skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vysílačka
takže včera velká deštná za podmínek že nemělo smysl nikam jezdit, ale budiž :-D
Včerejší návštěva u radioamatéra Bedřicha OK1DOZ

-> Gryzly: hmmm tak od někud jinud no 

-> Tomaso435: No to nevím teda. Navíc má tchyně-čekatelka oslavu narozenin.
-> Vojtisek: však řikám , stav se :D ale bude asi chcát :D
-> Tomaso435: posledně jsme se přeci nemazali 

-> Vojtisek: stav se :-D hlavně aby sme se nemazali....
-> Tomaso435: můžeme se přidat na stejný kanál?
-> Stepan FUN: jasny jasny.. no uvidime co a jak :D
každopádně sobota velká deštná, povolení máme, jen vyzvednout u správce klíče a jedem :-D takže gryzlíku, bud na poslechu :-D kanál 32
každopádně sobota velká deštná, povolení máme, jen vyzvednout u správce klíče a jedem :-D takže gryzlíku, bud na poslechu :-D kanál 32
-> Tomaso435: Pokud je naladíš (pokrátíš) tak to bude fungovat, jenom se změní vazařovák mírně směrem nahoru. Pokud je nacháš původní, bude to minimálně stejný (pokud to půjde doladit - na matchbox se vy_er), spíš horší...
-> Tomaso435: bude z toho PMR

-> Stepan FUN: pulka by měla zářit rovně a dolu, proto to tahám na kopec.
pětiosmina zase rovně a nahoru proto ji mám doma :D ale na pulku vím že sem se ohnul do boskovic odemě. na pětiosminu už ne...
jinak co se stane když vezmu pulku a jelikož je na držákupříprava na pětiosminový radiíály tak tam přidělám protiváhy? :-D by mě zajimalo asi to odzkouším co to udělá :-D třeba to pomuže :D
pětiosmina zase rovně a nahoru proto ji mám doma :D ale na pulku vím že sem se ohnul do boskovic odemě. na pětiosminu už ne...
jinak co se stane když vezmu pulku a jelikož je na držákupříprava na pětiosminový radiíály tak tam přidělám protiváhy? :-D by mě zajimalo asi to odzkouším co to udělá :-D třeba to pomuže :D
-> Tomaso435: Ono nejde jenom o nižší zisk antény, ale taky o vyzařovací úhel. Kterej je u lambda 1/2 úplně jinej, než u lambda 5/8... ;-) "Půlka" vyzařuje spíše vodorovně, "pětiosmina" má ještě navíc jeden lalok směrem nahorů. Takže na kopec a rovinu je obecně lepší půka, dodolíku 5/8mina...
Nicméně antény jsou vždy "duchařina" a je potřeba to vyzkoušet... Někdy může bejt lepší jedno, jindy druhý...
Nicméně antény jsou vždy "duchařina" a je potřeba to vyzkoušet... Někdy může bejt lepší jedno, jindy druhý...
-> Vojtisek: máš to na křivo :-D
tak jistě, když tam nemáš radiály je menší příjem. i rušení. ale zase když chceš fakt jooooo příjem a dosah tak radiály sou potřeba no
jinak tys na mě jel na 80? nebo na 4 ? ja na tebe zkoušel echo jestli to neprojde ale asi ne :-D
tak jistě, když tam nemáš radiály je menší příjem. i rušení. ale zase když chceš fakt jooooo příjem a dosah tak radiály sou potřeba no
jinak tys na mě jel na 80? nebo na 4 ? ja na tebe zkoušel echo jestli to neprojde ale asi ne :-D
Půlka vyzkoušena, překvapil mě menším příjmem rušení i luxusním PSV

konečně echo majk k alamatce napájenej přímo ze stanice :)
-> Vojtisek: ja si to vemu sebou k anteně :-D
-> Tomaso435: já to normálně dám kraj předního příčníku a nazdar...při balení si to natočím kam budu potřebovat

portable světlo na noční sklízení anteny je redy:-D ted už jenom nějakej ten káblik k tomu a nema problema :D
-> Tomaso435: ještě dodělej kávovar a malý japonský televizor a máš to dokonalý

-> Vojtisek: ješt dodělávám přípojku na antenu napevno :D už to bude :D
-> Tomaso435: LOL

apgrejdovanej pult o lampičku externí repro a ještě dodělám přípojku na antení koax a je hotovo.. jo a podsvícenej psw metr modrou ledkou :-D
-> Vojtisek: přece nepojedu do pole :-D
-> Tomaso435: to si stál takhle u silnice?

špatné qth :-D hold mit jiný kmitočty tak toho je víc ale.... :-D
Dnes teda slabota děcká, nikde nikdo a jen 22 utrápených spojení, z toho DX 92 km
-> Vojtisek: klasika no :D loni sem tam byl.. večer program pokec výměna smluvených díllů a druhej den burza a nazdar...
-> Tomaso435: magoři, ale i tak to riskneme ;-)
-> Vojtisek: jop. už ted tam sou.
-> Tomaso435: Holice?
-> Vojtisek: zejtra je CB sraz.. nečekej moc nával. resp vubec :-D ráno tam jedu..
Kluci, buďte zejtra na přijmu, budu hulákat z portejblu Lucký vrch

-> jourin: foxtrot foxtrot ejt van echo oskar :-D tak by mě zajimalo co to bylo za vtipálka, nebo jesi reál? :D bral sem tu i kamionáka ve francii co vez pomeranče :-D
-> Tomaso435: FF81EO? :-)) to jsi snad blbe slysel ne? :-) :-D
kurva to byly 2 hodinky podmínek.... lokátory JO30MX steve koln, FF81EO mike colonia, JO21FW asi chose rotterdam :-D to druhý je víc než podezřelí
-> Tomaso435: že se kvůli tomu mamlasovi děláš s mapkou hele...

-> Tomaso435: Jo ráno si dědkové na kolečku stěžovali, že je rušej Holanďani.
zkurvené počasí.. 30km se nedovolám ale nějakej mamlas z roterdamu mi tu vohejbá antenu...
-> Tomaso435: nevrtej se v zásuvce

kucííííí, mám tu rušení. cca 5-8 s jak kdy.
když položim ruku na vysílačku, tak o 1s to jde dolu... a samozřejmě i lip slyšim. Pokud obal stanice propojím s kolíkem v zásuvce má to ten samý efekt.
co to muže dělat? :D
když položim ruku na vysílačku, tak o 1s to jde dolu... a samozřejmě i lip slyšim. Pokud obal stanice propojím s kolíkem v zásuvce má to ten samý efekt.
co to muže dělat? :D
-> Gryzly: to mě těší, jojo, byli jsme to my - Exp. Sázava.
-> Gryzly: CH 32 sem byl já od 16h do cca 23 pak sem to zabalil zvedal se vítr a v dáli se blejskalo ,navíc bylo rušení takový že učit se cizím jazykům bylo snažší než se dovolat dolu pod kopec :-D :-D
-> Tomaso435: Měl jsem zaplej sken a slyšel jsem dva portably, jeden na ch32 a druhej tuším ch31. Tak kolem pul deváté večer.