Mám problém s Husqvarna WR 125 (rok 2007, karburátor, zapalování magneto).
Kluk si stěžoval, ze to nemá výkon, vynechává, hlavně ve vyšších otáčkách. Projel jsem to, trochu trhavy to bylo ale nic hroznyho. Napadlo mě se podívat jak chodí mechanismus privery, nikde jsem nic špatně nezjistil.
Při jednom testu kdy jsem koukal jak ten mechanismus za běhu chodí, se motor najednou zastavil a už nejde nahodit.
Zase jsem to složil, mechanicky tomu nic není, tím jsem si skoro jistej. Mám podezření na indukční cívku. Svíčka je nová, zapalování jsem kontroloval podle návodu - všechno je na značkách jak má být.
Je mozny, aby cívka byla vadná takovým způsobem ze jiskru to dává, ale je slaba? Muže třeba vadná cívka způsobit zpomalení nebo predcasnou jiskru, ze sice jískra je, ale je mimo správnej predstih? Svíčka je po testování mokrá, palivo tam jde, ale motor ani neslibi.
A ještě poddotaz: origo cívku se mi v eshopech nedaří najít, muzu zkusit cívky noname, jednovyvodovy, který se prodávají na čínsky moto a ctyrkolky?
Díky za reakce, strávil jsem s tím celej víkend a jsem zoufalej
Edit: ještě info: až do tohohle víkendu to byl bezproblémovej motor, starty na šlápnutí v zimě i v létě. Dvakrát za poslední rok se stalo, ze to šlo blbě nahodit, mokrá svíčka, střílení do výfuku, po výměně svíčky zase všechno vporadku.