skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Motorkáři sobě
znáte někoho, kdo by mi poradil s opravou motoru Suzuki RM-Z 450 2014? Mám problém s ozubenym kolečkem mezi nakopávačkou a spojkou.
-> michael 05.04.20 19:08:59: Nějak na tom nemohu najít nic, čím by se mi to líbilo. Asi to dělají ty výfuky ala raketový motory.
-> radekp: já ještě počkám s motocestou do práce, až bude ráno o něco tepleji 

Ja uz taky v nedeli zahajil moto i grilovaci sezonu. Motorku jsem stahl ze servisu. A dnes do prace. Rano byla kosa - 4stupne.
-> radekp: byla tam netěsnost na chlazení u čerpadla a svolávačka na brzdy
-> Tuner#2: byly tam nadherne masiny- Augusta Brutale, nahac Ducati, 2Bimoty-jejich predni cast nechapu doted.
-> MATTESS: na tak nove masine staci vymenit olej ne?
-> MATTESS: na tak nove masine staci vymenit olej ne?
-> MATTESS 08.03.20 22:37:18: aj prelet okolo komina musi ist na stupacku
nemam rad velke rychlosti po rovinach...ale zatacky milujem.

nemam rad velke rychlosti po rovinach...ale zatacky milujem.
-> SO545: jsem se projížděl kolem komína, žádná dlouhá jízda
-> radekp: já jsem po servisu, Ten byl před koupí
-> radekp: já jsem po servisu, Ten byl před koupí
-> Tuner#2 - zrušená registrace 08.03.20 21:25:32: nacancana je ale dat zato 500-600 000czk ...to asi ani nahodou.
-> radekp 08.03.20 18:56:05: Hmm, Norton, podvozek Ohlins, pěkná hračka. 

-> MATTESS: taky jsem dneska byl. Vicemene jen ohrat motor a zajel jsem ke kamaradovi na servis. Vymenili jsme olej, brzdovky (kalny humus), vypustili chladici kapalinu. Dal se budou serizovat a cistit karbce, vymenovat olej ve vidlich a prezouvat pneu.
A byl nekdo na Motosalonu? Bylo na co se divat...
A byl nekdo na Motosalonu? Bylo na co se divat...
-> MATTESS 08.03.20 14:39:46: to chce este trosku vydrzat...ale na turistiku OK
-> radekp: Jo, Jawa je fajn, ale "ocamsaď pocamsaď". Jezdí se na ní dobře, kilem taky jede ve dvou lidech s bagáží, ale abych se v tom musel rejpat víc jak jezdit, na to bych se mohl zvysoka....
Takže sem to vyřešil J350/640 s oilmasterem a VAPE.

-> Borderer: ikdyž to v tomto příspěvku nepřipouštím, tak mám staré stroje rád! Rozhodně mají více charakteru, než mnohé nové modely (myšleno obecně, i u aut).
Zapalování jsem neznal. Díky za info.
Zapalování jsem neznal. Díky za info.
-> radekp: Na jakýkoliv Jawě stačí vyměnit originání zapalování za VAPE a odstraní se tím 95% veškerých problémů. Já osobně sem za mnoho desítek tisíc kilometrů neměl na cestě závadu, pouze došlo na GO kliky, když motor atakoval cifru 100 000km. :)
Chystá se někdo na motosalon?
-> MATTESS: Mašina vypadá supr, už se moc těším, až začne sezóna.
-> castrol: potkal jsem 2 kolegy a koukali asi nechápavě 

-> MATTESS 23.02.20 11:46:21: to sa na tu motorku vyslovene hodi 

-> michael: včera jsem se projel alespoň pár kilometrů. Velice opatrně, nemám ještě odekvátní výbavu pro sebe. A přijel jsem velice spokojen.
-> MATTESS: Toto BMW mě docela překvapilo jede moc hezky velmi dobrá volba. Kolega z práce se mnou občas jede na vyjíždku a stačí mi uplně v pohodě.
-> radekp:
-> U-Geen: po něčem dvoustopém jsem pokukoval, jenže není, kde garážovat. Tohle se vejde s rezervou

-> U-Geen: po něčem dvoustopém jsem pokukoval, jenže není, kde garážovat. Tohle se vejde s rezervou
-> SO545: viem lebo som ich uz par obehal a nakoniec to dopadlo tak ze si to radsej zrenovujem sam ako kupit nejaku akoze zrenovovanu
-> castrol 22.02.20 10:16:37: pravdu vravis... u nas si manik zadovazil pekne endurko 600 vzduchac povodny stav... fakt pekna motorecka akurat dlho stala....pan traktorista sa to rozhodol opravit /rozchodit/ sam... zozralo to skrutku s karburatora ... a taketo masinky su na bazosi vo velkej vacsine

-> kraska98: tak bohuzial vacsinu su to len haraburdy alebo stroje po fuserskej renovacii
-> radekp: To zas nebude tak hrozné. Třeba pionýra používám posledních pár leto od jara až do zimy defakto jako dejly a přitom za poslední 2 roky jsem na to nemusel ani sáhnout.
Pravda, mám tam Vape což určitě příspělo ke spolehlivosti.
edit: A startuje většinou na první našlápnutí :D

-> Bukaj: na projizdky proc ne. Ale denne se v tom hrabat, nakopnout to na podesate, byt umasteny od oleje...to neni na denni dojizdeni. A seriovou skodovku si clovek neporizuje kvuli vykonu. Pokud ano, da se upravit.
Nevim, prijde mi to jine
Nevim, prijde mi to jine
-> castrol: Renovace mě vůbec neláká. Já hledám nějakou patinovku a ne nějaký krám do kterého nacpu X tisíc v renovaci a pak to stejně nebude ono, bo to sice bude vše naleštěné a krásné, ale už to nebude ten origo dochovalý stav. 

-> radekp: Uvědom si, že jsi na webu, kde většina lidí jezdí (dobrovolně) v MBčku a odvozených modelech, takže údiv není na místě...

-> vhml: -> Kocvin: chlapi me se MZ vzdycky libily. Ale proc to kupovat v dnesni dobe, kdy je zaplava jinych lepsich vykonnejsich stroju? Potlacte sebemrskacske sklony...
-> vhml 21.02.20 20:17:43: Ona toho ta 250, až na trošku lepší spodek a vyšší spotřebu, o moc víc nenabízí..
Teda alespoň podle osobních zkušeností vlastníků.. Já jezdil vždy jen tu slabší.. :)

Teda alespoň podle osobních zkušeností vlastníků.. Já jezdil vždy jen tu slabší.. :)
-> Kocvin 21.02.20 15:16:35: akorát by to musela bejt 250 no. Nedávno jsem nadšeně osedlal kámošovu 150, dětskej sen z dob Simsona a byl jsem oproti tomu mýmu litru trochu zaskočenej, že to na pětku umí jenom zpomalovat 

-> MATTESS: taky uz to na me leze, ale nastesti zatim jen 4 kolove a zatim jen ve fazi planu :-)
-> MATTESS: velice sympaticke!
-> kraska98 21.02.20 12:25:47: kup a zrenovuj ,tak to robim aj ja 

-> vhml: Taky jsem dost uvažoval o MZ, na takové to ježdění kolem komína je to supr..
Ale nakonec dělám fichtla s cestovní úpravou na 70ccm od Stejskala..
Aspoň bude prdel..
Ale nakonec dělám fichtla s cestovní úpravou na 70ccm od Stejskala..

-> radekp: jak píše Véna, větší fichtl G310R

-> radekp 21.02.20 14:21:33: tipoval bych G310R
-> MATTESS: co je to zac? Nejdriv jsem myslel er6n...ale asi ne.
-> kraska98: loni mi jedna pěkná (asi) 640 utekla a zatím nic se nenaskytlo. Kromě několika dalších v průměrném a horším stavu. Tak jsem to tak trochu vzdal.
-> vhml: paní na to asi nedostanu, takže to řešit nemusím. Ani neplánuju nějaký dlouhý cesty. Motorku jsem nikdy neměl. A co jsem zatím vyzkoušel, tak by mi tohle mohlo stačit
-> vhml: paní na to asi nedostanu, takže to řešit nemusím. Ani neplánuju nějaký dlouhý cesty. Motorku jsem nikdy neměl. A co jsem zatím vyzkoušel, tak by mi tohle mohlo stačit
-> MATTESS 21.02.20 12:20:57: jo, na nějakej poprc po okolí a do práce asi fajn, ale na naložení paní na víkendovej výlet to úplně asi není no.
Já mám defakto opačnej problém, že mám obrovskýho cesťáka a než abych se s tím vláčel na ten kousek do práce, tak jedu radši autem. Musím koupit nějakou MZtu, skůtr, nebo něco takovýho na letní dojíždění.
Já mám defakto opačnej problém, že mám obrovskýho cesťáka a než abych se s tím vláčel na ten kousek do práce, tak jedu radši autem. Musím koupit nějakou MZtu, skůtr, nebo něco takovýho na letní dojíždění.
-> MATTESS: Hmm, já už pár let sháním 350/639, ale v pěkném stavu se už dnes za rozum sehnat nedá.
-> Tuner#2: těsně ne, důchod je ještě daleko
-> vhml: na to moje courání tohle bude stačit. Nepotřeuju litrovou mrchu. Je to lehký, obratný. Původně jsem chtěl k doplnění stavu garáže 350/640, ale různými cestami osudu a myšlení jsem skončil zcela jinde
-> vhml: na to moje courání tohle bude stačit. Nepotřeuju litrovou mrchu. Je to lehký, obratný. Původně jsem chtěl k doplnění stavu garáže 350/640, ale různými cestami osudu a myšlení jsem skončil zcela jinde
-> vhml 21.02.20 11:13:31: náhodou je to pěkný, kdybych přece jen o motorce někdy uvažoval, tak proč ne.
-> Tuner#2 - zrušená registrace 21.02.20 11:05:21: koupě motorky pro puberťáky je na to ideální