skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Cena benzinu a energii
-> Syny: Jako jo, ale v podstatě mi to vyhovuje, nechci aby děti trávili u TV veškerý volný čas, takže těch 5 filmů měsíčně je až až.
-> saskyn2 25.05.25 00:14:36: Tak ono to Oneplay co mas "zdarma" k internetu je ale ocesany az na dren, takze nic extra vyhra.
-> saskyn2: 
-> Jirik_Tuňák1983: Ne ze by me to nenapadlo...

-> Jirik_Tuňák1983: Ne ze by me to nenapadlo...

-> Matthes, záškodník z TechWebu: jako já teda musím říct že mě O2 zatím docela pozitivně překvapilo, ta druhá simka zdarma(i když teda vlastně zatím pořádně nevím jak funguje), to oneplay zdarma taky není úplně k zahození, dneska byly holky na Saxaně v divadle tak si to tam pak pustili v tv v originále
Akorát si trochu myslím že mě namlsají a naučí používat tyhle píčoviny typu oneplay kterým bych se jinak vyhýbal a pak nastane zdražování co tu popisoval Syny...a pak vysvětluj dětem že si už nemůžou pustit film jaký chtějí protože fotr nechce dát 100 měsíčně navíc

-> Matthes, záškodník z TechWebu 23.05.25 23:34:29: Tak jí řekni, že to z důvodu duplicity odpojili a je to, ne? 

Sakra dojeb. Meli jsme O2 TV k internetu zdarma a zvlast Voyo. Cekal jsem, ze se to slouci, ale nedoslo mi, ze obe sluzby jsou na jinej mejl, takze se to nesloucilo a ted mam dve oneplay. Na tom "spatnym" solo placenym uctu ma stara nahrano plno poradu, ktery jeste nevidela... Achjo.
Se už v těch tarifech trochu ztrácím. K tomu neo tarifu od O2 jsem dostal zadarmo datovou simku, ve smlouvě se to jmenuje O2 Connect zařízení - Tablety a notebooky Stojí to 99Kč a mám na to 99Kč slevu takže je to zadarmo. Má to vlastní číslo, co jsem pochopil tak se to dělí o těch mých 12GB z mého tarifu a ted jsem zkoušel že z toho jde i volat. Chápu to teda dobře že mám za cenu jednoho čísla dvě akorát se s ním budu dělit o data? Jsem čekal že datová simka bude jakože jen na data a trochu mě překvapilo že se z toho dá volat, to kdybych věděl tak dceři můžu zrušit ten její tarif u vodafonu protože tohle je vlastně plnohodnotná simkarta teda asi...nebo to chápu nějak blbě? Manželka tvrdí že to volá asi přes data, ale ve smlouvách nic takového není, naopak je tam že se to dělí o data a o volání které mám neomezené, tj by pak na tom bylo asi taky neomezené, akorát pak nechápu proč tomu říkají datová simkarta. Mimochodem smlouva má 14 stránek a to co člověk potřebuje se z toho stejně nedozví
Je tu někdo kdo tohle používá a ví jak to funguje?
www.o2.cz/osobni/.../o2-c onnect

www.o2.cz/osobni/.../o2-c onnect
Mě teď nasrali v Kelly, protože všechny ceny od dubna minimálně cca 20% nahoru, na baterkách Exide 50 %
A jelikož používám účet známýho přes jednoho známýho , tak ani nemám koho dojít vypíčovat nebo zjistit důvod.
A objednávat znova jak kokot všechno z netu se mi moc nechce.

A jelikož používám účet známýho přes jednoho známýho , tak ani nemám koho dojít vypíčovat nebo zjistit důvod.
A objednávat znova jak kokot všechno z netu se mi moc nechce.
-> Syny: Mne takhle vodafone dával slevu na net, protože měli tarify nastavený takhle vysoko s agreagací, na kterou sem neměl šanci dosáhnout skrze starou infrastrukturu.
Nejnižší 100mb/s nebo kolik a u nás to běhá 15-20Mb/s.

-> Syny 10.05.25 22:48:56: Jako jsem se hádal s jednou kikinou na infolince, když jsem se ptal, jakou rychlostí to poběží. Tak mi pořád opakovala, že plnou rychlostí. Na moje dotazy, kolik ta plná je, tak mi nedokázala odpovědět, že prostě plná, že se to takhle neměří. Prostě plná. 

-> palinator: No, ty rychlosti "az" byly driv v popisu, ale ne uz vylozene v nazvu tarifu
Je mi jasny, ze to muze kolisat, ale tech "plnych" 100Mb/s jsem u O2 nameril snad jen jednou, jinak bezne 20-40Mb/s...

-> Syny 10.05.25 20:06:06:
To ses teda probral. Ty rychlosti "až" jsou snad od věku věků a někde ve smlouvě má bejt psaná agregace.
To ses teda probral. Ty rychlosti "až" jsou snad od věku věků a někde ve smlouvě má bejt psaná agregace.
-> Syny 10.05.25 20:29:05: Nojo, kdyz mas tu moznost... 

Ted mam 300Mbit/sec a kdykoliv to zmerim, je to cca takto (viz obrazek). U O2 jsem bezne meril desetinu - i pres to, ze jsem mel tarif "Az 100Mbit/sec". Pri praci na HO je to neskutecnej rozdil, ale i blby YouTube se mi konecne nacita jako ve 21. stoleti. V kombinaci s novym routerem, kde wifina dosahne plnym signalem az na hajzl, je to parada
Jediny co mi stve, ze jsem se na to O2 nevysral uz davno 

-> saskyn2 10.05.25 19:39:28: Takovou predstavu nemam, ale za dobu co mam u T-Mobile vyresenou soucasnou cenu tarifu na telefon, tak u O2 uz prislo 2. zdrazeni. A to mi zrovna u toho O2 tenkrat borec sliboval, jak ta cena uz bude na furt, ze ji nebudou menit :)
E: A to nemluvim o tom, ze to jejich VDSL jelo furt tretinovou nebo dokonce i ctvrtinovou rychlosti nez melo. Dokonce pak uz udelali radsi tarify, kde to meli pojmenovany napr. "Az 100Mbit/sec" apod. Proc asi... Ted mam pripojeni od lokalniho poskytovatele a to jsem sam cumel jakej to je neskutecnej rozdil. Pritom cenove jsem temer jako u toho O2 s tim, ze tady je naprosto super domluva a veskerej servis gratis.
E: A to nemluvim o tom, ze to jejich VDSL jelo furt tretinovou nebo dokonce i ctvrtinovou rychlosti nez melo. Dokonce pak uz udelali radsi tarify, kde to meli pojmenovany napr. "Az 100Mbit/sec" apod. Proc asi... Ted mam pripojeni od lokalniho poskytovatele a to jsem sam cumel jakej to je neskutecnej rozdil. Pritom cenove jsem temer jako u toho O2 s tim, ze tady je naprosto super domluva a veskerej servis gratis.
-> saskyn2 10.05.25 19:39:28: Jo, minulý týden mi volali z Vodafone, že pro nás mají skvělou nabídku neomezených tarifů. Slečnu jsem trochu vykolejil kombinací, kterou bych po nich chtěl kvůli tchýni (TV přes data atd.), to už si nevěděla moc rady. Tak se prý ozve včera, ale už nikdo nevolal. Na ty tarify, které měly mít neomezené všecko na světě, tak jsem chtěl, ať mi pošle nabídku do emajlu, ale to prý nejde, páč jde o cituji: "podpultové ceny, takže nemůže...". Ale já bych se na to stejně vymrdal, protože co je tohle za zkurvený hry s lidmi? Jeden větší šmejd než druhej...
Jako O2 mi přijde že na tý jejich lince jsou nejvíc extra kokoti, ale jinak co se týká ceny tak zdražují nenápadně všichni, vždycky o cca 50Kč aby člověk neměl moc motivaci to řešit, pak po půl roce dalších 50 Kč a tak dokola. Jestli má Syny představu že u nějakého operátora bude mít klid, tak se obávám že to neklapne.
-> stepan 10.05.25 18:15:33: Presne...
-> stepan 10.05.25 18:15:33: Tak ja od nich chci jen to oneplay. Jak hnou s cenou, nebo zrusej tu slevu u AirBank, tak prechazim zpatky na ten zaklad...
-> StepaNoFUN: Připrav se na to, že tam budeš tak 2x ročně volat a řešit, proč zase zdražili. Už jich mám taky plný zuby.
Kazdopadne jak tu ted o tom premejslim, proc to kuwa tak zeslozitili? Kdyz z toho udelali jednu sluzbu, tak meli udelat i jednoho poskytovatele. Takhle clovek resi, jestli to plati TV Nova, nebo O2...
Oboji za stejny penize, oboji to jde ve finale do stejny kasy...
Oboji za stejny penize, oboji to jde ve finale do stejny kasy...
-> Syny 09.05.25 22:21:42: vidis to. Ty od O2 odchazis a ja k nim kvuli ty sleve 300,- od AirBank prejdu. Kdyz se ted sloucilo Voyo a O2, tak jim asi zaplatim ten nejvyssi balicek za 800,- , Arbank mi 300 vrati...
Ted bych platil 200 za TV, 100 za rodinny sledovani.. s tou slevou od airbanky bude plna nabidka programu o 200 drazsi, mladej bude spokojenej, ze tam bude mit vsechny sporty...
Dneska jsem zrusil opakovanou platbu na Oneplay a az to na konci mesice skonci, tak si to objednam na fakturu pres O2 a tim muzu resit tu slevu. Kdyby skoncila, tak na ne seru a vratim se k tomu predplatnymu za 300,-
Ted bych platil 200 za TV, 100 za rodinny sledovani.. s tou slevou od airbanky bude plna nabidka programu o 200 drazsi, mladej bude spokojenej, ze tam bude mit vsechny sporty...
Dneska jsem zrusil opakovanou platbu na Oneplay a az to na konci mesice skonci, tak si to objednam na fakturu pres O2 a tim muzu resit tu slevu. Kdyby skoncila, tak na ne seru a vratim se k tomu predplatnymu za 300,-
-> Matthes, záškodník z TechWebu 10.05.25 09:47:27: Mě to přišlo (na odchodu) u O2 a T-mobile jako prakticky stejnej vopruz, kterej skončil až na pobočkách - vlastně u T.m to bylo ve finále rychlejší.. ale možná přispělo, že jsem se zkraje omylem prokázal ZP..
A UPC, potažmo FreeSat, ti mi zase přišli jako banda naprostejch amatérů, od samýho začátku až do úplnýho konce. Až jsem pojal podezření, že je to "chráněná dílna" pro plnohodnotný idioty.
A UPC, potažmo FreeSat, ti mi zase přišli jako banda naprostejch amatérů, od samýho začátku až do úplnýho konce. Až jsem pojal podezření, že je to "chráněná dílna" pro plnohodnotný idioty.
-> Jirik_Tuňák1983: Myslim, ze tmobile a vodafone jsou trochu lepsi... Ale pokud byste hledali historicky nejvetsi zmrdy, tak to bylo UPC, velkej poskytovatel internetu.
-> Syny 09.05.25 22:21:42: Já bych si to tak nemaloval, on T-Mobile a Vodafone jsou úplně stejný bídy. V Čechách jsou operátoři primárně zaměřeni na vyjebávání se zákazníky a nabízení super slev.
-> Matthes, záškodník z TechWebu 09.05.25 22:36:11: Ja se dohodnout nechtel. Uz mam zarizenej net odjinud. Jen jim nehodlam platit neco co si vymysleli a s cim nesouhlasim. To je nakonec klika, ze mi tam treba nedali tarif za pul mice - dle jejich logiky bych jim zaplatil "jen" pomer za par dni 

-> Syny: Zajimavy. Ja se s nima nejak dohodl no, ale byl to boj. Je fakt, ze ta firma je mentalne furt zlutej Telecom z devadesatek 

Tak jsem dneska vypovedel to O2 a tvl to jsou fakt dobry kurvy... Prisel mejl, ze od 29.5. mi prevadi sluzby na novy a lepsi (jak jinak) a samozrejme i drazsi (jak jinak). A ze pokud s tim nesouhlasim, muzu dat do 28.5. vypoved a nevzniknou mi zadny naklady navic (doslova). Tak jsem dneska pred nakupem zasel na pobocku a zrusil to. Buchta tam hned vyrukovaka s tim, ze tedy standardni 30 denni vypovedni lhuta do 8.6. Tak se ji ptam co se stane toho 29.5., ze proste s vyssi cenou nesouhlasim. Tak prej mi to stejne na tu vyssi cenu prevedou, ale zaplatim jen pomer za tech par dni. Tak jsem ji znova zopakoval, ze oni zmenili jednostranne smlouvu, ze s vyssi platbou nesouhlasim, nove sluzby nechci a at si to zaridi jak chtej. To uz nevedela co mi ma rict, tak ze prej se mi ozvou z "vypovedniho". Doma koukam, ze prisel mejl, kde je zas uvedeno ukonceni az toho 8.6. a dodatek, ze je to tim vyrizeny. Takze jsem jim tam jeste volal ja a na nikoho necekal (buh vi jestli by nekdo vubec volal). Na infolince mi znova rekli, ze tarif 29.5. proste prevedou a tech par dni zaplatim pomerove vyssi cenu. Tak jsem se borce zeptal, jestli to myslej fakt vazne, ze na to vubec nemaj narok. Ze jim to proste ukoncuju z duvodu nesouhlasu s novejma podminkama, drazsi cenu ze jim platit nebudu a ze i v tom prvotnim mejlu maj psano, ze muzu do 28.5. odstoupit, aniz by mi vznikly nejaky zvyseny naklady. Tak at si tedy dobre rozmysli, jak to vyresime, ze to rad budu resit dal. Pak nasledovslo asi 15 minut hudby, kdy "muj problem" resil s kolegy a nakonec tedy pry tech 30 dni je smluvne dana vypovedni lhuta, kterou zkratit nemuzou (spis nechtej, rekl bych), ale ze mi tam na tech par dni mezi 29.5 a 8.6. tedy daj slevu, aby mi to vyslo na stejny (nebo dokonce i mensi) penize jako do ted, ale ze ten tarif toho 29.5. zmenit musi. Takze asi tolik k O2. Myslim, ze tohle by se COIce moc libilo :) Mimochodem tedy vubec nikdo nemel nejaky ambice mi tam dal drzet a premlouvat jinejma nabidkama :) Jen mi to ale znova utvrdilo v tom, ze O2 je proste nejhorsi firma z tech nasich 3 operatoru a diky bohu, ze s nima uz nebudu mit nic spolecnyho... 

Tyvole to zas byla dohoda dneska... skoro půl hodiny na drátě s borcem. Rodičům a mě jsem nechal ponížit data, který nepoužíváme... Když se přihlásim do moje O2, tak se v tom stejně nevyznám... Tam jsou furt nějaký slevy támhle slevy tady... Vůbec to spolu nekoresponduje. Idea je taková, že oproti standardu bych to měl mít o 600 levněji a k tomu lepší televizi. No asi musim počkat, až dojde vyúčtování, abych viděl, jestli borec nekecal... 

-> saskyn2 04.05.25 22:36:27: Diky mrknu. Hele 4 neomezeny tarify se 4 GB netu, net domu 5G a ted jeste oneplay. Jo a 100 Kc za antenu 5G... Ja ze svy soukromy simky prakticky nevolam, takze fakt staci tarif za kilo. Teoreticky by stacil i kredit no, ale...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: A co u nich máš a za kolik? Jo s tou slevou od airbanky bohužel počítají předem, proto mi všechno nabízel bud aby to vycházelo do 600 nebo pak alespon 800 jsou to vychcani
Asi záleží kdo zrovna ti zavolá a většinou sleví jen tolik kolik je nutný aby nepřišli o zákoše, asi si nezněl dost odhodlaně že chceš odejít
Jinak na mobilmanii je forum přímo k operátorům a můžeš si tam přečíst za kolik dávají tvůj tarif podpultově. forum.mobilmania.zive.cz/
viewtopic.php?f=1&t=..
.

Teď nějak nevim, kde se řešily ty tarify a internety...
Každopádně jsem si na radu saskyna zobrazil OKU a borec z telekomu skutečně zavolal co se děje... Připravil jsem si reálně znějící báchorku o nabídce z Vodafounu. No byla s nim řeč jak s kozou na ledě... Něco teda nabídl, že by to mělo bejt levnější než teď, ale nic moc zajímavýho... Podotýkám, že tam mám služby přes 2000... Už mě to s nima neba. Sleva reálná žádná a když sleva tak za nižěí službu...
Pro sebe si asi udělám Tescomobile za 100 Kč měsíčně, abych měl nějaký záložní data, kdyby mi někde na cestě nešla služební SIM a to je asi celý... Uvidíme, jestli se borce povede ještě zmáčknout zejtra. Blbý je to s tou slevou z AirBank, že s ní skutečně počítaj dopředu
Každopádně jsem si na radu saskyna zobrazil OKU a borec z telekomu skutečně zavolal co se děje... Připravil jsem si reálně znějící báchorku o nabídce z Vodafounu. No byla s nim řeč jak s kozou na ledě... Něco teda nabídl, že by to mělo bejt levnější než teď, ale nic moc zajímavýho... Podotýkám, že tam mám služby přes 2000... Už mě to s nima neba. Sleva reálná žádná a když sleva tak za nižěí službu...
Pro sebe si asi udělám Tescomobile za 100 Kč měsíčně, abych měl nějaký záložní data, kdyby mi někde na cestě nešla služební SIM a to je asi celý... Uvidíme, jestli se borce povede ještě zmáčknout zejtra. Blbý je to s tou slevou z AirBank, že s ní skutečně počítaj dopředu

Nechtěl by někdo za odvoz hromádku starých palet a prken na zátop? Je toho tak na jeden vozík.... ve Velkých Přílepech. Kdyžtak SZ

-> vhml: jj v odměnách v apce.
edit: ted koukám že to je asi jen pro lidi co přes foodoru nikdy neobjednávali, tj. na první objednávku. Ale jinak fajn mít takovouhle slevu na nákup, za mě jeden z mála použitelných kuponů.
-> saskyn2 31.12.24 13:59:13: tak do emailu přišlo ještě 4000 navíc, se poseru. Hlavně teda mám trochu morální dilema že ten epet dal takovou pěknou nabídku, navíc to mi to dávat nemuseli, měli to ohraničený max spotřebou co jsem nesplnil a byli tak hodný že mi to dali a já s nima ted takhle vymrdám
je mi to úplně proti srsti. Ale zase u toho Čezu jsem jinak spokojenej, dobře se orientuju v mujcez a vlastně jsem vůbec nechtěl přecházet kdyby dali normální lidskou cenu. Kdyby to udělali hned tak ušetřili spoustu práce mě i sobě...no nic asi jim na to kejvnu. Ale stejně to jsou hrozný šejdíři všechny tyhle energo firmy, operátoři a pojištovny.
edit: ted koukám že to je asi jen pro lidi co přes foodoru nikdy neobjednávali, tj. na první objednávku. Ale jinak fajn mít takovouhle slevu na nákup, za mě jeden z mála použitelných kuponů.
-> saskyn2 31.12.24 13:59:13: tak do emailu přišlo ještě 4000 navíc, se poseru. Hlavně teda mám trochu morální dilema že ten epet dal takovou pěknou nabídku, navíc to mi to dávat nemuseli, měli to ohraničený max spotřebou co jsem nesplnil a byli tak hodný že mi to dali a já s nima ted takhle vymrdám

-> saskyn2 31.12.24 14:01:30: a to je v apce? Airbank mam ale jeji apku nepoužívám
Jinak kdo máte airbank tak teď je v odmenach foodora kupon 325 Kč při nákupu za 400. Ale dneska to konci. Koupil jsem si 3 jídla z globusu za 100kč i s dovozem

ČEZ nezklamal. V den kdy přejdu jinam nabídnou lepší ceny a bonus 12t. Tvl to nemůžou dát rovnou kokoti. Nevím asi na to nemám nervy to budu mít vyúčtování od ČEZ k dnešku, pak další týden u epetu a pak zase zpátky u ČEZ. Tyhle jejich hry fakt nechápu
-> StepaNoFUN:
Ten přepočet je sice pakárna, ale je to zase férovější. Oproti tomu, když koupíš jednou tunu suchýho uhlí z Ledvic a podruhý tunu mokrý sračky plný prachu z Polska.
Na MWh se to přepočítává kvůli proměnné výhřevnosti.
Ten přepočet je sice pakárna, ale je to zase férovější. Oproti tomu, když koupíš jednou tunu suchýho uhlí z Ledvic a podruhý tunu mokrý sračky plný prachu z Polska.

Na MWh se to přepočítává kvůli proměnné výhřevnosti.
-> StepaNoFUN: Kubik plynu vynasob 10,9 a mas kWh.
-> saskyn2: No kouknu na to a o něco to podstřelím. 3, 5, 8 - kdo to má rozlišit. :-D A třeba jsme tu skoro nebyli a teď tu jsme... :-D
Serou mně s tím přepočtem. To zase bude matematika... Měřák v m3, faktura za kWh... :-/
Serou mně s tím přepočtem. To zase bude matematika... Měřák v m3, faktura za kWh... :-/
-> Jirik_Tuňák1983: No to je protože vezmou rovnou všechny, ale to co řeší -> StepaNoFUN: je kontrolní odečet kvůli změně ceny v průběhu období to by museli někoho extra poslat k němu. Neříkám že nemůžou, ale ta pravděpodobnost bude o dost nižší jak v běžném termínu jako u tebe.
-> saskyn2 29.12.24 21:43:18: Ne, zadal jsem poslední fakturační samoodečet dle výzvy, ale byli jsme v baráku jediní. Přišli (dělá to externí agentura) a projeli všechny. Bylo to v jiný den, takže v jednom případě byl na vyúčtování náš stav a podruhé ten jejich. Nějak jsem to nepochopil, ale stalo se. Pak už to běželo každoročně bez problémů.
-> Syny: tak odhadem to právě dělaj při změně např. distribuce nebo ceny komodity. Ano věřím že jsou schopný někoho extra poslat, ale nikdy se mi to nestalo. A hlavně jak říkám, tak si se spletl a co jako, tak ti to holt napočítají podle toho co uvidí na počitadle, nedělal bych z toho tragedii...když byla tenkrát ta aféra s bohemkou tak byli lidi co se toho fakt nebáli a fakt napsali že měli 0 spotřebu v DPI a topili uhlím a nasrat a normálně jim to prošlo a ojebali je o vyšší částky jak zminuješ.
-> saskyn2 29.12.24 21:43:18: Tak ono se neboj, že by nebyli schopní si udělat u konkrétního odběratele nějakej průměr (odhady spotřeby dělaj běžně, když samoodečet nedáš) a pak když to někdo napálí nějak hodně jinak, tak se jim to třeba i vyplatí někoho vyslat (myslím, že můžou samoodečet i neuznat). Samozřejmě když půjde o pár kWh nebo jednotky m3 u plynu, tak to nikdo asi řešit nebude, ale když by sis tam hodil (ještě dokonce v době lámání fixu) něco, co jim může sebrat třeba 15000 Kč, tak proč by někoho neposlali na kontrolu, že...
-> Jirik_Tuňák1983: Jako že si zadal kontrolní samoodečet a přišli ho zkontrolovat, nebo že měl být ofiko odečet a ty si dal samoodečet? Protože v tom druhém případě prostě chodí, protože jdou celou ulici, ale když dáš ten kontrolní např na konci roku kdy se mění cena distribuce, tak by museli někoho vyloženě poslat jen k tobě, tj. mu zaplatit cestu. Mně se to ještě nestalo, ale samozřejmě stát se to může, tak pak se holt -> StepaNoFUN: spletl, na samoodečet nebudou brát zřetel a život půjde dál.
-> Jirik_Tuňák1983: Prave no.
-> saskyn2 29.12.24 21:25:49: Nám se 2x stalo, že jsme poslali samoodečet a stejně přišli. Jednou v počátcích samoodečtů a pak zcela náhodně.
-> StepaNoFUN 29.12.24 20:29:38: To záleží kdy máš ofiko odečet, aby nebyl třeba za měsíc a neměl si pak za měsíc víc jak za zbytek roku. Jinak já bych se toho vůbec nebál, klidně shod 50%, kdyžtak řekneš že si se holt spletl a hovno z toho, za omyl ti nic nehrozí. Jinak teda bacha ono se ted zase zvedne distribuce tak aby to vůbec mělo nějaký smysl.
-> StepaNoFUN 29.12.24 21:19:27:
nojo no.