skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Cesta do Ameriky
-> tunerlada: Třeba potkáváš jenom ty, kteří ještě můžou chodit. :)
-> MATTESS: no to je jasné ten benzin kdyby tu byl tak levný jak je u nich drahý tak jím aj auto umývám
-> haso: no hej za celou dobu sem na floridě nenarazil na žádnou co by se mi nějak líbila, ono to taky asi bude o vkusu ale nic moc zatím. Každopádně se teď už směju všem kdo vždycky říkali a říkaj že amerika je plná špekounů a hubení tam jsou jen celebrity.. opravdu xxxl lidí jak se všude uvádí jsem potkal tak 30 % max jinak všichni normální nebo jen o něco obézní ale že by to tu bylo jak všichni v evropě krmí tak to vůbec.

barsco tu pises, ale podstatne nenapises...
baby tam maju pekne? alebo take klasicke americke prezrate, ako ukazuje televizia?
baby tam maju pekne? alebo take klasicke americke prezrate, ako ukazuje televizia?

-> tunerlada: trochu ten rozdíl (pro nás) sráží to, že tehdy byl dolar něco přes 30Kč (už si to přesně nepamatuju). Tamní ceny benzínu bych tady snesl

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : tak tak
-> MATTESS: tak to je pěkný jak to šlo nahoru , ale zase ono 13 let je taky dost dlouá doba. Každopádně na naše poměry je benzín pořád za hubičku :) zítra se vydáme na Empire state pokud tam dorazíme a trošku pocourat po městě.. jinak tu galerka :
skoda-virt.cz/cz/.../494- muscle-cars-city

skoda-virt.cz/cz/.../494- muscle-cars-city
-> tunerlada: v Sea Worldu mi právě udivilo, že nemají vstupenku na jeden den, ale tu "opakovanou na dva vstupy" za takovou pálku. Např. vstupenka do Universal studios byla kolem 35 dolarů a parkovné za 6. Ale koukám, že tam už je vstup taky kolem 80 dolarů
Ceny tam šly pěkně nahoru. Ubytování nás vycházelo kolem 50 dolarů za 4 osoby. Společné výdaje za 18 dní (ubytování, jídlo, dálnice atd kromě benzínu) činily 435 dolarů. Několikrát jsme spali u známých, párkrát v motelu a často venku. Benzín je teď zhruba o 100% dražší než v roce 99. O tom mi už říkala tetka před třemi lety. To jsem čuměl

tunerlada 09.07.12 07:38:10 napsal:
(...) fakt jsem si připadal jako královský penis v onom filmu..(...)
Tohle mě fakt dostalo.
Takže když jet do Ameriky, tak raději jenom do Sarasoty alespoň na týden, okouknout muzea s autama a bude to v poho. :)
(...) fakt jsem si připadal jako královský penis v onom filmu..(...)

Takže když jet do Ameriky, tak raději jenom do Sarasoty alespoň na týden, okouknout muzea s autama a bude to v poho. :)
-> MATTESS: 1444.60 usd ubytko , 84 usd sea world osoba a to byla ta základní a ta full už přesně nevím ale na naše 8 tis a něco. Benzin okolo 3-3.30 usd za galon.. za 600 kč sem měl vždyzky plnou :))
jinak jako sám už to neberu jako dovču ale jako soutěž o přežití.. zážitky to budou na celej život a sem rád že sem do toho šel :) ale bydlet bych tu asi nechtěl.. už jen díky divnejm záchodům,sladkýmu jídlu a debilním sprchám
jinak jako sám už to neberu jako dovču ale jako soutěž o přežití.. zážitky to budou na celej život a sem rád že sem do toho šel :) ale bydlet bych tu asi nechtěl.. už jen díky divnejm záchodům,sladkýmu jídlu a debilním sprchám

-> tunerlada: Ty seš ale dobrodruh.
Hlavně ať se vám nic nestane a dorazíte bez újmy domů.

-> vhml: nepřesné....
-> tunerlada: v tom Sea World bylo možné koupit jen tu vstupenku za 85 dolarů?
-> tunerlada: v tom Sea World bylo možné koupit jen tu vstupenku za 85 dolarů?
-> tunerlada: mohl bys psát ceny v dolarech? Že bych měl porovnání, kolik jsme platili my, jak se ceny změnily. Díky
-> Tuner#2: to radši ku baráku bazén a urobiť si labúžo vo vlastnom :D
-> tunerlada 09.07.12 07:38:10: 30tKč? To ses doufám upsal, ono i trojka je dost na ty podmínky
Tak na takový výlet bych nervy neměl...

-> tunerlada:
Ty seš docela kaskadér kamaráde.
Ty seš docela kaskadér kamaráde.
new york a jeho tváře.. absolutní chaos šli jsme sem a tam pak na air train a zase zpět dívali se na nás jak na blbce a nikdo moc nechtěl poradit, nakonec jsme se dostaly na nádraží peek station od kama jsme měli jet do Ronkonkomi (zbytečně) po hodině čekání a lístku za 28 usd , jsme konečně jely ve vlaku a já se koukal kdepak to asi budeme spát.. to co jsem viděl z venku mě přišlo jako kdybych se přesunul do gta nebo do filmu cesta do ameriky.. bordel,vrakoviště,bordel,
ghetta a bordel.Vystoupily jseme a jáse snažil být ostražitý.Vytáhly jsme notas a hledaly jak dál.Pořád jsem všechny okolo sledoval protože všude bylo černo,kérky a snad i zbraně
koupily jsme lístky ale vlak jel až za 50 min.. a co teď?sakra! jsme si sedly zády ke zdi a koukaly každej na jednu stranu a čekaly co se bude dít a u toho chroupaly barbecue chipsy.. nakonec vlak jel a my dojely tam odkama jsme jely.. pitomý google mapy uplně zbytečně jsme tam jely.Dojeli jsme na místo a hledaly co kam dál.. nakonec nám poradila ochorná běložka která na iphonu našla cestu na mapě a i ukázala :) tak sme sešly na street a fakt jsem si připadal jako královský penis v onom filmu..všude vysypané koše,nad hlavama jezdila nadzemka,špína,rozbitá auta,umazané obchody a populace taková nějaká.. hledaly jsme hotel a zjistily že je ty aspoň levno když už nic .. po najití hotelu kdy bylo už cca 8 večer následoval další šok.. hotel patřil arabům a nechtěly nám vzít kreditku a cena byla ohodně vyžší než původně.. po 3 hodinách chození k bankomatům hádání se a hledání nás ubytoval aspoň na dvě noci stím že zítra doplatíme zbytek ( rezervaci ná modmítal zrušit takže tu stejněmusíme být), dostaly jsme kuřácký pokoj ve sklepě, smrdí to tu jako prase a okno máme proti zdi nad kterou je parkoviště a pod okny nám stíká kanálek bordelu z parkoviště.. luxus hej
držte palce ať zítra nějak zaplatíme jinak jsme v prdeli :D tenhle pajzl z rádoby snídaní bez ledničky nás vyšel na 30 tis a jsme v totální špíně co se týče okolí.. dnes jsme spaly do 3 odpoledne oba skoro 15 hodin protože jsme nespaly už několik dní pořádně a taky jsme nejedli a nepili takže jsme po vyspání šli do obchodu.. naštěsti udělali jsme nákup a šli jsme na jídlo k číňanům.. museli jsme se najíst aspoň jednou po dlouho době takže jsme za dvě maxi porce a pití nechaly chinskům cca 360 kč.. tak tak jsme došly na hotel a celou dobu se jen válely a koukaly na filmy.Zítra(dnes) zkusíme sehnat levnější listky (NY pass) na metro a zkusíme mrknout víc do města. máme teď před sebou 10 dní které musíme přežít z 11 tis. korunami než mi dojde výplata takže doufám že to půjde... snad pokud bude čas zase napíšu a hlavně udělám galerku z Muscle cars city :)

darklord 09.07.12 06:53:06 napsal:
→ tunerlada:
už toho nech stím pravopisem na ten teď opravdu z vysoka seru
jinak tyhle krasavci stojí v přepočtu jako ojetá Octavie II 
→ tunerlada:

Po Orlandu následoval další přesun do Sarasoty,nejkrásnějšího místa Floridy a snad i ameriky :)Po příjezdu na místo bylo cca 7 večer (jelo se ráno polem deváté).Dojeli jsme na místo a zkoušeli najít místo našeho pobytu..marně.Zavolal jsem kamarádovi který mě ubytoval aby si pro mě dojel..no hledaly jsme se skoro 3 hodiny protože já nemám gps a pořád jsme se motaly na jedné ulici vedoucí přes sarasotu
nakonec jsme se našli pak sice zase já špatně odbočil tak mi ujel ale dojel jsem ho:) po přivítání jsem začali poznávat ameriku vtom pravém stylu aneb jak jsem čuměl když dojel nalitej
na to tady každej sere nesmíš jezdit jako debil
nakoupili jsme piva (to byl taky problém chtěli po mě pas
) a vyjely jsme ve vláčku domů.Doma nás čeklao příjemné přivítání a mě spadl kámen ze srdce že jsme dorazili do česko americké komunity
seznámily jsme se z ostatními a šlo hned popíjet a pokecat.Nakonec jsme seděli až do rána a poznávaly jaké to tady vlastně je :)Zajímavosti typu že na drué straně města má letní chatu Tom Cruise, bydlí tu hodně slavných čechů a taky zakladatelka nebo něco takového káv Tschibo mě dostaly :) taky jako nejnádherněší pláž v americe (ofiko potvrzeno nejen mnou ale i vládou :D )Kamarád Aleš nás provezl po městě a utvrdil mě vtom co se tam říká že je to opravdu nejkrásnější místo a mrzí mě že jsme museli jet do New Yorku.Tak jak jsou američani příjemní,chápaví, chou pomoct atd to se taky nedá popsat.Prostě jinej svět a to myšleno v hodně dobrém!Taky jsme poznaly to že auta a domy se nezamykají jen v americkém filmu ale taky v americe.. pořád mi vrtalo hlavou proč nezamyká auto ani dům a když jsem se procházel potom po městě a parkovištích i večer , koukaly jsme z mladou do aut a opravdu takových 70% aut bylo otevřených a to vč. okýnek nebo i u pár vanů dveří bočních.A to nebyly vyjímky že by na sedadle ležel noťas nebo iphone... u nás by tam nestála auta v lepším případě by byly všechny bez rádií a osobních věcí
mazec prostě.Ještě onen den v Sarasotě jsme vyrazili do muzea muscle cars :) myslím že slova jsou zbytečná snad jen že mě by týden tam být nestačil ale musel jsem to zvládnout za hodinku pač jsme dojely před zavíračkou
udělám samostatnou galerii toho co jsem stihl nafotit.. aspoň jsem si v shopu vedle nakoupil pár věci na můj příští projekt
potom už jen nákup jídla a zpět domů.Boužel jsme přijely ale později pač jsme zabloudily a tak jsme už nešli na párty na kterou jsme byli pozvání což mě hodně štve
ještě jsme pokecali,rozloučili jsme se a šli spát jelikož po 3 hodinách už jsme opět drtily asfalt v naší Toyotě , směr Miami airport.Cesta to byla víc než krutá pač mě stihl i mikro spánek podařilo se mi otevřít oči ve chvíli kdy jsem tak tak strhl volant pač jsem byl kousek od svodidel rozdělující odbočovací pruh.. jak se ale začalo rozednívat bylo to lepší a našel jsem i pěknou radio stanici :) cesta proběhla jinak vklidu až na pár zastávek a to že jsme bly bez jídla jen z pitím obsahujícím 10000% cukru a mě vypadávaly zuby když jsem ho pil.. dorazily jsme na letiště a vrátily auto.Pak už jen vystály fronty,odbavily se a do letadla.V letadle bylo placené snad všechno pití a jídlo a i televize před náma
podle zvuků za námi jsme poznaly že letíme z rodinkou krajanů, nutno podotknout na finančně hodně jiném levelu :D doletěli jsme do NY města které nikdy nespí a začal začátek hororu :D

-> tunerlada:

Tak po delší odmlce to zkusím dopsat co to půjde :) je něco po jedné ráno místnío času a jsme v Queensu v hotelu.Po šíleně sladké snídani ve stylu bufetu s ostatními hosty převážně z mexika a J. ameriky jsme vyrazili do Sea worldu.Ten byl jako další park pěkně značen oproti ostatnímu v celé americe :))Zanedlouho jsme zjistily proč taky :D parkoviště mělo rozlohu vyškovského letiště a my zaparkovali a šli k pokladně.. cena byla více než potěšující.. základní vstupné nás vyšlo na cca 3300kč plus 400 parkovné.Po zakoupení vstupenek jsme zjistily že se šacují batohy a fronta je nekončná , takže zpět do auta schovat batoh a vzít jen foťák a byly sme vevnitř.Dostaly jsme plánek podle kterého jsme poznaly že areal je brutálně velkej :) jako první jsme zkončili u stánku kde jsem po zaplacení vyházel mladé plyšového tučňáka.Poté jsme se vydaly k pavilonu rejnoků které sis mohl pohladit a vzít do ruky :D byl to zážitek neskutečný chytit si ho když kolem tebe plaval a hladit než tě nekousnul nebo neuplaval. Pěkně slizké to bylo :))Potom jsme prolezly výběhy s delfíny,želvami,rybami atd..mladou zamrzelo že se nemohla svést na rollcosteru který ovšem byl jen v ceně full vstupenky za krásných 8200 kč
šli jsme takhle a viděli obří frontu, ač jsme nevěděli kam vede.To co nás na konci čekalo ale uvidíte jen v americe!Prošli jsme podzemním komplexem z výkladem průvodkyně kterému jsem nic nerozuměl (samozřejmě jsem se smál a udivoval s davem) a potom jsme došli do komplexu podobnému planetáriu s kupolovitým tvarem kde jsme dostaly 3D brýle.Na to vyjelo asi 20 projektorů ze všech stran a začalo něco , co můžu opravdu nazvat 3D kino nebo spíše vstup do jiné reality, protože to bylo něco užasného! Byl to jakoby vývoj želvy a její cesta mořem (animovaně). Celou dobu se člověk díval očima želvy a kamkoliv jsem se otočil všude byl prostor ve kterém něco bylo, hýbalo se, šlo ke mě nebo já ktomu,létalo na mě atd atd.. slovy to popsat nejde ale představte si že si nasadíte brýle a nic se nezmění jen necítíte vůně a nemůžete ten svět nahmatat..Potom jsme šli na delfíní show.Kdo viděl zachraňte Wiliho tak ten areál byl skoro stejný.. obří tribuny a obrovský bazén.Show byla opět americká prostě to c onikde jinde neuvidíte.Zvukové a vizuální efekty,naučení delfíni , lidé létaly vzduchem, naučení ptáci kteří prolétavaly kolem delfínů a mezi diváky atd.. prostě nádhera! To samé bylo i s mrožema :)) jen škoda že onu kosatku jsme neviděli pač začalo pršet a taky bouřit tak bylo představení zrušeno.Potom jsme vlezly do divadla kde bylo další lidmi hrané představení na opět špičkové urovni.Nejvíc kromě gymnastických a pyrotechnických efektů mě dostali herci létající nad diváky a dělající různé efekty.. super ! Dále jsme projížděly mořským tunelem se žraloky , to byla taky krásná podívaná a největší vychytávka byla že jsme stály na escaláoru :)) venku úděsně lilo tak jsme jely na hotel.Suma sumárům za ty peníze to ale stálo! tohle nikde neuvidíte a musíte tu atmosféru zažít na vlastní kůži.

-> tunerlada:
V Bronxu? Tak to gratuluju!
V Bronxu? Tak to gratuluju!

-> tunerlada: To jste měli sehnaný nějaký ubytko a nedopadlo? No snad to nebude tak zlý. Tomu se holt říká cesta za dobrodružstvím... držte se a určitě to zvládnete! 

-> tunerlada: to aby ti virt poslal nouzovou pujcku na ucet
aby jsi to tam prezil

-> tunerlada: neboj, to nebude tak zle jak to vypada...
-> tunerlada: robis pokrok, uz len jeden zbytocny ypsilon 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : no jak kdy toto k sme měli ve středu a neska za celej den třeba sme měli jen hranolky,kolu,burgra a chipsy pač byly problémy a nebyl čas a teď už se bojím jít ven...
jinak for all co sledujete odmlka byla proto že jsme byli na cestě bez netu a pařili jsme a bydleli u amíků z původně z česka :) neska sme doletěli do New Yorku a řešili celej večer ubytko, posralo se to , sme skoro bez peněz a v pondělí to ještě bude zajímavý.. navíc sme skoro celej den nejedly a teď už se bojíme jít ven protože je tu půlnoc a leje a navíc bydlíme v Queensu v Bronxu v ghettu
jinak for all co sledujete odmlka byla proto že jsme byli na cestě bez netu a pařili jsme a bydleli u amíků z původně z česka :) neska sme doletěli do New Yorku a řešili celej večer ubytko, posralo se to , sme skoro bez peněz a v pondělí to ještě bude zajímavý.. navíc sme skoro celej den nejedly a teď už se bojíme jít ven protože je tu půlnoc a leje a navíc bydlíme v Queensu v Bronxu v ghettu

-> MATTESS: Už je to správně? Ist es in Ordnung?
-> tunerlada: To bych chtěl vidět tu Vaši snídani... to máte ta vajíčka s opečenou mastnou slaninou atd.? 

-> J3STER: jaká válka či co to píšeš?
-> haso: tam ve fastfoodu jsme byli asi 2x a stejně po třech měsících jsem měl o 7 kg víc...
-> haso: tam ve fastfoodu jsme byli asi 2x a stejně po třech měsících jsem měl o 7 kg víc...
ztych fastfoodov prides domov aj o 20kg tazsi 

-> tunerlada: How are you expert? Tak ty už seš tam?
Hlavně už nekupuj ty značky se šroubovákem.

-> tunerlada: ME GUSTA ?
Priste musis vzit i rapida, aby to bylo jeste vic dokonale 

-> tunerlada: fajne tricka
uterý a středa se nesla ve znamení key westu , nejjižnějšího bodu usa.Ráno jsme brzo vstaly, zabalily kufry a jeli na kw,po několika hodinách po mostech a rovinkáh jsme dojely na ostrov a uplně náhodně hned našly historickou část města,která je plno zajímavostní jako např. rodištěm Erneska Hemingweye (nebo jak se to píše :D ). Projeli sje napřed vše autem a kdž jsme usoudili že to bude stát za to tak zaparkovaly a šly pěšky.Napřed jsme v přístavišti objevili obrovskou loď tak hned nás místní xxl domorodec vyfotil z čehož máme radost :) potom foceníčko kovových figurýn a směr město a prolézání krámků.Historická částje celkově dost zajímavá svoji architekturou vídanou opět z filmů.Po pokoupení kravinek a nafocení jsme hledaly nejjižnější bod ale díky horku a frontě turistů kilomtr jsme se u něj nefotily jenom ho samontného.Povečeřeli jsme v kfc a vydaly se na cestu.. plán byl ujet co nejvíce km protože sme měli před sebou skoro 6OO mil.. nakonec to dopadlo tak že sme bez spaní přejely skoro celou floridu a po večerním výjezdu v cca 5 hodin jsme dojely další den okolo šesté do Orlanda.Cesta to byly krutá a já měl jednu velkou krizi v jednu ráno kdy sem musel zastavit na odpočívadle a jít si lehnut na hoďku.. jak se přes den dodržují striktně předpisy tak večer je to skoro jako u nás :) pěti proudá dálnice v jednom a to samé v druhém směru a motorkáři závodící a různí auto týpci se předhánějíci. Dokonce v odlehlé části jsme potkaly konec honičky kdy se policajti ve crown victorii a challangeru pokoušely zastavit týpka v mustangu a nakonec ho vybraly :) hustej pohled!nejhorší ale bylo že jsme měl strašněj hlad protože sem nejed ani nepil a jediný co nakonec naštěstí měli byla malá bulka podobná evropskému jídlo v přepočtu asi za 200kč :D potom jsem musel urgentně na wc kam když jsem si sed mě to skoro aj přešlo protože se vedle mě do kabinky přiřítilo cosi funícího následně tlačícího a strašně smrdícího :D asi chlupatej řidič náklaďáku :D po vyspání jsme se mrkli na net zavolaly si domu přes skype a vyrazily do orlanda kde jsme se potom zase ztratily ráno :D město velký a pěkně hnusný na pohled..V orlandu jsme se opět na fastfodovaly a vyrazili hleda Sea world.. ale o tom až za chvíli protože se valíme nasnídat :)
-> tunerlada 05.07.12 13:39:01: hustě!!!!!!!!!!!
a z mladou chodíme už i modně oblečeni jako mladí amíci :))
jinak když už jste se bavili o značkách tak včera jsem zas ráno nakupoval :))
tak hoši už máme po nezávislosti a opravdu jak z filmu :) během dne se objevovala auta z vlaječky a místními oblečenými do národních barev a všude byla cítit ona slavnostní nálada.. večer byly v plánu všude ohňostroje a oslavy.Největší ohňostroj se měl konat v Sea worldu (jsem v Orlandu).Rozhodli jsme se že na ohňostroj pojedeme jako praví američani autem.Nevědely jsme však kde zastavit aby byl pěkný výhled ale řešení se ukázalo samo.. po hlavní cestě s travnatým pruhem bylo všude plno místních kteří stály z auty na trávě seděly na autech nebo před nimi a piknikovaly a pařily :D scéna jako z filmu a tak jsme se přidaly.Při koukání na blikátka na obloze najednou začalo cosi kdesi smrdět a hořet. ukázalo se že každé druhé auto vyhazuje z okna dýmovnice na ulici v barvách vlajky.. hustý :D na cestě do hotelu jsme potkaly na každém rohu poldu nebo hlídku a taky plno pařících lidí :D prostě jako z filmu a já byl moc rád že sme ten včerejšek tady zažily :) ale to co bylo před včerejškem stálo ještě víc za to :D
-> MATTESS: dobrej dotaz, to me taky zajima
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : podle mé zkušenosti nosí na hlavě korunu jako má socha Svobody, všude vlajky a barvy z vlajky, americké symboly, dorty sochy Svobody, pikniky....
-> MATTESS: Docela by mě zajímalo, jak to tam aktuálně vypadá... jestli všichni chodí s vlaječkama nebo ja to prožívají krom večerního velkoohňostroje. U nás se bouřlivě oslavuje akorát tak Nový rok.
-> tunerlada: slavil si dneska s Amíkama?

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) :
Funguje :-) Ale, když pejsánek Jiřik rejpe... :-)
Funguje :-) Ale, když pejsánek Jiřik rejpe... :-)
-> 1560:
Vždyť je to jedno, stejně to nikdo nepozná.
Vždyť je to jedno, stejně to nikdo nepozná.

-> VS: Je to sice OT, ale nedá mi to se nezeptat... tobě nefunguje na klávesnici " í " ?
-> Jirik_Tuňák:
jak jsem už psala, tak si nemyslym, že je amerika svobodna zemně, protože je to vpodstatě nedávno, co černoši vůbec dostaly nějaká práva. Ale zřejmě je amerika pořád považována za zemi zaslýbenou i se svoji fynanční kryzý, která je u nic výc vydět, než u nás. Chudáčkům zdražily benzýn.

jak jsem už psala, tak si nemyslym, že je amerika svobodna zemně, protože je to vpodstatě nedávno, co černoši vůbec dostaly nějaká práva. Ale zřejmě je amerika pořád považována za zemi zaslýbenou i se svoji fynanční kryzý, která je u nic výc vydět, než u nás. Chudáčkům zdražily benzýn.

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) :
Já to stejně nepoznám. Ale slyšel jsem, že někdo kdysi získal origo americkou raznici - a mám takový pocit, že plno těch značek, co se po ČR pohybují, je od něho. Otázkou je, zda to brát jako originál nebo ne.
Já to stejně nepoznám. Ale slyšel jsem, že někdo kdysi získal origo americkou raznici - a mám takový pocit, že plno těch značek, co se po ČR pohybují, je od něho. Otázkou je, zda to brát jako originál nebo ne.
-> 1560: Ty na aukru by mohly být pravé... alespoň některé.