skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vysílačka
-> mau: Připojíš mezi anténu zaklíčuješ a díváš se kam doleze rafička
A aj som spravil zmenu podsvietenia ked uz som to mal rozobrane… :)
Taktiez na povale vyrabam tuto skusobnu amatersku antenu…
www.cbrkl.cz/poradce/dra tovka.html
Takze by som bol vdacny kazdej rady ako s tou krabickou meracou narabat. Dakujem.
Taktiez na povale vyrabam tuto skusobnu amatersku antenu…
www.cbrkl.cz/poradce/dra tovka.html
Takze by som bol vdacny kazdej rady ako s tou krabickou meracou narabat. Dakujem.
-> COL: Tak potom ten S-METR je aj priamo vo vysielacke a ten vystup je asi ne nejaky externy a presnejsi.
Tou "ladickou" mam na mysli taku krabicku s dvoma antennymi konektormi. Je tam nejaky analogovy ukazatel a ma to myslim 2 potenciometre. Myslim ze sa tym meria, resp. "doladuje" antena, alebo jej charakteristiuka nejaka. Neviem to nazvat, ale asi vies co mam na mysli. :)
+ a - som uz zistil. Teda ten treti PIN neviem na co este je, ale zatial ma to az tak netrapi....
Tou "ladickou" mam na mysli taku krabicku s dvoma antennymi konektormi. Je tam nejaky analogovy ukazatel a ma to myslim 2 potenciometre. Myslim ze sa tym meria, resp. "doladuje" antena, alebo jej charakteristiuka nejaka. Neviem to nazvat, ale asi vies co mam na mysli. :)
+ a - som uz zistil. Teda ten treti PIN neviem na co este je, ale zatial ma to az tak netrapi....
mau 16.02.10 20:29:57 napsal: Diky vsetkym. Napajanie zmeriam, cim zistim ktory je kostra a tie plusy zistim uz potom. Len som nevedel naco su tam 3 piny (mozno je jeden na osvetlenie vypinacu pokial je CB vypnuta a svetla zapnute. Lebo zalohovanie mi pride nelogicke kedze nie je co si pamatat).
S-METR je ladicka? Lebo na ladicke mam 2 konektory velke. Alebo s-metr je nieco ine?
Obcas se pamatuji predvolby, posledni nastaveny kanal atd. Je ale mozne, ze ta stanicka nic takoveho nema....
S-meter je indikator sily signalu, vetsinou cejchovany 1 az 9 a pak dale 9+10dB +20dB atd. - podle typu stanice. Ten vystup jen budi pridavny budik.
Nevim cemu rikas "ladicka". Tenhle termin znam akorat z hudby... takze to nejspis bude bud "transmatch", ktery slouzi k prispusobeni neprizpusobene zateze (vetsinou prasarna) nebo "PSW metr", kterym se ono prizpusobeni meri (ale nic se jim nenastavuje). Kazdopadne ani jedno z toho neni s-meter.
S-METR je ladicka? Lebo na ladicke mam 2 konektory velke. Alebo s-metr je nieco ine?
Obcas se pamatuji predvolby, posledni nastaveny kanal atd. Je ale mozne, ze ta stanicka nic takoveho nema....
S-meter je indikator sily signalu, vetsinou cejchovany 1 az 9 a pak dale 9+10dB +20dB atd. - podle typu stanice. Ten vystup jen budi pridavny budik.
Nevim cemu rikas "ladicka". Tenhle termin znam akorat z hudby... takze to nejspis bude bud "transmatch", ktery slouzi k prispusobeni neprizpusobene zateze (vetsinou prasarna) nebo "PSW metr", kterym se ono prizpusobeni meri (ale nic se jim nenastavuje). Kazdopadne ani jedno z toho neni s-meter.
Diky vsetkym. Napajanie zmeriam, cim zistim ktory je kostra a tie plusy zistim uz potom. Len som nevedel naco su tam 3 piny (mozno je jeden na osvetlenie vypinacu pokial je CB vypnuta a svetla zapnute. Lebo zalohovanie mi pride nelogicke kedze nie je co si pamatat).
-> mau: www.cbmonitor.cz/cb_radio
_schema si najdi jeji schema a mas to :-)
-> mau: ext-když máš stanici schovanou v palubce nabo u nákladáku v kaslíku.tam to je na CB připravený,tak bys houby slyšel,protp externí reprák,kterej si dáš kam chceš
PA-tohle nevyužiješ,pokud nechceš halekat na kolemjdoucí nebo vepřáky za volantem,to je na připojení amplionu,ten foukneš na kabinu,dneska to využívaj snad už jen když lákaj na cirkus,nebo kužičkáři
3konektor koupíš i s kabílkem
PA-tohle nevyužiješ,pokud nechceš halekat na kolemjdoucí nebo vepřáky za volantem,to je na připojení amplionu,ten foukneš na kabinu,dneska to využívaj snad už jen když lákaj na cirkus,nebo kužičkáři
3konektor koupíš i s kabílkem
-> mau: S - metr bude s - metr. PA bych rekl, ze je externi reproduktor. Ext. nevim. Napajeni bych cekal ze tam bude -, + napajeci a + zalohovaci. Pricemz minus bude to, co bude spojene s kostrou (zmerit ohmetrem) a ty zbyvaji se urci podle chovani. Pripadne je to mozne zjistit po rozebrani, nebo pockat az se objevi nekdo, kdo tu stanici zna.... :o)
Potreboval by som poradit ohladne viacero veci, no nazaciatok mi bude stacit ked by mi niekto poradil ktory na napajcom konektore je + a -.
A zaujimaju ma aj ostatne konektory a ich vyuzitie. DAKUJEM. ;)
A zaujimaju ma aj ostatne konektory a ich vyuzitie. DAKUJEM. ;)
Vidim ze CBckarov je tu dost, tak by som sa rad poradil...
Dostala sa mi tato ALANka do domu. Je k tomu este ladicka a nabijacka na rucku. Do rucky som kupil nove baterky nabijacie.
Dostala sa mi tato ALANka do domu. Je k tomu este ladicka a nabijacka na rucku. Do rucky som kupil nove baterky nabijacie.
-> Tuxik: Ono je to spíše opačně, tj. přizpůsobí CB antenu i pro radio.
Dobra hosi.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: na CB nemuzes pouzit antenu od radia aniz bys ji prizpusobil, resp muzes ale riskujes zniceni koncovyho tranzistoru od CB... CB ma vlnovou dylku ~ 11metru, radio ~3 metry, je to trosku rozdil... ten bazmek jehoz fotky posilal Hurdis je velice pravdepodobne nejakej matchbox kterej ti "prizpusobi" antenu od radia tak aby chodila i na CB (sice mizerne ale koncak bude spokojenej, nebude se mu vracet 3/4 vykonu zpet jako pri pouziti anteny od radia bez prizpusobeni)..
a co toto: www.audioland.cz/cma-ante
nne/vnitrni-antena-na-sklo
-4.html
nalepovací na sklo i z venku
nalepovací na sklo i z venku
-> Matthes, záškodník z TechWebu: je to mozne
Zas otazka na co ty dratky ma ta druha? Zesilovac?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: ty dratky tam nema, len na napojenie do radia
Hosi, ted sem koukal na autodilykrc a tam maj taky tuhle antenu, ale nevedou k ni zadny dalsi dratky. Do ty z autokelly vedou dva napajeci dratky na 12V
Vy dva jste meli bez nebo s napajenim? Ja bych rad usetril diru :(

Verim :(
-> Matthes, záškodník z TechWebu: tahle antena letěla bokem, pač vetší sráč sem dlouho nepotkal

-> afro100: Achjo 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: to je naprd. deda to ma v aute a pomalu nic na to nechyti, pritom to radio v mojim aute slapalo jak vino na 50 cm prutu ...
Kdyz sme teda u toho, nynejsi diru po antene radia bych uzil na CB. Mohl bych pak na radio uzit tuhle sragoru za okno z autokelly za 150Kcs? Aby to nebyla uplna sracka...
Aha tak to je jedno :(
-> Nwkt: Správně nevím kde je pošta
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Stejně by sis pro to musel dojet 

-> petr s: Achjo 

-> Matthes, záškodník z TechWebu 12.02.10 22:01:47: Tem šel do popelnice minulý týden
-> Matthes, záškodník z TechWebu: bohužel,nesú z prahy ale snad na Rudný u dálnice byl shop na vysílačky....nevim jistě,google.com
-> myschaak AZNP K.Hora: Ptam se vsude 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: na TW nevědí?

Hosi help, kde po praglu by sel koupit DV kloub na tu antenu pro CB?
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) :
Tak já bych velice rád předešl spekulacím o proměnných či konstatně řešených pochodech mé partnerky. Toleratnější polovičku v mém případě velice těžko najdu. Uvedená poznámka byla možná ukvapená, ale pravdivá.
Co se týč onoho bazmeku, byl s největší pravděpodobností vyroben sériově. Zdali je možné jej zakoupit netuším.
Upozorňuji, že jsem pouhý uživatel, který mnohokrát denně získá ze zařízení kýžený užitek, kterým splácí pořizovací cenu. Nejsem nadšenec, ani radiomatér, dokud zařízení funguje, nemám důvod se o jeho systémové zařízení zajímat.
Tak já bych velice rád předešl spekulacím o proměnných či konstatně řešených pochodech mé partnerky. Toleratnější polovičku v mém případě velice těžko najdu. Uvedená poznámka byla možná ukvapená, ale pravdivá.

Co se týč onoho bazmeku, byl s největší pravděpodobností vyroben sériově. Zdali je možné jej zakoupit netuším.
Upozorňuji, že jsem pouhý uživatel, který mnohokrát denně získá ze zařízení kýžený užitek, kterým splácí pořizovací cenu. Nejsem nadšenec, ani radiomatér, dokud zařízení funguje, nemám důvod se o jeho systémové zařízení zajímat.
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 06.02.10 23:56:02 napsal:
→ Hurdis: milý kolego, ženská logika není proměnná,
ale náhodně generovaná konstanta
A ten „fjůčr bazmek“ se dá ještě někde opatřit nebo to je nějaká
domácí či sovětská výroba?
Skvělá definice

→ Hurdis: milý kolego, ženská logika není proměnná,
ale náhodně generovaná konstanta

A ten „fjůčr bazmek“ se dá ještě někde opatřit nebo to je nějaká
domácí či sovětská výroba?

-> Hurdis: milý kolego, ženská logika není proměnná, ale náhodně generovaná konstanta
A ten "fjůčr bazmek" se dá ještě někde opatřit nebo to je nějaká domácí či sovětská výroba?

A ten "fjůčr bazmek" se dá ještě někde opatřit nebo to je nějaká domácí či sovětská výroba?

Mladezi, nemate tip kde vzit ten kloub - drzak anteny, kterej je v karoserii?
-> Hurdis: Aha
Skoda, no nic... I tak diky, alespon vim ze tam neco musi byt 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Makro? O to jsem se snažil a stálo mě to dvě hodiny tiché domácnosti. Neboť jedna z mála věcí na které nemám doma nárok jsou luxusní foťáky za desetitisíce patřící mé drahé polovičce. Ta s nimi ovšem neumí zacházet jinak než na režim momentek a já bych je zcela jistě zničil.
Takže se spokoj zatím s mým kompaktem, nemám nervy na rozdávání.
Ženská logika je v některých technických záležitostech nedostižnou proměnnou.

Takže se spokoj zatím s mým kompaktem, nemám nervy na rozdávání.

-> Hurdis: Super diky
Ale presto se musim zeptat... co to tam je za soucastky? Vypada to jen jako civecky. Neslo by prosim detailni makro? 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Vyfotit desku s kontakty z druhé strany by znamenalo přeskřípat letované spoje, do toho se mi celkem nechce, jelikož bych to pak musel opravit.
Dotazy žádné nevznášej, bo rozumím haldě cypovin, ale ty elektrotegnycgé cajzly k temu moc nepatří.
Dotazy žádné nevznášej, bo rozumím haldě cypovin, ale ty elektrotegnycgé cajzly k temu moc nepatří.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Nějaký pikčrs toho fjůčr bazmeku.
-> Hurdis: Diky
A ono to tedy nejde spojit primo? To bych chtel asi moc, co?

-> Bobesh:
-> Matthes, záškodník z TechWebu:
Bobesh 03.02.10 22:30:57 napsal:
Matthes, záškodník z TechWebu 03.02.10 22:06:55 napsal:
Tak uz mam nejakej krumpl na vysilani a i ten merak na ladeni anteny. Jen
antenu zatim ne. Dneska jsem chytil na kus dratu nejaky chlapy jak se
dohadovali co si daj k obedu…
Ovsem otazka. Je rozumny pouzivat jednu antenu jak pro radio tak pro
vysilacku?
Prej to je mozny, ale jsou s tim nejaky komplikace? Popripade jak udelat
rozbocku na antenu? Muzu pro rozbocku uzit jakykoli konektory na koaxial?
Nebo
vyhradne ty uhf PL 6mm? Teoreticky je to jedno ne?Hurdis to má na jednu
anténu.
Nakonec nemá
. Sice jsem slučovač plánoval, ale nakonec se nechalo radio s antenou a CB s antenou zvlášť.
Ten slučovač ale pořád mám, nafotím a pokud půjde rozebrat tak i vnitřnosti.
-> Matthes, záškodník z TechWebu:
Bobesh 03.02.10 22:30:57 napsal:
Ovsem otazka. Je rozumny pouzivat jednu antenu jak pro radio tak pro
vysilacku?
rozbocku na antenu? Muzu pro rozbocku uzit jakykoli konektory na koaxial?
Nebo
vyhradne ty uhf PL 6mm? Teoreticky je to jedno ne?Hurdis to má na jednu
anténu.
Nakonec nemá

Ten slučovač ale pořád mám, nafotím a pokud půjde rozebrat tak i vnitřnosti.
jůů Elis Dragon, někde ji taky mam (jen si vzpomenout kde?) mam dokonce tu novější, odemknutou na strašně moc kanálů, ale něco na ní odešlo (koncák zesilovače?) a nějak jsem se nedokopal k tomu ji dát někomu opravit...
-> Tomaso435_Žák 3.Bé: Prisla mi nejaka lehka. Nova neni tak co no 
-> Bobesh: Mrknu, diky :-)

-> Bobesh: Mrknu, diky :-)
Ovsem otazka. Je rozumny pouzivat jednu antenu jak pro radio tak pro vysilacku?
rozbocku na antenu? Muzu pro rozbocku uzit jakykoli konektory na koaxial? Nebo
vyhradne ty uhf PL 6mm? Teoreticky je to jedno ne?Hurdis to má na jednu anténu.
Ovsem otazka. Je rozumny pouzivat jednu antenu jak pro radio tak pro vysilacku?
rozbocku na antenu? Muzu pro rozbocku uzit jakykoli konektory na koaxial? Nebo
vyhradne ty uhf PL 6mm? Teoreticky je to jedno ne?Hurdis to má na jednu anténu.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: jen to koupí už to kuchá
super popis už sis zmenil barvu podsvícení?
vypadá složite, tamta z aura za 1300 vypadala jednodušej :)

super popis už sis zmenil barvu podsvícení?

vypadá složite, tamta z aura za 1300 vypadala jednodušej :)