skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vysílačka
-> Gryzly: a mě si zase neslyšel jo ? :-D portable bukovka :-D
-> Vojtisek: Kočího kopec jsem slyšel když jsem jel autem na grilovačku, ale nevěděl jsem že jsi to ty. ylo to kousek od Mohelnice. a report cca 44. Jel jsem s přítelkyní a tak jsem jen asi dvě minuty poslouchal.
timto zdravím nihata do kebabu :-D děkuji že porozuměl mojí debilní angličtině :-D
plus spojení na lokátor KN40NX 1391km s Nihatem Istambul :-D s reportem 57 :-D
-> Vojtisek: hořela vesnice hořela, až celá shořela 

-> Tomaso435: nojo, pod námi zase hořela vesnice, k nám přiběhl chlap, že nemá mobil, tak ať zavoláme na 112

-> Vojtisek: ani ne zima vítr bouřka :-D ve voze pohodlné až moc :-D
-> Vojtisek: to je mimo mna 

-> castrol: bol Alf Senica /p Pecková :-D
-> Tomaso435: asi to pocasie co tu je
-> castrol: bol. ale nějakej jinej... bylo děsný rušení.. nedalo se kloudně dovolat ani 10km
-> Tomaso435: slovak na drote nebol ?
jinak dnes v plánu hoblovna. jelikož tam jeden "somorodec" portabluje takřka nonstop zvolil sem protější kopec Bukovka..
-> Vojtisek: sem doma.. bouřka hrozila.. jinak 60 spojení. velice dobrý místo :) a ten istambul :-D :-D za 57 :-D
-> Tomaso435: nic padat nebude, vše drží pekně

-> Vojtisek: se vopičí
jinak ... na portable to bude asi pomalá cesta to by mě nebavilo si dávat bacha na to že mi to muže spadnout :-D mě se to vešlo všechno sem. a až naboduju stožár tak se tam vejde taky... :D pod mikinou autobaterie ještě a čus :-D

jinak ... na portable to bude asi pomalá cesta to by mě nebavilo si dávat bacha na to že mi to muže spadnout :-D mě se to vešlo všechno sem. a až naboduju stožár tak se tam vejde taky... :D pod mikinou autobaterie ještě a čus :-D
-> Gryzly: v sobotu jedeme na kótu, odkud na tebe určitě došáhneme (JN89DO) 

-> Tomaso435: tukani a jejich "všesměrová výzva na anál"

-> Stepan FUN: ted to u tech rozumných není taky o soutěžení, ale je tu plno takovejch , co v podstatě tím vyloženě žijou... a nedej bože aby jim do toho někdo rejpnul, tak je oheň na střeše.... a to sou takový maniaci že rači nemluvit...
moje portable je o tom se projet autem co nejdál. podívat se někam kde sem nebyl nebo jo ale dávno, vyjet na kopec kde vemu dalekohled a čumim do okolí, zapojit vysílačku posedět s nohama na palubce a požvanit s lidma XX km daleko.. já jakožto nepijící se akcí neučastním :-D už mi bylo řečeno když nepiju tak co jezdím na portable, tam se jezdí jenom pít :-D :-D
moje portable je o tom se projet autem co nejdál. podívat se někam kde sem nebyl nebo jo ale dávno, vyjet na kopec kde vemu dalekohled a čumim do okolí, zapojit vysílačku posedět s nohama na palubce a požvanit s lidma XX km daleko.. já jakožto nepijící se akcí neučastním :-D už mi bylo řečeno když nepiju tak co jezdím na portable, tam se jezdí jenom pít :-D :-D
-> Tomaso435: Nevim jak teď, ale za mě to nebylo o "soutěžení". Ale spíš o tom vyrazit na kopec mimo civilizaci a odreagovat se. A při tom se věnovat svýmu koníčku. Pokud se udělala větší akce jako například celovíkendovej portable, kde někteří jedinci vyrazili již ve středu a vysílali do pátku odpoledne z "tajný kóty fru-fru" (a hromada lidí projezdila půl okresu se směrovkou na ručce, aby je našla, nicméně nikdo je neprásknul), kde o víkendu bylo cca 50 lidí, dělal se "hon na lišku", hrál se fotbalovej zápas (kdo z vás někdy hrál fotbal z kopce? :-D), několikrát jsme se opili, skoro nespali... Tak to bylo mimo jiné i o setkávání lidí, kteří se často znali jenom z éteru a každej kdo dorazil byl vítán... Jo kde jsou ty časy... :-((
-> Tomaso435: práskači :-D

-> Stepan FUN: myslíš že ten rusák jede taky na základ? :D asi ne.. ono když hodíš výzvu se 150w hnedka tě slyší kde kdo... a pak už platný spojení uděláš základem.... jinak soutěžní portable sou čim dal věčí prasečiny, nikdo nehraje fér. používaj se zakázaný směrovky a takovej vláďa tři dvory pere 15w nonstop... takže od všech dostává 59 reporty.... celkem fér co. a nebo dostat se na střed prahy protkanej sítěma a trolejema je na 4w taky nemožný. on z prahy jo ale k němu se velice často nedostane ani když mu pustíš 300w. ozkoušeno.
-> Tomaso435: Vyjet na kopec, naložit tomu 150 či více watama a pak machrovat jak dlouhý spojení jsem udělal? Ti nevím... Když jsme jezdili na kopec, tak i když se používal George (kterej umí v základu myslím 12W), či Shogun (myslím že 25W), tak byly ty stanice vždy přepnutý na základní výkon 4W a tyhle velký stanice se tam vozily nikoli kvůli výkonu, ale hlavně kvůli kvalitě vstupních obvodů a tudíž i citlivosti příjmu... Ale asi je dneska jiná doba...
To je asi jako kdybych tu machroval, že jsem od kamaráda z domova (Červený Janovice, cca 15km od K.Hory) mluvil s klukem kterej byl v Troubkách u Přerova... Jenomže do tý Super 16tky šel výstup z velmi kvalitního 150W zesilovače, krmenej tím co George uměl (12W) a jeli jsme v SSB. A to jaksi není umění, ani podmínky. To je prostě nepovolený zvěrstvo...
To je asi jako kdybych tu machroval, že jsem od kamaráda z domova (Červený Janovice, cca 15km od K.Hory) mluvil s klukem kterej byl v Troubkách u Přerova... Jenomže do tý Super 16tky šel výstup z velmi kvalitního 150W zesilovače, krmenej tím co George uměl (12W) a jeli jsme v SSB. A to jaksi není umění, ani podmínky. To je prostě nepovolený zvěrstvo...
-> Tomaso435: na hřebík

drátovka se osvěčila super příjmem.. ale vysílání sem ješt pořádně nezkoušel není to kam pověsit :-D
-> Stepan FUN: tak třeba ten rusák by mě jinak neslyšel :-D ale je to celkem slabota má to asi 150 :-D
-jinak... ještě sem neměl spojení s portablistou, kterej by jel na 4w... všichni tam maj udělaný konce cirka na 10w případně ty stanice to už uměj z výroby.... takže vono ...
-jinak... ještě sem neměl spojení s portablistou, kterej by jel na 4w... všichni tam maj udělaný konce cirka na 10w případně ty stanice to už uměj z výroby.... takže vono ...
-> Tomaso435: Na portable s "kamnama"??? Kam to ten svět spěje...
něbolo to zlé ... příště možná vyjet k tomu druhýmu vyššímu posedu. jenom nevim aby to nerušil ten posrané vysílač :D
-> Gryzly: prohulit skrz a matku.. a ten horní.. ten dotáhnout co to dá a případně lípnout silikonem
-> Gryzly: já ji mám na samořezky, zatím

-> Vojtisek 14.04.13 13:27:48: Koho jsi to bral tady v tom mojem směru?
Já nějak neměl čas poslouchat.
Jak vubec na těch antenach zajištujete ty prvky. Já když loni skládal 5/8 tak jsem ji nýtoval.
Já nějak neměl čas poslouchat.
Jak vubec na těch antenach zajištujete ty prvky. Já když loni skládal 5/8 tak jsem ji nýtoval.
-> Hurdis: :-D :-D :-D
no ja se na vas uz chystam, poridil jsem si antenu na kratky vlny abych tam zase mohl zacit poslouchat... ale jeste musime pristrelit na strechu nejakou trubku ke ktery to pridelame :-)
no ja se na vas uz chystam, poridil jsem si antenu na kratky vlny abych tam zase mohl zacit poslouchat... ale jeste musime pristrelit na strechu nejakou trubku ke ktery to pridelame :-)
-> jourin: Bude to asi stejný, jen v tom případě na autě budeš potřebovat najít dvě díry navíc. U fáčka to není takový problém, proto tím kluci na portable jezdí. Trošku citronu a kuchyňská houbička na střechu a podlahu a protáhneš napříč i sloup VN. :-)))
-> Tomaso435: metelesku blesku
-> Vojtisek: nejlepší antenou je kopec :-D nějakej stožár pfff

-> jourin: nezkoušel
-> Vojtisek: Aha, to je vtipny reseni :) Premyslel jsem prave jak to delas, ze to je v patce s kloubem zatizeny autem me nenapadlo :) A zkousel jsi zmerit rozdil v sile signalu v porovnani s antenou na aute?
-> jourin: toto jo, mám to na kloub, do kterého stožár s anténou zasuneš, celý to postavíš a pak kolíkem zaaretuješ (img10.rajce.idnes.cz/d100
3/.../2013-03-16-795.jpg?v
er=0)
-> Vojtisek: Jak se tohle da v jednom postavit? :)