skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kamerka - motorka / auto
prohledat
1518 příspěvků (zobrazeno 1051 až 1100) od 08.11.2010 do 10.12.2024, založil/a Jirik_Tuňák - zrušená registrace
tady jsem našel ještě odkaz jestli někdo nad něčím uvažuje je to dobrá volba www.nakupvakci.cz/cs/spor
ts-camera-s-fotoaparatem-v
-akci?redirect=1
já mám nějakou kamerku která je asi dělaná podle gopra ale stojí cca 1500 a je to pohodička je tam režim do auta potom kamera a foták + držák do auta na něco kulatého a vodotěsnej kryt a paráda je to
-> Jumbo: cize taka televize ![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
Ta moje v fullHD má tříminutovej záznam 400MB a tak se mi na kartu 16GB vleze cca 2 hodiny.
-> David29: Na to co dostala za čočku jsem spokojenej
Tak mi to vychází na cca 10-11 h záznamu
Tak mi to vychází na cca 10-11 h záznamu
-> David29: Jasne, akorat zamykani nema kazda kamera.
-> Tommyk: Ale tak nepotrebuješ všechny... Jen kdyz si něco budeš chtít nechat, tak soubor zamkneš a neprehraje se ti
A to zamykání proběhne během nahrávání jedním tlačítkem - nebo to jde i zpětně zamknout
-> Nwkt: Jak jsi s ní spokojenej, všechno v pohodě?
Mě jeden čas dělala, ze nechtěla zamykat soubory a všechno premazávala. Tak jsi ji do mrtě vybil (restart tlačítkem nepomáhal) a od tý doby v pohodě
A v létě si nerozuměla se sluníčkem a blbla, nez vychladla
A to zamykání proběhne během nahrávání jedním tlačítkem - nebo to jde i zpětně zamknout
-> Nwkt: Jak jsi s ní spokojenej, všechno v pohodě?
Mě jeden čas dělala, ze nechtěla zamykat soubory a všechno premazávala. Tak jsi ji do mrtě vybil (restart tlačítkem nepomáhal) a od tý doby v pohodě
A v létě si nerozuměla se sluníčkem a blbla, nez vychladla
Ju to jsem potřeboval vědět :) Děkuji![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> StepaNoFUN 26.03.14 21:45:28: Jj, to souhlasi u moji novy i stary. Pokud tam je komprese, tak to zatezuje procesor kamerky, zere to zbytecne elektriku a obraz se casko seka... Naprd.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: -> Stepan FUN: No tak já se na to podívám, ale vycházelo mi to na celou noční směnu a něco navíc.
-> Nwkt: Tam musí bejt nějaká komprese.. Nevím teď přesně z hlavy, jaký rozlišení má ta moje, ale 32GB je cca 6 hodin...
-> Nwkt: To je nejak hrozne moc, ne?
Tady z manualu ty moji...
![9](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/9.gif)
-> Tommyk: 32GB karta, FullHD video cca 12-13 hodin jízdy
Musíš koupit kartu z velkou kapacitou,hodina jízdy je cca 8gb
-> Nwkt: takle jsem to nemyslel. Klidně ať to je rozsekaný po 10min úsecích, ale aby mi to za 1,5h jízdy nezačlo přehrávat starý záznamy...
už si rozumíme?
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
už si rozumíme?
-> Tommyk: Asi by to mělo jít vypnout, že to zaznamená v kuse celou jízdu, ale myslím že bezpečnější to mít rozsekaný po těch 10-15 minutách. Hlavně nevím jak by pak probíhalo třeba přemazávání
Tak jsem se chtěl zeptat, jak dlouhej záznam Vám to udělá v kuse? Myslim bez přehrání. Je jasný, že záleží na velikosti karty, ale tak řekněme na 2-4-8gb? Nevim co používáte
Přemýšlím o kamerce, ale potřebuju aby mi to nahrálo aspon 3h v kuse, jinak to pro mě ztrácí smysl
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
ja je všechny vrátil. bud nešlo nabíjení, nebo rušila rádio, nebo ten záznam stál natolik za hovno že kamera z aukra za 300 dělala o stejně dobre záznam jako ta za 2500,-
-> Tomaso435: Ta stara dokavad nezlobila, tak byla dobra... Ted ji zkusim opravit no.
-> Tomaso435: Mě ta moje jede pořád
(klep klep) ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
-> Matthes, záškodník z TechWebu: ja už ty kamerky nemužu ani vidět. jeden věčí šit než druhej... pokud nemáš nějakou MIO za čtyřku tak to je lepší nechat nahrávat mobil.
-> Hrabosh: Spínanýho bych se právě bál, že to bude rušit rádio a nebo záznam na té kamerce.
78L05 je v pouzdře TO-92. V TO220 je normální, nebo S - to je do 2A myslím. Každopádně pokud někdo staví napáječ pro něco, doporučuju spínanej regulátor. Dneska už je to jednoduchý a nemá kolem sebe o moc víc součástek, než ta 78XX. Já jsem třeba stavěl nabíječku na telefon na motorku s tímhle: LT1076CQ Chladič to má jen malej na plošňáku a netopí to vůbec. Telefon z toho při nabíjení žere 1A.
-> Stepan FUN: Já si to už nepamatuju, ale je to ten v pouzdru TO220. A za ten otvor jsem ho samořezkou přišroubil k výstuze střechy.
-> Stepan FUN: To L tam nema bejt no. Na origo zdroji byla ampera, ja mam pocit sehnal 2A. Mam i docela velkej chladic.
78L05??? Tý kameře stačí 100mA?
-> Gryzly: Nad vypajenim sem uvazoval, ale moc se mi to nezda. Tlacitko se chova jak ostatni... Kompresorem sem vyfoukal desku. Dva brouci jsou pajeny metodou BGA, tak jesi pod nima neco nebylo... zejtra uvidim a zkusim no, tenhle 5V stabik mam taky... :)
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Zkus to tlačítko odpájet z plošnáku a uvidíš jestli je to tlačítkem, nebo něcim na desce, nebo softem.
Já mám na svojí kamerce display furt vyklopenej, protože mám ten objektiv na kloubu a časem se to vykloktalo a tak jednou za měsíc si tu čočku sklopím nebo zvednu. A taky mi to v zimě zamrzá, takže když nemám ještě v autě zatopeno tak ji ani nezapínám. Mám ji za zrcátkem a akorát display čouhá pod zrcátkem. A jen v noci ho odklopím pryč aby neoslnoval.
Jinak ten zdroj co k tomu byl rušil hodně rádio, tak jsem si koupil 78L05 a dva kondíky, přidělal jsem to přes vypínjač pod tapecír u lampičky a z pod tapecíru jsem vytáhl jen kablík ke kamerce. Kamerka taky trochu ruší, ale ne tolik.
Já mám na svojí kamerce display furt vyklopenej, protože mám ten objektiv na kloubu a časem se to vykloktalo a tak jednou za měsíc si tu čočku sklopím nebo zvednu. A taky mi to v zimě zamrzá, takže když nemám ještě v autě zatopeno tak ji ani nezapínám. Mám ji za zrcátkem a akorát display čouhá pod zrcátkem. A jen v noci ho odklopím pryč aby neoslnoval.
Jinak ten zdroj co k tomu byl rušil hodně rádio, tak jsem si koupil 78L05 a dva kondíky, přidělal jsem to přes vypínjač pod tapecír u lampičky a z pod tapecíru jsem vytáhl jen kablík ke kamerce. Kamerka taky trochu ruší, ale ne tolik.
-> Nwkt: Jo, tak nějak jsem si to myslel. Až budu mít za co, tak objednám tu z odkazu, pak to můžeme porovnat.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Mám jí za zrdcádtkem
Prakticky jí z místa řidiče nevidím. Displej se vypíná automaticky, dá se nastavit po jak dlouhu
![47](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/47.gif)
-> Nwkt 11.03.14 20:15:17: To je klidně možný. A už má i další FL pro rok 2014 - G1WH. Jediný podstatný rozdíl je, že má úhel 140° místo 120° u G1W a připlatíš si za to. Já chci po špatných zkušenostech ale koupit konečně něco, co je ověřené a bude fungovat, takže chci koupit tu od toho konkrétního (doporučovaného) prodejce, snad nepřijde nějakej fake nebo zmetek.
-> Syny 11.03.14 20:17:11: Tahle by se právě měla pohodlně schovat za zrcátko, takže ti překážet nebude. Ta co má Nwkt bude rozměrově obdobná, ale nevím kde jí má umístěnou. Spíš doufám, že jde vypnou za jízdy osvětlení toho displaye.
-> StepaNoFUN 11.03.14 20:14:14: Mě to dělalo zatím u každý s tím origo adaptérem, co byl k tomu. S tou ucpávkou do zapalovače kupodivu ne.
-> Syny 11.03.14 20:17:11: Tahle by se právě měla pohodlně schovat za zrcátko, takže ti překážet nebude. Ta co má Nwkt bude rozměrově obdobná, ale nevím kde jí má umístěnou. Spíš doufám, že jde vypnou za jízdy osvětlení toho displaye.
-> StepaNoFUN 11.03.14 20:14:14: Mě to dělalo zatím u každý s tím origo adaptérem, co byl k tomu. S tou ucpávkou do zapalovače kupodivu ne.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Mam "tu samou" a dělá mi to samé... zatím jsem neměl čas to řešit takže jestli na něco přijdeš tak dej prosím vědět...
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 11.03.14 20:12:52: Proc na to jebou takovy velky displeje tyjo? Stejne je uplne k hovnu. Ja u ty moji mel ten displej vyklopenej tak 3x, kdyz jsem usazoval prisavku a steloval to, jinak ho mam furt zavrenej a nepouzivam ho. KDyby radsi udelali nejakou malou, co nebude pres pul okna...
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Vypadá jak facelift tý mojí
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Jinejch adaptérů mám několik, ale ještě jsem se nějak nedostal k tomu to vyzkoušet... Ale jako nas_ranej jsem z toho fakt fest. Když nebudou padat o víkendu ho_na s háčkama, tak se v tom porejpu...
Jinak já mám v plánu objednat tuhle kameru. Byla vyhlášená za nejlepší novinku a nejvýhodnější kup roku 2013 na dashcamtalk.com/.
www.ebay.com/itm/.../3107 52336819
www.ebay.com/itm/.../3107 52336819
-> StepaNoFUN 11.03.14 19:39:17: To rušení rádia dělá ten adaptér. Zkus jinej. Já jsem si koupil za dolar tohle i.ebayimg.com/00/.../$_57
.JPG a dlouhej micro-usb kabel, kterej jsem protáhnul pod palubkou, krytem A-sloupku a stropnicí a pohoda.
-> Nwkt: No naprd no :)
-> StepaNoFUN 11.03.14 19:39:17: Ja ji mam taky a funguje uz nekolik let v pohode :)
-> Matthes, záškodník z TechWebu: No to je nápověda jak sviň ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> Nwkt: Tam mam jen verzi aktualniho fw: v 1010260 to je cely.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Máš informace o verzi někde v menu ne? Tak to vygoogli
-> Stepan FUN: Jo, vim jak se to flashuje, tu minulou sem delal... ale nevim jak hledat sparvny FW :( Typ jako takovej neni no :) Proste cina... Jinak je to zajimavy. Me to rusil vyslovene zdroj. Proto sem si dal do krabicky integrovanej stabik na 5V a nazdar :)
-> Stepan FUN: S tim firmwarem to mám já jinak, kameru spustit do boot režimu, pustit program v pc a po kabelu přehrát loader a firmware. Naposled mě to zabralo celý odpoledne než nějak kloudně začala fungovat ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Hele co by tomu mohlo bejt naprosto netuším... maximálně nějaká vlhkost v tlačítkách...
Ad přehrání firmware - pokud ho podle typu najdeš, tak se zpravidla nahraje na paměťovku, paměťovku dáš do kamery a zapneš ji. Firmware se aktualizuje. Pak zformátuješ kartu a dáš ji znova do kamery.
Ad rušení - mám adaptér přes vypínač. Někdy po jeho vypnutí rušení ustane, někdy ustane až při vypnutí kamery... :-/ Zkusím dát jinej adaptér, ale až bude chvíle. Mám ho nacpanej v palubce...
Ad přehrání firmware - pokud ho podle typu najdeš, tak se zpravidla nahraje na paměťovku, paměťovku dáš do kamery a zapneš ji. Firmware se aktualizuje. Pak zformátuješ kartu a dáš ji znova do kamery.
Ad rušení - mám adaptér přes vypínač. Někdy po jeho vypnutí rušení ustane, někdy ustane až při vypnutí kamery... :-/ Zkusím dát jinej adaptér, ale až bude chvíle. Mám ho nacpanej v palubce...
-> Stepan FUN: Spis to dela adapter... Jinak to, ze ta kamera vypada stejne neznamena, ze to je shit. Jako vsechno je z ciny, ale mrdky i dobry maj stejnej obal...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tyhle kamery maj 2 lidi od nás z práce. Jednomu se občas ta kemera sekne, tak že pomůže jenom reset, druhýmu se zase obrací obraz vzhůru nohama, nebo to nahrává v inverzních barvách... Takže tohle považuju za nic moc výrobek. :-/
Já jsem koupil iGet F80HD, která stála necelou tisícovku a zatím dobrý. Teda až na to (a neskutečně mě to se_e, ale zatím jsem neměl čas zjistit, zda to dělá nabíječka, nebo kamera samotná), že ruší rádio...
Já jsem koupil iGet F80HD, která stála necelou tisícovku a zatím dobrý. Teda až na to (a neskutečně mě to se_e, ale zatím jsem neměl čas zjistit, zda to dělá nabíječka, nebo kamera samotná), že ruší rádio...
-> Nwkt: Tak ty už s tím máš zkušenosti. Já bych se do toho nepouštěl, nemám čas studovat co a jak a ani by se mi s tím nechtělo nervovat...