zase včera blbnula USB myš, následně už toho blbnulo víc a přišlo pár neočekávanejch vypnutí. Jediný co se změnilo bylo, že jsem důkladněji vyluxoval prach v pracovně. Tak jsem usoudil, že to PC asi bylo líto a zlobí, tak jsem ho vzal i zevnitř, od té doby klid. Pravda, myš mám zatím připojenou PS/2... asi zkusím zpátky zapojit tu USB a uvidíme jestli se to zase začne srát.
Tobě bych doporučoval stejný postup - tzn pokud to bez USB klávesnice bude fungovat OK, tak asi tušíš odkud vítr vane![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> Kuladmin: Nesouhlas. Avast je radove lepsi antivirus nez ten od MS a s tim ze by likvidoval system jsem se jeste nesetkal. Odinstalovat ho na zkousku sice muze, ale nahrazovat ho MSE neni dobry napad.
-> m8rinek: Zajímavý, mě zase včera blbnula USB myš, následně už toho blbnulo víc a přišlo pár neočekávanejch vypnutí. Jediný co se změnilo bylo, že jsem důkladněji vyluxoval prach v pracovně. Tak jsem usoudil, že to PC asi bylo líto a zlobí, tak jsem ho vzal i zevnitř, od té doby klid. Pravda, myš mám zatím připojenou PS/2... asi zkusím zpátky zapojit tu USB a uvidíme jestli se to zase začne srát.
Tobě bych doporučoval stejný postup - tzn pokud to bez USB klávesnice bude fungovat OK, tak asi tušíš odkud vítr vane
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> Nwkt: Tak jen pro pobaveni.. za poslednich 30 dni u nas bylo:
93.000 navstev s IE 7.0
6.500 navstev s IE 6.0
10 navstev s IE 5
4 navstevy s IE 4.0!!! :-D
jak to ty lidi kurva delaj ze jim to jeste vubec funguje?
No a s Firefoxem to je jeste vetsi pruser :-( Ve verzi 1.x.x, 2.x.x, 3.x.x 4.x.x a 5.x.x jsou to desitky tisic od kazde varianty.. nechce se mi to vyscitavat z GA pricemz aktualni verze je tusim 26.
Chrome je taky komicky... Aktualni verze je 31.0 a u nas 20.000 navstev s verzi 1.0, 16.000 s verzi 1.5
A dale takovy uchylarny jak prohlizec Maxthon... 18.000 visits.. atd.. proste na posrani :-(
Perlicka jsou OS... WIN 95.. 58 visits, WIN 2000 10.000 visits, WIN 2000 server 23.000 visits.. to je videt, jak maj cesi nakradeny OS :) jinak by to nemohli nikdy pouzivat... Nejvic me dostavaj W2000 server...
93.000 navstev s IE 7.0
6.500 navstev s IE 6.0
10 navstev s IE 5
4 navstevy s IE 4.0!!! :-D
jak to ty lidi kurva delaj ze jim to jeste vubec funguje?
No a s Firefoxem to je jeste vetsi pruser :-( Ve verzi 1.x.x, 2.x.x, 3.x.x 4.x.x a 5.x.x jsou to desitky tisic od kazde varianty.. nechce se mi to vyscitavat z GA pricemz aktualni verze je tusim 26.
Chrome je taky komicky... Aktualni verze je 31.0 a u nas 20.000 navstev s verzi 1.0, 16.000 s verzi 1.5
A dale takovy uchylarny jak prohlizec Maxthon... 18.000 visits.. atd.. proste na posrani :-(
Perlicka jsou OS... WIN 95.. 58 visits, WIN 2000 10.000 visits, WIN 2000 server 23.000 visits.. to je videt, jak maj cesi nakradeny OS :) jinak by to nemohli nikdy pouzivat... Nejvic me dostavaj W2000 server...