skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Cesta do Ameriky
-> MATTESS: a na které zastávce jste tam vystupovali pokud si pamatuješ? my sem jezdíme č. 7 , 61 str. Woodside
-> tunerlada: ještě že máme street view, koukal jsem na ten hotel. My tam měli docela klid. Ale je fakt, že při průjezdu metrem některé části moc vábně nevypadaly
-> U-Geen: už to oznámili jo ? :D ono když deš dovnitř na prohlídku tak je to tam jako na letišti..vyskládat kapsy,batoh a deš rámem-> MATTESS: 65-09 Queens blvd.
-> škodec: přesně tak jak říkáš :) já bych se tak nebál kdybych byl schopnej komunikovat aspoň tak jako komunikuju německy, to bych se nebál ale já neodpovím nic a mladá to je takový nějaký že když mluví tak se bojí,není ji slyšet pořádně no zkrátka se musím pořádně naučit a pak znova zpět :)

-> tunerlada: ono to je mozno len prvy pohlad, kamarat tam zil urcitu dobu a vpohode..byval priamo v Bronxe. Po veceroch hraval kocky v ghette na ulici v nocnych hodinach a to je blondak biely ako stena
Takze najlepsie je ked clovek pobudne dlhsiu dobu a zisti ako to chodi takto turisticky to moze vyzerat vsetko hrozne.

-> tunerlada: možná si to zmiňoval - kde přesně bydlíte (ulice)? My jsme bydleli na 36-08 Ditmars blvd. NY-Queens.
-> tunerlada: letos pry padne Empire State Building .-)
-> MATTESS: já bych na noční taky moc rád jenže nemám nějak odvahu jet potom metrem do hotelu pač je to tady takový pofidérní už po sedmé večer... jednou sme dojeli po deváté a už to bylo takový o držku..špatná lokalita holt
sem zvědavej kdy dostaví nový WTC a hlavně jestli jim to zas nezboří..-> Vojťas: jakej týpek ?
tady je všude plno divnejch týpků
nejhorší sou asi černoši kteří ti na ulici cpou přepálený cd snad s hudbou a pak po tobě chcou peníze a když nedáš tak seš mrtvej

-> tunerlada: hele, a chodi tam taky divnej typek co k nemu prijde, rekne jestli nechce vedet zajimavost a pak keca a keca ?

-> tunerlada: pohled z výšky je úchvatný. My jsme byli na Empiru večer, přes den na WTC. Podobný ceďák jsme zažili 2x. Na středozápadě ještě doplněný o pěkný "větřík", jaký jsem nikdy nezažil. Po ustanutí větru jsme jeli dál, ale déšť byl tak intezivní, že jsme noční jízdu dál vzdali. A podruhé ve Phile. To jsme promokli na kost cestou k Liberty Bell a Independence Hall. Nakonec jsme běželi louže nelouže, to už bylo jedno.
Zrovna o suchu povídal v radiu zpravodaj z USA. Mam zprávy z Chicaga, že tam mají taky pěkný parno, teploty atakují 40°C
Moje působení bych spíše nazval brigáda :-) Ale bylo to super. Plno srandy, plno známých, zábava, párty...
Zrovna o suchu povídal v radiu zpravodaj z USA. Mam zprávy z Chicaga, že tam mají taky pěkný parno, teploty atakují 40°C
Moje působení bych spíše nazval brigáda :-) Ale bylo to super. Plno srandy, plno známých, zábava, párty...
kovový model, s točícími se kolečky k nerozeznání od normálního modelu jenže po cvaknutí na tlačítko na podvozku vyletí z prostoru pro spz flash disk na 8 gb a začne svítit a při nahrávání blikat :) homer to stejné jen se mu musí sundat kalhoty 

no a po empiru jsme ještě šli do muzeum sexu kde jsme pokoupili taky pár věciček
potom jsme šli na metro a že na hotel jenže tady to začalo být podivné a jako z filmu.. nejela naše linka a začalo se extrémě plnit nástupiště a vchody.. na to dojela jedna linka a totálně napráskaná lidma jak sendvič a zastavila se..lidi se plnili čimdál víc a tak jsme začali mít divnej pocit po těch utocích atd.. šli jsme raději ven a už to nás celkem dostalo... začali se sjíždět ke vchodům policajti a na protějším východě stálo auto zásahové jednotky.. dojela sanitka a několik hasičských aut.. šli jsme raději hned pryč co nejdál na další avenue.. tam stály taky u vchodů policejní auta no asi se něco dělo.. zalezli jsme teda do obchodu a tam jsme našli prima elektro kde pokoupily tyhle hračky
potom poseděli v parku a po hodince už to zkusili a metro jezdilo..uff ale bobky jsme měli pěkný.. jinak k dnešnímu dešti ještě můžu dodat to že hotel je asi postavenej v bažině protože protože tu máme totálně promočenou podlahu,vedle postele mi čvachtá voda a koberce jsou taky hotovo.. na to že mě tenhle smradlavej pokoj stál 30 tis tak jsem spokojenej opravdu

tak dneska nám zapršelo :) ráno přišla mladá na to že v NY je největší sucho po 65 letech a taky že to je znát..hlavně vzduch byl nehorázně hustej že se nedalo hlavně v metru dýchat skoro.. a dnes konečně zapršelo. Ale nebyl to takový ten náš deštík ale pravý filmový slejvák jako prase :) zrovna jsme byli ve 21.Century (obrovský obchoďák plný hader a věcí světových značek ale o tom později..) venku začalo pršet a na to začali lidi běhat dovnitř a kupovat deštníky.Tak jsme si koupili jeden ale na to jak jsme zjistili jakej je tam slejvák jsme hned pořídili aj druhej.Metro jsme měli přez ulici takže jsme jen přeběhli ale i takže jsme moc nezmokli narozdíl od ostatních lidí..jakmile v NY začne pršet vidíme všude ty filmové scény ale hlavně se začnou plnit kanály a všude je voda.ať už stojí nebo teče vodu máte uplně všude.Já měl žabky z lídlu a mladá sandály tu koupené takže jsme byli relativně v pohodě protože to náma jen protíkalo.. nejvíc to však měli vychytané místí slečny které tak nějak tušili že příjde déšť a začaly se rojit v gumácích.Vlezly jsme do metra a čekali.. metro dojelo,všude mokří lidé..Dojeli jsme na Time Square kde jsme měli přestup a to nás dostalo :) jak kanály nestíhaly a všechna voda tekla do metra tak na horních patrech blíže k nebi stála všude voda , takže jsme museli chodit sem a tam po metru ve vodě plné buhví čeho
zážitek velice zajímavý.. hlavně když předemnou kravaťák chtěl seskočit ze schodů a přeskočit hlubší část metro jezera a málem se natáh jak mu to ve vodě podklouzlo
..celkově je tu děšť zajímavý protože hasiči jezdí a odčerpávají, tvoří se větší kolony aut protože každý jede atd.. no chce to zažít prostě :) K obchodu.. ač nakupování oblečení nemám moc rád sám jsem byl potom více než nadšen protože jsem si nakoupil drahé oblečení které u nás stojí balík ale tady už není v módě a proto stojí pakatel..obchod v menším mrakodrapu na tři obrovská patra a nepřeberné množství uplně všeho.. pro představu jsem si koupil na sebe trenky Ecko za 5 usd, bundu Reebok s ofiko motivy NY Yankees za 25 usd a pyžamo Calvin Klein za 18 usd.. mladá si toho nakoupila asi čtyřikrát více
ještě přemýšlím o koupě tepláků a kraťas Ferrari,hodinek a pár blbostí protože ty ceny jsou na naše poměry za značky opravdu za pusu.. Jinak včera jsme byli konečně na Empire State a pohled z výšky na NY je úžasný ! interier budovy je taktéž super a uchvátí na to že je to jen pouhá kancelářská budova :) opravdu ten pohled z vrchu je k nezaplacení a nic se mu nevyrovná jakou to budí atmosféru 

-> darklord:
ono to taky bude stát od státu ale je pravda že dobrý jídlo sem tady jedl zatím jen u kámoše a to vařili dá se říct naši,naše jídlo.Je to na každým co se mu zamlouvá , já chtěl sem a splnilo se mi to :) jedna věc byly auta a ta druhá poznat kulturu a to kolem
-> U-Geen: já sem chtěl napřed východní pobřeží protože na západním je toho daleko víc.. až zase našetřím tak chci druhou stranu a na dýl.Jinak v plánu už toho moc není, v sobotu boužel odlétáme domů a v pondělí do práce
takže teď už jen tak couráme po NY nakupujeme a užíváme si :)-> CHIP: potom udělám závěrečnou recenzi to se neboj :) bude to ale kotel protože sem sem jel hlavně stím že si to užiju a nějak extra nešetřím.. pokud to nestojí opravdu balík a chci to tak si to prostě koupím a užívám si to tady než se zase vrátím do naší reality
-> MATTESS: tak to si měl super když si tu pracoval :) já bych strašně rád tady zakusil svoje řemeslo..-> Kurier Grobar: šetři,uskromňuj se a zažit to taky
je to paráda a stojí to za to :)

-> tunerlada: čistá závisť keď to všetko čítam a pozerám :)
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : kitchen staff, čili v kuchyni. U zdroje :-)
-> CHIP: celkově ano. Bral jsem částku, co jsem ze svého nad výdělek za práci
-> CHIP: celkově ano. Bral jsem částku, co jsem ze svého nad výdělek za práci
-> MATTESS: Jasně .. chápu .. ale to pak teda vyšlo 450+650 .. jestli dobře počítám ..
-> MATTESS: A ten Camp America to bylo co za práci? Vedoucí na hudebním táboře? :)
-> CHIP: to zhruba padlo na cestování. Každopádně nešlo o nějaký výdělek, ale být tam a cestovat.
-> MATTESS: Těch 650 USD co jsi dostal jako kapesné v kempu .. to jsi tam v těch státech taky nechal ? A nebo jsi si to odvezl domů jako bonus ?
-> U-Geen: na západ? Tam bych se chtěl taky podívat. Snad někdy...
-> darklord: možná to nechce brát podle jedné "recenze"
Ale je možné, že by Tě to tam sralo :-)
Když CHIP uvádí výdaje, přidám moje:
letenka Praha-Londýn a zpět = 280 dolarů (letenku přes oceán platila společnost Camp America)
příplatek za otevřenou letenku 50 dolarů
náklady na cestování (benzín, společné výdaje, auto, vstupy) = 2064/4 osoby čili na osobu 516 dolarů za 23 dní na cestě
"kapesné" za práci v kempu 650 dolarů
pojištění dělalo asi 200 dolarů + nějaké nákupy, takže mi to vyšlo na nějakých 450 (?) dolarů, možná o něco více (to už nedohledám) :-) kdy byl dolar kolem 33 - 34 Kč
-> darklord: možná to nechce brát podle jedné "recenze"

Když CHIP uvádí výdaje, přidám moje:
letenka Praha-Londýn a zpět = 280 dolarů (letenku přes oceán platila společnost Camp America)
příplatek za otevřenou letenku 50 dolarů
náklady na cestování (benzín, společné výdaje, auto, vstupy) = 2064/4 osoby čili na osobu 516 dolarů za 23 dní na cestě
"kapesné" za práci v kempu 650 dolarů
pojištění dělalo asi 200 dolarů + nějaké nákupy, takže mi to vyšlo na nějakých 450 (?) dolarů, možná o něco více (to už nedohledám) :-) kdy byl dolar kolem 33 - 34 Kč
Toš, pěkné vélet .. pak spočítej kolik tě celá ta legrace stála .. jen tak pro zajímavost .. já vím, že mě 19 dní na Floridě vyšlo asi na 30000 - 35000 Kč.
Ale sám za sebe .. tak nějak můžu říct asi tohle. USA je podivná země .. byl jsem na Floridě .. tak jako jo .. viděl jsem kus světa .. ale země .. kde neuměj uvařit .. a neuměj ani udělat pořádný pivo .. toť podivná země.
Osobně se do USA vrátím .. ale rozhodně né někam do měst a civilizace .. chci vidět Aljašku .. a udělat si tak na 14 dní trial po přírodě .. nebo taky Yellowstone mě láká ..
Rozhodně musím na konec říct .. jeďte kamkoli jinam .. do severských zemí .. na Island .. na Ukrajinu, Nový Zéland ... všechno je to lepší než USA. Toť má zkušenost.
Ale sám za sebe .. tak nějak můžu říct asi tohle. USA je podivná země .. byl jsem na Floridě .. tak jako jo .. viděl jsem kus světa .. ale země .. kde neuměj uvařit .. a neuměj ani udělat pořádný pivo .. toť podivná země.
Osobně se do USA vrátím .. ale rozhodně né někam do měst a civilizace .. chci vidět Aljašku .. a udělat si tak na 14 dní trial po přírodě .. nebo taky Yellowstone mě láká ..
Rozhodně musím na konec říct .. jeďte kamkoli jinam .. do severských zemí .. na Island .. na Ukrajinu, Nový Zéland ... všechno je to lepší než USA. Toť má zkušenost.
-> tunerlada: Hezky... a zavist, i kdyz me by asi lakaly spis jiny casti USA... kdy ze se to vracite a co mate jeste v planu?
-> tunerlada: vidim ze este dobre ze som tam nikdy nesiel ked bola moznost. sralo by ma tam asi uplne vsetko ako to tak citam.
-> havlik: myslíš moje vlasy ?ti dík teda
ještě jsem zapoměl na Grand central terminal, asi nejhezčí nádraží které jsem kdy viděl, všeko z mramoru a na stropě hvězdná soustava navíc svítící.Jen škoda že foťák je uplně na pi.. takže fotky nic moc.Zárověň tam měl i Apple předváděčku všech svých produktů takže jsem si vyzkoušl od sluchátek Beast nebo jak se jmenují po nejnovější Ivěci co vyrábí a trošku si posteskl že mám jen svůj obstarožní Sonny Ericsson K750i ( hlavně to nasere když tu člověk vidí malé děcka co sotva chodí do školy jak hází z iphonama když se jim něco nelíbí a rodiče jim v zápětí koupí nový). celkově i obchody z lektronikou tu sou dost vychytaný.. já si koupil aspoň 16 gb flash disk na 9 dolarů což mě celkem na naše ceny potěšilo :)

ještě jsem zapoměl na Grand central terminal, asi nejhezčí nádraží které jsem kdy viděl, všeko z mramoru a na stropě hvězdná soustava navíc svítící.Jen škoda že foťák je uplně na pi.. takže fotky nic moc.Zárověň tam měl i Apple předváděčku všech svých produktů takže jsem si vyzkoušl od sluchátek Beast nebo jak se jmenují po nejnovější Ivěci co vyrábí a trošku si posteskl že mám jen svůj obstarožní Sonny Ericsson K750i ( hlavně to nasere když tu člověk vidí malé děcka co sotva chodí do školy jak hází z iphonama když se jim něco nelíbí a rodiče jim v zápětí koupí nový). celkově i obchody z lektronikou tu sou dost vychytaný.. já si koupil aspoň 16 gb flash disk na 9 dolarů což mě celkem na naše ceny potěšilo :)
-> tunerlada: co to máš za hovno na hlavě?
-> TC: my bysme celkově zůstali na floridě déle ale byli jsme limitováni časem takže sme toho dost nestihli
tak již máme za sebou týden a den toulání se po velkém jablku a musím říct, že se mi tu líbí čímdál víc.Opravdu jediné co kazí atmosféru je to kde bydlíme a kam až dojíždíme jinak super!Včera jsme zjistili že kolem sochy svobody jezdí zdarma loď Ferry na Staten Islandm a jelikož je socha zavřená díky rekonstrukci tak jen obeplout kolem ní bohatě stačilo a ušetřili jsme litr.Po vystátí celkem početné fronty jsme se nalodili a hned šli na nejvyšší vyhlídku a fotili jako o závod :)) cestou ze Staten islandu kde jsme poobědvali jsme si připadali jako ve 30. letech přistěhovalci z evropy kteří jedou za novým životem :) před námi socha a za ní mrakodrapy a celý NY.Výlet nás krom jídla nic nestál a to mě potěšilo takže jsme u potulného černocha nakoupili nějaké drobnosti domů za lepší cenu než na hlavních nákupních třídách.Den nebo dva předtím (už nevím) jsme si udělali tůru 30 km po Manhattnu a podívali se na Wall street.Pohled na tuto ulici nebo spíše čtvrť je opravdu úchvatný.Nejenže je člověk opravdu pořád jen mezi mrakodrapy ale také co mrakodrap to banka a nic jiného.. pocit trošku kazí to že jsme potkali spoustu vybydlených a zavřených mrakodrapů kde před krizí byly banky.Po umorném hledání jsme taky našli znak wall street - býka který hlídá vaše finance a odfotili se u něj jako správní turisti :) Památník 11. září mě více než zklamal..spíše nasral.Všude kolem staveniště a milion policajtů a zátarasů a obehnáno plastovým polo tunelem a řada jako blázen.O co víc za podívání se platilo myslím 25 usd na osobu a registrace přes internet předem nutná.. no hrůza.. udělat z památníku funny atrakci.O blok dál byl obrovský památník veteránům z Vietnamu a tam kupodivu žádné vstupné nebylo tak co na to říct.. o blok dál jsou již ve výstavbě nová dvojčata snad ještě vyšší než ta původní.Smíšené pocity vyvolal taky Brooklyn bridge.Jelikož jsem měl původně v plánu vstát brzo ráno před šestou a nafotit scenérii bez lidí , byl jsem nakonec rád že jsem tak neudělal jelikož je taky ve výstavbě a všude jsou hliníkové panely a stavební blbosti.Takže jen pár zkažených fotek s panely a kousek kde panely zatím nejsou a hotovo.Každopádně pohled z něj taky dost uchacující.Také jsme navštívili Rockefellerovo centrum známe ze Sám doma a z mnoha jiných filmů kde přes léto je kavárna a v zimě kluziště a největší vánoční stromek NY a snad i ameriky.Celý tento prostor je taky hodně zajímavý a vedle v budově se nachází studio NBC a City music hall o kapacitě 6200 diváků.V Rc centru je i newyorská velkoprodejna lega tak jsme neodolal a nakoupil si pár blbostí.
Celkově už nějak chápu ikdyž pro mě tu nic moc zatím není, proč se říká že NY je město nákupů.Prolézáme a nakupujeme tento týden v obchodech všeho druhu a to čemu se u nás říká obchodní centrum je zde třeba jeden obchod.Např. předevčírem jsme byli na 5 avenue v HM (hadry) obchod o velikosti menší tělocvičny veprostřed vykuchaný a nakupujese jen podél stěn mrakodrapu, na tři patra mezi celými patry veprostřed obrovské pátno z video projecí a všude světla jak na diskotéce.Na parapetech posedávající partneři s kredikami čekajícími na transakci a všude nakupující partnerky
To samé v Disney store kde sem byl taky dost překvapen s jakou noblesou a nápadem dokáží amíci prodávat a to velmi velkoryse.Taky jsem si zde pokoupil blbosti
V hlavním obchodu MM (lentilky) měli asi zatím největší dávkovače a to nepočítám ty dávkovače na lego.Obrovské sloupy plné lentilek nad kterými na fotkách slintají děti z celoho světa :D zážitek! Včera jsme navštívili museum voskových figurýn Madame Tussauds a to byl taky zážitek! připadal jsem si jako v hororu Dům Voskových figurýn protože tak jak někderé figurýny vypadaly živě až mrazilo.Taky jsem se dobře zasek když seděl týpek na lavičce a já na něj zíral že kdo to je a on se najednou podíval na mě a odešel.. sem se málem posra jak sem se lek
Muzeum je na Time square v mrakodrapu a zestupujete z devátého patra dolů.Součástí když máte full vstupenku za 36 usd je i 4D kino kve kterém je takový rádoby příběh od Marvellu.Kino bylo taky super jelikož sem nikdy v žádném 4D nebyl..stříkajíci voda,šťouchání,vrnění pohyby všude možně,vítr atd.. pokud někdo budete v NY vřele též doporučuji! Dnes máme na programu prádelnu jelikož už nemáme skoro včem chodit
no a potom největší obchodní dům na světě Macy’s.

tak již máme za sebou týden a den toulání se po velkém jablku a musím říct, že se mi tu líbí čímdál víc.Opravdu jediné co kazí atmosféru je to kde bydlíme a kam až dojíždíme jinak super!Včera jsme zjistili že kolem sochy svobody jezdí zdarma loď Ferry na Staten Islandm a jelikož je socha zavřená díky rekonstrukci tak jen obeplout kolem ní bohatě stačilo a ušetřili jsme litr.Po vystátí celkem početné fronty jsme se nalodili a hned šli na nejvyšší vyhlídku a fotili jako o závod :)) cestou ze Staten islandu kde jsme poobědvali jsme si připadali jako ve 30. letech přistěhovalci z evropy kteří jedou za novým životem :) před námi socha a za ní mrakodrapy a celý NY.Výlet nás krom jídla nic nestál a to mě potěšilo takže jsme u potulného černocha nakoupili nějaké drobnosti domů za lepší cenu než na hlavních nákupních třídách.Den nebo dva předtím (už nevím) jsme si udělali tůru 30 km po Manhattnu a podívali se na Wall street.Pohled na tuto ulici nebo spíše čtvrť je opravdu úchvatný.Nejenže je člověk opravdu pořád jen mezi mrakodrapy ale také co mrakodrap to banka a nic jiného.. pocit trošku kazí to že jsme potkali spoustu vybydlených a zavřených mrakodrapů kde před krizí byly banky.Po umorném hledání jsme taky našli znak wall street - býka který hlídá vaše finance a odfotili se u něj jako správní turisti :) Památník 11. září mě více než zklamal..spíše nasral.Všude kolem staveniště a milion policajtů a zátarasů a obehnáno plastovým polo tunelem a řada jako blázen.O co víc za podívání se platilo myslím 25 usd na osobu a registrace přes internet předem nutná.. no hrůza.. udělat z památníku funny atrakci.O blok dál byl obrovský památník veteránům z Vietnamu a tam kupodivu žádné vstupné nebylo tak co na to říct.. o blok dál jsou již ve výstavbě nová dvojčata snad ještě vyšší než ta původní.Smíšené pocity vyvolal taky Brooklyn bridge.Jelikož jsem měl původně v plánu vstát brzo ráno před šestou a nafotit scenérii bez lidí , byl jsem nakonec rád že jsem tak neudělal jelikož je taky ve výstavbě a všude jsou hliníkové panely a stavební blbosti.Takže jen pár zkažených fotek s panely a kousek kde panely zatím nejsou a hotovo.Každopádně pohled z něj taky dost uchacující.Také jsme navštívili Rockefellerovo centrum známe ze Sám doma a z mnoha jiných filmů kde přes léto je kavárna a v zimě kluziště a největší vánoční stromek NY a snad i ameriky.Celý tento prostor je taky hodně zajímavý a vedle v budově se nachází studio NBC a City music hall o kapacitě 6200 diváků.V Rc centru je i newyorská velkoprodejna lega tak jsme neodolal a nakoupil si pár blbostí.
Celkově už nějak chápu ikdyž pro mě tu nic moc zatím není, proč se říká že NY je město nákupů.Prolézáme a nakupujeme tento týden v obchodech všeho druhu a to čemu se u nás říká obchodní centrum je zde třeba jeden obchod.Např. předevčírem jsme byli na 5 avenue v HM (hadry) obchod o velikosti menší tělocvičny veprostřed vykuchaný a nakupujese jen podél stěn mrakodrapu, na tři patra mezi celými patry veprostřed obrovské pátno z video projecí a všude světla jak na diskotéce.Na parapetech posedávající partneři s kredikami čekajícími na transakci a všude nakupující partnerky

-> tunerlada 05.07.12 14:21:36: na Key West jsem 4 roky žil
udělali jste celkem chybu, že jste odjeli před večerem, neboť tenhle ostrůvek ožívá večer. A je tam spousta míst i na tak malém místě, které stojí za to navštívit. Jiank samozřejmě jak jsi psal, už prvním zážitkem je cesta po 7mílovém mostě, kdy si to šineš po novém a vedle tebe je starý most, který používají již jen filmaři.

-> tunerlada: tak dáááál :-D
castrol 12.07.12 20:49:07 napsal:
→ alpin: no to nie ale pojdes bez baby a bude zle ze si
isiel sam a ju si nechsal v hoteli a uz by to bola tema do „ako na
zenske“asi tak
navic kdyby byl nějakej problém tak su v prdeli protože anglicky se dorozumím prd a německy tu plyně nehovoří nikdo
→ alpin: no to nie ale pojdes bez baby a bude zle ze si
isiel sam a ju si nechsal v hoteli a uz by to bola tema do „ako na
zenske“asi tak

-> alpin: no ved
-> castrol: šak to je zas ta druhá stránka 

-> alpin: no to nie ale pojdes bez baby a bude zle ze si isiel sam a ju si nechsal v hoteli a uz by to bola tema do "ako na zenske"
-> castrol: ale uznaj že by ťa nebavilo furt niekoho ťahať a prehovárať
-> šrek: samemu to nieje ono
Tak jdi sám ne?
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : ono to za to stojí to 100% ale kdyby sme byli v lepší čtvrti a měli větší cash tak by to byo taky o něčem jiným... no ale hlavně by to bylo jiný kdyby mladá byla trošku akčnější.. neska to už bude třetí den co trčíme na hotelu, celej den spí že ju včera bolely nohy z procházky...
achjo... aspoň že na ytb sou filmy v češtině 

-> tunerlada: Tak přeci jen ten NY stojí za to. :)
takovej klasickej pohled :) jinak posledních pár bloků 5th Avenue již bez drahých obchodů
filmová :) taky jsme viděli hotel Plaza (taky nafocen) kde byl ubytován Sám doma :)
-> Vojťas: jako obeznich lidi tu bude tak nějak si myslím ale těch opravdu lidských parníků zas tolik ee. ale každopádně to není tak jak každej vykládá že tu sou všichni jak bečky
Ale tak trošku popojedem a trošku přiblížíme New York.. třetí den se budeme toulat po městě a zatím jsem došel na pár poznatků...
NY je opravdu rozmanité co se týče nejen národností ale také chování lidí.Byl jsem zvyklý z Floridy na příjemné okolí ale tady je to spíše evropské.Málokdy se stane že se na vás někdo příjemně usměje, sou tu tací místní ale hlavně je tu strašně moc přistěhovalců snad z Indie a arabských zemí a dálného východu.Je běžné že vás tu zastavují a chdou přispět na bezďáky atd.. bezdomovců je zde taky dost všude a to i na hlavních třídách jako třeba Time Square.Všeobecně se dá říct že i fast foody které by měli mít všude stejné ceny tak jsou tu dražší než jinde.Nejvíc mě ale dostalo to že nikde nejsou záchody.. kam sakra choděj?! jediný wc jsme zatím objevili v Cenral Parku a v některých MC Donalds.V provozu se tu víc jak plyn a brzda používá houkačka a je to na zlbnutí.Většina taxikářů jsou arabi a podobný individuaa a pořád jen troubí a nadávají nebo si něco melou.Lidi so chodí jak chcou červená nečervená což je ale v tak velkém městě kde každý všude pospíchá celkem pochopitelné.Metro smrdí.Při jízdě v metru si připadáme jak v sauně,hlavně když jede více lidí a nesednete si.To se vám takhle potí i to co nemáte a pak si připadám jako bych vylezl z bazénu potu.Oto víc nechápu kravaťáky a lidi v riflých.V zimě to má výhodu a to tu že se v metru ohřejete.Celkově ale metro na mě udělalo dojem takový že pražské metro je super moderní a super čisté.Central park mě taky zaskočil a překvapil.Čekali jsme třeba velké zoo ale nic moc,celkově je park čistý ale neudržovaný , ot je zda to tak mají schválně nebo nestačí kapacitně.Je tu hlavní louka která je snad na všech fotkách a filmech známých v evropě a ta je luxusní :) neprošli jsme ho celý tak snad se nám to ještě poštěstí, má tu mít Antonín Dvořák sochu a taky tu má být mnoho jiných zajímavostí.Time square mě nadchl tím že víc obrazovek je opravdu jen v prodejně elektro.co dům to obří obrazovka a všude mrtě lidí.Taky je tu největší hračkářství na světě.Má tři patra,uvnitř je ruské kolo na kterém se můžete svéztvšude plno atrakcí atd atd.. zklamala mě ale autíčkárna :D malá a výběr nic moc :D. 5th Avenue má dvě tváře,jedna kterou evropan zná z filmů kde jsou značky Dior,Prada atd... a druhá kde jsou v podstaťě levnější obchody pro normální lidí potažmo turisty kde si moje drahá polovička připadala jako v ráji, zejéma v obuvníctví :)) všude jsou obchody tzv. gifty se suvenýry.Paradox je že všude mají to samé
Mrakodrapy jsou opravdu majestátné a mrzí mě že se nemůžu mrknou do kanceláří čnijícíh v obrovské výšce.Všude taky narazíte na vozíky s párkama.Nejlepší je že nápisy hlásají hot dog za 1 usd ale ve výsledku zaplatíte dva ani nevíte za co.. městká daň a takovýhle kraviny..Včera jsem v davu když jsme šli do Central parku zaslechl česky mluvící skupinku ale než jsem se otočil byli pryč.. ráno jsem zase slyšel ze sklepa kde bydlíme nějaké snad slováky.Dnes pokud to výjde (mladá vstane
) chcem mrkout na památník k 11. září a na Wall Street.Čekáme do pondělí kdy mi dojde výplata abysme vyšli z penězma a potom mrknem do Empire, do muzea voskových figurýn,do přirodovědeckého chci mrknout a taky si chcem pronajmout auto a vyrazit na niagáry.Ozvali se mi dvě češky které tady jsou taky na výletě tak si asi dáme výlet pokud vyjdou peníze :))

Ale tak trošku popojedem a trošku přiblížíme New York.. třetí den se budeme toulat po městě a zatím jsem došel na pár poznatků...
NY je opravdu rozmanité co se týče nejen národností ale také chování lidí.Byl jsem zvyklý z Floridy na příjemné okolí ale tady je to spíše evropské.Málokdy se stane že se na vás někdo příjemně usměje, sou tu tací místní ale hlavně je tu strašně moc přistěhovalců snad z Indie a arabských zemí a dálného východu.Je běžné že vás tu zastavují a chdou přispět na bezďáky atd.. bezdomovců je zde taky dost všude a to i na hlavních třídách jako třeba Time Square.Všeobecně se dá říct že i fast foody které by měli mít všude stejné ceny tak jsou tu dražší než jinde.Nejvíc mě ale dostalo to že nikde nejsou záchody.. kam sakra choděj?! jediný wc jsme zatím objevili v Cenral Parku a v některých MC Donalds.V provozu se tu víc jak plyn a brzda používá houkačka a je to na zlbnutí.Většina taxikářů jsou arabi a podobný individuaa a pořád jen troubí a nadávají nebo si něco melou.Lidi so chodí jak chcou červená nečervená což je ale v tak velkém městě kde každý všude pospíchá celkem pochopitelné.Metro smrdí.Při jízdě v metru si připadáme jak v sauně,hlavně když jede více lidí a nesednete si.To se vám takhle potí i to co nemáte a pak si připadám jako bych vylezl z bazénu potu.Oto víc nechápu kravaťáky a lidi v riflých.V zimě to má výhodu a to tu že se v metru ohřejete.Celkově ale metro na mě udělalo dojem takový že pražské metro je super moderní a super čisté.Central park mě taky zaskočil a překvapil.Čekali jsme třeba velké zoo ale nic moc,celkově je park čistý ale neudržovaný , ot je zda to tak mají schválně nebo nestačí kapacitně.Je tu hlavní louka která je snad na všech fotkách a filmech známých v evropě a ta je luxusní :) neprošli jsme ho celý tak snad se nám to ještě poštěstí, má tu mít Antonín Dvořák sochu a taky tu má být mnoho jiných zajímavostí.Time square mě nadchl tím že víc obrazovek je opravdu jen v prodejně elektro.co dům to obří obrazovka a všude mrtě lidí.Taky je tu největší hračkářství na světě.Má tři patra,uvnitř je ruské kolo na kterém se můžete svéztvšude plno atrakcí atd atd.. zklamala mě ale autíčkárna :D malá a výběr nic moc :D. 5th Avenue má dvě tváře,jedna kterou evropan zná z filmů kde jsou značky Dior,Prada atd... a druhá kde jsou v podstaťě levnější obchody pro normální lidí potažmo turisty kde si moje drahá polovička připadala jako v ráji, zejéma v obuvníctví :)) všude jsou obchody tzv. gifty se suvenýry.Paradox je že všude mají to samé

-> haso: tie budu ako klasicka amerika prdel ako slovensko 

-> tunerlada: 30 % obezita je docela dost, nezda se ti ? :D to je jak kdyby ti do tridy kde je tricet lidi, chodilo devet obeznich... u nas teda byli jen tri takovi...
-> Don Carlos: