skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vysílačka
-> Tomaso435: Tak to jo. No 15m vzducháč bych na portable asi netahal. :-D
-> Stepan FUN:
tohle je hlinikovej 10,5m kolíčkovej. má 9kg... to pude :-D

-> Tomaso435: Jsem zvědavej jak do toho budeš funět, abys ten magirus zvednul. :-D Nebo je tohle verze "na kliku"?
-> Vojtisek: no co stožár musí bejt v teple :-D
-> Tomaso435: vázy a slon!!!

-> Tomaso435: hele nezapoměň, že vítr pohání lodě a ty naše nítě jsou prd

Sbaleno a zítřejší portejbl
-> Tomaso435: aby ti to vítr nevyvrátil i s fa

-> Tomaso435: aby ti to vítr nevyvrátil i s fa

-> Tomaso435: vůbec, velkej BNC konektor a z něj jen kábel dlouhej okolo 1-1,5m, pak nějak poladěnej s SWR metrem, docela to fungovalo...
-> m8rinek: myslíš takovou tu šibenici s koaxu jak to ladíš posunem smyčky kolem krku ? :-D
-> m8rinek: To nevim, ale existuje trio antena, která vypadá jako obyč autoantena a má z toho tři dráty. Na CB, na rádio a na mobil.
Hmm někde bych tu možná vyhrabal 5/8.... i když asi jsem ji pujčil kamarádovi, tak bude v prdeli...
Btw existuje nějaká vnitřní autoanténa? Kdysi jsme docela úspěšně používali tzv. drátovku. Docela to fungovalo, ale v autě nevim...
Btw existuje nějaká vnitřní autoanténa? Kdysi jsme docela úspěšně používali tzv. drátovku. Docela to fungovalo, ale v autě nevim...
-> Tomaso435: no lepší jet sám, než mít nasranýho a protivního zapisovatele, ne?
Jojo, příště prubneme tvůj materiál

-> Vojtisek: vono někde ale bejt v jednom by mě asi ani nebavilo :-D ale fajn :-D
pak někdy dej vědět prubnem to moje, zejtra vopravim antenu naměřim kábl a napájím plka
pak někdy dej vědět prubnem to moje, zejtra vopravim antenu naměřim kábl a napájím plka
-> Tomaso435: ale dalo by se, jeden příčník na střechu a na to vymyslet uzavíratelnou objímku na ten stožár...snad časem

-> Gryzly: to ještě pořešíme všechno no.... však je venku zima :-D
jinak dnešní zprovoznění vojtovýho vercajku :-D aneb v jednom to fakt postavit nejde
jinak dnešní zprovoznění vojtovýho vercajku :-D aneb v jednom to fakt postavit nejde

-> Tomaso435: na Dlouhé stráně je oficiálně zákaz vjezdu, ale jezdil jsem tam i tak. Ted je spíš problém že přes cestu je sjezdouvka areálu Kouty a tak i v dubnu tam bude ještě navalenej sník a pod Mravečníkem v takové tmavé zatáčce bývali závěje ještě v květnu.
Jinak na DS to má 8km vzduškou čarou. Je to vedlejší kvadrant.
Zajimavá by mohla být i Vysoká Hole. Dokonce jsme na netu našel nějaký fotky ze silvestrovského vysílání. Akorát tam se autem už tuplem nedostaneš a musíš to nanosit z Ovčárny. Navíc klíče od boudy jsou docela problém.
Jinak na DS to má 8km vzduškou čarou. Je to vedlejší kvadrant.
Zajimavá by mohla být i Vysoká Hole. Dokonce jsme na netu našel nějaký fotky ze silvestrovského vysílání. Akorát tam se autem už tuplem nedostaneš a musíš to nanosit z Ovčárny. Navíc klíče od boudy jsou docela problém.
-> Stepan FUN: nojo.. to bejváváváválo no :D
-> Stepan FUN: kdysi mi došla sms že měníš číslo takže ho snad mám :D
-> Tomaso435: No jo... Já jezdíval před lety... A to bylo celou noc "co dělat"... U stanice jsme se střídali a za víkend to bylo většinou kolem 1000 zapsanejch spojení...
-> Stepan FUN: problém nastává po jedný hodině noční ... to je eter tichej. čili bych to viděl na dobrý podvečer večer do tej pulnoci a jet dom :D
-> Tomaso435: OK. A jelikož to nejlíp chodí přes noc, tak se nechá zabivakovat a přespat v katakombách. :-) Už jsem to taky absolvoval. Anténu směr Praha, cca 30m kabelu, baterku ssebou a můžete jet celou noc... Když založíte oheň ve správným místě (první výklenek po levý straně od vchodu), tak tam je i celkem vegetovalelno a kouř jde ven průduchem. Jenom to chce nějakou deku, nebo celtu a 2 hřebíky k zakrytí vchodu a lopatu aby se ten menší průduch nad vchodem nechal zaházet sněhem;-)
Jinak na Vysokou jsme jezdili několik let po sobě v době vánoc (expedice Zmrzlý huby - 26. - 27.12.), jednou do katakomb, jednou jenom z auta, pak už s plným zabezpečením - vojenskej stan, plynový kamínka, anténa namontovaná na zřícenině kláštěra... Dokonce jsme s touhle akcí jednou byli i ve zprávách na ČT1. :-D
Edit: Montáž na tu zříceninu kláštěra je asi nejlepší řešení. Ale tam ji dávali naši horolezci... Když teda nepočítám jeden ze stožárů a telekomunikační věž. Na rozhlednu (směr východní čechy) by jste se asi dostali, anténa by tam možná šla někam na ochoz dát (do sektoru antén se jednoduše nedostanete), ale jak je to tam s rušením ale netuším... Jede tam toho docela dost. :-/ Na věž a na stožár Eurotelu se nedostanete. Věž patří Kutnohorskýmu radioklubu (jestli ještě vůbec) a ty nejsou moc ochotný tam někoho pustit. Na stožár je to nesmysl. To se nám povedlo jednou, když ho teprve stavěli, tak nám od něj nechali klíče dělníci za flašku...
Až tam budete, tak dej vědět třeba přes SMS. Třeba bude chvíle se přijet podívat a zavzpomínat na starý časy... Přece jenom expedic Vysoká jsem absolvoval minimálně 20, některý i vícedenní (více než víkend - byli jsme tam myslím 2x skoro tejden)
Jinak na Vysokou jsme jezdili několik let po sobě v době vánoc (expedice Zmrzlý huby - 26. - 27.12.), jednou do katakomb, jednou jenom z auta, pak už s plným zabezpečením - vojenskej stan, plynový kamínka, anténa namontovaná na zřícenině kláštěra... Dokonce jsme s touhle akcí jednou byli i ve zprávách na ČT1. :-D
Edit: Montáž na tu zříceninu kláštěra je asi nejlepší řešení. Ale tam ji dávali naši horolezci... Když teda nepočítám jeden ze stožárů a telekomunikační věž. Na rozhlednu (směr východní čechy) by jste se asi dostali, anténa by tam možná šla někam na ochoz dát (do sektoru antén se jednoduše nedostanete), ale jak je to tam s rušením ale netuším... Jede tam toho docela dost. :-/ Na věž a na stožár Eurotelu se nedostanete. Věž patří Kutnohorskýmu radioklubu (jestli ještě vůbec) a ty nejsou moc ochotný tam někoho pustit. Na stožár je to nesmysl. To se nám povedlo jednou, když ho teprve stavěli, tak nám od něj nechali klíče dělníci za flašku...
Až tam budete, tak dej vědět třeba přes SMS. Třeba bude chvíle se přijet podívat a zavzpomínat na starý časy... Přece jenom expedic Vysoká jsem absolvoval minimálně 20, některý i vícedenní (více než víkend - byli jsme tam myslím 2x skoro tejden)
-> Vojtisek: doraž ke mě a pojeme mojim :-D dyt je to kousek :-D
-> Stepan FUN: tak jeden den východní druhej den praha :-D at slyším taky někoho dalšího než ty co slyším z domu :-D takhle z domu tu mám cca 120 volače aktivních.. teda od minulýho tejdne už jenom 119 ale i tak :D
-> Stepan FUN: tak jeden den východní druhej den praha :-D at slyším taky někoho dalšího než ty co slyším z domu :-D takhle z domu tu mám cca 120 volače aktivních.. teda od minulýho tejdne už jenom 119 ale i tak :D
-> Tomaso435: Místo Vysoká chodí taky slušně. Ale musíš si vybrat na kterou stranu chceš vysílat. Na obě to moc nejde, jelikož uprostřed je les. Takže ideálně louka buď směr Praha (doporučeno), nebo směr východní čechy. Nicméně tam jsi zase omezenej Železnejma Horama... I když je sice "přestřelíš", ale není to ono. Pak by možná ještě stál za to Žandov...
-> Tomaso435: do kutnej a dlouhý stráně pojedene tvým?

-> Vojtisek: tam bych to rozdělal asi jako první a uvidime :D vysoká u kutné hory bych zkusil téže, a nebo vyjet na dlouhý stráně či suchej vrch ;)
-> Tomaso435: Křižanovice teda?
-> Nepér: já teda jo. Ano ranní kolečka duchodců v okruhu 100km fakt vynechávám :-D počasí jak se vyspala a kam jde k doktoroj a čauky mňauky maxipes fík fakt nemusim, ale jinak jo. Sou tady ruzný lidi i mladší. takže prostě řešíš něco, uměj poradit.
Ano je tam plno takovejch divnejch co u toho seděj jen aby nadávali hanili, a dělaly bordel nebo gumovali vzálenější stanice abys je neslyšel. ale stačí mit domluveno znamení a jde se na jiný pásmo který on asi nemá protože tam je klid. Je tu plno lidí se kterejma je prostě prdel co věta to hláška jako prase :-D ale víc mě bavý když sou někde nějaký expedice poslouchat od kud kam se nechá dovolat. ja sem už téměř redy vybavenej, takže už čekám na počasí a hrrr na kopec.
Ano je tam plno takovejch divnejch co u toho seděj jen aby nadávali hanili, a dělaly bordel nebo gumovali vzálenější stanice abys je neslyšel. ale stačí mit domluveno znamení a jde se na jiný pásmo který on asi nemá protože tam je klid. Je tu plno lidí se kterejma je prostě prdel co věta to hláška jako prase :-D ale víc mě bavý když sou někde nějaký expedice poslouchat od kud kam se nechá dovolat. ja sem už téměř redy vybavenej, takže už čekám na počasí a hrrr na kopec.
Hele a popovídáš si na pásmu s někým? Já toho kdysi nechal, páč s těma divnejma lidma jsem si neměl co říct. A povídat si je proto, že je to zadarmo... to je o ničem
...hrst PL, redukce bnc PL, bleskojistky, 15m koaxu a 9 kil v hajzlu. je toto možné :-D
-> Vojtisek: no sám si odpovím, baterie dvě dobity a už to funguje

Ručka Albrecht 2244, při zapnutí normálně šumí, po 5 s se šumění ztiší na úplný minimum a když znáčku majk, tak se nerozsvítí TX a začně pískat. Není to indikace vybitých baterií? Když to totiž zapnu a hned dám TX, tak se na chvilku rozsvítí a pak zhasne. Kuji :-D
-> Bobesh: zapoměl sem dodat že report pro ně 59+ :-D
co mi kolega řikal, tak běžně na stabilech jedou kilowatty protože se volaj běžně 500km dálky (aneb to je jenom 500km) :D
navíc to používaj misto telefonu, i třeba firmy. a co s týče aut tak pod 100w to prostě nejde. a nějakej zákaz to využívat komerčně nebo tak to nikoho netrápí.. proto taky eter přez den vypadá tak jak vypadá... pokecáš si když je slunce pryč nebo je zataženo.
co mi kolega řikal, tak běžně na stabilech jedou kilowatty protože se volaj běžně 500km dálky (aneb to je jenom 500km) :D
navíc to používaj misto telefonu, i třeba firmy. a co s týče aut tak pod 100w to prostě nejde. a nějakej zákaz to využívat komerčně nebo tak to nikoho netrápí.. proto taky eter přez den vypadá tak jak vypadá... pokecáš si když je slunce pryč nebo je zataženo.
-> Tomaso435 12.01.13 10:55:43: ...na těch posledních krát sto,to celé na druhou
když tady občas rusáci zastínili celoplošně CB pásmo a nešlo se domluvit s kolegou,stojícím nedaleko,měl jsem chuť vymazat Putinovo državy z povrchu zemskýho
rád bych na vlastní oči někdy popatřil zrakem na jejich vysílačky,to snad musej krmit kamna plutoniem přímo lopatkou do chřtánu

česky namluvená reklama na benzinu v rusku .... zcela jistě na 4w

-> Vojtisek: strojarskej cit
-> vhml: osobní zkušenost?

-> Vojtisek: dal bych kolem 30 stupnu
-> haso: sinu, cosinus znám neboj
, jen bych potřeboval vědět, jak daleko vzhledem k této výšce stožáru mám dát kolík, aby to bylo optimum

-> Vojtisek: goniometricke funkcie ti pomozu
Jak dlouhé by jste použili kotvící lano? Výška stožáru bude 6 m a očka pro ocelová lana bude v 5 metrech nad zemí. Kujůůůů

-tzv vyladěnej kabel při použití RG58 jednotka 3,64m .. když použiju spojku a udělám onu dýlku násobku 3,64m , tj 14,56m který potřebuju, dýlka bude od péelka k péelku vč spojky? nebo jen čistej kábl a konektory a spojka tam je jako navíc? dik:)
-> Stepan FUN: no asi to resit nebudu, doteď to fungovalo, jen to přeletuju a nebudu na to šahat
Jinač dnes konečně uskutečněno spojení Rosička - Sruby (56 km) s Tomáš Sruby
a Rosička - Uhlířské Janovice (65) km s Láďou.
Rádio 3-4
S nevím, mám ho tam, ale svítilo to, jen když jsem žvanil já

Jinač dnes konečně uskutečněno spojení Rosička - Sruby (56 km) s Tomáš Sruby
a Rosička - Uhlířské Janovice (65) km s Láďou.
Rádio 3-4
S nevím, mám ho tam, ale svítilo to, jen když jsem žvanil já

-> Vojtisek: Dva nezapojený? Já snad dojdu kuchnout ten rallye mikrofon. Fakt už si to z hlavy nepamatuju. Ale byl mikrofonní, kostra, příjem, vysílání, napájení a UP/DOWN... Takže minimálně 4. Asi je stínění konektoru použitý jako kostra a mikrofon je dynamika... Fakt už to z hlavy nedávám a schémata se mi lovit nechce. Už jsem z dílny doma.
-> Stepan FUN: no dioda je fakt spálená na uhel. Opravu mám už domluvenou. A ty kabely, u majku ty dva nezapojený jsou taky nezapojený :-DDD