-> Vojtisek: Koukám, že se Ti ji povedlo přepólovat. Ta dioda je ochranná. Při přepólování je v propustným směru a vyrazí pojistku. Takže pokud přežil zbytek (což nezjistíš jinak, než že ji připojíš, ale většinou to přežije), tak diodu a pojistku vyměnit a měla by chodit dál.
Zapojení mikrofonu z hlavy nedám. Ale u formely bude jeden drát nezapojenej (kabel i mikrofon je stejnej jako u Rallye, který má navíc UP/DOWN na mikrofonu, jenom ve formelím mikrofonu chyběj ty 2 tlačítka). Když rozděláš mikrofon, tak by tam měly bejt čísla a ty by měly odpovídat pinům konektoru. ;-)
Edit: Dle fotky připoj červenej na ten pin u kterýho je a modrej neřeš. ;-)
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vysílačka
Kluci, potřebuju poradit. Mám formelku a přestal mi spínat majk. Majk spínal jen když byl nějak vykroucený kabel. Tak jsem to kuchl a vidim dva vodiče nezapojený. Červený vodič a modrý vodič. U toho modrého vodiče je prázdný pin. Jak to spájet? Díky
A aby toho nebylo málo, tak se mi z formely zakouřilo. Tišťák vočouzený není, ale u napájecího vodiče je dioda a ta je spálená na uhel. Stačí tu diodu vyměnit a bude zas fungovat?

A aby toho nebylo málo, tak se mi z formely zakouřilo. Tišťák vočouzený není, ale u napájecího vodiče je dioda a ta je spálená na uhel. Stačí tu diodu vyměnit a bude zas fungovat?
To abych začal po východních čechách zase vozit anténu, kdyby se náhodou ozval Tomaso 

-> Gryzly: e eeee ještě mi chybí jedno lanko na jednu stranu kotvení, tohle bylo z domu :D
-> Tomaso435: To už jsi zprovoznil stožár?
tak nikdo další názory? :-D
-> Gryzly: už ti to doma chodí? případně jaky kanaly ti jdou ? přesunu tam opakovač.... jesi se uslyšim :D
-> Gryzly: slýchávám to v tech horších dnech kdy je šance že to na slinicich bude stat za hovno. ale vědí o situaci vopravdu všude... vysílaj kolem 15 a 16h... mam je tu pětkou radiem a 7s. čili typuju to na maximálně 30km odemě... takže v uvahu připadáj holice (což je blbost holice a hk tu cedím lesem) nebo litomyšl (tam je v okolí i monitoring radia takže to by spíš bylo) případně někde jako je kostelec n o to taky tady slyšim luxusně a nebo na druhou stranu chrudim, nebo skuteč..
-> Gryzly: Okolo HK se pohybuju poměrně často ze zapnutou vysílačkou, ale žádný info tam neslyším. Takže Hradec Králové to asi nebude.
-> Tomaso435: Kdy vysílaj? Tady na východě je nechytnu.
Ale před silvestrem pojedu k HK, tak že bych to zkusil.
Ale před silvestrem pojedu k HK, tak že bych to zkusil.
...tuší někdo od kud vysílá zelená vlna dopravní spravodajství na CB 10 ?
-> Gryzly: podobnej na kliku mužu mit za talíř tady od jednoho děduli, ale tohle fakt nechci :-D
spíš něco polopatickýho nasunout do sebe šest lehkejch metrovek, 3 kotvy a tradá. zavysílat si... a jet dom...
spíš něco polopatickýho nasunout do sebe šest lehkejch metrovek, 3 kotvy a tradá. zavysílat si... a jet dom...
-> Gryzly: Nevím jestli by se mi tohle chtělo třeba na odpoledne tahat z auta, stavět, kotvit... :-)
děcka, nějakej typ na portejblovej stožár? klidně doma udělat, pulka by měla mit pod sebou cca 6metrů tak něco takovýho.
ideálně skladný do auta abych nemusel vozit zahrádku :)))
něco vymyšlenýho mám , ale třeba to je taky kravina :D
ideálně skladný do auta abych nemusel vozit zahrádku :)))
něco vymyšlenýho mám , ale třeba to je taky kravina :D
tak koukam že mam co bych kamenem dohodil monitoring bandů
bych s tim topením měl asi přestat kurva 

-> Stepan FUN: jasny no,, ted krásně po ránu beru všechny kolečka co se tu v okolí dějou.. vlastně slyšim tu defakto celý východní čechy a i dál...
-> Gryzly: to vim, to sem měl blbec rozkuchanou antenu :D
-> Gryzly: to vim, to sem měl blbec rozkuchanou antenu :D
-> Tomaso435: Však ted v lete, Expedice Balkan od Istabulu to bylo cca 1500km.
-> Tomaso435: Tak celkem logicky... V zimě klesá sluneční aktivita a tudíž i rušení. ;-)
-> Stepan FUN: vim o spojení z letošního léta 808km. suchý vrch - itálie nějakej hotel s magnetkou na parapetu :-D
ale ted s příchodem zimi je to luxus.
ale ted s příchodem zimi je to luxus.
-> john simple: Jo přesně tak.
to byl zřejmě Venca Hájov
Před dvouma týdnama jsme byli na Vysoké Holi, což je druhá nejvyšší hora po Pradědu.
Měl jsem sebou PMRku kvůli kolegovy co se tam měl taky pohybovat. Byl odemně v udolí u Švýcárny a na 3km mě neslyšel.
Já se ale domluvil s nějakým Vénou v Hájově. Až včera jsem zjistil že to je u Příbora.
80km. Já mám Brondi FX-100.
Měl jsem sebou PMRku kvůli kolegovy co se tam měl taky pohybovat. Byl odemně v udolí u Švýcárny a na 3km mě neslyšel.
Já se ale domluvil s nějakým Vénou v Hájově. Až včera jsem zjistil že to je u Příbora.
80km. Já mám Brondi FX-100.
-> Tomaso435: Červené Janovice u Kutné Hory - Troubky u Přerova... Bez opakovače... Ale výkony a modulaci radši vědět nechtěj. :-D
S tím kamionem... Může se stát, že o kilometr dál už by jste spolu nemluvili. Kdysi jsem se bavil s českým autobusákem v itálii... Z auta do auta...
S tím kamionem... Může se stát, že o kilometr dál už by jste spolu nemluvili. Kdysi jsem se bavil s českým autobusákem v itálii... Z auta do auta...
docela masakr. kamioňák na D1 a šlo se spojit... bylo znát že tomu topí ale, tim výkonem to mu musí slejzat sníh z kabiny ne? :-D
-> Vojtisek: to mě taky napadlo

-> Stepan FUN: no jelikož tu jedou takhle už dlouho tak asi nic :D no a jinak na "osmdesátce" takový to vojenský bejvalý to taky sypou jak je napadne . . .a taky to de :D a jinak síbko to je jasny ... tam to nikdo neřeší, pač tam defakto nikdo ani není, až na večír a na noc se to seběhne ....
-> Tomaso435: No HK je kousek a tam má ČTU sídlo... Takže bych se trochu bál. Šance je mizivá (u CB nulová, jelikož tam není moc koho rušit a CB je prostě "stoka"), ale přesto...
Malá má 0,5W výkon. To je ok. Nějak si teď nevybavuju podmínky a jsem línej to GP hledat, nicméně není v tomhle pásmu rozdíl přenosná a pevná (za pevnou byly považovány i mobilní)? V některejch pásmech to taky bylo...
Malá má 0,5W výkon. To je ok. Nějak si teď nevybavuju podmínky a jsem línej to GP hledat, nicméně není v tomhle pásmu rozdíl přenosná a pevná (za pevnou byly považovány i mobilní)? V některejch pásmech to taky bylo...
-> Stepan FUN: tady v pcích dědci jedou kolem 25w . . . takže asi to tak nějak neřešej :-D ale tahle malá má jen předepsaejch 0,5w
-> Tomaso435: Bacha na maximální vyzářenej výkon. PMR není CB a tohle pásmo ČTU občas i hlídá... Byla by to sice náhoda, ale víš jak... ;-)
-> Gryzly: jen malou mrchu na 4 tužkový :-D značka nějaká Cobra. ale planuju motorolu 300 s pevnou antenou na střechu . . . to bude jiná káva ;)
-> Tomaso435: Tak to je hodně slušný. Co máš za PMR?
tak na PMRku 39km z kopce na kopec :-D slušný :-D
kdyby někdo chtěl, 2 stejný vysílačky, stabo a danita.
danita má prasklej display jinak funguje vše co má. stabo jde jenom zapnout. když si někdo přehodí display tak bude danita cajk. 2x stanička, 2x accupack, 2x antena,jedna nová antena k tomu.
vyměním za něco k CB nebo favoritu :-)
danita má prasklej display jinak funguje vše co má. stabo jde jenom zapnout. když si někdo přehodí display tak bude danita cajk. 2x stanička, 2x accupack, 2x antena,jedna nová antena k tomu.
vyměním za něco k CB nebo favoritu :-)
je toto možné? :-D 53,6km z vesničky u Holic , do vesničky pod Suchým vrchem . . .
já na ručku on na magnetku :-D
já na ručku on na magnetku :-D
-> Stepan FUN: Ja mam Brondi, chtel jsem to na komunikaci mezi dvouma autama a stačilo aby jedno zajelo za kopec a bylo po signálu.
-> Gryzly: No jo... Ale ty "podkanály" jsou de facto jenom kódování. Takže pokud bude někdo poblíž Tebe vysílat na tom samým základním kanále jenom jiným kódováním, tak ho sice neuslyšíš, ale pokud bude jeho signál dostatečně silnej (alespoň polovina signálu Tvojí protistanice) tak se s tou svojí protistanicí neuslyšíš buď vůbec, nebo hodně mizerně. Proto taky před vysíláním máš zkontrolovat jestli je kanál volnej navolením kódování 0 (příjem všech). Tudíž je těch kanálů pořád 8 a je to podobný jako u skoro všech vysílačů (CB, WIFI) - minimální odstup hodně blízkejch stanic jsou 2-3CH, jinak dochází k "stahování signálu"...
EDIT: Jinak tyhle hračky mám doma taky. Kdysi jsem je používal v práci k synchronizaci přenosnejch semaforů a pak občas pro komunikaci 2 za sebou jedoucích aut... Ale jinak je to skoro k ničemu, v městský zástavbě skoro nepoužitelný. (U těch semaforů ve městech jsme se přes 400m nedostali a to bylo kuwa málo)
EDIT: Jinak tyhle hračky mám doma taky. Kdysi jsem je používal v práci k synchronizaci přenosnejch semaforů a pak občas pro komunikaci 2 za sebou jedoucích aut... Ale jinak je to skoro k ničemu, v městský zástavbě skoro nepoužitelný. (U těch semaforů ve městech jsme se přes 400m nedostali a to bylo kuwa málo)
-> Pavel P..: No som základních kanálu a každej má tuším 32 podkanálu takže jich je přes 200. Dosah fakt nic moc, ale u nás z radnice vysílaj každou první sobotu i na PMR a dosah je cca 12km a slyším je nádherně.
-> Tomaso435: pokud vim tak na 446Mhz a má to 8 kanálů... dosah ve volnym prostoru kde je na sebe vidět tak 3km... mezi barákama tak 0,5km... samože u lepších mašin, já mám starší Albrecht a jsou docela slušný co se dosahu týče.
. jede někdo v PMRkách?
jaky to má frekvence? dosahy? kolik kanálu to má? :-) rozpovídej te se někdo ;)
jaky to má frekvence? dosahy? kolik kanálu to má? :-) rozpovídej te se někdo ;)
-> Tomaso435: Giant ne. Jen CB407 v autě a Economy 22 v pokoji.
-> Gryzly: vod 4 ráno do osmi je tam živo :-D
už ti jede stanička?
už ti jede stanička?
-> Tomaso435: Ten opakovač na B23 jsem na Gianta ještě když mi šel, bral taky a to to mám 85km. Ráno tam vysílal Strejda, Hajnej a jaká si baba.
-> ochoda: no jo to víš :-D za tu cenu ale . pozinkovaná silnostěná, super... vzali sme dvě bude ještě klepadlo . .
-> Tomaso435: tak na tohle trubka :D