-> dragon_cb_cz 03.06.23 11:57:33:
Psal jsem snad, že na ně mám pifku? Nepsal. Jen, že se nedivím, že to někoho může štvát - samotné hrubé porušování pravidel (a je fuk, jestli dopravních předpisů, zákonů, nebo morálního kodexu) je snad pádný důvod, aby to někoho štvalo, ne?
Já být slušným cyklistou (jím jsem v 90. a raných nultých letech, dokud jsem využíval bicykl coby dopravní prostředek po městě, byl), tak mne takovíto jedinci, kteří kazí dobrou pověst celé skupině lidí, neskutečně serou, dneska je mi to tak nějak jedno, ať je klidně přejede tramvaj, když pak kvůli tomu nebudu muset tvrdnout v koloně...
Ale tehdy jsem prostě v provozu cyklozmrdy nějak nepotkával - a obecně mám dojem, že k sobě byli lidé (nejen v dopravě) ohleduplnější.
Cyklisté legálně na chodníku v Praze? To si moc představit nedokážu, že by to fungovalo. Ano, je to o té infrastruktuře. A také souhlasím, že chodci a cyklisté na stezkách, vyhrazených oběma těmto skupinám, si mohou navzájem zavazet. Ale není to náhodou opět o tom, že někdo nerespektuje pravidla? Myslím, že pokud je společná stezka pro chodce a cyklisty, tak pro jednu i druhou skupinu je vyhrazena její část, nebo se pletu?
A k té červené - tohle opravdu nebyl ten příklad "odbočení doprava". Pokud jsi koukal na místo v odkazu, tak tam žádné "doprava" není (kromě toho sjezdu na náplavku, kam jela ta jedna cyklistka, ale ten sjezd je z větší části až za křižovatkou, nedá se tam odbočit bez křížení jízdní dráhy vozidel, přijíždějících zleva a pokračujících směrem k tančícímu domu), navíc ti cyklisté, co jeli po tramvajovém pásu, pokračovali dále rovně k tančícímu domu...
Jistě, že by šlo vypnout semafory a nechat to na lidech, ať se nějak domluví - a časem by to jistě i začalo fungovat, ale, kurwa, když už ten semafor je v provozu a je večerní špička, tak by bylo fajn, kdyby to všichni tak nějak respektovali (a ne, že cyklisti, jedoucí na červenou, omezí auta, jedoucí na zelenou)...