-> Gryzly: jojo to je on.... prodává prostě poškozený věci..... ted mi poslal zpět peníze... aspon že tak...
jinak swr metr stojí novej 295korun... tyhle z aukra nechápu proč něk´do kupuje.....od ted bych už do jinej než novej stanice a vubec nových dílů nešel....
-> Tomaso435: Jo Kubatrc. Ten na fotce je presne ten muj. Prodaval tri kusy. Já prihodil na jeden a minutu pred koncem me nekdo prehodil. Jeden mu zustal, ten jsem vydrazil v druhem kole. Predtim nebyl SWR tak půl roku k mání na aukru. Ted co jsem koupil tento je jich tam snad sedm.
Ani když jsem tu krabičku rozebral, tak na měřidle není excentr na štelování. Asi sundám sklíčko a ručičku ohnu.
Poslední dva PL konektory jsem spotřeboval na kablík k tomu měřáku. Od čínské antény jsem 20cm kabelu ustřihl a oba konce z toho střihnutí jsem dal konektory.
jinak asi si na tom založim živnost.. není to tak dlouho co byly na aukru 2 dajleři za korunu a nikdo je nechtěl. běžně stávaj 50. a novej v elixu 150... co ty lidi předváděj když se to nenazve dialer ale vyvolávač cb stanic, to nechápu aukro.cz/vyvolavac-cb-sta
nic-i2978169154.html
-> Gryzly 31.01.13 22:45:56: tak jestli si koupil tenhle co je na foto od toho co tu foto udělal, tak tomu ted vracim staničky :-D prodává nefunkční na oko pěkný zachovalý věci..
jinak... zátěž alá 45kč :-D v krámu za hezčejc vypadající věc chtěj asi 4 kila
Rozeber to, vyndej to a zepředu by na tom měl bejt šroub s excentrem a tím se to dá nastavit. Ale stejně jde o porovnání PSV do reálné zátěže 50 Ohmů s anténou - kam by to nemělo ukazovat víc.
-> Gryzly: Tak s tím měřákem někdo praštil do boku a ten machanismus je prostě posunutej. Tím pádem ukazuje kraviny. Odpojenej musí bejt na začátku stupnice.
-> Gryzly: Myslím, že s tou hodnotou bez zátěže nemáš pravdu. SWR=1 by měl ukazovat do přesný 50Ohm zátěže a pak by měřil přesně výkon... Pokud je to bez záteže, tak ta hodnota bude nesmysná...
Když je odpojenej, měla by ručička ukazovat na 0W a SWR=1?
Když ho naladím na maximum a přepnu tak mi při zaklíčování ukáže hodnotu menší než SWR 1, ručička je před stupnicí a pohne se směrem k jedničce ale nedojede tam.
jen takovej na hrubo kam až mi to z domu šahá… samozřejmě když sou podmínky… asi to hodim ještě vo metr vejš… současně sem 311mnm a bohužel do učka kolem sebe mam les a otevřenej sem jenom více méně směrem dolu…
-> Tomaso435: V týdnu mi příjde SWR metr, tak uvidím, jak mám tu anténu vubec naladěnou. Vysílám od března, od června mám 5/8 na střeše a furt to nebylo čím změřit. Mě totiž ten Sucháč nikdy neodpověděl na ton z žádné vysílačky.
-> Gryzly: začalo se cca v 18.20 a zkončilo cca 22:45.
byl ještě na vysoké u kutné hory vláďa tři dvory a na karlštejně (u svratky) expedice kopec v čele s kryšpínem a fandou město. ještě byl na portable bramburek od čáslavy a jinak samý skalní... jinak na tej 28 to mohlo bejt ono, jelikož tam sme se prali 3 grupy o spojení s jedním člověkem :-D
-> Tomaso435: Do kdy jste tam byli? Jsem si z auta donesl Dragona a po šesté jsem vás neslyšel, ani před osmou. Ale o půl deváté jsem na 28k slyšel jednu stanici jak povídá něco o Havlíčkově Brodě, radio bylo tak za tři. Protistanici jsem neslyšel. navic jsem neměl čas si povídat.
fotka na hovno není tam vidět vubec nic, ale první společný portable vyšel na jedničku s hvězdičkou :-D par detailů se musí doladit, asi tak 90% věcí co sem vez sebou příště vim že vozit nemusim :-D a už víme že v jednom to prostě postavit nejde :-D :-D
ale jinak supet 50 spojení ofiko 1 spojení v místním lokátoru který se prej nepočítááááá :-(
venku kosa jak svině, uvnitř solidní teplo 20° a více :)