skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Cesta do Ameriky
-> MATTESS: jj, od tebe jsem to myslim cetl :) i proto mam radsi fotky, clovek je prohledne rychlejc a dokaze si spis najit co ho zajima, kdyz se k tomu vraci... homevideo mi nejak k ksrdci neprirostlo, ani s prckem.
-> Jirik_Tuňák 30.07.12 22:44:03: me ten pravopis dela taky problemy pri cteni (i kdyz sam pisu jako prase bez diakritiky, pokud to neni nejakej dokument pro zakazniky), pac nekdy y/i rozhoduje i o vyznamu slova :)
-> U-Geen: jo, ta fotka je dobrá :-) Tehdy jsem něco podobného psal a je to fajn takové čtení po letech otevřít. Jen škoda, že tehdy digitál nebyl tak běžný :-/ Trochu to supluje video, ale fotky by člověk prohlédl snáz než pětihodinový film
-> tunerlada 30.07.12 21:44:54: To já znám. Ono si lidi taky myslí, že jsme ke všemu bez práce přišli.
Ale nechávám je při tom.
Jinak to nebylo myšleno jako útok, ale jen drobné upozornění. Hodně lidí je na to háklivejch (jako já) a prostě se u toho vždycky na setinu vteřiny zaseknou, což rozviklává plynulost děje.

Jinak to nebylo myšleno jako útok, ale jen drobné upozornění. Hodně lidí je na to háklivejch (jako já) a prostě se u toho vždycky na setinu vteřiny zaseknou, což rozviklává plynulost děje.

-> tunerlada: tak to nejak sepis jako cestopis prokladanej fotkama, to by bylo fajn :-) nektery fotky pekny, treba tahle : misacka13.rajce.idnes.cz/
Amerika :-)
jinak fotky máme už nějaké jen z Miami (asi ale čtvrtinku) na rajčeti : misacka13.rajce.idnes.cz/
Amerika je to teda pelmel bez přemazávání prostě vše aby jsme měli nějakou zálohu.. postupně tam asi bude vše a nebo jen protříděné fotky..
něco mám taky na facebooku : www.facebook.com/vladimir .reich.3
..ach jak bych se tam vrátil.. pořád mám ten pocit kdy jsem vystoupil z letadla a po letišti už nejezdili VW ale GMC a já věděl že tam sem! Potom to vyjetí z letiště a nasávání těžkého amerického vzduchu to bylo.. nikdy nezapomenu!
něco mám taky na facebooku : www.facebook.com/vladimir .reich.3
..ach jak bych se tam vrátil.. pořád mám ten pocit kdy jsem vystoupil z letadla a po letišti už nejezdili VW ale GMC a já věděl že tam sem! Potom to vyjetí z letiště a nasávání těžkého amerického vzduchu to bylo.. nikdy nezapomenu!
-> Jirik_Tuňák: no budu dělat foto knihu tak možná to upravím všecko do přijatelné podoby a nějak to publikuju :)-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : no vyprávění už asi nebude.. možná jen nějaké postřehy co mě napadnou.. no anebo spíše vyprávění bude, ale až asi za nějakou delší dobu jak nastřádám další zlaťáky na další můj road trip
-> MATTESS: je to tam fakt strašně nepřehledný a špatně značený asi nejhorší letiště co sem viděl
-> Sita: celkem ti závidím já že lítáš do usa na služebky :) o tom si já můžu nechat jen zdát , já tak max do německa
ale každopádně je to o tom co se každýmu líbí :) mě to uchvátilo protože už od mala jsem tam chtěl už jen díky starým autům který neskutečně žeru a snad jednou tam budu mít... -> vhml: to mě celkem mrzí že jsem to neviděl na vlastní oči.. jen kousek nascar vozu na ten sem si šáh :) a taky v telce sem na to v Miami koukal..-> Jirik_Tuňák: ale stou závistí pozor :D na mě se teď dívá tolik lidí hlavně v práci přes prsty co mám za plat , že sem milionář jezdit si ve dvaceti do ameriky

Nwkt 30.07.12 20:03:31 napsal:
Jirik_Tuňák 30.07.12 20:02:05 napsal: To by moh zavidet
neco kazdej a kazdemu.Dyť jsi v ČR
Trefné
Jirik_Tuňák 30.07.12 20:02:05 napsal: To by moh zavidet
neco kazdej a kazdemu.Dyť jsi v ČR
Trefné

Jirik_Tuňák 30.07.12 20:02:05 napsal: To by moh zavidet neco kazdej a kazdemu.Dyť jsi v ČR
-> Sita 30.07.12 17:50:08: Co bych mu zavidel osle?
To by moh zavidet neco kazdej a kazdemu.

-> Sita: Kolik si tam toho projel? Resp. kde jsi byl?
Když jsem vylezl v Newarku z letiště, tak jsem byl zděšen, že tam budu 3 měsíce. Vůbec se mi tam nelíbilo. Ale až když jsem poznal více, můj postoj se změnil a užil jsem si to
Nějak nechápu, jak někdo v práci píše bez chyb a v soukromí ne? To nějak přepne?
Když jsem vylezl v Newarku z letiště, tak jsem byl zděšen, že tam budu 3 měsíce. Vůbec se mi tam nelíbilo. Ale až když jsem poznal více, můj postoj se změnil a užil jsem si to
Nějak nechápu, jak někdo v práci píše bez chyb a v soukromí ne? To nějak přepne?
-> Sita: V redakci to stejně prochází korekcí, kdyby to chtěl publikovat. 

jestli ty mu nahodou trosku nezavidis lingvisto Jiriku... Nahodou si myslim, ze ma TunerLada slohovy nadani, takovyhle slohy by malokdo napsal tak, ze by se to dalo cist cely... Tech chyb je sice dost, ale rozptyluje to asi jen nektery lidi.
Jinak ja byl v Americe pracovne uz 4x, v NY teda jeste ne, ale ta zeme me nicim neoslovila... Prijde mi to jako jakejkoliv jinej zapad...
Jinak ja byl v Americe pracovne uz 4x, v NY teda jeste ne, ale ta zeme me nicim neoslovila... Prijde mi to jako jakejkoliv jinej zapad...
-> tunerlada: jsem si říkal, kolik budete mít hmotnost zavazadel
Na Düsseldorf si tetka taky stěžovala - prý debilnější letiště ještě neviděla

-> tunerlada: A co když píšeš ofiko milostný psaní v práci?
Jinak fajn příběhy, bude ještě nějaký další vyprávění? A co fotky? :)

Jinak fajn příběhy, bude ještě nějaký další vyprávění? A co fotky? :)
-> Jirik_Tuňák: na pravopis prdím pokud nepíšu milostný psaní nebo ofiko zprávu v práci

Pěkný, ale zápisky z cesty strašně sráží ukrutnej pravopis. Lidi to prostě při čtení rozptyluje a odvádí od zápletky.
Jinak ta českoněmecká "Wídeň" je třešnička na dortíčku. 

tak už jsme boužel tady..
poslední den v NY vypadal následovně.. po probuzení ve smradlavém pokoji jsme začali balit a kufry se plnily..popravdě jsme ani nedoufali že je zavřeme a když jsme je potěžkali tak jsem měl obavy aby jsme neplatili pokutu.Tak jsme se sbalili,s koupelny pobraly všechny hotelový mýdla a kravinky co se doplňovaly a šli vrátit kartu od pokoje.Několikrát jsem raději pokoj prohlídl protože sem tam jsem našel třeba boty nebo naušnici mladé
.Po vrácení karty jsme vyrazili na žvanec do 7 elevenu naproti hotelu.. Tam jsme se královsky na pangejtu najedli pizzy,hot dogu a bramborového salátu.Řešili jsme co dál protože jsme měli těžké kufry a batohy a bylo horko.Takže jsme si šli sednou o pár bloků níž do takového rádoby parčíku na hlavní ulici plné špinavých malých obchodů.. Tam jsme seděli a pojídali ovoce a popíjeli tři hodiny mezi kterými mě stihl posrat pták (mimochodem hovno vyprat nejde a mám ho na tričku do teď
).Naposledy jsme se rozkoukli po ulici a šli do nadzemky aby jsme dojeli na JFK.Ochotný černoch ná poradil trasu a krom toho že se mi v turniketu zasekl kufr se nic vážnějšího nestalo.Dorazili jsme na nádraží odkud jezdí Air Train na letiště.Nakoupili lístky na něj po pěti usd , prošli turniketem a naposledy se nadechly amerického venkovního vzduchu , rozhlédli se a šli do něj.. potom už jen se drkotaly na terminál 8 a já se jen smutně rozhlížel po okolních čtvrtích plných dřevěných domů a přepletených elektrických vedení... Na letiště jsme dorazili s čekacím časem snad 6 hodin před odletem.. Zarazilo mě že téměř nikde tam nejsou lavičky.Náš let už byl na obrazovce ale na odbavení byl ještě čas..Sedly jsme si na zem, opřeli se o skleněnou stěnu,vytáhly notebook a koukali na Zombieland.. Okolo nás procházei lidé z různých koutů světa, někteří také posedávali..Jak se blížil film ke konci tak i naš odbavení..vypít rychle všechny tekutiny a ujistit se že zakázané předměty máme dobře schované aby nám je nevyhodili.Já se ještě převlékl a odbavili jsme se.Kufry měly nakonec 20 a 16 kg (při odletu 7kg :D ) .Prošli jsme rámy a kontrolou a naštěstí bez problému.. čekal jsem že mě vyhodí žvýkačky která jsem měl v hliníkových ostrých obalech (nepřišly na ně).Dostali jsme se do bezcelní zóny kde byly obchody a jídla.Také mě překvapilo že na zdi tam byla přes celou halu malba na které byla zobrazena i Praha a tančící dům.Nafotili jsme pár fotek a šli kouknout do obchodů.Najedly jsme se v italských jídlech extra drahých špaget ale těstoviny po měsíci bodly :) Potom ještě zákusek , kávička a to vše při vyhlídce na letiště. Přišel náš čas a my šli do letadla.Měli jsme luxusní místa u okna takže jsme vyděli ven na osvětlený NY a okolní města..Odlet měl spoždění 20 min respektive jsme se sekly ve frontě letadel čekající na odlet... Před námi hromada letadel a za námi taky.Zácpa jako na D1 :) tak jsme se pokochali a vzlétly...Pohled na ty osvětlená města byl úchvatný!V letadle jsme dostaly každý cestovní balíček který obsahoval ponožky,pastu,zubní kartáček,špunty do uší a záklopku na oči a to vše v pěkném stylovém váčku :) a nesmíme zapomenout opět na sluchátka
Cestu jsem prospal a probudil se až v Německu ráno.. v německu jsme už jen počkaly a prolezly super nepřehledné Dusseldorfské letiště kde nás personál posílal sem a tam ale nakonec jsme se našli.Při kontrole jsme pípali v rámech tak nás prošacovávala ostraha a vyhodili nám pití které jsme dostali v letadle (celkem nepochopitelné)..Cesta trvala něco přes hoďku a už jsme byli ve Wídni.Tam jen vzít zavazadla a sednout do rodinné Lacie a domů...
a resumé ? z NY jsem odlétal stím že jsem si vduchu říkal že se brzy uvidíme a zatím když jsem si tohle řek tak jsem to dodržel.. Amerika má svoje plusy ale taky mínusy.Nelíbilo se mi třeba jídlo a taky wc které má zvedlu hladinu a když tam člověk cokoliv dělá tak je to všude kolem a na něm.. to samé sprchy které nemají hadice ale jen trčí růžice ze zdi.. To jsou ovšem jen maličkosti s pohledu turisty který neměl byt a neměl si kde vařit a kde si to zařídit... Každopádně amerika je krásná země s většinou co jsem poznal s přívětivými lidmi a zajímavou kulturou. Nemá ce nu se zbytečně rozjímat protože kdo to nezažil, neuvěří! Doufám že v budoucnu budu mít co nejdříve hotovost a budu moc znovu navštívit onou mou vysněnou zemi a opět cestovat a ještě divoceji a dobrodružněji než poprvé.. Bylo to úžasné a já si splnil sen. Nashle příště USA !
poslední den v NY vypadal následovně.. po probuzení ve smradlavém pokoji jsme začali balit a kufry se plnily..popravdě jsme ani nedoufali že je zavřeme a když jsme je potěžkali tak jsem měl obavy aby jsme neplatili pokutu.Tak jsme se sbalili,s koupelny pobraly všechny hotelový mýdla a kravinky co se doplňovaly a šli vrátit kartu od pokoje.Několikrát jsem raději pokoj prohlídl protože sem tam jsem našel třeba boty nebo naušnici mladé

a resumé ? z NY jsem odlétal stím že jsem si vduchu říkal že se brzy uvidíme a zatím když jsem si tohle řek tak jsem to dodržel.. Amerika má svoje plusy ale taky mínusy.Nelíbilo se mi třeba jídlo a taky wc které má zvedlu hladinu a když tam člověk cokoliv dělá tak je to všude kolem a na něm.. to samé sprchy které nemají hadice ale jen trčí růžice ze zdi.. To jsou ovšem jen maličkosti s pohledu turisty který neměl byt a neměl si kde vařit a kde si to zařídit... Každopádně amerika je krásná země s většinou co jsem poznal s přívětivými lidmi a zajímavou kulturou. Nemá ce nu se zbytečně rozjímat protože kdo to nezažil, neuvěří! Doufám že v budoucnu budu mít co nejdříve hotovost a budu moc znovu navštívit onou mou vysněnou zemi a opět cestovat a ještě divoceji a dobrodružněji než poprvé.. Bylo to úžasné a já si splnil sen. Nashle příště USA !

-> m8rinek: Nojo, žiju v nižší cenový hladině
Zatím jsem nikdy nebyl takto v zahraničí, kde bych bydlel tímto způsobem.. Když už, tak to byla dovolenka někde v apartmánu, kde se platilo souhrně všechno, přes dopravu až po ubytování..
Ale další kámoš, co studuje teď ve Skotsku vejšku, tak řikal, že v Mekáči dělá někde vzadu rozmražování těch "polotovarů" a má v přepočtu přes 200Kč/hod
A nájem má na CZK zhruba 9.000,-/měs. a to jsou tam dva v jednom bytě 2+1, takže celkem 18.000,-. A to bydlí myslim někde mimo centrum...

Ale další kámoš, co studuje teď ve Skotsku vejšku, tak řikal, že v Mekáči dělá někde vzadu rozmražování těch "polotovarů" a má v přepočtu přes 200Kč/hod

-> Mr_Kubas: 140 drahý? Martina platila 170 a ještě 500 záloha. Pak sehnali další spolubydlu a maj to za 150. Zas z jedný práce má snad týdně 570, což jde..
V německu nemáme to ubytko o moc levnější, ale hradí to firma, nestane se, že by mi někdo řekl, že dnes pro mě není práce a tak, takže peněz vydělám o něco víc a jako náklady odečítám jen co prožeru a propiju, jen chybej ty zážitky...
V německu nemáme to ubytko o moc levnější, ale hradí to firma, nestane se, že by mi někdo řekl, že dnes pro mě není práce a tak, takže peněz vydělám o něco víc a jako náklady odečítám jen co prožeru a propiju, jen chybej ty zážitky...
-> m8rinek: Jo, tak to aspoň nemá takovej stereotyp jako kámoš
Co má to ubytování, tak ho maj dost drahý, za týden prej 140 dolarů v nějakym motelu, což se mi až nechce věřit, že vybíraj tolik jen od jednoho člověka.. Jejich tam snad pět na jednom "bytě"..

-> Mr_Kubas: žena měla díky agentuře jen vízum, jinak si vše od dvou prací až po ubytko zařídili sami. Docela se jim tam daří, kempujou na pláži, sem tam nějakej vejlet, uplně něco jiného než cowboyka od tunerládi:))).
E: já jsem jen 800km od domova a čecha jsem tu potkal jednoho kamioňáka :D.
E: já jsem jen 800km od domova a čecha jsem tu potkal jednoho kamioňáka :D.
-> m8rinek: Jojo, přes tu agenturu co jel, tak řikal, že jich tam jelo snad 20 na stejný místo..
Kámoška co jela na Floridu, tak tam zas moc Čechů prej není...
Kámoška co jela na Floridu, tak tam zas moc Čechů prej není...
-> Mr_Kubas: kolem 25.června a vrací se 25.září...strašná doba...
Prej je tam hromada čechů...
Prej je tam hromada čechů...
-> m8rinek: Fakt? Kdy tam jela? Kámoš tam jel někde v půlce června a vrací se někdy koncem září/začátkem řijna 

-> Mr_Kubas: hehe, nemáme tam náhodou uplně stejný kámoše? Moje žena odjela na stejný místo se stejnejma nákladama, jen maká jako servírka...
A práci si teda sehnali sami, na doporučení a agentura jen sežrala prachy...
A práci si teda sehnali sami, na doporučení a agentura jen sežrala prachy...
-> MATTESS: Přes nějakou agenturu sehnali bydlení i práci (v obchodě s alkoholem
). Než tam vyrazili, tak náklady měli na jednoho cca 45.000,- (se zpáteční letenkou, veškerý víza i zprostředkování té práce). Jsou na úplném konci Long Islandu v městě Montauk.
Jinak moje sestřenka hodně cestuje na blind a když byla posledně v USA, tak začala hledat práci/brigádu až tam a neměla s tím problém

Jinak moje sestřenka hodně cestuje na blind a když byla posledně v USA, tak začala hledat práci/brigádu až tam a neměla s tím problém

-> Mr_Kubas: co tam budou dělat a přes co (nebo si sehnali práci sami?)
-> Zazaa: to je taky fakt
-> Zazaa: to je taky fakt

-> MATTESS: vaha zalezi na tom s kym letis :)
-> Jirik_Tuňák: Eifelka ja fajn, jen to chce mit cas (jako na vsecko v parizi) a jet si nahoru kdyz je klidek a malo lidi ... treba v noci to ma svoje kouzlo
-> Jirik_Tuňák: Eifelka ja fajn, jen to chce mit cas (jako na vsecko v parizi) a jet si nahoru kdyz je klidek a malo lidi ... treba v noci to ma svoje kouzlo
-> MATTESS: Jojo, taky řikali, že maj problém to vyselektovat
Jedou tam na tři měsíce, dva měsíce makat, pak putovat...

-> Mr_Kubas: tak to bych byl přes váhu (a to jsem si toho moc nepřivezl)
-> MATTESS: 22 kilo mi řikali kámoši, co teď nedávno letěli..
-> tunerlada: kolik je přes oceán váhový limit bagáže? Já měl tehdy váhu asi 56 liber
Jirik_Tuňák 20.07.12 20:15:25 napsal:
→ WMA – navigátor :): Konkrétní plán ještě nemáme,
ale paní bude chtít určitě vidět Eiffelovo věž. Hlavně ne za teplem a
nebo válením po plážích. Chceme něco vidět a vzít pséka sebou.
Něco ve smyslu „poznávacího“ zájezdu po vlastní ose nám to
umožní.přesně tak to taky nesnáším.. jet na dovolenou a celou dobu se válet jak na hřbitově to bych mohl zůstat doma a aspoň aj něco dělat
jinak máme posledních pár hodin v NY a ve 21:00 nám místního času letí letadlo domů
máme kufry těžký jak prase takže přemýšlíme co teď protože courat se snima po městě nepřipadá v úvahu a do cetral parku zase nemá cenu jít protože dva dny v kuse pršelo.. takže ot co teď ? včera jsme ještě pěkně ponakupovali a večer pochodili po městě,mrkli na noční Time Square a prolezli ještě pár obchodů.
→ WMA – navigátor :): Konkrétní plán ještě nemáme,
ale paní bude chtít určitě vidět Eiffelovo věž. Hlavně ne za teplem a
nebo válením po plážích. Chceme něco vidět a vzít pséka sebou.

Něco ve smyslu „poznávacího“ zájezdu po vlastní ose nám to
umožní.přesně tak to taky nesnáším.. jet na dovolenou a celou dobu se válet jak na hřbitově to bych mohl zůstat doma a aspoň aj něco dělat

jinak máme posledních pár hodin v NY a ve 21:00 nám místního času letí letadlo domů

Už si ani nepamatuju kolik stálo vlezné na E. věž (snad 50), ale dalekohled nahoře byl za 10 franků (tehda asi 50 kč).
-> Jirik_Tuňák: Když ne věž tak můžeš vyzkoušet Louvre :- ))
-> Jirik_Tuňák: Když ne věž tak můžeš vyzkoušet Louvre :- ))
-> Jirik_Tuňák: nekdy se to musi pretrpet :)
-> U-Geen 20.07.12 22:14:30: Tjn, ale my tyhle turistický masovky moc nemusíme. Uvidíme dle situace, lidí a vzdálenosti od trasy.
-> Jirik_Tuňák: zeshora je peknej vyhled na mesto :)
-> WMA - navigátor :) 20.07.12 21:25:58: Nahoru bysme taky nešli, ale jen ji vidět z venku, vyfotit a dál. Beztak je tam zbytečně drahé ubytování.
-> WMA - navigátor :): no tyvoe .. som bol v parizi predminuly mesiac 3x a eiffelovku som ani nevidel .. :D
-> Jirik_Tuňák: taky chcem pristi rok do francie. Chci se tam vratit a ukazat manzelce tu nadheru kde jsem byl.
Tkz zakladna nekde kolem antibes a z toho pak cesty za poznanim
...Monako, Nice, Cannes, mozna St.Tropez...vlastne nic z toho neni na jeden den, se neda stihnout. Jeste to planuju na zacatek cervna, tkz festival v Cannes, pripraveny okruh F1
lepsi nez nejaka eifelofka kde je lidi k pobliti... 
Tkz zakladna nekde kolem antibes a z toho pak cesty za poznanim

-> WMA - navigátor :): Konkrétní plán ještě nemáme, ale paní bude chtít určitě vidět Eiffelovo věž. Hlavně ne za teplem a nebo válením po plážích. Chceme něco vidět a vzít pséka sebou.
Něco ve smyslu "poznávacího" zájezdu po vlastní ose nám to umožní.

-> Jirik_Tuňák: ja tam mesic pracoval, 352h za 30dni
tkz zadna dovolena, ale neco malo jsme na kukacku stihli.
Sice by to mohlo do jineho tematu, ale kam chces jet ty?

Sice by to mohlo do jineho tematu, ale kam chces jet ty?
-> WMA - navigátor :) 20.07.12 18:11:38: Tam pojedeme příští rok, tady už nikam nepojedeme, je to už několikátou dovolenou se špatným počasím, takže to v ČR vzdáváme.
-> MATTESS: ja si diky googlu takhle zas pripominam francii. Diky za google 

-> palinator: jj. Poslední dobou si tak připomínám místa, kde jsem byl 

-> MATTESS:
No právě že jsem koukal na street view a teď by tam mělo bejt tohleto studio.
No právě že jsem koukal na street view a teď by tam mělo bejt tohleto studio.
-> tunerlada: to už si nepamatuju, ale podle mapy to by to měla být Astoria - Ditmars Blvd. linka N nebo Q
-> palinator: co tam tehdy bylo, kdo ví :-) Na 36. jsme měli přes noc auto
-> palinator: co tam tehdy bylo, kdo ví :-) Na 36. jsme měli přes noc auto

-> MATTESS: 19.07.12 21:04:41
Nad kuchyňským studiem?
Nad kuchyňským studiem?